Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусии: Любовни романи (Част 2)

Featured Replies

elinceto81 не че нещо, ама коментара ти е малко обиден. Не ни познаваш изобщо и не знаеш колко труд и време сме вложили в този форум. Не смятам, че желанието ни този труд да бъде оценен, и най-вече информацията за форума да се разпространява е нещо лошо. Абсолютно съм съгласна с написаното от misi_misi,peppinka и Lindsey, и ако се беше зачела по-задълбочено в мненията, които провокираха коментара ти, щеше да разбереш, че цялата "олелия", която вдигаме не е за лична чест и слава, нито едно от момичетата, което сканира или редактира, не очаква писмена похвала, ама пък да ти отричат изцяло труда (който изобщо не е малък) е грубо и обидно, а единственото ни желание е да се знае за форума от максимално много хора.

Изобщо от целия ти коментар лъха една не много подходяща арогантност, която не смятам, че сме заслужили.

• Отговори 2k
  • Прегледи 262,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако тръгна да правя превод няма да е фен а никой не работи за без пари особено както е криза

• Знам, че се включвам малко късно, но просто не можах да се въздържа!!! Не го познавам този "никой", който не работи за без пари, но със сигурност познавам доста от хората тук, които наистина рабо

• Не мога да разбера как очаквате книги, които сте сканирали и сте качили да се теглят свободно в нет-а, да си останат само във вашето си "кътче", а още по-странно ми е, че се сърдите, че не са ви били

Публикувани изображения

Никого няма да цитирам. Аз съм повече от наясно, че когато нещо е качено в нета е общо достояние. С две неща не съм съгласна. Едното е, че трябва да се молим да сме добросъвестни хорица и който се е примирил, че не става го е втасал и другото бебе това е към теб: аз пък си чакам нобеловата награда за бойд. по точно я чакам за ети щото иначе нали се сещате тези, които не владеят езика кога щяха да я прочетат. подвига е в това, че някой е помислил и е отделил време, за да зарадва другите. мен ако питате пет букви или колкото там не са морна пот, за да се зачете че е Човек.

Не мога да разбера как очаквате книги, които сте сканирали и сте качили да се теглят свободно в нет-а, да си останат само във вашето си "кътче", а още по-странно ми е, че се сърдите, че не са ви били упоменали, като са качили "книгите ви" в блогове, форуми или други сайтове?!!?!? Е как, аджаба да знаят, че именно Пенка, Драганка или Петканка са сканирали книжлето и са с очаквания да им се споменат имената, след като човекът го е изтеглил от торент-тракер, например?!?!? :baby:

Започвате да се нервирате и ядосвате за пълни глупости! Ако сте искали да упоменат лично ВАС - напишете си на текстовия файл "Аз, Еди-коя-си, съм сканирала книгата и искам името ми и линк към форума ми да се упомене!" и може би някой добросъвестен човечец ще го направи, но не е длъжен! А ако толкова мнго ови дразни, че не сте популяризирани, просто не си качвайте сканираните книги в нет-а!

Поздрави и усмивки!

Животът е достатъчно сложен и гаден ,за да бъде пропиляван в излишна ненавист!

И аз смятам, че тук се изказа доста неподготвена, но няма да се впускам в подробности. Аз се ядосвам не от това, че някой, си сваля качените от нас книги, а защото си преписват заслуги, които не са техни. Ти явно не си правила нещо, за което някой друг да си препише заслугите, затова и мислиш така. Никой не знае името ми, и не съм искала да го знаят. Но вместо да казват, "Вижте какво сканирах", можеше да кажат "Вижте, някой от "този форум" е сканирал книга". Тогава проблем нямаше да има. :tease:

Никого няма да цитирам. Аз съм повече от наясно, че когато нещо е качено в нета е общо достояние. С две неща не съм съгласна. Едното е, че трябва да се молим да сме добросъвестни хорица и който се е примирил, че не става го е втасал и другото бебе това е към теб: аз пък си чакам нобеловата награда за бойд. по точно я чакам за ети щото иначе нали се сещате тези, които не владеят езика кога щяха да я прочетат. подвига е в това, че някой е помислил и е отделил време, за да зарадва другите. мен ако питате пет букви или колкото там не са морна пот, за да се зачете че е Човек.

