Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

Дай на инсталационни файл на nvidia драйвъри compatibility mode да е на vista sp2 и ще ти се инсталират , все още на някой карти старите драйвъри за виста бачкат по-добре от новите "уж" за 7-ка , проблема е най-вече с powermizer-a на nvidia , ако пък този вариянт не ти харесва , влизаш в сайта на nvidia.com , и си теглиш последните мобилни драйвъри... те са vista/win7 compatible ... то не става да ти тръгнат директно драйвърите който са писани по принцип за различна ОС ( точно затова win7 реално не е 7 , а e 6.1 , за да може ос идентифакатора да се запази 6 и драйвърите за виста , да тръгват без това compatibility mode , модела на драйвърите не е променен спрямо виста , но не сработва винаги... ) , единствената разлика м/у драйвърит ена nvidia за vista и тези който са vista/win7 е поддържката на wddm 1.1 za 7-ka i 1.0 за виста... но ако ти работи драйвъра за виста по-добре стой си с него ... аз след тестове на всички нови версии на nvidia , накрая се отказах и се върнах на 185 версия , с нея ми работи powermizer-a без проблеми и сработва бързо при промяна на натоварването ,

п.с; трети вариянт , ако другите два не ти харесват , laptopvideo2go.com влизаш там , теглиш си проиволен драйвър ( последна версия или по-стара ) теглиш си моднатия inf файл и си инсталираш без проблем на виста/7/xp

Благодаря за съветите. Ще пробвам някой от вариантите, които си ми дал.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

Здравейте приятели, ето че си сложих windows 7, но забелязах в event viewer следните логове който ме притесняват.

Моля ако някой има идея да каже, ето това са логовете:

DNS Client Events - 1014

Name resolution for the name smarking.com timed out after none of the configured DNS servers responded.

Name resolution for the name www.zdravei.bg timed out after none of the configured DNS servers responded.

Name resolution for the name free.torrent.bg timed out after none of the configured DNS servers responded.

Name resolution for the name www.gsmradar.ru timed out after none of the configured DNS servers responded.

Проверих с-мата за вируси, и за malware, но програмите нищо не откриха - Kaspersky е антивирусната, а за malware скенирах с malwarebytes.

Страх ме е да не съм заразена с нещо sad.gif

с Win 7 Ultimate 64 съм. Всичко е много хубаво, но част от текста - например този в контекстните менюта, този на табовете във Firefox е много малък!

Другият (например този, с който пиша) е наред. Така че, не искам да увеличавам всичко..

Защо не ми работи Fn клавиша на лаптопа Toshiba L300-1F9,инсталирах всичк драйвери,но пак не става.Искам да намаля яркостта на екрана,без него не става.Ако не става ще трябва да си върна бекъпа с Виста

trosho, да си жив и здрав пич! :) Помогна ми много, използвах програмката, която ми препоръча. ntldr беше се нагнездил в D и оттам при стартиране ме питаше кого да стартира, стартирах програмата и тя веднага ми показа това, само премахнах D от списъка с ОС, save и restart, воала! Много благодаря!

Здравейте приятели, ето че си сложих windows 7, но забелязах в event viewer следните логове който ме притесняват.

Моля ако някой има идея да каже, ето това са логовете:

DNS Client Events - 1014

Name resolution for the name smarking.com timed out after none of the configured DNS servers responded.

Name resolution for the name www.zdravei.bg timed out after none of the configured DNS servers responded.

Name resolution for the name free.torrent.bg timed out after none of the configured DNS servers responded.

Name resolution for the name www.gsmradar.ru timed out after none of the configured DNS servers responded.

Проверих с-мата за вируси, и за malware, но програмите нищо не откриха - Kaspersky е антивирусната, а за malware скенирах с malwarebytes.

Страх ме е да не съм заразена с нещо sad.gif

Имаш някакъв проблем с DNS сървърите.

Задай ръчно някакви други адреси на DNS сървъри.

Пробвай примерно тези на opendns : 208.67.222.222 и 208.67.220.220

Здравейте ! Знам, че тук сте умни и винаги ми помагате по всякакви проблеми с ОС, надявам се, сега пак ще ми помогнете. И аз като съседа от вица, налага се да се обновя, ама не с нова жена, с нова ОС...имам впредвид Windows7. Приятели, търся вашата помощ. Никога не съм преинсталирал или инсталирал система, затова, мисля, ще ми бъде трудно. Какво трябва да направя и от къде да закупя Windows7 или от къде да я сваля (ама да е хубава, да си нямам проблеми после) и горе-долу цените за закупуване. Ако купувам - колко пари струва, за място - ще намеря от къде, има много магазини, каква версия трябва да избера и пакет - домашен, офис и т.н. Дали ще тръгне на настолния компютър с характеристики или дали изобщо ще издържи и няма да забива:

-CPU Celeron 440/2.0G/800/512/Box; 2.01 Ghz,

- Monitor LG L1918S – 19’’; 5ms,

- Памет - 2х512 MB DDR II,

- Видеокарта SVGA ZOTAK 7300 GT 256 DDR3,

- Твърд диск – HDD 160 GB Seagate SATA2/7200/8 MB,

- Video LG-GSA-H42N DVD RW/18X BLACK

- Дъно GB 8I94P5-S3/S775/945/DDR2 533,

И после вече - ако живи и здрави - я инсталирам - драйвери и основни неща от къде мога да намеря (ако може линкове) и кои програми ще ми тръгнат - кои не - например - скайп, даемон туулс и т.н, много място ли ще заема на диска, по-бърза ли ще е от XP...игри като CS ще тръгнат ли....все основни въпроси. Благодаря ви предварително за отговорите !

