Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предстоящи и нови заглавия на книжния пазар

Featured Replies

Еххх откъде я извадиха тази книжка :) , първата от трилогията Pirate series, на мен лично ми грабна окото, във втората книга The Pirate Hunter главен герой е не друг, ами злодеят Джеймс Ардмор, който докако крои отмъщението за Грейсън попада на лейди Диана и се влюбват (явно двете книжки се развиват паралелно) и книга трета - за Хонориа :ph34r: и Кристофър - Кристофър също е пират и главната го посещава докато е в затвора, прекарва една нощ с него и се омъжват тайно. Хонориа предполага че Кристофър е мъртъв, и е сгодена за друг, но изведнъж мъжа й се появява жив и здрав и си иска жената :) Сключват уговорка, отплават заедно за да търсят съкровище, като уговорката е че като го намерят, Кристофър ще освободи Хонориа от нежелания брак... Ох много яка изглежда поредицата, но не мога да се израдвам на новата книжка, като знам че едва ли ще издадат в близките години останалите книги от серията!

• Отговори 991
  • Прегледи 218,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Еххх откъде я извадиха тази книжка :) , първата от трилогията Pirate series, на мен лично ми грабна окото, във втората книга The Pirate Hunter главен герой е не друг, ами злодеят Джеймс Ардмор, който докако крои отмъщението за Грейсън попада на лейди Диана и се влюбват (явно двете книжки се развиват паралелно) и книга трета - за Хонориа :ph34r: и Кристофър - Кристофър също е пират и главната го посещава докато е в затвора, прекарва една нощ с него и се омъжват тайно. Хонориа предполага че Кристофър е мъртъв, и е сгодена за друг, но изведнъж мъжа й се появява жив и здрав и си иска жената :) Сключват уговорка, отплават заедно за да търсят съкровище, като уговорката е че като го намерят, Кристофър ще освободи Хонориа от нежелания брак...

Ох много яка изглежда поредицата, но не мога да се израдвам на новата книжка, като знам че едва ли ще издадат в близките години останалите книги от серията!

Аз като гледам най-много би ми харесала тази послдната, ама кой знае колко години ще се чака, да ги прочетем на Български, че като ги знам Ирис, как карат все на ЗигЗаг и ми се приплаква. Още чакам втората книга от трилогията за принцесите на Кристина Дод http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

ПИРАТИ!!!! Е това ми е най - любимия сюжет!!! Много съм щастлива, дано я издадат цялата поредичка!

ОНАЗИ НОЩ на Линда Хауърд трябва да излезе на 25 март. КОМПАНЬОНКАТА на Аманда през май. Това е според издателството

Тия неща, прекалено много пъти сме ги чували от издателство Плеяда! Докато не ги видя с очите си няма да повярвам!

Ох,аз така се радвам за Линда,любимка,тази книга е страхотен подарък за моя рожден ден на 15-ти,дано да е интересна :ph34r::ph34r:

Ако говориш за Обещание в смъртта, аз я прочетох. Както всяка книга от тази поредица на мен много ми хареса и с нетърпение очаквам нещо ново от Нора.

Някой чете ли новата на Нора?

Че как ще пропуснем такова нещо :) Книгата е страхотна, но това не е нищо ново /ние това си го знаем/... Разследване на убийство, купон за моминското парти на Луиз... Историята е супер увлекателна... Прочетох я за два дни, направо не ми се искаше да затварям книгата... Нямам търпение да пуснат следващата. :cool:

П.П. А някой има ли представа, кога ще пуснат поредицата за свадбената агенция /на Норчето/...

• Автор

Че как ще пропуснем такова нещо :speak: Книгата е страхотна, но това не е нищо ново /ние това си го знаем/... Разследване на убийство, купон за моминското парти на Луиз... Историята е супер увлекателна... Прочетох я за два дни, направо не ми се искаше да затварям книгата... Нямам търпение да пуснат следващата. :ph34r:

П.П. А някой има ли представа, кога ще пуснат поредицата за свадбената агенция /на Норчето/...

Ако става въпрос за тази поредица дето на кориците има едни мадами с булченски рокли, през декември бях писала на издателството и те ми отговориха следното:

Здравейте,

Благодаря ви за проявения интерес към книгите на Нора Робъртс.