Мило от мен имаш не една, а вече три нобелови, че от теб съм чела за Джереми, Дрю и Бък. За Бойд не давам, че още не съм се добрала до нея, но щом се докопам, ще я имаш. Също и за Ангела, и за нещо от Аркейн, абе за което дадеш по една нобелова от мен, а и без съмнение и от останалите момиче. Ти си факир и си те обичаме :whist:

Напълно подкрепям коментара на Съни! Представете си (някои от вас знаят), как в продължение на месеци се трудите да преведете една книга, да я редактирате (няколко пъти), да я приведете в подходящ за четене вид и за всичко това да отделяте от личното си време, от времето с децата си, половинката, работата или учението (зависи кой какво има)и всичко, което искате насреща да е само хората да знаят, кой се е потрудил, за да може останалите да се насладят на няколко приятни часа в магическия свят на любовните романи. И не става дума само за преводачите, а и за сканиращите и редактиращите. В книгите, които си купуваме има цели страници с изброени хора, които са се потрудили и то срещу заплащане. Ние просто искаме едно име срещу доброволния си труд!

Тук се е разрзила голяма дискусия,прави сте момичета,полага се много труд и накрая да видиш,че някой го е копирал и си преписва заслугата е много гадно,аз съм само консуматор,но въпреки това ми става адски гадно когато видя,че никъде не се споменава нашия форум и други хора обират лаврите,а това че бяха копирали линковете както бяха в началото е голяма,огромна наглост ;):P

Редактирано от lunichkata90 (преглед на промените)

Това са страници 158 и 159 от "Истинска любов", които, съм пропуснала да сканирам :P

img035.pdf

Това са страници 158 и 159 от "Истинска любов", които, съм пропуснала да сканирам :baby:

Благодаря!

:)

Здравейте, дами. Пускам актуализирания списък с книги за продан от Поля. Телефонът за връзка е написан в doc файла, книжките се намират в София. :nono:

Джанет Куин Харкин - Моята призрачна любов

И аз днес си намерих занимание, за който скан Xesi ще ми счупи главата /защото не го бива много/, но все пак реших да сканирам книжките от тая поредичка. До момента имам 6 от тях.

Редактирано от NELG (преглед на промените)

Джанет Куин Харкин - Моята призрачна любов

И аз днес си намерих занимание, за който скан Xesi ще ми счупи главата /защото не го бива много/, но все пак реших да сканирам книжките от тая поредичка. До момента имам 6 от тях.

Хубава поредичка, тийнеджърски неволи. ;) И аз имам до 6, само че без номер 5. Знаеш ли колко номера са излезли от поредицата? От поредицата на английски намерих само до 10ти номер. http://www.libraryth...anges%20Romance , а на бг имам инфо до 6ти.

Има и още една подобна поредица: "Колежа Чалфонт, Лондон" от Ланс Салуей. За нея знам на английски до 6ти, а на бг до 5ти номер само sad.gif

Благодаря за книжлето, както и за всички новосканирани.:biggrin:

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

Хелп!

Отново я окъсах. На следните книжки нямам пдф файловете, нито имената на авторите и заглавията на английски.

Ани Воте - Гласът на света

Даниел Стийл - Горчива орис

Джейн Едуърдс - Тъй желан и толкова далечен

Джойс Бийман - По мъж така не съм копняла

Лори Макбейн - Ветровете на съдбата

Ако може някой да ми каже как се казват, че да си оправя инфото в редакциите :P

Леле, Гане, мислите ми ли четеш?!?

Ето я поредицата Чалфонт, тъкмо я гласихме с Тихи като торент когато си писала...

"Колежа Чалфонт, Лондон" от Ланс Салуей

Търся третата и шестата от поредицата, за да я попълним.

Ъм, дами, не знам дали му е мястото тука на тоя пост, но...

Аз като редактор твърде рядко намирам името на сканировчика във файла. Евентуално фигурира в името на пдф-а, но наистина рядко. Та предложението ми е, след като сканирате, сложете накрая една страничка с името си - примерно след инфото за издателство и т.н.

И докато съм на темата - моля, сканирайте страниците с инфото за автор, издателство, редактори и т.н., за да е по-пълна информацията, и да не се мъчим да отгатваме коя книга как точно се казва на английски. :P Голям майтап пада, примерно с Даниел Стийл, която милата има примерно 50тина книги с едно никакво описание във фантастик фюжъна...

Тенкс предварително и спорна работа!

Май поста трябва да отиде в Реорганизация - искаме мнение?

Ето ти две от исканите инфота. Второто за съжаление трябва да гадаем как е в оригинал, щото в книгите от тоя вид не ги пишат.

post-190861-1266951177,6_thumb.jpg

post-190861-1266951342,86_thumb.jpg

Здравейте, дами. Пускам актуализирания списък с книги за продан от Поля. Телефонът за връзка е написан в doc файла, книжките се намират в София. :P

Огромен списък, ама аз само си харесах Аманда Куик, единствената книжка. Ако може да ми я скътате, че не знам как процедирате.

Хелп!

Отново я окъсах. На следните книжки нямам пдф файловете, нито имената на авторите и заглавията на английски.

