Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Ами на база традиционни други неща в нета, не само тук, бих казал че традиционния ти нюх е доста зле....

Всъщност не е нюха ти.. друго е...... но това няма за какво да го коментираме нали.....

Надявам се си изгледал песните и клиповете до края.... и не си се обринал или изпаднал в бесовен делириум през това време или след това.... ....

П.С Ти май забрави че пусках и клипове където имаше турското знаме нали .... а други пускат с американско ...

Баат Дийнка, я да видм сега етимологичните традиции? :)

Кой от кого си е при-своил?.. :P

Origins of Ramadan

The name "Ramaḍāma" had been the name of the ninth month in the Arab world long before the arrival of Islam; the word itself derived from an Arabic root rmḍ, as in words like "ramiḍa" or "ar-ramaḍ" denoting intense heat[2], scorched ground and shortness of rations. In the Qu'ran, God proclaims that "fasting has been written down (as obligatory) upon you, as it was upon those before you". According to the earliest hadith, this refers to the Jewish practice of fasting on Yom Kippur.[3][4]

1)Rama was the prince of the Suryavamsha (Sun Dynasty) House of Ikshvaku, descendant of great monarchs like Ikshvaku, Raghu and Bhagiratha. He is the eldest brother to Bharata, son of Kaikeyi, and the twin sons of Sumitra, Lakshmana and Shatrughna. Rama is dark-complexioned, mainly bluish – a symbol of divinity.[13]

2) Ram= Aries, Sun in Aries- Exhalted.

cool.gif

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Баат Дийнка, я да видм сега етимологичните традиции? :P

Кой от кого си е при-своил?.. ;)

Origins of Ramadan

The name "Ramaḍāma" had been the name of the ninth month in the Arab world long before the arrival of Islam; the word itself derived from an Arabic root rmḍ, as in words like "ramiḍa" or "ar-ramaḍ" denoting intense heat[2], scorched ground and shortness of rations. In the Qu'ran, God proclaims that "fasting has been written down (as obligatory) upon you, as it was upon those before you". According to the earliest hadith, this refers to the Jewish practice of fasting on Yom Kippur.[3][4]

1)Rama was the prince of the Suryavamsha (Sun Dynasty) House of Ikshvaku, descendant of great monarchs like Ikshvaku, Raghu and Bhagiratha. He is the eldest brother to Bharata, son of Kaikeyi, and the twin sons of Sumitra, Lakshmana and Shatrughna. Rama is dark-complexioned, mainly bluish – a symbol of divinity.[13]

2) Ram= Aries, Sun in Aries- Exhalted.

cool.gif

Като ти знам източниците за цялостната теза, защо ли не съм изненадан от поредната глупост която си опраскал тук уж с доказателствени линкове laugh.gif

Това изобщо не е оригиналния произход на думата.. това е оригинално само според курешкоядците мечтаещи за величието на ведическата матрица :angry:

"Origins of Ramadan

The name "Ramaḍāma" had been the name of the ninth month in the Arab world long before the arrival of Islam; the word itself derived from an Arabic root rmḍ, as in words like "ramiḍa" or "ar-ramaḍ" denoting intense heat[2], scorched ground and shortness of rations. In the Qu'ran, God proclaims that "fasting has been written down (as obligatory) upon you, as it was upon those before you". According to the earliest hadith, this refers to the Jewish practice of fasting on Yom Kippur.[3][4]"

Преведи си го добре, явно ти куца нещо английския :angry: Ар-Рамад означава голяма жега , обгорена земя и недостиг на дажби

Всички други твои асс-оциации свързани с Рама са ала бала ...

Редактирано от Diin (преглед на промените)

worshippy.gif

ЦИТАТ(Maat @ 28.08.2009г. в 14:46ч.)