ПС - Не се сърдете, че пускам нова тема. Миналият път пуснах мнение, беше изтрито и бях предупреден...надявам се, няма нарушение.

осъвременени цени тук, следващия пост, както и пост #10 на v2.0 в същата тема (Забележка*: посочените цени в темата са за Ultimate версия)

поместването на линкове противоречи на правилата

за версия имате избор между Home Basic, Home Premium, Professional, Ultimate - подредени във възходящ ред по цена и включена функционалност

ако се спрете на варианта с покупка Home и Professional версиите са най-подходящите решения

основната (да не кажа единствена) разлика между 2-те Home версии е липсата на Aero елементи в Basic версията

като конфигурация, компютърът е способен да поддържа windows 7, но в скоро време е добре да помислите за upgrade, особено за още малко RAM

audio: http://www.kaldata.com/comments.php?id=51126&catid=1&highlight=realtek

video: http://www.nvidia.com/object/win7_winvista_32bit_191.07_whql.html

LAN: http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=5&PFid=5&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false#RTL8111B/RTL8168B/RTL8111/RTL8168%3Cbr%3ERTL8111C/RTL8111CP/RTL8111D%28L%29%3Cbr%3ERTL8168C/RTL8111DP

Daemon Tools показва значителни проблеми под Windows 7 при някои потрбители: използвайте аналогични безплатни продукти като Virtual Clone Drive, PowerISO, UltraISO и т.н.

с останалите програми няма проблеми

заето място: варира според версия и отделен потребител, желателно за комфортна работа е минимум 16GB размер на дяла, препоръчително около 25-30GB в зависимост от програмите които ще се използват

самия процес на инсталация предлагам да оставите на някой който има достатъчно познания, ако смятате че не можете да се справите

и 1 допълнителен съвет: разлика между RTM и финалната версия (от 22.10.2009 г.) няма

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Здравейте,

Имам доста странен и необичаен проблем с Windows 7.

С последната версия , която излезе на 22-ри Октомври съм.

Лан картата ми е BroadCom NetXtream Gigabit Ethernet BCM 5750 и стандартна RealTek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC.

Казвам и двете лан карти, но попринцип си ползвам вградената на BroadCom - втората съм я сложил, защото се съмнявах дали не е изгоряла вградената карта.

Интернета ми идва с кабел от spnet към мой switch а от там чрез собствен сървър работещ на Линукс вече си рутирам интернета.

Предварително казвам, че проблема не идва от сървъра - настроен е правилно. Имам 2 линукс машини, които нямат проблеми с интернета и отделно на същата машина имах windows xp, с който отново нямах никакви проблеми. Също така специално минах тестовете от Windows и всички бяха успешни, без UPnP Support Test. Това попринцип си го правя сам за програмите, които ми трябват. Имам firewall на сървъра, който също е настроен - всички връзки от локалната мрежа се приемат задължително, но тези, които идват от вън (от самия internet) обикновенно се drop-ват без icmp заявки, рутиране на портове или портове 80, 443, 67 (пробвах да махна напълно firewall-a и пак не стана нищо)

Ето и самия проблем. Включвам си 7-цата, влизам си в потребителя ... и 5 минути по-късно нямам интернет. Не ползвам DHCPD (не взимам автоматично IP-та) и всичко ми е статично въведено. Изключил съм IPv6, тъй като моята мрежа ползва IPv4. С най-новият драйвер издърпан от сайта на BroadCom съм. Нямам ping към сървъра ми, нямам Ping от сървъра към компютъра. След известно време обаче се оправя от самосебе си. Това известно време е неидентифицирано и може да продължи 20-30 минути. Днес открих, че ако дам "netsh lan reconnect" в един cmd , процеса се ускорява. Дори понякога интернета идва веднага след тази команда.

Немога да установя от къде идва проблема. Изчерпах всичките си възможности.

Някой има ли някакви идеи от къде идва проблема и как да го реша ?

Мерси предварително,

tftd

Здравейте преди малко станах един от щастливците които имат Windows 7 :cool: Но имам някой въпросчета.

1. Долу когато имам отворен прозорец и като го посоча с мишката как да го направя да не ми излиза целия прозорец а само правоъгълниче с името?

2. Как да направя долу в дясно иконите два реда вместо 1?

3. Как да направя Del да е точка а не запетая?

1) Махане на кошчето - десен клик на десктопа, Personalize, Change desktop icons (горе вляво), и махаш отметката от Recycle Bin.

