Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

ЗАПОВЯДАЙ
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 224,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Според мен проблема ти е в интернет доставчика ! ! !

Или в кейгена?

Или в кейгена?

И според мен инсталирай си HOME версията.Също така ако склоро си сложил firewall и не си го настроил може да ограничава ъпдейтите на AVAST>

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

А пробвари от Настройки да намериш опцията Update и да отметнеш, че си с постоянна връзка с нета?

Не ми отваря страницата зарежда 100 часа и нищо не става а моя аваст е с кейген профисионален моля ви се хора отачян сам

В този случай,приемете съвета на @coolmeen,гимнастиките в случая са напълно излишни,каквито и маневри да правим,положението ще си остане същото.

Хмм мисля че ще стане с последните ъпдейти и дадах че имам постоядна връзка с интернет и че се свръзвам чрез модем което е вярно :tourist1:

ММда много хубава темичка, тъъй :) значи аз я има на компа си мисля че ми е малко тежка, даже доста, имам 700ГБ хард разделен на 3 части. И проверката е невъзмобна. Значи като си пусна да ми проверява примерно Е и за час, два стигне до някъде и спре, стой "на едно място и не мърда". Помогне мисля че иам вируси ама не мога да проверя.

ММда много хубава темичка, тъъй :baby: значи аз я има на компа си мисля че ми е малко тежка, даже доста, имам 700ГБ хард разделен на 3 части. И проверката е невъзмобна. Значи като си пусна да ми проверява примерно Е и за час, два стигне до някъде и спре, стой "на едно място и не мърда". Помогне мисля че иам вируси ама не мога да проверя.

Данеби да си я пуснал на подробна проверка?

ММда много хубава темичка, тъъй :baby: значи аз я има на компа си мисля че ми е малко тежка, даже доста, имам 700ГБ хард разделен на 3 части. И проверката е невъзмобна. Значи като си пусна да ми проверява примерно Е и за час, два стигне до някъде и спре, стой "на едно място и не мърда". Помогне мисля че иам вируси ама не мога да проверя.

Следвайте инструкциите от тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819

Аз освен Аваст-о друг антивирус не признавам! От както за първи път сложих тая антивирусна съм неразделим с нея: пробвах с НОД32 - пак се върнах на Аваст, пробвах с Касперски - пак се върнах на Аваст, пробвах с БитДефендър - и пак се върнах на Аваст.

Преди Аваст съм пробвал по-известните антивирусни като Ф-прот, Касперски, Нортън, АнтиВир, но Аваст ми изглежда най-friendly :)

Аз не мисля така! Аз съм на 11 и не разбирам много и зная,че аваст е хубава. Не ползвах кой знае колко нова или pro,и дали имапроверка на интернет сайтове?! Но ако ви е нужно това ,а аваст го няма можете да вземете"AVG Free 8.5" Поне зная ,че е хубава! Лошото е обаче ,че е направена само за Internet Explorer!

Данеби да си я пуснал на подробна проверка?

Мда!!

Следвайте инструкциите от тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819

Благодаря за отговорите. ;)

Редактирано от todiros95 (преглед на промените)

Аве пичове не знам какво правих но така стана че го упраих ресвах пц делйтвар раоти утваря сканирах и то се упрая :д мерси се пак :) на всички за помоща ви :biggrin:

• 3 седмици по-късно...

КОГА ИЗЛИЗА АВАСТ 5 :headphones::cool:;):angry:

http://www.kaldata.com/comments.php?id=49215&catid=1&highlight=avast :angry:

=============================================

Излезе нова верися на avast! Free Beta 5.0.143

Новата версия може да бъде изтеглена от - http://files.avast.com/files/beta/5.0.143/setup_av_free.exe

Ако вече имате инсталирана старата БЕТА е нужно първо да я деинсталирате и да инсталирате новата наново - това важи и ако имате версия 4.8. Тъй като бяха наравени доста промени в обновяващия модул.

Известни проблеми и липсващи модули:

1. В момента липсва лицензиращият модул

2. Липсват помощните файлове

3. Модулът Behavior Shield все още не е пълнофункционален

4. Очаква се да бъдат направени още около 30 промени по интерфейса на програмата

Тази бета вече съдържа цялата вирусна база данни

Информацията е предоставена от XMAS

Излезе: Avast!Free Beta 5.0. 150

Промени в тази версия:

Limitations and bugs

This is a fairly stable release which has already been extensively tested by our internal staff. It is complete with up-to-date defs, auto-update functionality, new protection modules etc. Most of the missing features is not related to virus detection/removal.

Here's a list of known bugs/limitations:

1. there is no licensing component in this version; i.e., no registration, no activation.

2. the help files are not there yet

3. the Behavior Shield is not yet fully connected (has limited functionality so far)

4. we plan to do roughly 30 more changes in the UI before the product is released

Това е beta софтуер,използването е на свой собствен риск!

