Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи (Част 2)

Featured Replies

• Автор

Здравей Hesi, аз имам "Пиратът", "Радост", и "Не си го помисляй дори", може би и някоя от другите три, но за тях не съм сигурна - ще трябва утре да проверя ("Нощта на изкусителя" ми звучи познато...). Само че нямам никакво време за сканиране, съжалявам, поне не в близко време... Ако има кой да сканира, мога да ги дам временно. Не съм много наясно как би могло да стане, но предполагам сте измислили начин.

...

Отличноо..

Ще ти дам на ЛС координатите на една позната, с която да се свържеш и да се уточните как да й дадеш книгите да ги сканира. Тя често поема книги от други момичета от форума - има скенер, но няма книги.

• Отговори 2k
  • Прегледи 262,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако тръгна да правя превод няма да е фен а никой не работи за без пари особено както е криза

• Знам, че се включвам малко късно, но просто не можах да се въздържа!!! Не го познавам този "никой", който не работи за без пари, но със сигурност познавам доста от хората тук, които наистина рабо

• Не мога да разбера как очаквате книги, които сте сканирали и сте качили да се теглят свободно в нет-а, да си останат само във вашето си "кътче", а още по-странно ми е, че се сърдите, че не са ви били

Публикувани изображения

Момичета, имам въпросче. Може и да съм го задавала, но сега назря момента сериозно да се замисля. Имам си на идея да си купя e-reader. През деня ми се освобождава време да прочета някоя и друга страничка, но е неудобно да чета от лаптопа. Някоя от вас има ли такова устройство, как се ползва, може ли да се зарежда с книги от интернет и наистина ли е толкова удобно, колкото го възхваляват. Може и да са ми тъпички въпросите, но моля знаещите да ми отговорят. Парите не са от значение, важното е да може да чете кирилица.

Редактирано от varnam (преглед на промените)

Един познат си купи Киндъл (на амазон) и е доста доволен, но ще те излъжа за кирилицата. Предполагам, че не е проблем, тъй като би трябвало да разпознава символите като изображение, а не да ги вкарва под редактор. Провери на сайта на амазон техния киндъл, всичко му е описано. А книгите - все още няма уифи-закупуване поддръжка за България, но мисля, че имаше usb порт и можеше да си ги качваш.

Единствен проблем би било това, че трябва да загубиш ден-два по митницата, защото откакто смъкнаха необлагаемата граница на 15$ стана мъка.

Я погледни и тук:

http://lbook-bg.com/main.php?page=products

Редактирано от DeadSmurf (преглед на промените)

Това за закупуването не е проблем, защото аз не живея в БГ. Точно затова мисля, че ще имам проблем с кирилицата. Рових се из сайтовете на магазините, но засега никъде не видях, че има настройка на промяна от латиница на кирилица. А английския ми не е на ниво да се наслаждавам на книжките :nono: без превод

Това за закупуването не е проблем, защото аз не живея в БГ. Точно затова мисля, че ще имам проблем с кирилицата. Рових се из сайтовете на магазините, но засега никъде не видях, че има настройка на промяна от латиница на кирилица. А английския ми не е на ниво да се наслаждавам на книжките :nono: без превод

Хм, мен това ме спря да си взема един, докато бях в Германия. А и не се задълбочих да проверя дали ако евентуално няма кирилица, може да се инсталира по някакъв начин. sad.gif

Абе момичета, наскоро се натъквам на все повече и повече форуми в които слагат постоянно линкове от сканираните от нас книги, но никой не споменава отде са ги взели. Някой пуска наш торент, всички му благодарят, все едно е направил нещо кой знае какво, а никъде не се споменава отде аджеба са тея книги, кой си е играла да ги сканира, обработва и качва по сайтовете. Не знам аз ли съм дребнава, ама като ги видя такива и ме избива вряла вода :nono:

Абе момичета, наскоро се натъквам на все повече и повече форуми в които слагат постоянно линкове от сканираните от нас книги, но никой не споменава отде са ги взели. Някой пуска наш торент, всички му благодарят, все едно е направил нещо кой знае какво, а никъде не се споменава отде аджеба са тея книги, кой си е играла да ги сканира, обработва и качва по сайтовете. Не знам аз ли съм дребнава, ама като ги видя такива и ме избива вряла вода :help:

ами за тва вече аз слагам,както и други момичета,воден знак,на който пише кой и откъде

Абе момичета, наскоро се натъквам на все повече и повече форуми в които слагат постоянно линкове от сканираните от нас книги, но никой не споменава отде са ги взели. Някой пуска наш торент, всички му благодарят, все едно е направил нещо кой знае какво, а никъде не се споменава отде аджеба са тея книги, кой си е играла да ги сканира, обработва и качва по сайтовете. Не знам аз ли съм дребнава, ама като ги видя такива и ме избива вряла вода :help:

Това е ужасно, можеш ли да дадеш линк към този сайт (ако не е проблем), че ми стана интересно.