Като ти знам източниците за цялостната теза, защо ли не съм изненадан от поредната глупост която си опраскал тук уж с доказателствени линкове laugh.gif

Това изобщо не е оригиналния произход на думата.. това е оригинално само според курешкоядците мечтаещи за величието на ведическата матрица tongue.gif

"Origins of Ramadan

The name "Ramaḍāma" had been the name of the ninth month in the Arab world long before the arrival of Islam; the word itself derived from an Arabic root rmḍ, as in words like "ramiḍa" or "ar-ramaḍ" denoting intense heat[2], scorched ground and shortness of rations. In the Qu'ran, God proclaims that "fasting has been written down (as obligatory) upon you, as it was upon those before you". According to the earliest hadith, this refers to the Jewish practice of fasting on Yom Kippur.[3][4]"

Преведи си го добре, явно ти куца нещо английския wink.gif Ар-Рамад означава голяма жега , обгорена земя и недостиг на дажби

Всички други твои асс-оциации свързани с Рама са ала бала ...

Аз не виждам нещо да отричаш за произхода на "Ар-РАМАд"?baby.gif ... Става дума заhush.gif жега , нали?...

Бих ли си позволил на въоръжения войник на съдбата да благоволи да погледне пак предния ми постинг. Аз твърдя, че в основата стои 'Ра'(материална енергия, издваща от царската гуна(средната)-РАджас. Тъй като от трите огнени знаци най-огнен(който дава ЖЕГАТА е Офсътъ-Кочlaugh.gif ) то на ингилизкий язьик е Ram -АРиес(Свързано в МИРажът с АРйаните), то

Ако ингилизкия му КУЦА ето тука съм се упражнявал ТЕМАТИЧНО е...smile.gif

Имаше един салаамски физик от БАН на СОЦът, който твърдеше, че baby.gifЛъчите от Слънцето имали само топлинен ефект clap.gif Тоест, че Офсъта-Коч било същото , като Лъвчо...?..

Ра-ма е хем Коч, хем- ЛъвЧ, хем Стрельо-има Лък("Луч" па русскиЙЙЙ)

Па русссский Огонь иде от АГНИ..и е Агнецът Божий, Трансцеденталния Огън, не матриальоний...на-ингилизкой глаГОЛь ignite...

Редактирано от Maat (преглед на промените)

worshippy.gif

Аз не виждам нещо да отричаш за произхода на "Ар-РАМАд"?baby.gif ... Става дума заhush.gif жега , нали?...

Бих ли си позволил на въоръжения войник на съдбата да благоволи да погледне пак предния ми постинг. Аз твърдя, че в основата стои 'Ра'(материална енергия, издваща от царската гуна(средната)-РАджас. Тъй като от трите огнени знаци най-огнен(който дава ЖЕГАТА е Офсътъ-Кочlaugh.gif ) то на ингилизкий язьик е Ram -АРиес(Свързано в МИРажът с АРйаните), то

Ако ингилизкия му КУЦА ето тука съм се упражнявал ТЕМАТИЧНО е...smile.gif

Имаше един салаамски физик от БАН на СОЦът, който твърдеше, че baby.gifЛъчите от Слънцето имали само топлинен ефект clap.gif Тоест, че Офсъта-Коч било същото , като Лъвчо...?..

Ра-ма е хем Коч, хем- ЛъвЧ, хем Стрельо-има Лък("Луч" па русскиЙЙЙ)

Па русссский Огонь иде от АГНИ..и е Агнецът Божий, Трансцеденталния Огън, не матриальоний...на-ингилизкой глаГОЛь ignite...

И аз свързвам Рамадан с Огън. По правило постите на мюсюлманите се извършват в най-горещия месец на годината.

Коренът на думата Рамадан е аррамад или още рамида - жега, суша. От там иде и думата рамдаа - нагорещен от слънце пясък, парещ пясък, огнен пясък.

Някои казват, че Рамадан изгаря греховете, така както Огъня Земята. И това, според мен, е точно така - когато човек пости или гладува напълно, той запалва невидим огън в тялото - това и метафорично казано, и съвсем буквално - повишава се обмяната на веществата=повишават се вибрациите. Огънят ниски вибрации като натрупани скрупули и други чернилки не търпи.

Едно от имената на "Всемилостивия Аллах" е Ад-Даар - Причиняващият беди. Мюсюлманите вярват, че чрез тези беди, които ги сполетяват като бедствия, внезапна смърт, неочаквано заболяване и т.н., от които никой човек не е застрахован, са изцяло във властта на Всевишния Аллах и той причинява трудности и скръб, за да израстне човек духовно и да оцени подобава след всяка подобна трудност неговите щедри дарове - истинските ценности на живота. Типично за функцията на Шива, нали? И за смисъла на злото.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Нещо във връзка с последния пост:

Сура Ал-Аля (Всевишният)

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!

