Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

Някой знае ли как тръгва звук ма windows7 ultimate инсталиран на VirtualPC или VirtualBox 2 дни вече не мога да го подкарам и на 2-те машини?

Нали не инсталираш никакви драйвери за звук на виртуалната ОС? Не би трябвало да има проблем, ако не пипаш нищо след инсталацията и инсталиране на добавките.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

Нали не инсталираш никакви драйвери за звук на виртуалната машина? Не би трябвало да има проблем, ако не пипаш нищо след инсталацията и инсталиране на добавките.

Да не инсталирам нищо само добавките но няма звук?

Да не инсталирам нищо само добавките но няма звук?

В момента имам само VirtualPC. Провери как са настройките Edit -> Settings за звука (Sound) при теб. За съжалениe нямам Windows 7 на виртуална машина в момента, а само Windows XP. Ето снимка:

20090820184805.th.png

P.S. Aко искаш, пиши в някоя друга тема или направи нова. Защото тук става дума за Windows 7, а не за виртуални машини.

Колеги здравейте. Прегледах темата, но не забелязах отговор на въпроса ми, който е: Слагал ли е някой Windows 7 на машина с чипсет nForce2 или nForce3 (конкретно мен ме интересува nForce2), за които няма официална поддръжка от NVIDIA дори за Виста :) и какъв чипсет драйвер качвате? При Виста номера минаваше с драйвер за ХР, инсталиран под Compatibility mode WinXP SP2, но от интернет разбирам, че това вече не е в сила за Седмицата. Помогнете да подкарам новия Вин под старички К7/К8 машинки. Мерси много!

абсолютно невъзможно

т.е. не невъзможно, но поради спецификата на използването на хр драйвъри не е ясно как ще се държи системата и до какви последствия ще се стигне

драйвъри за чипсет в 99% от случайте не е необходимо да се слагат - вградени са основите в ОС

за nforce4 иди-дойди (вж. по-горе случая на ivankrivodol), но за подобни антики е невъзможно подкарването на 7

Опасявам се от загубата на функционалност на чипсета с Виндовския драйвер. Не, че има оригинален драйвер де, ама все пак. Не знам как от ВИА могат да пишат универсални драйвери за една камара чипсети за всички ОС, а НВИДИА не могат. Явно ще се кара без драйвер за чипсета. Или ще се прехвърля на дъно с ВИА чипсет. Мразя НВИДИА.

тук не опира до производител/и а до морално остарял hardware

Имах проблем с инсталиране на актуални видеодрайвери от сайта на nVidia, но го оправих - като инсталирах първо драйвери (от сайта на производителя на дъното), които са за Vista, след това вече драйверите от сайта на nVidia (те са за Vista и за Windows 7) се инсталираха безпроблемно. Обаче сега искам да попитам за един друг проблем (или ефект): като отворя някоя папка и ако искам да наглася размера на прозореца и (разбира се тя не е "максимизирана") - и всичко е наред, обаче ако след това отворя друга папка тя се отваря със същия размер, който съм нагласил на предната. А при WinXP знаете, не е така - всяка папка може да се нагласи със собствен размер, който се запазва. Това може ли да се настрои или коригира?

Ако инсталирам win7 като 2os кои драйвери ще ми трябват и по каква последователност да ги инсталирам.При пускане на компютъра меню за избиране на os ли ще ми дава и ако е така как да направя някоя от 2-те по пдразбиране да се зарежда?

Редактирано от kirolz (преглед на промените)

Ако инсталирам win7 като 2os кои драйвери ще ми трябват и по каква последователност да ги инсталирам.При пускане на компютъра меню за избиране на os ли ще ми дава и ако е така как да направя някоя от 2-те по пдразбиране да се зарежда?

Една-две страница назад съм дал някакъв съвет. Но ето още малко:

* Dual Boot Installation with Windows 7 and XP

* How to Dual Boot Windows 7 with XP or Vista

* Dual Boot Windows 7 with XP/Vista in three easy steps

* Видео: Secret Windows 7 Dual Boot Tip – Best Of... и още едно: How To Dual Boot (windows 7)

За зареждането на ОС съм отговорил по-назад. Но все пак ето снимка как изглежда (Windows XP и Windows 7) - избираш си от Boot Manager какво да стартираш:

ifa92a.jpg

За драйверите - виж дали има такива за твоята система, които да поддържат Windows 7. Може би за n-ти път се споменава, че Windows 7 не се препоръчва за стари конфигурации. Освен това има инструмент за проверка на съвместимост за Windows 7: Windows 7 Upgrade Advisor Beta.

Аз обаче направих доста голяма грешка, като инсталирах Windows XP и Windows 7 на два дяла (dual boot). Просто не съобразих, че за Windows 7 има вече XP Compatibility mode RC. Но за съжаление XP Compatibility mode не се поддържа все още за българския интерфейс, предполагам защото e все още тест версия. А Windows XP е почти умряла операционна система, спряна от разработка. Неслучайно Sony спряха даже възможността за виртуализация на Windows XP на продуктите си заради уязвимости...

