Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво четете в момента

Featured Replies

208434_b.jpg

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 312,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Калдата - Форуми

• Преди малко започнах :     Димитър Димов е невероятен просто. Свърших "Поручик Бенц" и веднага започнах с "Тютюн".   Любимата ми - "Осъдени души" си я оставям за финал, като десерт.От сега пре

• За мен е малък празник, когато купувам книги. След тези, които съм набелязала за купуване, избирам и от промоциите. И почти винаги съм доволна.

Публикувани изображения

• 4 седмици по-късно...

Тези дни съм на хорър вълна. Първо прочетох "Сияние в мрака", обаче ми се понравиха  само 5 от разказите вътре, очаквах повече от такива известни автори.

dxPAxRW.jpg

Сега реших да пробвам нещо българско в жанра, пък дано ми хареса.

wyLnS2Q.jpg

Студията на Божана Балтева върху Пиеро дела Франческа. Цялата поредица от тези студии е превъзходна; единственият минус е, че са толкова кратки.

• 1 месец по-късно...

Биографията на Ема Юнг от Катрин Клей. Не е лоша, почти я преполових, но ми липсват бележките под линия (слава богу, библиографията си е на място).

• 2 седмици по-късно...

"От фашизма до ислямизма - мечтата за съвършеното общество" от норвежкия историк проф. Йойстайн Сьоренсен. Много добро изследване, разкош... Само преводът на Калина Тодорова на места е кофти, но скръцвам със зъби на тези пасажи (които са малко на брой) и продължавам. Препоръчвам.

• 4 седмици по-късно...

Тъкмо завърших прекрасното изследване на Сара Бейкуел в/у генезиса и развитието на екзистенциализма "В кафенето на екзистенциалистите". Преводът на Светлозара Лесева е добър като цяло (има на две - три места някои малки бисери, но те не са толкова значими) и целият научен апарат (бележки под линия на цитирани трудове и библиография) е налице. Препоръчвам.

Преди малко приключих "Жените на гениите" от австрийския историк Фридрих Вайсенщайнер. Не е лоша, ама много кратичка. Инак и това изследване доказва за енти път колко е вярно клишето, че "зад всеки успял мъж стои силна жена". Препоръчвам.

Аз често си поръчвам книги от  https://ciela.com/knigi . Последно си взех книгата "Аз още броя дните". Това е книга, която те кара да настръхнеш във всеки един момент. В нея са вплетени две истински истории, каращи читателят да се замисли над всичко смислено в живота.

Сборникът със студии и статии на Арган от поредицата "Жалони". Засега най ми допадна статията му за реализма у поетиката на Караваджо, но съм все още само до половината на монографията. Препоръчвам.

• 3 седмици по-късно...

Аз обичам да чета няколко книги едновременно. Всичките книги ,които чета са в електронен вариант качени на таблет  и на комп. Чета обикновено руски ,но и български и английски/малко силно казано-опитвам  се/. Любим руски автор  ми е Владимир Леви, имам всичко негово.Чета много за художници,обичам да разглеждам енциклопедии .Ако някой разбира руски ето няколко книги , които съм отворил в момента:

http://dox.bg/files/dw?a=5711c2cf51

http://dox.bg/files/dw?a=697034cec3

http://dox.bg/files/dw?a=61d89fd7b5

ПС  Първата книжка е за православни магьосници и шамани, Втората е на В Леви ,а Третата е как квантовата теория обяснава света.Книжките са занимателни .Отворил съм също енциклопедия за скъпоценните камъни , а от художниците чета за Ван Гог

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

"Военното дело (1660 - 1975)" на проф. Блек. Всъщност  издателство "Рива" е решило да обедини три от неговите монографии в един том. В момента съм на първата: " Военното дело в Европа в глобален контекст (1660 - 1815)".

• 3 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...
на 3.06.2018 г. в 14:56, whitepixel написа:

Трилогията - Remembrance of Earth's Past от Liu Cixin. https://en.wikipedia.org/wiki/Remembrance_of_Earth's_Past
Фантастика, грандиозна фантастика, от и над ранга на "Краят на детството" от Кларк, но в реалистичен апокалиптичен вариант, Хокингс би се изкефил на макс.
След първата книга започвам да разбирам защо Амазон плати 1 млрд долара за откупуване права за ТВ сериал и то само за първата книга.
Ще бъде най-грандиозният фантастичен сериал създаван някога, ако успеят.

А на български преведена има ли я?

• 2 седмици по-късно...

"Галилео Галилей. Когато Земята стоеше неподвижно" - Атле Нес. Нес определено е талантлив биограф. Допадна ми стилът му още с биографията му на Мунк. Тук също не разочарова. Дано издадат на български и животописа му на Караваджо.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.