1. Прославяй пречистото име на твоя Господ, Върховния,

2. Който сътвори и осъразмери,

3. Който прецени и напъти,

4. Който изважда [тревата на] пасбището

5. и го превръща в черно стърнище!

6. Ще ти дадем да четеш [Корана, о, Мухаммад] и не ще забравиш,

7. освен каквото Аллах пожелае. Той знае явното и скритото.

8. И ще те улесним за лесното.

(Тук под “лесното” се има предвид пътят на Исляма, който е достъпен за всеки и е лесен за следване.)

9. Напомняй, ако има полза от напомнянето!

10. Ще си спомни онзи, който се страхува.

11. И ще се отдръпне от това най-лошият,

12. който ще гори в най-големия Огън.

13. После там нито ще умре, нито ще е жив.

14. Сполучил е онзи, който се пречиства

15. и споменава името на своя Господ, и отслужва молитвата.

16. Да, предпочитате земния живот,

17. но отвъдният е по-хубав и по-дълготраен.

18. Това е [записано] в предишните писания -

19. писанията на Ибрахим и на Муса.

От моя гледна точка, не мога да кажа, че Ислямът е най-младата религия. Коранът свидетелства за връзките си с писанията преди него.

Също не мога да се съглася, че това е религия на войната и омразата. Кой воюва без оръжие?

.................

СУРА ПРИДОБИТОТО ВЪВ ВОЙНА

(АЛ-АНФАЛ)

1. Питат те за придобитото във война. Кажи [о, Мухаммад]: “Придобитото е на Аллах и на Пратеника. Бойте се от Аллах и се помирявайте взаимно, и се покорявайте на Аллах и на Неговия Пратеник, ако сте вярващи!”

2. Вярващите са онези, които щом бъде споменат Аллах, сърцата им тръпнат, и щом им бъдат четени Неговите знамения, те усилват вярата им, и на своя Господ се уповават;

3. които отслужват молитвата и от онова, което сме им дали, раздават.

4. Тези са истинските вярващи. За тях има степени при техния Господ, и опрощение, и щедро препитание -

5. както твоят Господ те изведе от дома ти с истината, а на част от вярващите [това] не им хареса,

6. спорейки с теб за истината, след като тя пролича, - сякаш ги водят към смъртта и я виждат.

7. И когато Аллах ви обеща, че едната от двете групи ще е ваша, вие пожелахте онази, която е без оръжие, да е ваша. А Аллах искаше да възцари правдата със Своите Слова и да прекърши неверниците,

8. за да възцари правдата и да отмени лъжата, дори престъпниците да възненавиждат това.

9. Когато призовахте вашия Господ за помощ, Той ви откликна: “Аз ще ви подкрепя с хиляда ангели един след друг.”

10. Аллах стори това само за радостна вест и за да се успокоят с него сърцата ви. Помощта е единствено от Аллах. Аллах е всемогъщ, премъдър.

11. Той ви покри с дрямка за успокоение от Него и ви изсипа вода от небето, за да ви пречисти с нея и да премахне от вас скверността на сатаната, и да укрепи сърцата ви, и да заякчи с това стъпките.

12. Твоят Господ разкри на ангелите: “Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите! Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!”

13. Това е, защото се възпротивиха на Аллах и на Неговия Пратеник. А за който се възпротиви на Аллах и на Неговия Пратеник, Аллах е суров в наказанието.

14. Ето, вкусете го! За неверниците е мъчението на Огъня.

15. О, вярващи, когато срещнете неверниците в настъпление, не им обръщайте гръб в бягство!

16. А който им обърне гръб в този ден, освен с намерение за бой, или за да премине към друга дружина, той вече си е навлякъл гнева на Аллах и мястото му е Адът. Колко лоша е тази участ!

17. Не вие ги убихте, а Аллах ги уби, и не ти хвърли, когато хвърли, а Аллах хвърли, за да подложи вярващите на добро изпитание от Него. Аллах е всечуващ, всезнаещ.

