Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво четете в момента

Featured Replies

на 26.12.2015 г. at 16:42, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

И нито си Бате, нито Милко! 

Captain Obvious, is that you?:emoji_smiley-01:

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 312,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Калдата - Форуми

• Преди малко започнах :     Димитър Димов е невероятен просто. Свърших "Поручик Бенц" и веднага започнах с "Тютюн".   Любимата ми - "Осъдени души" си я оставям за финал, като десерт.От сега пре

• За мен е малък празник, когато купувам книги. След тези, които съм набелязала за купуване, избирам и от промоциите. И почти винаги съм доволна.

Публикувани изображения

• 4 седмици по-късно...

Това...Побутвам тази книга по рафтовете на библиотеките вече повече от година.

И сега от веднъж, те това ще чета. Определено се намирам в странен период.

Elif%20Shafak_143_2.jpg

ZZ

преди 13 минути, shefkata написа:

Това...Побутвам тази книга по рафтовете на библиотеките вече повече от година.

И сега от веднъж, те това ще чета. Определено се намирам в странен период.

Elif%20Shafak_143_2.jpg

ZZ

аз зорлем стигнах до половината

преди 8 минути, emmi написа:

аз зорлем стигнах до половината

Който зорлем чете, далеч не стига. П.П. Ако до 1/3 книгата не ти е харесала - зарязвай.

Аз след като приключих с панаира на книгата (Ю Несбьо - Полиция, Томас Енгер - Мнима Смърт и Ърнест Клайн - Играч първи, приготви се), направих леко лирично отклонение с Вероника Рот и серията Дивергент, и сега реших да си дочета страничните линии на Хонорвърс - суперправилно решение мога да кажа. БТВ те са изкарали втората част (от общо 13 от основната линия на български - само 20 години назад са горките.)

David Weber - Worlds of Honor

Words_of_Honor_by_David_Weber_cover_art.

Редактирано от flare (преглед на промените)

преди 3 минути, aMoPe написа:

271370.jpg

Това чета :)

Интересен избор.

• 1 месец по-късно...

хвърлям око понякога ,защото нямам много време книгата на  Лео Таксил  Свещеният вертеп 

655547.jpg

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

"Мечката и драконът" на Том Кланси. Последната, която прочетох от него беше "Всички страхове". Голям фен съм на филма (гледал съм го три или четири пъти :clown:) и книгата ме изкефи. Ама тая... 175-та страница и още не почнало действието. Въпреки сериозния ѝ обем - 1200 стр. реших да я хвана, като отзивите в goodread ме запалиха - предимно отрицателни :rabbit:. Уф, де го е йекшънъ...?

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 8 часа, Методи Дамянов написа:

"Мечката и драконът" на Том Кланси. Последната, която прочетох от него беше "Всички страхове". Голям фен съм на филма (гледал съм го три или четири пъти :clown:) и книгата ме изкефи. Ама тая... 175-та страница и още не почнало действието. Въпреки сериозния ѝ обем - 1200 стр. реших да я хвана, като отзивите в goodread ме запалиха - предимно отрицателни :rabbit:. Уф, де го е йекшънъ...?

Тези и аз ги харесвам,споделям ти вкуса.Предполагам си ги гледал,но ето още няколко филма по негови творби.

The Teeth of the Tiger , Patriot Games , Red Storm Rising , The Cardinal of the Kremlin , The Hunt for Red October , Clear and Present Danger

А моята книга е...

Ashampoo_Snap_2016.03.05_06h43m32s_001_.png

Мда, последната я четох също ("Реална заплаха"). Всъщност, аз открих едва в края на миналата година трилърите като жанр, след като четох "Цифрова крепост" (Д.Браун) и "Божият гняв" на Жозе Родригеш душ Сантош. След това лапнах за по седмица "Състояние на страх" (определено ме изкефи с оглед на мнението ми за глобалното затопляне) и "Микро" на М.Крайтън и тея на Кланси. Отпускащи четива.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

http://kazanlak.live/the-self/malkiqt-princ-edna-roza-tri-vulkana-i-mydrost-za-vsyaka-vyzrast.166 Започвам "Гръцко кафе" на Катерина Хапсали и се задава "Черната кутия" на Алек Попов

"Преди да заспя" - филмът (в стил "Мементо") ме запали да прочета и книгата:

y450-293.png

Не можах да я подмина и си я купих. Довечера започвам да я чета.