Ще взема и аз да си слагам някакъв знак на сканираните книги, не че са много ,но все пак е труд.

Това е ужасно, можеш ли да дадеш линк към този сайт (ако не е проблем), че ми стана интересно.

Ще взема и аз да си слагам някакъв знак на сканираните книги, не че са много ,но все пак е труд.

Одеве попаднах на този: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=407148.15 Но има и още други. Аз вече нямам възможност да сканирам, но преди и аз сканирах, и знам колко работа се изисква, затова се и ядосвам :help:

Инче, в бгмама лично аз давам линк към тракера. Не разбирам какво те притеснява това, след като си е нашия тракер, а не да се теглят и качват по други тракери, като си приписват заслугите за труда. Тук се благодари именно на тия, които си сканират и редактират, а не се теглят торентите, качват в други тракери без да се упомене даже ника... няма да споменавам такива тракери - има ги в изобилие.

Редактирано от NELG (преглед на промените)

Одеве попаднах на този: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=407148.15 Но има и още други. Аз вече нямам възможност да сканирам, но преди и аз сканирах, и знам колко работа се изисква, затова се и ядосвам :help:

О, но това е първата тема за любовни романи, на която бях попаднала. Бях страшно впечатлена и доволна.Дори съм писала в нея. Знаех си аз, че автора на нея тема е от нашия форум, радвам се ,че си ти NELG .И наистина линковете препращат към нашия тракер, така че наистина няма проблем.

Инче, в бгмама лично аз давам линк към тракера. Не разбирам какво те притеснява това, след като си е нашия тракер, а не да се теглят и качват по други тракери, като си приписват заслугите за труда. Тук се благодари именно на тия, които си сканират и редактират, а не се теглят торентите, качват в други тракери без да се упомене даже ника... няма да споменавам такива тракери - има ги в изобилие.

Мило, първо аз отде да знам, че си ти. Днеска просто попаднах на нея. Виждала съм форуми в които пишат, че те са сканирали книгите. Веднъж дори си видях един от мойте сканове (още книгата не беше обработена и на pdf-а се виждаха печатите по моите книги) но като писах в темата ме баннаха. И сега пак срещам теми в разни форуми, и се ядосвам. Щом ти си давала линовете, ти си знаеш. Просто на мен ми направи впечатление и споделих с вас. Прощавай ако съм те засегнала с нещо.

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Абе момичета, наскоро се натъквам на все повече и повече форуми в които слагат постоянно линкове от сканираните от нас книги, но никой не споменава отде са ги взели. Някой пуска наш торент, всички му благодарят, все едно е направил нещо кой знае какво, а никъде не се споменава отде аджеба са тея книги, кой си е играла да ги сканира, обработва и качва по сайтовете. Не знам аз ли съм дребнава, ама като ги видя такива и ме избива вряла вода :angry:

Слънце, ти отскоро, аз от много отдавна срещам нашите книги, и то не само във форуми, ами в блогове, тракери (дори и чуждестранни) и т.н. Докато оформям статиите за блога, наизлизат много места, където има линкове за теглене, някои дори са качвани допълнително към различни фрий сървъри. Разбирам че сте неприятно изненадани, че на повечето места не се споменава първоизточника, който според мен е точно този форум и участващите в него, но това е НЕТА, а и БЪЛГАРИЯ. Злоупотреби винаги ще има, каквото и да се прави. И водни знаци да се поставят, и маркери, и да се възмущаваме, все тая. Ако човек не иска да даде първоизточника, той просто няма да го направи. И ние не можем да направим нищо. Аз лично, като човек, които и сканира, и редактира, отдавна съм се примирила със мисълта, че кача ли нещо в нета, рискувам труда ми да се "изгуби" във времето и пространството. Трагично, но реалистично. :huh:

На някой от по-първите членове на форума може би ще им се стори познато това:

http://www.dimisoft.net/forum/viewthread.php?thread_id=1914

супер нагла история :angry:

Ето и тук има

http://svejo.net/site/knigi-sepphoras.blogspot.com?page=2

без разбира се да се споменава нашия форум,

и тук: http://knigi-sepphoras.blogspot.com/search?updated-min=2010-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&updated-max=2011-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&max-results=50

и на трите места съм проверила за поне една, книга която аз сканирала и излиза същата, което какво значи, че им е паднала от небето.