Една-две страница назад съм дал някакъв съвет. Но ето още малко:

* Dual Boot Installation with Windows 7 and XP

* How to Dual Boot Windows 7 with XP or Vista

* Dual Boot Windows 7 with XP/Vista in three easy steps

* Видео: Secret Windows 7 Dual Boot Tip – Best Of... и още едно: How To Dual Boot (windows 7)

За зареждането на ОС съм отговорил по-назад. Но все пак ето снимка как изглежда (Windows XP и Windows 7) - избираш си от Boot Manager какво да стартираш:

ifa92a.jpg

За драйверите - виж дали има такива за твоята система, които да поддържат Windows 7. Може би за n-ти път се споменава, че Windows 7 не се препоръчва за стари конфигурации. Освен това има инструмент за проверка на съвместимост за Windows 7: Windows 7 Upgrade Advisor Beta.

Аз обаче направих доста голяма грешка, като инсталирах Windows XP и Windows 7 на два дяла (dual boot). Просто не съобразих, че за Windows 7 има вече XP Compatibility mode RC. Но за съжаление XP Compatibility mode не се поддържа все още за българския интерфейс, предполагам защото e все още тест версия. А Windows XP е почти умряла операционна система, спряна от разработка. Неслучайно Sony спряха даже възможността за виртуализация на Windows XP на продуктите си заради уязвимости...

Eто данните на комп. ми как да разбера дали е подходящ за win7?

Тип централен процесор DualCore Intel Pentium E2160, 1800 MHz (9 x 200)

Дънна платка Asus P5ND2 SE (2 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Чипсет на дънната платка nVIDIA nForce 570 Ultra Intel Edition

Системна памет 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Тип BIOS Award (10/27/06)

Видеокарта NVIDIA GeForce 8600 GT (256 MB)

3D-ускорител nVIDIA GeForce 8600 GT

Имах 2 ОС ХР на един дял и 7 на друг дял! Махнах 7-цата поради няколко причини и сега направо ми зарежда ХР-то , но папката на уин7 не мога да я изтрия и трябва да форматирам дяла но ме е страх защото освен папката на windows-a в дяла има и още два файла eто:

hijkd.jpg

Ако форматирам дяла дали ще стане нещо, защото този бат файл съм чувал, че без него не може да се зареди windows-a?

Eто данните на комп. ми как да разбера дали е подходящ за win7?

Тип централен процесор DualCore Intel Pentium E2160, 1800 MHz (9 x 200)

Дънна платка Asus P5ND2 SE (2 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Чипсет на дънната платка nVIDIA nForce 570 Ultra Intel Edition

Системна памет 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Тип BIOS Award (10/27/06)

Видеокарта NVIDIA GeForce 8600 GT (256 MB)

3D-ускорител nVIDIA GeForce 8600 GT

Добре. Не видя ли, че съм пуснал линк за Windows 7 Upgrade Advisor Beta? Пробвай го, няма проблеми с него. Аз имам една конфигурация, която е почти идентична като твоята и всичко тръгна без проблем на Windows 7. Обаче дънната ми платка е друга - Intel. За видеото не виждам проблем, но според поддръжката на Аsus за твоето дъно като че ли все още няма драйвери за Windows 7:

20090823144816.th.png

Възможно е да не съм много прав за драйверите за Asus P5ND2 SE, затова потърси и ти драйвери за модела на дъното си ето: тук.

след като на дяла е имало само windows 7 не виждам причина да не се форматира

необходимата информация за зареждането се ребилдва (ако е необходимо) доста лесно

и понеже срещаме доста голямо нежелание в темата да се изучава английски (и съответно да се разбират упътванията на такъв език), ето и 1 от най-добрите (смея да заявя) упътвания на български за dual boot между NT5 (XP) и NT6 (Vista, 7) OS...: http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1720008

kirolz - спрямо модела на дънната платка потърси драйвъри за компонентите - отсега да знаеш че при nVidia няма за тази спецификация на чипсета (акк успя да избереш толкова лоша спецификация дъно)

мрежата е на Realtek, за видеото ще си сваляш от нВидиа (тях поне уж ги има), за аудиото кошмара е пълен - както винаги със soundmax....

евентуално тези (1986): http://driverzone.com/device.php?id=39127

nologo отново си прав - нямат хората драйвъри за 7......което повече или по-малко не е по тяхна вина

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

...................

и понеже срещаме доста голямо нежелание в темата да се изучава английски (и съответно да се разбират упътванията на такъв език), ето и 1 от най-добрите (смея да заявя) упътвания на български за dual boot между NT5 (XP) и NT6 (Vista, 7) OS...: http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1720008

...................

Хм, не съм много съгласен с този метод на dual boot инсталация, който е описан на data.bg (Инсталация на Windows Vista и инсталация на Windows XP след Вистата). Според мен (и не само) най-лесно първо да се инсталира по-старата ОС и после по-новата, като всяка ОС трябва да е на отделни дялове. Както трябва да се спазват препоръките за свободно пространство на дяла, където ще е Windows 7. Aко то е минимално (според системните изискванията на Microsoft - 16 GB свободно пространство на твърдия диск зa 32 бита или 20 GB за 64 бита), ще има огромни проблеми след инсталацията и т.н. Това май го обсъждахме някъде...