Първата книга от поредицата, от която се интересувате, ще бъде издадена на българския пазар през пролетта на 2010г.

Винаги можете да намерите актуална информация за нови заглавия на сайта на издателството: www.hermesbooks.com

Поздрави,

Даниела Атанасова

ИК "Хермес"

Пак не са ти отговорили нищо конкретно, някои хора броят пролетта до края на юни, затова не бих възлагала големи надежди. Да не говорим, че са им били нужни три месеца за да напишат цели! 9 кратички реда...

• Автор

Пак не са ти отговорили нищо конкретно, някои хора броят пролетта до края на юни, затова не бих възлагала големи надежди. Да не говорим, че са им били нужни три месеца за да напишат цели! 9 кратички реда...

О не, те си ми отговориха още тогава, точно ден след като им писах. Просто не съм пускала тук писмото :)

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Щом ще е нова поредица, момичета сигнализирайте на непросветените като мен, когато стартират я, та поне нея да съберем... Аз досега не смея нищо на Нора Робъртс да прочета, от страх че ще вземе да ми хареса, а ако трябва тепърва да й търся книгите, просто трябва да си взема въженце... :P

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

И аз като теб, Пете, затова вече направо ме е страх да подхващам нови автори. Имам едни 5-6 книжлет, които много ми се иска да си взема, ама са едни към 60пари, а аз и 10%от тях в момента нямам...

Щом ще е нова поредица, момичета сигнализирайте на непросветените като мен, когато стартират я, та поне нея да съберем...

Аз досега не смея нищо на Нора Робъртс да прочета, от страх че ще вземе да ми хареса, а ако трябва тепърва да й търся книгите, просто трябва да си взема въженце... ;)

Ами на Норчето книгите трудно се намират, по-специално старите, а някои е кажи-речи невъзможно. Единствено по-новите са безпроблемни. Но пък можем да се гордеем, че имаме тук по-голяма част от творчеството й сканирано, по-точно само 25 книги ни липсват, но и това ще се уреди :ph34r:

Книга първа

Книгата, която всяка майка крие от дъщеря си!

Публикувано изображение

„Бляскави кариери… филмови звезди, гръцки корабни магнати, френски и британски аристократи, арабски шейхове и изумителен секс… Чист екстаз!”

Харпърс

„Коя от вас, кучки, е майка ми?”

Четири елегантни, преуспели и изискани жени около четирийсетте са поканени в нюйоркския хотел „Пиер”, за да се срещнат с Лили – красива, млада и прословута с темперамента си холивудска звезда. Никоя от тях не знае защо е поканена; всяка има причина да мрази Лили и всички са изненадани да се видят. Четирите са стари приятелки, които споделят срамна тайна и от години правят всичко, за да не бъде разкрита. Животът им обаче завинаги ще се промени, когато Лили започва да търси отговори. След като те отказват да говорят, тя продължава да обикаля света, за да намери отговор на въпроса, който я е обсебил и я е довел до ръба.

От Париж до Лондон, от легло в легло, „Лейс” отвежда читателите в префинения свят на пет незабравими жени - красиви, сложни и издръжливи като... дантелата.

„Роман на висока скорост, пълен с екзотични пейзажи, сложни житейски решения и купища секс.”

Лос Анджелис Таймс Букс Ривю

Книгата е на пазара и реших,че на някой може да му се хареса.Независимо,че не е съвсем като нашите.

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Книга първа

Книгата, която всяка майка крие от дъщеря си!

Публикувано изображение

„Бляскави кариери… филмови звезди, гръцки корабни магнати, френски и британски аристократи, арабски шейхове и изумителен секс… Чист екстаз!”

Харпърс

„Коя от вас, кучки, е майка ми?”

Четири елегантни, преуспели и изискани жени около четирийсетте са поканени в нюйоркския хотел „Пиер”, за да се срещнат с Лили – красива, млада и прословута с темперамента си холивудска звезда. Никоя от тях не знае защо е поканена; всяка има причина да мрази Лили и всички са изненадани да се видят. Четирите са стари приятелки, които споделят срамна тайна и от години правят всичко, за да не бъде разкрита. Животът им обаче завинаги ще се промени, когато Лили започва да търси отговори. След като те отказват да говорят, тя продължава да обикаля света, за да намери отговор на въпроса, който я е обсебил и я е довел до ръба.