Подкрепям мнението на Инчето, аз също мноооого се дразня, като да уточня не страдам защото точно моето име като сканиращ не е споменато, далеч съм от тая мисъл, аз ако съм искала да я няма в нета, нямаше да я сканирам, но пък поне да се пишеше нещо за форума ни по тези места, все повече си мисля че може би половината от хората които са се докопали до нещо пуснато тук, изобщо и не подозират за съществуването на форума като цяло, което е супер жалко! Ако щете вярвайте, но напишете в чичко гугъл "любовни романи" и вижте нещо интересно - първият линк който ви пуснах излиза една позиция преди нашия форум - е как може!!! крадците им с крадци! Както и да е, като цяло съм много възмутена, но май май няма какво да се направи по въпроса.

Сега нещо по-приятно като тема, днес се сдобих с "Изабел" на Елизабет Хюит от поредицата на Хермес - Пламъкът и розата, номер 19, и от резюмето нищо не хващам, за това моля някой ако я е чел да сподели едно мнение как е сюжета и изобщо става ли за четене. Благодаря предварително.

Това за закупуването не е проблем, защото аз не живея в БГ. Точно затова мисля, че ще имам проблем с кирилицата. Рових се из сайтовете на магазините, но засега никъде не видях, че има настройка на промяна от латиница на кирилица. А английския ми не е на ниво да се наслаждавам на книжките :angry: без превод

Май не е проблем езика. Тези, които ти посочих в предищния си пост, ако не забеляза са на български. До колкото прочетох, принципа на е-мастилото се основава на електрофореза, а не на фонтове и шрифтове и подобни глупости. Хубавото, което се предполага от това, чв разпознава черно бяло и няколко нюанса на сивото от изображение, външния вид на буквата, а не вида азбука.

Прочети в онзи сайт който ти дадох в ЧЗВ-то има обяснено подробно. А аз ще питам този мой познат дали киндъла му чете кирилица.

На някой от по-първите членове на форума може би ще им се стори познато това:

http://www.dimisoft.net/forum/viewthread.php?thread_id=1914

супер нагла история :)

Ето и тук има

http://svejo.net/site/knigi-sepphoras.blogspot.com?page=2

без разбира се да се споменава нашия форум,

и тук: http://knigi-sepphoras.blogspot.com/search?updated-min=2010-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&updated-max=2011-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&max-results=50

и на трите места съм проверила за поне една, книга която аз сканирала и излиза същата, което какво значи, че им е паднала от небето.

Подкрепям мнението на Инчето, аз също мноооого се дразня, като да уточня не страдам защото точно моето име като сканиращ не е споменато, далеч съм от тая мисъл, аз ако съм искала да я няма в нета, нямаше да я сканирам, но пък поне да се пишеше нещо за форума ни по тези места, все повече си мисля че може би половината от хората които са се докопали до нещо пуснато тук, изобщо и не подозират за съществуването на форума като цяло, което е супер жалко! Ако щете вярвайте, но напишете в чичко гугъл "любовни романи" и вижте нещо интересно - първият линк който ви пуснах излиза една позиция преди нашия форум - е как може!!! крадците им с крадци! Както и да е, като цяло съм много възмутена, но май май няма какво да се направи по въпроса.

Сега нещо по-приятно като тема, днес се сдобих с "Изабел" на Елизабет Хюит от поредицата на Хермес - Пламъкът и розата, номер 19, и от резюмето нищо не хващам, за това моля някой ако я е чел да сподели едно мнение как е сюжета и изобщо става ли за четене. Благодаря предварително.

О този първия сайт съм го виждала. Както бях наредила книгите в пърия пост, в началото на нащо форумче, с "Венчило с дявола" мойта любов, така са си го и копирали. Нямам думи и няма да говоря :D

Не мога да разбера как очаквате книги, които сте сканирали и сте качили да се теглят свободно в нет-а, да си останат само във вашето си "кътче", а още по-странно ми е, че се сърдите, че не са ви били упоменали, като са качили "книгите ви" в блогове, форуми или други сайтове?!!?!? Е как, аджаба да знаят, че именно Пенка, Драганка или Петканка са сканирали книжлето и са с очаквания да им се споменат имената, след като човекът го е изтеглил от торент-тракер, например?!?!? :)

Започвате да се нервирате и ядосвате за пълни глупости! Ако сте искали да упоменат лично ВАС - напишете си на текстовия файл "Аз, Еди-коя-си, съм сканирала книгата и искам името ми и линк към форума ми да се упомене!" и може би някой добросъвестен човечец ще го направи, но не е длъжен! А ако толкова мнго ови дразни, че не сте популяризирани, просто не си качвайте сканираните книги в нет-а!

Поздрави и усмивки!

Животът е достатъчно сложен и гаден ,за да бъде пропиляван в излишна ненавист!