За мене изводите от думите в червеното са "нашата дружина е миролюбива, без оръжие, а който премине към друга дружина си е навлякъл гнева на Аллах.". Също "трябва да им обърнете гръб ако имате намерение за бой".

И аз свързвам Рамадан с Огън. По правило постите на мюсюлманите се извършват в най-горещия месец на годината.

Коренът на думата Рамадан е аррамад или още рамида - жега, суша. От там иде и думата рамдаа - нагорещен от слънце пясък, парещ пясък, огнен пясък.

Някои казват, че Рамадан изгаря греховете, така както Огъня Земята. И това, според мен, е точно така - когато човек пости или гладува напълно, той запалва невидим огън в тялото - това и метафорично казано, и съвсем буквално - повишава се обмяната на веществата=повишават се вибрациите. Огънят ниски вибрации като натрупани скрупули и други чернилки не търпи.

Едно от имената на "Всемилостивия Аллах" е Ад-Даар - Причиняващият беди. Мюсюлманите вярват, че чрез тези беди, които ги сполетяват като бедствия, внезапна смърт, неочаквано заболяване и т.н., от които никой човек не е застрахован, са изцяло във властта на Всевишния Аллах и той причинява трудности и скръб, за да израстне човек духовно и да оцени подобава след всяка подобна трудност неговите щедри дарове - истинските ценности на живота. Типично за функцията на Шива, нали? И за смисъла на злото.

Абсолютно Шива контролира КАРМАТА на извънкастовите и то чрез духове! Никога не им се явява ЛИЧНО. така е станало с Моше, дето наблюдава горяща къпина, която не изгаря. Шива има 11 рудри и 49 марути-духоподобни 'синове'.

Шива е известенена извънкастовите с понятието "Ашутоша", т.е Господар на обикновените орица, които се нуждаят от временни благинки, без се интересуват ОТ ВЕЧЕН ЖИВОТ отвъд материалните желания. Шива наистина така е устроен, че първо дава, но после -взема. Тъй като е в само в рамките на Времето-Кала(Хроснос или Сатурн).

Мюслитата, въпреки, че са наследили лингвитично доста неща, но- и култово. Но в никакъв случай не изповядват Слънчевият култ, чиито представител е Рама, който се асоциира СЪС СЛЪНЦЕТО дори по-ярко от Кришна,(който съчетава в него и Луната).

Шива управлява абрахамските религии чрез архетипа "Скорпион"(дори не Козирог, по-висшия аспкетн на Шива, който по-скоро управлява йогите). Скорпион, въпреки, че в воден архетип е всънст 'тлеещ огън', тъй като е лунната страна на Марс.

Иначе- въздуха(Брахма) е основата и на огъня(Шива) и на водата(Майа)... От въздуха е произлязъл огъня, но водата е произлязла от въздуха пак, но при намесата на огъня.(за това във водата огънят е иманентен)

Но са взели лингвистично от Рама... ph34r.gif Но само лингвистично... cool.gif

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Нещо във връзка с последния пост:

Сура Ал-Аля (Всевишният)

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!

1. Прославяй пречистото име на твоя Господ, Върховния,

2. Който сътвори и осъразмери,

3. Който прецени и напъти,

4. Който изважда [тревата на] пасбището

5. и го превръща в черно стърнище!

6. Ще ти дадем да четеш [Корана, о, Мухаммад] и не ще забравиш,

7. освен каквото Аллах пожелае. Той знае явното и скритото.

8. И ще те улесним за лесното.

(Тук под “лесното” се има предвид пътят на Исляма, който е достъпен за всеки и е лесен за следване.)

9. Напомняй, ако има полза от напомнянето!

10. Ще си спомни онзи, който се страхува.

11. И ще се отдръпне от това най-лошият,

12. който ще гори в най-големия Огън.

13. После там нито ще умре, нито ще е жив.

14. Сполучил е онзи, който се пречиства

15. и споменава името на своя Господ, и отслужва молитвата.

16. Да, предпочитате земния живот,

17. но отвъдният е по-хубав и по-дълготраен.

18. Това е [записано] в предишните писания -

19. писанията на Ибрахим и на Муса.

От моя гледна точка, не мога да кажа, че Ислямът е най-младата религия. Коранът свидетелства за връзките си с писанията преди него.

