Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

.....При 32 битовата версия има трик с който 4ГБ да се разпознават,но не и да се ползват реално.

пп:ако добавяте нови модули памет и общия и капацитет е над 3ГБ трябва да активирате опцията в биоса Remapping memory (мисля че за всички биоси е еднаква).

Това не е вярно, има софтуер, който може да ползва тази памет (над 3 гигабайта), например Oracle Database. Разбира се достъпа е на страници, но все пак е по-бърз от достъпа до диска

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

дори и под х86 ли capnemo? бреей

TOPCON

1. не всички BIOS имат memory remapping

2. "трикa" по принцип го дават за х86 че позволява адресирането, не разпознаването(тъй като разпознаването реално си е наред-уин вижда колко има) - но реално PAE не работи под WinOS

А незнам някой досега дали е питал но може ли да ми кажете подробно как да оправя да се виждат скритите папки

А незнам някой досега дали е питал но може ли да ми кажете подробно как да оправя да се виждат скритите папки

Ето ти :) :

explorer>горе лентата organize>folder options от там ще се справиш

Имам следния въпрос: Има ли начин да намаля иконите на десктопа, че нещо са ми много големи и ме дразнят?....тези в таскбара са ОК като големина и тях не искам да ги пипам.

Имам следния въпрос: Има ли начин да намаля иконите на десктопа, че нещо са ми много големи и ме дразнят?....тези в таскбара са ОК като големина и тях не искам да ги пипам.

Десен бутон с мишката върху десктопа - View - Small icons и си готов :)

Десен бутон с мишката върху десктопа - View - Small icons и си готов :)

:) Доста съм тъп. Не знам защо но не се сетих за това доста елементарно решение на проблема :speak: Мерси за помощта все пак.

Понеже има доста въпроси за Quick Launch и за класическо старт меню днес пуснах две безплатни програми за Windows 7, ето:

JumpLaunch 1.0 - за Quick Launch (безплатна)

Classic Windows Start Menu - за класическо старт меню.

P.S. За съжаление не съм пробвал как работят, пуснах ги само като новини.

офф: какво аджеба върши втората?

офф 2; а, рабрах.....неразбираема носталгия по безвъзвратно остарялото минало.....

2-цитата отиват във важната тема (ако не забравя)

При опит за инсталирване на Windows ми дава това

http://a.imagehost.org/dl/9af78457c1c5a14e3498fb70f5716494/0332/PIC_1614.jpg

[...]

ако само на мен ми дава грешка в хоста ок, но за всеки случай сложи някой хубав хостинк на картинки!

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Престраших се да инсталирам Win 7 на лаптопа си ( Тoshiba Satellite L300, а версията на Windows e RTM 7600 ). Инсталацията мина без проблем и учудващо бързо. При инсталацията на драйверите нямах никакви проблеми, като ползвах официалните от сайта на Тошиба. ИНтерфейса е много приятен, с изключение на някои дребни забележки, няма спад в производителността и нав-важното - Win-a бачка доста по-бързо от Vista. Но дотук с хвалбите. Срещнах доста проблеми с някои програми, някои даваха грешки, други отказваха да се инсталират, освен това така и не накарах ОpenGL приложение да заработи правилно ( в последствие разбрах ве Microsoft спират поддръжката му с цел налагане на DirectX ). Като цяло наистина този път от Мicrosoft са се справили добре, но има какво да се желае още, а аз си минавам на любимото ми XP отново.

Хора я дайте съвет тръгнах да си преинсталвам уина на ундолс 7, записвам диск нали рестартирам компа нагласявам си в биоса там да чете първо СД/ДВД и там където трябва да се натисне копче от клавиатурата натискам ама не иска да тръгне инсталацията ?

а какво се случва?

ако клавиатурата е на usb, използвайте ps2

Случва се това че си се включва инсталирания ХП

Да на USB е клавиатурата ? И е на 2 - 3 седмици някаде какво да правя

Редактирано от Teodosi93 (преглед на промените)

Случва се това че си се включва инсталирания ХП

Да на USB е клавиатурата ? И е на 2 - 3 седмици някаде какво да правя

Може в комплеккта на дъното да имаш преходник usb to ps2. Пробвай с него..видях такъв в комлекта на дъно Asrock(модел от тази година).