Добавям по-късно:

1. А за нежеланието да се четат упътвания на английски - прав си, за съжаление...

2. Може да се прегледа и това: Как да направим Dual Boot за Windows XP и Vista. За съжаление не намирам инструкция с картинки за dual boot на Windows 7 и по-стари ОС на български език...

Инсталирах Windows 7 и сега като сложа компа на Слийп той заспива и отново тръгва.Дъното е Asus M3N78-EM. С Вистата нямаше проблем.Откъде да го оправя?

Редактирано от stiliyan66 (преглед на промените)

Инсталирах Windows 7 и сега като сложа компа на Слийп той заспива и отново тръгва.Дъното е Asus M3N78-EM. С Вистата нямаше проблем.Откъде да го оправя?

Как се точно се събужда Windows 7 при теб, след като е поставен на Sleep? Без правиш нищо, ей-така?

Moже ли да уточниш и следното:

1. Коя в точната версия на Windows 7?

2. Преди инсталацията на Windows 7 проверени ли са контролните суми (MD5/ SHA1) за изтегления от нета инсталационен ISO файл (->MSDN)?

3. Използван ли е някакъв активатор за операционната система?

4. Инсталирани ли са драйверите за дъното от Windows Update или от някъде другаде (защото за твоята дънна платка има драйвери за Windows 7)?

5. Правен ли е някакъв тунинг (окастряне) на Windows 7 или става дума за чиста инсталация, без да се пипа нищо по настройките?

Аз си инсталирах 7 та никакви проблеми.При самата инсталация изисква да си вързан за нета и автоматично проверява и дърпа необходимите драивери и кодеци.след края на инсталацията стартирваш ивсичко си тръгва както му е реда.резолюции ,звуци и т.н.....

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

iovi

Как се точно се събужда Windows 7 при теб, след като е поставен на Sleep? Без правиш нищо, ей-така?

Moже ли да уточниш и следното:

1. Коя в точната версия на Windows 7?

2. Преди инсталацията на Windows 7 проверени ли са контролните суми (MD5/ SHA1) за изтегления от нета инсталационен ISO файл (->MSDN)?

3. Използван ли е някакъв активатор за операционната система?

4. Инсталирани ли са драйверите за дъното от Windows Update или от някъде другаде (защото за твоята дънна платка има драйвери за Windows 7)?

5. Правен ли е някакъв тунинг (окастряне) на Windows 7 или става дума за чиста инсталация, без да се пипа нищо по настройките?

Инсталирах Win 7 Ultimate.Драйверите са свалени с Win Update.Инсталацията е чиста на форматиран диск. Уиндоуса не е свален от интернет а от инсталационен диск. Натискам Sleep, компа изгасва и след секунда тръгва отново.Но понякога тръгва след около минута,което съвсем ме обърква.Преди това бях с 64 битова Виста и това не го правеше. На лаптопа ми го прави на Виста когато е на high performance, но когато е на balanced си е добре. Но това е десктоп и явно проблема е другаде.

Wake-on-lan е активен по дифолт, всеки пакет от мрежата адресиран за машината ти я буди. В device manager >> Network adapters отваряш Properties на всеки адаптер и в Power management махаш чавката на Allow this device to wake the computer.

Wake-on-lan е активен по дифолт, всеки пакет от мрежата адресиран за машината ти я буди. В device manager >> Network adapters отваряш Properties на всеки адаптер и в Power management махаш чавката на Allow this device to wake the computer.

Благодаря за всяка идея, утре ще го пробвам.

... А Windows XP е почти умряла операционна система, спряна от разработка.

Не може 2/3 от компютрите на планетата да вървят на умряла операционна система.

Неслучайно Sony спряха даже възможността за виртуализация на Windows XP на продуктите си заради уязвимости...

Това няма нищо общо с XP, просто е блокирана функция на процесора. Фактът, че "ХР mode" ползва тази технология не означава, че ХР е уязвимост. Същата технология се ползва и от Hyper-V, за изхвърляне ли е Hyper-V тогаз?

Здравейте, реших на две работни станции да изпробвам Windows7, да видя как ще се държи. Всичко е добре, но се натъкнах на един проблем, на който не намирам решение към момента.

В офиса разполагаме с файлов сървър, задвижван от Windows 2000. При опит за достъп от който и да е от двата компютъра с Windows7 се натъквам на следния екран.

Паролите си ги знам, но дори и да ги вкарам, в който и да е от двата диалогови прозореца ми изписква ще са въведени грешни данни.

Някакви предложения?

Виж да не си ги вкарал на кирилица.То юзърнейма може,ама паролата не.

(като му укажеш при инсталация български винаги езика за писане по подразбиране е български).

Езиците съм ги оправил и съм 100% сигурен, че вярно попълвам името и паролата.

Много се извинявам за тъпия въпрос,но каква е разликата между

тези два Windows-а :

Windows 7 Ultimate RTM Build 7600.16385 x64 English OEM DVD

Windows 7 Ultimate Retail English (x64) (MSDN/TechNet)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.