Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преживях смъртта

Featured Replies

на 7.12.2005 г. в 14:56, haidukpikaso написа:

Преживях смъртта-а всъщност такава няма. Отворих тази тема,защото знам че това се е случило и на други. И искам заедно да продължим,да си помогнем. Защото вече нищо не е същото. Защото никой не ти вярва,когато му разкажеш-за Бог,за Вратата и Светлата пътека.И затова как си видял Дома... И как повечето хора ще ни мислят за луди. Животът вече е друг,нов.Все едно си се родил пак. ...Изведнъж всичко стана черно,една непрогледна тъмнина.Не виждах,не можех да дишам. Престанах да усещам тялото си-просто го нямах. Започна да се върти лента. Все едно че ме бяха сложили в кино,само че този филм беше живота ми-до тук. После се отвори Вратата. Видях светла пътека,по която трябваше да мина. И тогава дойде Бог и ме попита дали искам да се прибера у Дома.Или искам още да остана тук. Бог ми даваше за първи път правото да избирам. Просто стоеше и чакаше моя отговор.Вратата беше отворена.Не знаех какво да му отговоря.Защото нищо не ме задържаше тук,освен близките ми. Казах му че искам да остана,а самата аз не знаех защо. Можех да се прибера.Там у Дома.Беше Светла пътека и ме чакаше-да ме отведе. Това се случи с мен тази нощ-07.12.2005 После дойде и отговора-защо останах. Сега вече го знам. Останах защото искам да помагам на хората като мен,искам да си помагаме взаимно,искам да кажа че няма смърт,че има Бог. И искам да напиша книга за нас-различните-някой ден. Нали започвам отново да живея... А ако някой не желае да споделя тук,нека ми пише: [email protected] Ще помоля също така и за подкрепата на администраторите и модераторите в Калдата-да бъде изтрит всеки пост,а то сигурно ще има много такива,в който ни смятат за луди и т.н. Не сме. Само че вече не сме същите. Защото бяхме за малко Там. При Бог. Върнахме се. И само затова трябва да ни уважавате. Защото сме се осмелили да останем. Отново. А това не може всеки.

Къде изчезна . Напиши нещо .

• Отговори 947
  • Прегледи 195,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Благодаря ти много За подкрепата-много ми е нужна- точно сега. А какво го предизвика-май това е точната дума да- ами преживях поредното разочарование Беше много силна Любов. И точно защото б

• Изминаха 4 години-откакто се върнах отново. Тогава Ти ме попита дали искам да се прибера у Дома или да остана.Аз избрах да остана. И днес дойдох да Ти благодаря-че съм жива,че ме има. Тръг

• misunderstood^girl
    misunderstood^girl

Ако мога да попитам с какво сте по- различни? Ако това е истина, което разказваш - по- различна си с това, че си се върнала от милионите други, които не са се или, че си имала избор, който някой нямат

Публикувани изображения

на 11.02.2022 г. в 18:27, Мойра написа:

Има живот след смъртта и то вечен - безкраен . Лично съм го преживял.

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Лично съм го преживял.

Всеки изтрещял попада под влиянието на заблудата, наречена "ЛИЧНО ГО ПРЕЖИВЯХ, значи е истина".

Интересно че насън, когато милиарди хора "преживяват" какво ли не - като се събудят нямат проблем със същата заблуда...

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Има живот след смъртта

е малоумен израз. :)

Ей така безмозъчните папагали на клишета се показват най-добре - заучени думички наготово... без капчица мислене. Може би, защото са техничарски концептуалисти... :lol6:

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Всеки изтрещял попада под влиянието на заблудата, наречена "ЛИЧНО ГО ПРЕЖИВЯХ, значи е истина".

Интересно че насън, когато милиарди хора "преживяват" какво ли не - като се събудят нямат проблем със същата заблуда...

е малоумен израз. :)

Ей така безмозъчните папагали на клишета се показват най-добре - заучени думички наготово... без капчица мислене. Може би, защото са техничарски концептуалисти... :lol6:

Има живот след смъртта .

Колкото и да го отричаш това е истината . Това че ти си ограничен в разбирането си за Божията промисъл , те прави ограничен .

преди 44 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Колкото и да го отричаш това е истината .

Истината? :) Още веднъж... И още, и още... И пак, и пак - изтрещелите повторения, от изтрещели деца... - банално и нищо ново.

Ма те го били преживели... и тва е "истината"... Който не е изтрещял - е ограничен, щото "божията промисъл"... :lol6:

преди 4 часа, _ramus_ написа:

Истината? :) Още веднъж... И още, и още... И пак, и пак - изтрещелите повторения, от изтрещели деца... - банално и нищо ново.

