Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

Здравейте искам да попитам дали на 7-цата има начин да се вижда на Sidebar-а отстрани някакво background-че както на Vista има различни такива. Ох дано да ме разбрахте ако не..

http://cryptsol.net/wp-content/uploads/2008/01/vista-13012008.png

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

не, при 7 gadget sidebar няма => няма на какво да смениш фона

всеки 1 gadget е самостоятелен

Привет, въпроса ми може да ви се стори смешен, но аз лично съм бясна в момента.....

Ползвам уиндоус7 още от бета версия и мога само хубави неща да кажа за него, обаче.....

Днес си купих лаптоп с windows 7, но изобщо не погледах, че е "стартер", т.е. най-изрязан :speak:(, най-смешното е, че не зная как да си сменя снимката на десктопа.... изобщо няма тяка функция или аз не я намирам, ако някой знае как - моля ми кажете, че се побърквам от този натрапващ се син цвят...

предварително благодаря!

Десен бутон върху десктопа и най-долната опция персонализиране.

Десен бутон върху десктопа и най-долната опция персонализиране.

Или - десен бутон върху картинката, която искаш да ползваш за тапет, и "Set as Desktop Background".

:):swear2::tease2::) ... От 4 часа вече си играя - просто няма такава опция изобщо, няма никаква опция за смяна на картината на десктопа.....

:):swear2::tease2::) ... От 4 часа вече си играя - просто няма такава опция изобщо, няма никаква опция за смяна на картината на десктопа.....

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions

Windows 7 Starter:

The least-featured edition of Windows 7; the Windows Aero theme is not included, and it isn't available in a 64-bit variant. The desktop wallpaper, and Visual Style (Windows 7 Basic) is also not user-changeable, although third party software such as Stardock MyColours or Samurize can allow these changes to be made[10]. This edition is available pre-installed on computers through system integrators or computer manufacturers.

По-добре прочетете това или изгледайте http://www.youtube.com/watch?v=8F_5Mhq9YqY, за да видите какво липсва при "Windows 7 Starter Edition" (между тях е и липсата на Personalization).

Тази версия ще направи "щастливи" много от притежателите на нетбукове.

ПП.

Опааа, toc е по-бърз :) .

До колкото видях, ъпгрейдът до Home Premium е 80$. Честито.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

По-добре прочетете това или изгледайте http://www.youtube.com/watch?v=8F_5Mhq9YqY, за да видите какво липсва при "Windows 7 Starter Edition" (между тях е и липсата на Personalization).

Тази версия ще направи "щастливи" много от притежателите на нетбукове.

ПП.

Опааа, toc е по-бърз :) .

До колкото видях, ъпгрейдът до Home Premium е 80$. Честито.

:) това не е възможно - не е за вярване..... ужас......

Благодаря за помоща все пак!

Здравейте искам да попитам дали на 7-цата има начин да се вижда на Sidebar-а отстрани някакво background-че както на Vista има различни такива. Ох дано да ме разбрахте ако не..

http://cryptsol.net/wp-content/uploads/2008/01/vista-13012008.png

То 7-цата няма Sidebar като на виста просто си слагаш притурки а при виста притурките са прикрепени към sidebara

:boxing3::swear2::tease2::rolleyes: ... От 4 часа вече си играя - просто няма такава опция изобщо, няма никаква опция за смяна на картината на десктопа.....

Това вече е лошо. Трябва да ползваш някаква допълнителна програма.

Мога да ти препоръчам FastStone Image Viewer. Отваряш картинката с програмата, цъкаш с десен бутон върху нея, и избираш Wallpaper --> Set as Wallpaper.

Не съм го пробвал на Win7 Starter, но трябва да стане, след като проработи и на Windows98 :) .

Редактирано от suggs (преглед на промените)

дори и под х86 ли capnemo? бреей

TOPCON

1. не всички BIOS имат memory remapping

2. "трикa" по принцип го дават за х86 че позволява адресирането, не разпознаването(тъй като разпознаването реално си е наред-уин вижда колко има) - но реално PAE не работи под WinOS

Явно всеки разбитра от своите си работи.При мен се наложи тази опция да се активира преди WIn 7 x64 да започне реално използване на 4ГБ.Поровете се в документацията на Win 7.

То 7-цата няма Sidebar като на виста просто си слагаш притурки а при виста притурките са прикрепени към sidebara

Десен клик на мишката върху десктопа,избери "Притурки".От там се настройва изгледа на Притурките.

Редактирано от TOPCON (преглед на промените)

Това вече е лошо. Трябва да ползваш някаква допълнителна програма.

Мога да ти препоръчам FastStone Image Viewer. Отваряш картинката с програмата, цъкаш с десен бутон върху нея, и избираш Wallpaper --> Set as Wallpaper.