View.jpg

kniga-chovek-na-ime-uve_2.jpg

В началото ми беше скучничко, ама си е хубава книгата. Интересен поглед на автора  за главния герой.

Напомня ми за един човек :)

Препоръчвам. Различна е книгата.

Днес започнах "Иноваторите" на Айзъксън. Да си попълня пропуските в знанията относно историята на генезиса и развитието на компютърното дело, че съм доста бос в тази област.

• 2 седмици по-късно...

9789542818960.jpg

Тази книга е определено по-добра от "Човек на име  Уве". Малко по-жива и динамична. Историята се върти около любовта между баба и внчука - която е увенчана в страната на почти будните - измисленият свят на баба и внуче, където те са супергерои. :) А реалният свят е света на заплахи, лоши хора и място, където различните нямат място:  "Разбира се, баба не смята, че "бяга" от болницата, защото според нея трябва да има някакво предизвикателство, за да се брои за бягство. Като дракон, или поредица капани, или поне стена с приличен ров, или нещо такова. Може да се каже, че мама и болничният персонал не споделят мнението на баба."

Баба се разболява и умира. Оставя на внучката си куп писма с извинения, които са адресирани до определени хора. Почти осемгодишната Елса приема предизвикателството да предаде писмата -  наричайки го "Лов на съкровища". Тя, Чудовището и воршът поемат трудния и предизивкателен път да се срещнат с всеки, който е бил част от живота на баба и който е бил наранен по някаквъв начин от нея. 

"Баба праща поздрави и се извинява" :)

Най-ми прави кеф моментите, в които разбираш, че голямата дупка, страшния блок, страшнаата къща отсреща не са такива каквито си си ги представял като дете и разбираш, че си пораснал. Аз с тази книга се върнах в детсвото и в момента израствам пак. :) 

Препоръчвам! Трябва да се прочете :)

на 15.04.2016 г. at 21:12, Кондьо написа:

Днес започнах "Иноваторите" на Айзъксън. Да си попълня пропуските в знанията относно историята на генезиса и развитието на компютърното дело, че съм доста бос в тази област.

Оказа се добра. Айзъксън обяснява пределно ясно защо именно Мокли и Екърт са истинските изобретатели на съвр. електронен компютър, а не, както веднага биха извикали родните патриотари (или невежите), Джон Атанасов; показва колко е комплексен пътят за изобретяването на нещо ново (транзистор, микрочип...) и че всъщност се изискват колективни усилия. Препоръчвам!

Редактирано от Кондьо (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Вал МакДермид - Последното изкушение:

1440-M.jpg

П.П. обожавам игри на думи... Една учителка по френски обясняваше, как учениците ѝ превеждали coup-de-grace като моторна косачка :lol6:

Днес започнах "Адмирал Канарис - върховният шпионин на Хитлер" на Е. Кержан. Минусът е, че в бълг. издание (нямам представа какво е положението с оригиналното, френско издание) липсва библиография и цитирана литература. Но съм още в началото и се въздържам засега от по-общи изводи.

• 3 седмици по-късно...

Аз прочетох Алхимикът на Паулу Коелю, много я хвалят била хубава. Не ми направи голямо впечатление, плоска е на фона на останалите книги, които съм чел

на 5.04.2016 г. at 10:13, flare написа:

"Преди да заспя" - филмът (в стил "Мементо") ме запали да прочета и книгата:

y450-293.png

Ще я сваля, дано да е хубава!

В момента чета "The power of Now",

със сигурност най-полезното за мен духовно четиво, с което си обясних много неща случващи се в главата и подсъзнанието ми, механики и начини на мислене които принципно ме правят тъжен и депресиран.

Не знам дали я има на български, но я препоръчвам горещо.

6708.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.