2) За иконките - отключи си TaskBar-а, хвани горния му ръб с мишката, и го придърпай нагоре, да стане двоен. След това пак го заключи.

3) Махане на Thumbnail-ите - оттук:

365843_fr.jpg

И според мен, RocketDock ти е излишен, защото TaskBar-а на Win7 успешно го замества. Но ти си знаеш.

Здравейте!!Имам следния проблем- не мога да отварям нова папка нито с десен клик на десктопа( не се показва в подменю "Нов"), нито през

експлоера - при натискане на "нова папка" нищо не става.

post-28891-1257322343,44_thumb.png

Редактирано от nadia98 (преглед на промените)

1) Махане на кошчето - десен клик на десктопа, Personalize, Change desktop icons (горе вляво), и махаш отметката от Recycle Bin.

2) За иконките - отключи си TaskBar-а, хвани горния му ръб с мишката, и го придърпай нагоре, да стане двоен. След това пак го заключи.

3) Махане на Thumbnail-ите - оттук:

И според мен, RocketDock ти е излишен, защото TaskBar-а на Win7 успешно го замества. Но ти си знаеш.

за 1 благодаря.

2. Аз неискам да е двоен просто в ХР бях си изтеглил трансформация на която иконките до часовника бяха 2 реда и просто искам да знам дали става така

3. Тфа с някфа програма ли е ?

Здравейте!!Имам следния проблем- не мога да отварям нова папка нито с десен клик на десктопа( не се показва в подменю "Нов"), нито през

Така става като се ползват туийкъри подобни на тоя в по-горния пост. А и особено при тунеъп подобни бъгове. :)

Тъй като не знам каде точно да попитам за моят проблем, а и след като никой не ми даде някакъв отговор не предишният ми пост иска пак да попитам за решение на следният проблем. Когато ползвам браузър често когато натисна някой таб за да отида на друг раздел на станица или като просто релоудна страница ми дава страницата не може да бъде заредена или я зарежда наполовина или с липсващи елементи по нея и трябва да релоудвам няколко пъти за да зареди страницата. Може ли някой да ми каже на какво са дължи проблема. Инсталирал съм флаш и джава и съм с Windows 7

Стана ! Не мога да го проумея, но след пъно изтощаване и презареждане на батериите-мишката върви гладко! Благодаря!

Въпросният "туийкър" може евентуално да помогне и тук:

366096_fr.jpg

Виж дали ти липсва опцията "New Folder", и може ли да я добавиш.

Здрасти,

С лаптоп съм.

Инсталирах Win7, всичко е ок, но след като инсталирах видео драйвера ми отказаха допълнителните клавиши на външната клавиатура.

Нито мултимедийните работят, нито тези за извикване на браузъра и и-мейл клиента.

Иначе Същите клавиши на клавиатурата на лаптопа си функционират.

Изключих Hot Keys от Graphics Options но все тая.

Ето видео драйвера:

Intel® Graphics Media Accelerator Driver,

Version: 8.15.10.1825.

Работил съм с тази клавиатура в XP, Win2000, Vista и Ubuntu и не съм имал никакви проблеми с допълнителните клавиши.

Ако някой е имал подобен проблем и го е решил, моля да сподели каква е хватката.

Благодаря.

Здравейте преди малко станах един от щастливците които имат Windows 7 :rolleyes: Но имам някой въпросчета.

1. Долу когато имам отворен прозорец и като го посоча с мишката как да го направя да не ми излиза целия прозорец а само правоъгълниче с името?

2. Как да направя долу в дясно иконите два реда вместо 1?

3. Как да направя Del да е точка а не запетая?

Ще се самоцитирам от друга тема:

Понеже и мен ме дразнеше тази точка, както и символа при настинат Shift над 7 - § - и го смених с &, както е в US клавиатурата и направих с помощта на Microsoft Keyboard Layout Creator 1.4 редактирана Българска Традиционна Фонетика (Bulgarian Phonetic Tradicional2)

BgPhonetic_edited.zip

редакция: Тествано под Windows 7

Здравейте,

Имам проблем с инсталацията на Windows 7. Проблема е след първия рестарт. Зарежда буут скрийна изписва Setup is registering files... мисля че беше, показва се след това синя картинка със Setup is starting services... и след 10 секунди ми излиза син екран... Dumping phisical memory... от какво е породена тази грешка, и какво да направя за да го подкарам... ?

ами снимай синия екран де....кристалната топка е в неплатен отпуск заради кризата

Здравейте, имам проблем с Windows 7.

Всичко върви нормално докато не трябва да се рестартира или изключи компютъра, излиза ми син екран, не може да се изключи и тръгва наново. Дали се дължи на видео драйвера, защото не правеше така преди да го инстална. Има и една подробност, видеокартата е ATI Radeon 9200, и уж самия драйвер който изтеглих е за radeon 9200, но от контролния център на ATI Catalyst ми съобщава че драйвера не съвпада с адаптера. Благодаря предварително ;)

То за АТИ РАДЕОН 9200 няма драйвери и за виста и за седмицата.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.