...

Съмнявам се да стане с FastStone Image Viewer.

Всички се сещат защо е тази безумна забрана за смяната на wallpaper-а в Starter Edition.

Ето и малко подробности от тук:

As for the technical side, a new licensing bit was introduced – ChangeDesktopBackground-Enabled. On Starter Edition SKUs, this bit is set to 0, disabling background setting capabilities in Windows Photo Viewer and the Display/Theme Control Panel applets. The infection goes deeper into system files shell32.dll and themeui.dll too, hard-coding the wallpaper to %windir%\web\wallpaper\windows\img0.jpg.

До колкото схващам, пътят и името на wallpaper-а са записани в shell32.dll и themeui.dll и не могат да се променят. А освен това май се прави и проверка на чексумата на файла.

Оказва се, че има някои програми, които са специално за смяна на wallpaper-а във Windows 7 Starter Edition. Ето линк към Starter Wallpaper Changer - цък.

Не съм я пробвал и не знам дали наистина работи.

Съмнявам се да стане с FastStone Image Viewer.

........................................................

До колкото схващам, пътят и името на wallpaper-а са записани в shell32.dll и themeui.dll и не могат да се променят. А освен това май се прави и проверка на чексумата на файла.

Единствения начин да го проверя е да си инсталирам Starter Edition :blink: . Което няма да стане, не и заради един експеримент. Опитах обаче нещо друго:

Има програми, които могат да се ровят из регистрите и библиотеките, и да пренастройват разни неща :lipstick: . Една от тях е любимата ми Windows7 Manager. Чрез нея си забраних смяната на Wallpaper-a, оттук:

378147.jpg

След което вече не можех да го сменям с десен клик върху десктопа, или върху картинката.

Обаче без проблем го смених с FastStone Image Viewer :lol6: .

Така че нека hekata да опита, и ако не стане, да търсим друго решение.

Вече за 10-ти път.... може би повече ми се появява син екран и пц-то забива. Имам лаптоп HP dv5 1171en. Синият екран и съответно забиването се появява само когато сеед-вам и когато свалям торенти. При игра 2-3-4 часа всичко е наред, при гледане на FulHD, 3Д моделиране, при шарване на филми и гледане от др-то ми пц и т.н. не се получава този проблем.. С Windows 7 Ultimate x64 съм.

post-237407-1260202546,94_thumb.jpg

намалете си скоростта - харда Ви може би не издържа

за всеки който смята че може да му бъде от полза:

http://portableturk.com/8857-windows-7-step-by-step.html

опс, това май попада в 2.10/11? ако модераторите преценят че е така, ще бъде изтрито

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Единствения начин да го проверя е да си инсталирам Starter Edition :rolleyes: . Което няма да стане, не и заради един експеримент. ...

Аз си поиграх малко и инсталирах един Starter Edition във Virtual PC 2007. Пробвах с portable версията на FastStone Image Viewer, но уви, не успя да смени wallpaper-а. И в други програми, например в IE, има опция отворената картинка да се зададе като тапет, но не се получава.

Единствено със Starter Wallpaper Changer успях да сменя wallpaper-а. Не знам какви "магии" прави, но забелязах, че стандартната картинка (%windir%\web\wallpaper\windows\img0.jpg) стои непроменена.

Ето и още един линк (цък) към програмата, защото файлът от предишния е изтрит. Ето и два screenshot-а (преди и след промяната):

win7starter1.th.png win7starter2.th.png

хора имам проблем с таскбар-а нещо вече не мога да слагам преки пътища и т.н заключи са и дори не мога да си сложа mozilla-та остана само Windows Explorer.. как да слагам файлове.. пробвах по всякакъв начин но не може нищо вече да се слага :-(

как да разбера какъв directx имам

мерси

как да разбера какъв directx имам

Инсталираш Everest и там в обща информация пише какъв directx имаш

Как мога да местя една папка пред друга. Когато бях с който и да е Windows до 7, можех да хвана папката и да я завлека пред или зад другата - появаваше се една чертичка (както съм нарисувал на картинката) с която се означаваше къде ще иде папката след като я пусна. Проблема е че сега не мога да си подредя папките, а 7 ми ги подрежда по негов си начин

242hezo.jpg

Хора имам проблем който ме дразни от доста време.. проблема е свързан с Win7 и Crystal Player

как мога да оправя този проблем.. всичко е прозрачно какъвто и да е филм това е само при АЕРО ефектите при вистата нямах този проблем с плеъра как да го оправя не мога всеки път да сменям темата, а този плеър го ползвам от години и съм му свикнал

post-225147-1260575823,6_thumb.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.