Ма те го били преживели... и тва е "истината"... Който не е изтрещял - е ограничен, щото "божията промисъл"... :lol6:

Всички ,които не вярват в задгробният живот , са като теб .

преди 13 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Всички ,които не вярват в задгробният живот , са като теб .

Не думай! :) А означава ли че "всички, дето вярват в задгробния живот" са като теб? С глупостите, с цинизма, малоумието и търсенето на внимание, с делюзиите и простоватите измишльотини, с повторенията, с настояването... всичко заради една толкова елементарна патеричка. Щото шубелиите искат да си измислят поредната фикция с която все пак... някаква надежда, там... Едни с желания, други с лишения, трети с молитви, четвърти - с ходене в храмове ... - все някак си да си намерят нещо с което да се подпират, да избягат от кошмарите и демоните си отвътре... Особено умирането.

И си толкова малоумен, че да не се сетиш че темата е с малоумно заглавие, с малоумници вътре, дето просто дъвчат поредното популистко клишенце. Защото ПРЕЖИВЯХ СМЪРТТА е малоумна фраза - абсурдна. СМЪРТ и УМИРАНЕ не са еквивалентни.

Не можеш да преживееш СМЪРТ, ЖИВЕЕНЕ и СМЪРТ... имат проблем и не може да служат с това клише като адекватен израз. Щом има смърт, значи живеенето приключва. Можеш да преживееш УМИРАНЕ, но не смърт. Може СЛЕД УМИРАНЕТО да има живот, но не и след СМЪРТТА.

И нещо друго - За какво може да е някакъв си ЖИВОТ след УМИРАНЕ, след като сред самия си живот някой е мижав, сив, страхлив и неуспял да се пребори с предизвикателствата му. И му трябва надежда за "нов старт", поне за въжделение и мечта за "друг опит".

Но същия човек отново е обречен да повтори същата бъркотия, която му е в главата... И заради това да си намери изход в някаква идеална фикция - като "отвъдното" сред което поредния се фантазира с идеалните си проекции за щастие, доволство, пълнота - все неща, които така и не ги е имал, а ги мечтае. А ония, дето са ги докосвали жадуват да "останат сред тях вечно", вместо да ги губят в изменчивостта на самия живот.

За какво ти е ВЕЧНОСТ - след като в този живот си сив...?  За какво ти е вечността, след като дори в този живот не си успял да преминеш през предизвикателствата на екзистенцията и да пораснеш? Не е нужна вечност, за да порасне някой... Растежа и развитието се коват в живота - който, което, докъдето... това е. Там сред вечността - дори в идеалните ви проекции не е налице развитие, а само живуркане...

Ако съм на теб ще подема кампания - да минат всички "под ножа" и  комата... и те да "преживеят разговорите с бог и отвъдното". Ама много счетоводители ще станат... и много емисари, сред които ти ще се изгубиш и ще потънеш отново с сивотата...

Не думай! :) А означава ли че "всички, дето вярват в задгробния живот" са като теб? С глупостите, с цинизма, малоумието и търсенето на внимание, с делюзиите и простоватите измишльотини, с повторенията, с настояването... всичко заради една толкова елементарна патеричка. Щото шубелиите искат да си измислят поредната фикция с която все пак... някаква надежда, там... Едни с желания, други с лишения, трети с молитви, четвърти - с ходене в храмове ... - все някак си да си намерят нещо с което да се подпират, да избягат от кошмарите и демоните си отвътре... Особено умирането.

И си толкова малоумен, че да не се сетиш че темата е с малоумно заглавие, с малоумници вътре, дето просто дъвчат поредното популистко клишенце. Защото ПРЕЖИВЯХ СМЪРТТА е малоумна фраза - абсурдна. СМЪРТ и УМИРАНЕ не са еквивалентни.

Не можеш да преживееш СМЪРТ, ЖИВЕЕНЕ и СМЪРТ... имат проблем и не може да служат с това клише като адекватен израз. Щом има смърт, значи живеенето приключва. Можеш да преживееш УМИРАНЕ, но не смърт. Може СЛЕД УМИРАНЕТО да има живот, но не и след СМЪРТТА.

И нещо друго - За какво може да е някакъв си ЖИВОТ след УМИРАНЕ, след като сред самия си живот някой е мижав, сив, страхлив и неуспял да се пребори с предизвикателствата му. И му трябва надежда за "нов старт", поне за въжделение и мечта за "друг опит".

