Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

То показва, че имам само Windows 7, но все пак кат стартирам ми дава да избирам отново м/у Previous Version of Windows и Windows 7, a такава предишна версия няма...

Същият проблем е описан и преди, от ray111 - цък. Предложено е решение - цък. След това е върната информация, че е помогнало, като е посочена и причината за проблема - цък. Може да опиташ и ти по този начин (с Bcdedit или EasyBCD).

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

Не ми работи микрофона при уиндос 7 . Изписва ми че е намален. Дали некой драйвър не го обслужва ? Ако някой помогне ще съм му благодарен.При ХР микрофона работи перфектно.Картата ми е Analog Devices AD1986A @ Intel 82801GB ICH7.

post-42907-1259485262,52_thumb.jpg

post-42907-1259485270,26_thumb.jpg

Имам един проблем,когато кликна на някоя икона винаги ми излиза едно очертание около нея което ме дразни много и ако някой може да ми каже как да го махна ще съ много благодарен374705.png

много се извинявам за размера на снимката просто незнам как да я направя с по-малка

Откакто си сложих Windows 7 тука последните дни компа ми почна всеки ден по 2-3 пъти да се рестартирва сам. Някой има ли представа от какво може да е ?

EDIT : Забравих да кажа , че и забива от време на време. Сега преди 1 мин. ми заби и трябваше да го рестартирам ...

Аз го имах същия проблем,това се получава от обновени драйвери изтеглени през УиндоусЪпдейта и по точно от драйвера на мрежовата карта-поне при мен беше това и като разкарах се оправи,от тогава през УиндоусЪпдейта тегля само които са важни и нищо друго

Оправих се . Свалих си Driver Genius Professional Edition и дадох да се ъпдейтнат драйвърите, без да махам инст. звукови. Дори не съм го рестартирал още бързам да се похваля .

Откакто си сложих Windows 7 тука последните дни компа ми почна всеки ден по 2-3 пъти да се рестартирва сам. Някой има ли представа от какво може да е ?

EDIT : Забравих да кажа , че и забива от време на време. Сега преди 1 мин. ми заби и трябваше да го рестартирам ...

При мен имаше такъв проблем и с Виста и със 7-цата. Слагане, махане драйвери, махнах лана, махнах тунера, тествах рам, полудях просто. Случайно в един форум намерих следното решение, което поне при мен действа, но не съм сигурен кое от всички проработи, не искам и да се пробвам по дълго да търся:

1. от настройките на Power option минах на high performance

2. от настройките на лан картата - никога да не "заспива" - в power management на лан картата махнах всички чекчека

3. то се отнасяше само за мен, но тунера ми с най-новите драйвери от windows update също цакаше нещата, и му върнах старите от дисковете. Но тунера ми е стар - Asus

Това ми оправи фризовете и рестартите, иначе през евент лога не можах да засека нищо - измисляше си бадсектори, кернел проблеми и тнт.

Дано помогна.

дефинирайте "английско-бърлгарски"

Windows с нативно Английско(En-US) UI+Българско MUI/LIP или? (т.е. Windows на англииски с бг езиков пакет)

за Microsoft Windows 7 Ultimate езиковите пакети за поддържаните езици/наречия са налични през Winodows Update като optional update

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Здравейте, имам лек проблем с Windows 7 - (ултимейт, 64 бит версия е). Мап-вам си драйв по мрежата съвсем успешно. Проблемите започват ако компютъра от който съм мап-нал драйв "изчезне" - примерно рестарт или просто някой "гаси и си ляга". Моята машина не се усеща, че мап-натия диск си е заминал и увисва крайно гадно. Убиването на процеса, който виси не помага. Даже не мога чист рестарт да направя. ХР-то след 15 секунди се усеща, че диска го няма. Виндовс 7 - не. Има ли начин да се зададе някъде таймаут? Или по-умен драйвер за нет-биос да се сложи? Не съм забранил никой от сървисите, които намират нет-дискове, а резултата е !@№$%. Има ли някой с подобен проблем/решение?

Имам Windows 7 англииско- български . Каде да намеря и как да добавя и други езикови версии?

чрез "контролен панел"==>"регион и език" ==>"клавиатури и езици" ==>"език на дисплея".

==>"инсталиране и деинсталиране на езици"

Имам Windows 7 англииско- български . Каде да намеря и как да добавя и други езикови версии?

Езикова поддръжка имат само Ultimate и Enterprice едишъни!

От един ден съм с win 7 и си потърсих daemon tools из торентите и уж имаше съвместими. Инсталирах го 4.30... обаче се оказа че не е съвместим. Опитах да го махна, но го няма в листата с програми. Пробвах от папката uninstall, обаче нищо не става, пробвах ъпдейт и пак не става. Имам някакъв процес Au_.exe*32 на DT lite, който си седи постоянно, въпреки че програмата не работи. Как мога да премахна програмата.

Редактирано от nqho (преглед на промените)

А защо търсиш безплатен софтуер по торентите при положение че е достъпен за сваляне на офицялния им сайт където последна версия е напълно съвместима със 7?

Ами не се бях замислил, че е е безплатен софт. Просто си свалях и други неща наред и свалих и това, понеже досега не съм имал такива проблеми с програми. Все пак как мога да го махна ?

EDIT: Май оправих нещата.

Редактирано от nqho (преглед на промените)

Колеги, дайте идея с какво мога да си сменя иконите в Windows Explorer? Досега ползвах WinXP/Vista manager , само че в Windows7Manager тази функция липсва.

Пропускът е запълнен - в новата версия 1.1.5 вече има такава възможност :) :

376489.jpg

Когато споделя папка защо не променя иконата с ръчичка отдолу?

Нали при XP, когато споделиш папка става с ръчичка отдолу, а при 7 иконката си остава непроменена.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

А някой имали проблем с HDMI звука?

Аз съм с лаптоп HP compaq 8710p и откакто минах на 7мицата не мога да изхарам звук през HDMI интерфейса към LCD Full HD TV. В настройките за звук просто няма видима опция за ХДМИ.

Някакви идеи?По форумите пише, че са намерили решението за INTEL карти, но нищо за NVIDIA.

Странна случка с Windows 7. Инсталирах я преди 2 седмици и си работеше без особени проблеми. Но снощи започнаха да ми изчезват индивидуалните настройки. Първо изчезна аеро-интерфейса и остана на ниво XP, после изчезнаха всички индивидуални настройки, включително и на Мозилата. Накрая не можех да вляза в системата. От време на време се появяваше надпис че липсва Windows\system32\config\systemprofile\Desktop. Вече се бях настроил за преинсталация, но днес всичко се възстанови.

Пробвах сумати неща и немога да задам монитора да работи на 60 херца при резолюция 1680x1050... някакви идеи, че доста ми пречат тези 59 херца sad.gif Качих нови драйвери за монитора и нищо отново 59 херца при резолюция 1680x1060, при по ниска резолюция монитора се запазва на 60 херца... за пръв път съм с Windows 7 Ultimate x64, преди с XP или Vista не съм имал такъв проблем... Монитора е ASUS VW222S, a видеото е ATI HD 4850

Редактирано от `ELvisSs^^ (преглед на промените)

в автоматични настройки от монитора?

в автоматични настройки от монитора?

Оказа се, че това е бъг в Win-a и доста хора имат този проблем и единственото решение е програмата PowerStrip...

Имам проблем с perl!Искам да пусна експлойт,но не став по начина по който ставаше при Xp.Може ли някой да ми напише как се пуска?

Благодаря предварително! ;]

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.