Не мога да разбера как очаквате книги, които сте сканирали и сте качили да се теглят свободно в нет-а, да си останат само във вашето си "кътче", а още по-странно ми е, че се сърдите, че не са ви били упоменали, като са качили "книгите ви" в блогове, форуми или други сайтове?!!?!? Е как, аджаба да знаят, че именно Пенка, Драганка или Петканка са сканирали книжлето и са с очаквания да им се споменат имената, след като човекът го е изтеглил от торент-тракер, например?!?!? :angry:

Започвате да се нервирате и ядосвате за пълни глупости! Ако сте искали да упоменат лично ВАС - напишете си на текстовия файл "Аз, Еди-коя-си, съм сканирала книгата и искам името ми и линк към форума ми да се упомене!" и може би някой добросъвестен човечец ще го направи, но не е длъжен! А ако толкова мнго ови дразни, че не сте популяризирани, просто не си качвайте сканираните книги в нет-а!

Поздрави и усмивки!

Хехехе добре дошли в България!

Ще се нервират момичетата, защото това не е малко труд!А другите какво са направила копи и пейст линка?!Ако е дръпнато от торент тракера можеше да се упомене това, нали?

И момичета пишете си имената ако трябва на всяка страница, че и сайта, поне ако искат да си го препишат за техен труд да има да трииииият :cool:

Интересувам се дали някой е поел Двоен образ и Жената на Съливан на Нора Робъртс за сканиране?

Имам си ново сканче и искам да си го изпробвам :cool:

П.П Ама все къде се намесвам... :eek:

Редактирано от misi_misi (преглед на промените)

Май не е проблем езика. Тези, които ти посочих в предищния си пост, ако не забеляза са на български. До колкото прочетох, принципа на е-мастилото се основава на електрофореза, а не на фонтове и шрифтове и подобни глупости. Хубавото, което се предполага от това, чв разпознава черно бяло и няколко нюанса на сивото от изображение, външния вид на буквата, а не вида азбука.

Прочети в онзи сайт който ти дадох в ЧЗВ-то има обяснено подробно. А аз ще питам този мой познат дали киндъла му чете кирилица.

[/quoБлагодаря за инфото. А аз реших, че най-добре е да си кача една книжка на флашка, да отида в магазина и преди да си купя джаджата да поискам да ми направят демонстрация как се чете.

Най добре, но първо провери, това което си си харесала кои формати чете и си я направи в необходимия.

Не мога да разбера как очаквате книги, които сте сканирали и сте качили да се теглят свободно в нет-а, да си останат само във вашето си "кътче", а още по-странно ми е, че се сърдите, че не са ви били упоменали, като са качили "книгите ви" в блогове, форуми или други сайтове?!!?!? Е как, аджаба да знаят, че именно Пенка, Драганка или Петканка са сканирали книжлето и са с очаквания да им се споменат имената, след като човекът го е изтеглил от торент-тракер, например?!?!? ;)

Поздрави и усмивки!

Хич и не ми дреме за името ми дали ще се знае.Аз как си свалям разни неща.

То по-скоро това копи-пейст е тъпо.Дори не са вложили мисъл,а само цък-цък.

Лично аз смятам,че едно линкче към форума ще е добре.Ако не-не.

Но ги разбирам момичетата защо им е криво.Наистина пада голям труд със скана,а да не говорим за редактирането.

Преди да се развие форумчето ни в нета имаше не повече от 20 такива книжки.От никъде надежда за нещо четимо и интересно.Направо мъка и отчаяние.А сега ще ти трябват години да прочетеш всичко.

Та е малко гадно погледнато от тоя ъгъл.

Не мога да разбера как очаквате книги, които сте сканирали и сте качили да се теглят свободно в нет-а, да си останат само във вашето си "кътче", а още по-странно ми е, че се сърдите, че не са ви били упоменали, като са качили "книгите ви" в блогове, форуми или други сайтове?!!?!? Е как, аджаба да знаят, че именно Пенка, Драганка или Петканка са сканирали книжлето и са с очаквания да им се споменат имената, след като човекът го е изтеглил от торент-тракер, например?!?!? ;)

Поздрави и усмивки!

Не знам доколко четеш форума и дали теглиш книги от предоставените линкове, но в тракера, в който ги качваме, пише кой коя книга е сканирал /има и някои изключения, от по-ранни сканове/. Вече друг е въпроса, че хората, които са решили да разпространят книгите в нета го правят като пренебрегват този факт /все пак колко му е да драснеш един ник в описанието на дадена книга, не го ли правим за преводите на субтитри примерно/. Както беше писала Петя (hol_back_girl), никоя от нас не очаква нобелова награда за скановете/редакциите си.

Всички сме наясно, че да се спре тенденцията е едва ли не невъзможно. Но е нормално момичетата да се издразнят до някаква степен. Сканирането, а след това и редакцията на една книга отнемат часове, дни, а след това да видиш труда си в нета и да четеш как някой, който по всяка вероятност не знае що е то скенер, приема незаслужени благодарности...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.