До колкото разбрах,очаква се в края на този месец да излезе,ще бъде автоматично обновяването към новата версия( в зависимост от това дали ползвате безплатната или платената,следвано единствено само от рестарт на компютъра и ще сме вече с версия 5).Лицензите също автоматично ще бъдат прехвърлени.Тези които ползват платения вариант(Avast!Pro)ще се сдобият с цялостен пакет в защита Avast!5 IS .

До колкото разбрах,очаква се в края на този месец да излезе,ще бъде автоматично обновяването към новата версия( в зависимост от това дали ползвате безплатната или платената,следвано единствено само от рестарт на компютъра и ще сме вече с версия 5).Лицензите също автоматично ще бъдат прехвърлени.Тези които ползват платения вариант(Avast!Pro)ще се сдобият с цялостен пакет в защита Avast!5 IS .

Възможно е забавяне на излизането - за сега плана е да се пусне първо безплатната версия, а след това Платената и Пакета.

Тези които ползват платения вариант(Avast!Pro)ще се сдобият с цялостен пакет в защита Avast!5 IS

Това не е точно така - Avast! Pro ще продължи да се предлага, както си е до сега , тоест всички потребители на Платената версия ще обновят до avast! 5 Pro. Suite версията с включена цялостна защита, тоест защитна стена и анти-спам модул, ще бъде отделен продукт- по-скъп от Про версията. Ето и различията:

avast! Free antivirus 5.0

avast! Free antivirus 5.0 avast! Pro antivirus 5.0 avast! Internet Security 5.0

High performance antivirus engine YES YES YES

Anti-rootkit protection YES YES YES

Anti-spyware protection YES YES YES

Script shield NO YES YES

Process virtualization NO YES YES

Command line scanner NO YES YES

Anti-spam filter NO NO YES

Built-in firewall NO NO YES

Редактирано от xmas (преглед на промените)

Започна да заприличва на истинско.При ме не се ъпдейтваше при старата бета сега вече се ъпдейтна ще видя как е автоматичното...

Здравейте

Преди малко влязох в един сайт, който посещавам всеки ден, но за мое най-голямо учудване ми изпишя антивирусната и ми изписа това:

Публикувано изображение

Моля, ако някой знае, да каже дали е опасно това??? Отначало помислих, че е някакъв ауторън файл, само че това, което ми излезе хич не ми е познато -> "HTML:Illiframe -C[Trj]!"

Дано не е каквото си мисля :rolleyes:

Здравейте

Преди малко влязох в един сайт, който посещавам всеки ден, но за мое най-голямо учудване ми изпишя антивирусната и ми изписа това:

Публикувано изображение

Моля, ако някой знае, да каже дали е опасно това??? Отначало помислих, че е някакъв ауторън файл, само че това, което ми излезе хич не ми е познато -> "HTML:Illiframe -C[Trj]!"

Дано не е каквото си мисля :rolleyes:

С гадаене няма как да се разбере.

Обърнете се за проблема към администраторите на въпросния сайт или пишете на [email protected] и вижте какво ще ви отговорят.

http://www.sadauskas.lt/index.php/2009/09/28/siaucia-htmlilliframe-c-trj-trojan-virusas/

Тази тема също ще ви е от полза: Адреси на които можем да проверим за False positive

С гадаене няма как да се разбере.

Обърнете се за проблема към администраторите на въпросния сайт или пишете на [email protected] и вижте какво ще ви отговорят.

http://www.sadauskas.lt/index.php/2009/09/28/siaucia-htmlilliframe-c-trj-trojan-virusas/

Тази тема също ще ви е от полза: Адреси на които можем да проверим за False positive

Разбира се, че не стоя със скръстени ръце. Пуснах вече антивирусната да сканира подробно. После ще пусна и Malwarebytes' Anti-Malware, и SpyBot.

Прочетох първия линк, който дадохте - това значи ли, че c-trj е грешно сканирано, т.е. че не е опасно? Ако е така до някъде ме успокоява...

Бихте ли казали кой е въпросния сайт? Най-малкото е необходимо да се съобщи на администратора, за да коригира грешката, недопустимо е да оставим хората да се инфектират.

Разбира се, че не стоя със скръстени ръце. Пуснах вече антивирусната да сканира подробно. После ще пусна и Malwarebytes' Anti-Malware, и SpyBot.

Нямах това на в предвид и никой не ви упреква,но постъпвате егоистично в случая!

Прочетох първия линк, който дадохте - това значи ли, че c-trj е грешно сканирано, т.е. че не е опасно? Ако е така до някъде ме успокоява...

Има грешно засичане(FP),което се определя чрез дефиниция.За да се разбере дали е така,ви дадох връзка към въпросната тема.

Извинявам се за грешното наименование, което дадох, но не разбирам нищо от вируси! Затова и попитах тук. Егоистично постъпвам за кое? Вече писах до администратора, а сайта няма опастност да навреди и на други хора, защото вече ги предупредих. В него не влизат повече от 30 човека, сайта е "частен" така да се каже, така че може да сте спокойни. :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.