Ани Воте - Гласът на света

Джейн Едуърдс - Тъй желан и толкова далечен Jane Edwards - Sitting Tight

Лори Макбейн - Ветровете на съдбата Laurie McBain - Chance the Winds of Fortune (1980)

Ако може някой да ми каже как се казват, че да си оправя инфото в редакциите :P

Ели ме е изпреварила, но все пак.

Също така се извинявам, че за "Среднощна гълъбица" (Роксана Бекнъл) и "Господарката на Лайън Хаус"(Дженифър Уайлд) не са сканирани последните страници, където пише редактор и преводач. Те са мои сканове и за съжаление точно тези страници липсваха.

DeadSmurf, има телефон във файла, звъниш на Поля и се разбирате. Не аз продавам книгите, само пускам списъка. :)

Хелп!

Ани Воте - Гласът на света - в скана единственото инфо е:

немска,второ издание, редактор: Румена Кюлиева, коректор: Надежда Димитрова, издателство Румена, Пловдив, 1992г.

няма нищо за оригиналните имена, но понеже пишеше, че е немско издание, успях да издиря авторката - Anny Wothe

Стийл, Даниел

Горчива орис : Роман / Даниел Стийл ; Прев. от англ. Боряна Семкова-Вулова. - София : Хемус, 1998 (В. Търново : Абагар). - 366 с. ; 20 см

Oриг. загл. Malice / Danielle Steel. - Офс. изд.

Джейн Едуърдс - Тъй желан и толкова далечен

Едуърдс, Джейн

Тъй желан и толкова далечен : [Роман] / Джейн Едуърдс ; Прев. [от англ.] Стефан Витанов. - В. Търново : Слово, 1993. - 95 с. ; 20 см. - (Любовни романи. Made in USA ; N 15)

Ориг. загл. Sitting tight / Jane Edwards.

Бийман, Джойс

По мъж така не съм копняла : [Роман] / Джойс Бийман ; Прев. [от нем.] Стефан Витанов. - В. Търново : Слово, 1993. - 114 с. ; 20 см. - (Любовни романи . Made in USA ; N 18)

Прев. от нем. изд. ; Ориг. загл. The captain`s Maid / Joyce Beaman.

Лори Макбейн - Ветровете на съдбата

МакБейн, Лори

Ветровете на съдбата : Роман : Кн. 1 - 2 / Лори Макбейн ; Прев. [от англ.] Ваня Пенева. - София : Ирис, 1996 (В. Търново : Абагар). - 20 см. - ( Исторически любовни романи ; Премия, 61)

Ориг. загл. Shance the winds of fortune / Laurie McBaine. - Офс. изд.

Редактор: Христина Владимирова Коректор: Виолета Иванова

Ако може някой да ми каже как се казват, че да си оправя инфото в редакциите :nono:

Хаха, мен и Ели и Тихи ме изпревариха, но от повече глава не боли :P

Леле, Гане, мислите ми ли четеш?!?

Ето я поредицата Чалфонт, тъкмо я гласихме с Тихи като торент когато си писала...

"Колежа Чалфонт, Лондон" от Ланс Салуей

Търся третата и шестата от поредицата, за да я попълним.

Ами понеже и двете са тийнейджърски поредици, затова я споменах. От нея имам 1-5. По-нататък ще сканирам третата и ще остане само шестата. :)

Гане, сподели с простосмъртните как я намери тази информация? Ти си като енциклопедия направо! /приеми го като комплимент/

Гане, сподели с простосмъртните как я намери тази информация? Ти си като енциклопедия направо! /приеми го като комплимент/

Няма проблем, Тихи, влизам в два сайта, които много ми помагат, като си оформям публикациите.

Първия е сайта на Варненската библиотека: http://catalog.libvar.bg/

обикновено търся по автори, които се записват фамилия, име: Робъртс, Нора например и излиза автора, кликнеш ли на него, излизат всички налични негови книги в библиотеката. Кликаш на първото заглавие, после на IBSD описанието и си готова. Над описанията кликаш само на следващ и това е.

Но по-пълен е каталога на Националната библиотека "Св. СВ. Кирил и Методий" http://search.nation...rchCatalog.html

Там си пишеш направо заглавие, или автор, или издател и излиза IBSD описанието.

И макар че варненската е по-бедна от софийската, не е за пренебрегване, защото понякога откривам книги, които липсват в софийската.

Към софийската ме насочи kotenceto86, за което й дължа огромни благодарности. 2de6bdf040a75e52bfaf1403e504d449.gifee1275863f079356fabc2c2910bb911e.gif

Досетих се, че ще е някоя библиотека/и. Много благодаря за инфото, определено е полезно. :angry:

Имаше една много приятна поредица за доктор Скарпета само че забравих как се казваха и кой беше автора sad.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.