Но същия човек отново е обречен да повтори същата бъркотия, която му е в главата... И заради това да си намери изход в някаква идеална фикция - като "отвъдното" сред което поредния се фантазира с идеалните си проекции за щастие, доволство, пълнота - все неща, които така и не ги е имал, а ги мечтае. А ония, дето са ги докосвали жадуват да "останат сред тях вечно", вместо да ги губят в изменчивостта на самия живот.

За какво ти е ВЕЧНОСТ - след като в този живот си сив...?  За какво ти е вечността, след като дори в този живот не си успял да преминеш през предизвикателствата на екзистенцията и да пораснеш? Не е нужна вечност, за да порасне някой... Растежа и развитието се коват в живота - който, което, докъдето... това е. Там сред вечността - дори в идеалните ви проекции не е налице развитие, а само живуркане...

Ако съм на теб ще подема кампания - да минат всички "под ножа" и  комата... и те да "преживеят разговорите с бог и отвъдното". Ама много счетоводители ще станат... и много емисари, сред които ти ще се изгубиш и ще потънеш отново с сивотата...

😆. И на базата на какво ги написа тези неща . 

За какво може да е някакъв си ЖИВОТ след УМИРАНЕ, след като сред самия си живот някой е мижав, сив, страхлив и неуспял да се пребори с предизвикателствата му. 

Съжалявам те , не знаех че ти е толкова тежко . Това обяснява много неща и изпъква причините за негативизма ти , с който гледаш на живота .

преди 8 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Съжалявам те , не знаех че ти е толкова тежко .

Ей за това живях - да получа съжаление та някоя мижитурка да се изиграе да ме похвали и да ми съчувства. :) И това - заради малоумието и нуждата да се усети и той 'важен и значим'...

Много ми е тежко, да - много. :) Затова много ми ходи названието "тежкар". Това също "обяснява" много неща... даже и измисления от няколкото форумни изтрещели негативизъм.

преди 9 минути, Anzhel Dimitrov написа:

И на базата на какво ги написа тези неща

На база на нещо, което никога няма как да стигне до теб - трябвало е да минеш в пети клас, вместо да повтаряш, но учителите са видели навреме девиациите и бавното развитие. Така е стигнала до теб и "биотехнологията" :lol6:

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Ей за това живях - да получа съжаление та някоя мижитурка да се изиграе да ме похвали и да ми съчувства. :) И това - заради малоумието и нуждата да се усети и той 'важен и значим'...

Много ми е тежко, да - много. :) Затова много ми ходи названието "тежкар". Това също "обяснява" много неща... даже и измисления от няколкото форумни изтрещели негативизъм.

На база на нещо, което никога няма как да стигне до теб - трябвало е да минеш в пети клас, вместо да повтаряш, но учителите са видели навреме девиациите и бавното развитие. Така е стигнала до теб и "биотехнологията" :lol6:

Ти даже - не можеш да се обосновеш . Тръгнал да дава мнения за нещо ,което умът му не може да побере ( визирам Вечността ) . По добре спри да се излагаш .

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov написа:

което умът му не може да побере

И ти... точно за "ум" ли визираш, нещо? Точно ти ли? :lol6:Ако и сред "вечността" ще си толкова малоумен те разбирам що толкова напираш...

току-що, _ramus_ написа:

И ти... точно за "ум" ли визираш, нещо? Точно ти ли? :lol6:

Е ,грешка е ,точно с теб да се разискват такива неща , при условие че ти не можеш да разсъждаваш върху повече от 10 думи .

преди 3 минути, Anzhel Dimitrov написа:

очно с теб да се разискват такива неща

О... ти се оказа че "разискваш" ли? :lol6:- такиваТА неща? А защо не и да "мислиш" че и да съждаваш, че и логика...

Ама верно си е - ти си един небесен философ, социален помагач и духовен учител на "простите хорица, с прост и лек начин да стигнат отвъдното"...

преди 5 минути, _ramus_ написа:

О... ти се оказа че "разискваш" ли? :lol6:- такиваТА неща? А защо не и да "мислиш" че и да съждаваш, че и логика...

Защото по етимологията на думата съждаваш се води че е остаряла и се заменя с друга .

преди 7 минути, _ramus_ написа:

.

Ама верно си е - ти си един небесен философ, социален помагач и духовен учител на "простите хорица, с прост и лек начин да стигнат отвъдното"...

Не на ,, простите хорица " а на всички с копнеж за прекрасна вечност . 

преди 37 минути, Anzhel Dimitrov написа:

на всички с копнеж за прекрасна вечност

:lol6:Копнежи, копнежи... На кого са нужни "копнежи"... - като фиксация в битието им?