От Париж до Лондон, от легло в легло, „Лейс” отвежда читателите в префинения свят на пет незабравими жени - красиви, сложни и издръжливи като... дантелата.

„Роман на висока скорост, пълен с екзотични пейзажи, сложни житейски решения и купища секс.”

Лос Анджелис Таймс Букс Ривю

Книгата е на пазара и реших,че на някой може да му се хареса.Независимо,че не е съвсем като нашите.

Струва си,книгата е излизала и преди,но моите поне 15 годишни спомени са по-скоро от филма.Мисля,че е в две части /90%/

и се казва пак така

Струва си,книгата е излизала и преди,но моите поне 15 годишни спомени са по-скоро от филма.Мисля,че е в две части /90%/

и се казва пак така

Момичета имам и двете части на, само че са на друго издателство(на Бард ако не се лъжа). Мога да Ви ги приснема, ако не се намери някой, който ги има :)

• Автор

Това не са много нови книги, ама до сега не сме ги обсъждали. Отново Вампирска сага, предполагам, нещо средно между "Здрач" и "Хари Потър", ако някой ги е чел, моля да пусне в някоя от съответните теми, едно две коментарчета. :down:

Публикувано изображение

Белязана

Автори: П. С. Каст + Кристин Каст

Издател: ИК "СофтПрес"

Ако ви харесва Здрача, добре дошли в Мрака!

Потопете се в мрачния свят на Дома на нощта. Свят като нашия, но с една разлика - вампирите съществуват. Шестнайсетгодишната Зоуи току-що е Белязана и трябва да постъпи в Дома на нощта - мистичното училище за вампири. Тук тя ще премине през Промяната, която не всички Белязани преживяват. Нечовешко е да започнеш нов начин на живот, без старите си приятели. Зоуи обаче открива, че има специални сили дори за вампир и е избраницата на вампирската богиня Никс. Но с новите сили в нея се пробужда и жаждата за кръв, която тя за нещастие утолява с бившето си човешко гадже...

Зоуи обаче не е единствената със специални сили в училището. Щом открива, че водачката на Дъщерите на мрака (най-елитната група в училище) злоупотребява със своята божествена дарба, Зоуи трябва да потърси дълбоко в себе си смелост да прегърне своята съдба - с малко помощ от новите си вампирски приятели.

Не пропускайте вампирското приключение, което скоро ще превземе киносалоните в цял свят!

Публикувано изображение

Измамена

Зоуи започва да се чувства в свои води в училището за вампири. Тя се учи да овладява огромната сила, с която я е дарила богинята Никс, освен това вече е лидер на Дъщерите на нощта. И, което е най-хубаво, има си гадже... даже две или три, зависи как ще го погледнете.

И тъкмо когато си мисли, че най-после е намерила своето място, се случва немислимото: някой започва да убива човешки тийнейджъри, а всички улики сочат, че мистериозният извършител е от училището за вампири.

Докато опасността дебне човеците от стария живот на Зоуи, тя осъзнава, че необикновените й сили, които я правят толкова специална, са заплаха за всеки, когото обича.

Точно когато има нужда от всичките си вампирски приятели, смъртта взима своята жертва в Дома на нощта. Зоуи трябва да се изправи пред предателството, което може да разбие сърцето й и заплашва да разтърси целия свят...

Публикувано изображение

Избрана

Мрачни времена настъпват за Дома на нощта и животът на Зоуи Редбърд е разтърсен от мистериозни обрати. Тези, които са се представяли за нейни приятели, се оказват най-лошите й врагове, а заклетите й врагове се превръщат в най-верни приятели...

Така започва третата част от поредицата „Училище за вампири”, в която смелостта и способностите на Зоуи Редбърд са подложени на по-тежки от всякога изпитания. Най-добрата й приятелка - Стиви Рей, е немъртва и се мъчи да опази малкото останала й човечност. Зоуи няма представа как да й помогне, но й е пределно ясно, че каквото и да открият заедно със Стиви Рей, трябва да го пазят в тайна. В дома на нощта доверието се среща все по-рядко.

И точно когато нещата като че ли няма как да се влошат повече, хората започват да избиват вампири. Като че ли Старейшините на Вярващите, и по-конкретно ужасният доведен баща на Зоуи, не искат повече да съжителстват с вампирите.