Ама съм почти сигурен,че диска не си записал правилно/на споменатия комп веднага се появи press any key...)

Редактирано от манол (преглед на промените)

Инсталирането е прекратено! Windows не може да инсталира необходимите файлове.Този файл може да е повреден или да липсва.Проверете дали всички файлове са налични и рестартирайте инсталирането.Код на грешката 0х80070017

Интересното е, че и друг път съм инсталирвал този windows от същия диск и съм нямал проблеми, но оня ден си разделях единия дял на 2 части дали е от това?От какво може да е! Пробвах и с друг диск с windows пак не става, докато преди съм нямал проблеми

Преди да разделя дял G там имаше winodws 7 но не го използвах и щях да го трия,разделих диска после форматирах двата нови дяла и след това не мога да инсатлирвам windows мисля, че е от това, но ми пише че липсват файлове затова не може да се инсталира, а преди съм го инсталирвал без проблем?!

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Може в комплеккта на дъното да имаш преходник usb to ps2. Пробвай с него..видях такъв в комлекта на дъно Asrock(модел от тази година).

Ама съм почти сигурен,че диска не си записал правилно/на споменатия комп веднага се появи press any key...)

То и на мене ми се появява press any key... като натисна обаче не реагира

Инсталирането е прекратено! Windows не може да инсталира необходимите файлове.Този файл може да е повреден или да липсва.Проверете дали всички файлове са налични и рестартирайте инсталирането.Код на грешката 0х80070017

Интересното е, че и друг път съм инсталирвал този windows от същия диск и съм нямал проблеми, но оня ден си разделях единия дял на 2 части дали е от това?От какво може да е! Пробвах и с друг диск с windows пак не става, докато преди съм нямал проблеми

Преди да разделя дял G там имаше winodws 7 но не го използвах и щях да го трия,разделих диска после форматирах двата нови дяла и след това не мога да инсатлирвам windows мисля, че е от това, но ми пише че липсват файлове затова не може да се инсталира, а преди съм го инсталирвал без проблем?!

пробвай като рестартираш БИОСА-най лесния начин е като извадиш батерията за няколко секунди

Хора имам въпрос защо при условие,че си инсталирах х64 битов Windows7 немога да използвам всичките 4ГБ РАМ,който имам...ето и снимка>>>> Цък Извинявам се ако е имало отговор на въпроса ми някъде из темата...но е доста дълга и нямам толкова време за прочит. Благодаря :)

дори и под х86 ли capnemo? бреей

TOPCON

1. не всички BIOS имат memory remapping

2. "трикa" по принцип го дават за х86 че позволява адресирането, не разпознаването(тъй като разпознаването реално си е наред-уин вижда колко има) - но реално PAE не работи под WinOS

Да, работи и то именно с PAE

Хора имам въпрос защо при условие,че си инсталирах х64 битов Windows7 немога да използвам всичките 4ГБ РАМ,който имам...ето и снимка>>>> Цък Извинявам се ако е имало отговор на въпроса ми някъде из темата...но е доста дълга и нямам толкова време за прочит. Благодаря :)

Мързела никога не е водил към добро (само две страници назад)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=125739&view=findpost&p=1562167

виноват

:)

Но това е доста късичък списък с продукти и то основно сървърно ориентирани :) И при толкова памет всеки би инсталирал 64 битова ОС (като за сървър)

Откакто си сложих Windows 7 тука последните дни компа ми почна всеки ден по 2-3 пъти да се рестартирва сам. Някой има ли представа от какво може да е ?

EDIT : Забравих да кажа , че и забива от време на време. Сега преди 1 мин. ми заби и трябваше да го рестартирам ...

Редактирано от sa6o (преглед на промените)

рестартира се със или без син екран?

ако има така любимия ни BSOD, какво пише на него?

как забива? може ли да се извършват действия с мишката в такива ситуации? екрана става ли млечно бял (полупрозрачен)?

клок правен ли е?

Хора бе кажете какво да правя просто не засича клавиaтурата като ми излезе Press any key ... ? Какво да направя за да тръгне инсталацията

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.