преди 37 минути, Anzhel Dimitrov написа:

по етимологията на думата съждаваш се води че е остаряла

И по-големи идиотизми си писал. Има и измишльотинки, които са ти посредствени и доста смотани, макар всички да са клишета и защото не се стараеш достатъчно. Опитай по-така... че знае ли човек дали на копнежите е достатъчно форумните палячовщини на бакшиша.

преди 6 часа, _ramus_ написа:

Защото ПРЕЖИВЯХ СМЪРТТА е малоумна фраза - абсурдна.

Цъ!

Това не е като изживях смъртта, т.е. възможно е субектът да преживее смъртта на друг или да надмогне чувствата които са свързани с предстоящата му смърт. 

Цитат

1. Изпитвам чувства.
2. Прекарвам живота си; живея. Как преживяваш?
3. Какво/кого. Надмогвам. Едва преживях загубата му.
4. Кого. Живея повече от друг човек; надживявам. Старецът е жилав и ще преживее всички ни.
5. Какво. Прекарвам, претърпявам. Преживявам развитие.

Малоумно е да считаш, че твоя смисъл на понятието "преживявам" е като понятието 'преживям". :)

Въобще, явно, ти, отново и отново, се изживяваш като компетентен по отношение на чувствата които другите изпитват. На това му се вика малоумие!!! :) Нямаш ли си свои чувства?! 

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Е ,грешка е ,точно с теб да се разискват такива неща , при условие че ти не можеш да разсъждаваш върху повече от 10 думи .

Грешката ти е, че го възприемаш като човек, т.е. приеми, че е  изкуствена твар. Дори не забелязващ цикличността му. 

преди 4 часа, (:IdioibI:) написа:

Грешката ти е, че го възприемаш като човек, т.е. приеми, че е  изкуствена твар. Дори не забелязващ цикличността му. 

Той е като изоставена обществена тоалетна със запушена канализация .

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

:offtopic_s:За какво изобщо го обсъждаш?

преди 3 минути, (:IdioibI:) написа:

:offtopic_s:За какво изобщо го обсъждаш?

Да кажа , щото някой ако не е разбрал .

Нека Бога те насочва в правилният път към рая . 

преди 6 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Нека Бога те насочва в правилният път към рая . 

Амин

:offtopic_s:И аз да споделя, ако някой не е разбрал.

Единствения шеф, критик, наставник и съдия, който имам е Господ.

Бог да е с теб. Амин -> На мен ми стига Христос. :) 

..

По темата:

Мнозина не разбират как се чувства човек, който е преживял смъртта на много ценни люде изиграли важна роля във формирането им като личност. Не става въпрос само за родители, а и за преподаватели, познати и ред дори непознати в известен смисъл, но които са ти помогнали в труден момент (особено когато си бил на ръба на своята си смърт). При мен списъка е голям. 

От това се и "изкова" в мен едно качество: С колкото или каквото мога - да помогна! Дори в някои случаи да възпирам с риск за собствения си живот деянията на зли умове. 

Ще завърша това откровение с  два стиха от Никола Вапцаров

Цитат

Може би искате да я сразите моята вяра във дните честити 

моята вяра, че утре ще бъде живота по-хубав, живота по-мъдър?

А как ще щурмувате, моля?

С куршуми?

Не! Неуместно! Ресто! — Не струва! 

Тя е бронирана здраво в гърдите и бронебойни патрони за нея няма открити!

Няма открити!

преди 15 часа, Anzhel Dimitrov написа:

да. Така стана с форума - посерковци и пръдльовци идват да си поизходят тяхното си и да посеят миризмата "колко им е идеална, свиша, важна, добра". Понеже са наивни и елементарни до безобразие, най-лесния кенеф е тоя на 'бог' . С него всички клишенца са социално приемливи - както на тях им се иска да са.

На огледалото си в монитора и екранчетата така са си свикнали - да си обясняват колко им е свиша и отдадена миризмата и изходеното -  та идеали, та жертви, та уверения и повторения - точно като навсякъде в социалните виртуални кенефи, дето напират да се изхождат. Така става и с "вижте да ви обясня каква е истината, щото я преживях" - всеки неговото си. И тва е...

Като излезнат от форума,  си стават същите каквито са били и преди да влезнат.

на 24.01.2025 г. в 11:30, _ramus_ написа:

Като излезнат от форума,  си стават същите каквито са били и преди да влезнат.

Ти по каква нужда си във форума? Голяма, малка или щото си перверзен воайор!?

на 23.01.2025 г. в 14:27, _ramus_ написа:

Ама верно си е - ти си един небесен философ, социален помагач и духовен учител

👏

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.