Но както и преди, Зоуи и приятелите й откриват, че нещата не са каквито изглеждат...

"Паднали Ангели" на Лорън Кейт

изд. Intense

Публикувано изображение

Сравнението със "Здрач" и "Новолуние" е неизбежно, а ангелите със своите свръхсили са новата тенденция в тийнейджърската литература.

"Паднали ангели" е първата книга от ангелската вълна, привлякла вниманието на Холивуд. Правата за филмиране на книгата, първа от поредица, са купени от Дисни.

Има нещо до болка познато в Даниел Григори.

Загадъчен и надменен, той завладява вниманието на Лус Прайс от мига, в който тя го вижда през първия си ден в пансиона "Меч и Кръст" в знойната Савана, Джорджия. Той е единственото ярко петно на място, където клетъчните телефони са забранени, учениците до един са пълни откачалки, а охранителни камери следят всяко движение.

Макар че Даниел не иска да има нищо общо с Лус – и полага извънредни усилия, за да се разбере това – тя не може да се откаже. Привлечена от него, както пламъкът привлича нощната пеперуда, тя трябва да открие онова, което Даниел така отчаяно се стреми да запази в тайна… дори ако то я убие.

А смразяващо студеното държание на Даниел към нея? То всъщност е начин да я защити, използван от него отново… и отново. Защото Даниел е паднал ангел, обречен да се влюбва в едно и също момиче на всеки 17 години… и да гледа как то умира. А Лус е негова спътница, прокълната да се преражда отново и отново като смъртно момиче, което няма представа кое е в действителност.

Опасна, мрачна, романтична творба...

"ПАДНАЛИ АНГЕЛИ" е трилър, който ви кара да обръщате жадно страниците...

Невероятна любовна история.

Поредицата, за която се твърди, че представя "ангели и страховити демони" се обръща към почитателите на Стефани Майър и всички любители на вълнуващите четива!

"Привлекателна смес от изкушение, невъзможна любов и свръхестествени явления, никоя тийнейджърка няма да може да устои на този герой."

Ани Хийтън

Започва доста обещаващо....

Редактирано от radysan (преглед на промените)

Ааааа, трилогията за Дома на нощта е сладка. Типично тинейджърска книжка, забавна, лека за четене. Но ако не сте фенове на вампирлъка няма да ви хареса, все пак по едно време се оказа, че наща мома е влюбена и хойка с трима наведнъж ;)

Една книжка, чиято коричка съм запомнила докато се ровех по чуждите сайтове - изглежда поне забавна, ако не друго:

Добре дресиран и ненужен

Автор: Джейн Фалън

Издател: ИК "Бард"

Дата на издаване: 06.04.2010 г.

Корична цена: 10,99 лв

Публикувано изображение

Нищо в любовта не става по план!

Когато Матю, любовникът на Хелън през последните четири години, най-накрая решава да напусне жена си Софи (и техните две дъщери) и да се пренесе в апартамента на Хелън, тя би трябвало да е на седмото небе от щастие.

Обаче проблемът е, че тя вече не го желае. Сега трябва да намери начин да се отърве от него...

План А:

Терор в секса (виж вътре)

План Б:

Гадни номера (виж вътре)

Да се отървеш от Матю се оказва не толкова лесно, колкото изглежда, но докато се опитва, Хелън ще изкове едно необикновено приятелство, ще намери истинската любов и ще осъзнае, че никога нищо не става по план...

За авторката:

Джейн Фалън е известен британски телевизионен продуцент и сценарист. Създала е някои от най-обичаните съвременни комедийни постановки. Авторка е на две книги, които са хит в чиклит класациите.

Последният женкар - Кони Мейсън

Предстоящо - излиза на пазара през Април

Издателство: "Ирис"

Корична цена: 8,80 лв

Публикувано изображение

Цял Лондон е смаян от решението на Лукас, виконт Уестмор, да се откаже от разврата и да се самозаточи в Корнуол. Не е и подозирал, че нощите в Корнуол ще се окажат толкова бурни и опасни, че ще му донесат не мир, а тръпката на преследването и една дългокрака красавица, която ще го изкушава като никоя друга.

П.П. Благодарности на savagejo за подсказката къде да намеря инфото. :biggrin:

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.