Също не мога да се съглася, че това е религия на войната и омразата. Кой воюва без оръжие?

.................

СУРА ПРИДОБИТОТО ВЪВ ВОЙНА

(АЛ-АНФАЛ)

1. Питат те за придобитото във война. Кажи [о, Мухаммад]: “Придобитото е на Аллах и на Пратеника. Бойте се от Аллах и се помирявайте взаимно, и се покорявайте на Аллах и на Неговия Пратеник, ако сте вярващи!”

2. Вярващите са онези, които щом бъде споменат Аллах, сърцата им тръпнат, и щом им бъдат четени Неговите знамения, те усилват вярата им, и на своя Господ се уповават;

3. които отслужват молитвата и от онова, което сме им дали, раздават.

4. Тези са истинските вярващи. За тях има степени при техния Господ, и опрощение, и щедро препитание -

5. както твоят Господ те изведе от дома ти с истината, а на част от вярващите [това] не им хареса,

6. спорейки с теб за истината, след като тя пролича, - сякаш ги водят към смъртта и я виждат.

7. И когато Аллах ви обеща, че едната от двете групи ще е ваша, вие пожелахте онази, която е без оръжие, да е ваша. А Аллах искаше да възцари правдата със Своите Слова и да прекърши неверниците,

8. за да възцари правдата и да отмени лъжата, дори престъпниците да възненавиждат това.

9. Когато призовахте вашия Господ за помощ, Той ви откликна: “Аз ще ви подкрепя с хиляда ангели един след друг.”

10. Аллах стори това само за радостна вест и за да се успокоят с него сърцата ви. Помощта е единствено от Аллах. Аллах е всемогъщ, премъдър.

11. Той ви покри с дрямка за успокоение от Него и ви изсипа вода от небето, за да ви пречисти с нея и да премахне от вас скверността на сатаната, и да укрепи сърцата ви, и да заякчи с това стъпките.

12. Твоят Господ разкри на ангелите: “Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите! Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!”

13. Това е, защото се възпротивиха на Аллах и на Неговия Пратеник. А за който се възпротиви на Аллах и на Неговия Пратеник, Аллах е суров в наказанието.

14. Ето, вкусете го! За неверниците е мъчението на Огъня.

15. О, вярващи, когато срещнете неверниците в настъпление, не им обръщайте гръб в бягство!

16. А който им обърне гръб в този ден, освен с намерение за бой, или за да премине към друга дружина, той вече си е навлякъл гнева на Аллах и мястото му е Адът. Колко лоша е тази участ!

17. Не вие ги убихте, а Аллах ги уби, и не ти хвърли, когато хвърли, а Аллах хвърли, за да подложи вярващите на добро изпитание от Него. Аллах е всечуващ, всезнаещ.

За мене изводите от думите в червеното са "нашата дружина е миролюбива, без оръжие, а който премине към друга дружина си е навлякъл гнева на Аллах.". Също "трябва да им обърнете гръб ако имате намерение за бой".

Твоите изводи, ако са основани само на оцветените с червено думи ,може и да си мислиш че са верни.Ама нещо малко си пропуснал точка 17.,която особено ярко подчертава миролюбивостта на дружината! :lol6::lol6::lol6::lol6::lol6:

Твоите изводи, ако са основани само на оцветените с червено думи ,може и да си мислиш че са верни.Ама нещо малко си пропуснал точка 17.,която особено ярко подчертава миролюбивостта на дружината! :):lol6::lol6::lol6::lol6:

Разбира се, че имам и нещо друго предвид, от същата сура:

60. И пригответе за тях колкото можете сили и бойни коне! Ще наплашите с тях врага на Аллах и вашия враг, и други освен тях, които вие не знаете, но Аллах ги знае. Каквото и да раздадете по пътя на Аллах, то ще ви се изплати и не ще бъдете угнетени.

61. И ако склонят за мир, склони и ти, и се уповавай на Аллах! Той е Всечуващия, Всезнаещия.

62. И поискат ли да те измамят, Аллах ти е достатъчен. Той е, Който те подкрепя със Своята помощ и с вярващите.

63. Обединява Той сърцата им. А ти и да раздадеш всичко, което е на земята, не би обединил сърцата им. Но Аллах ги обедини. Той е всемогъщ, премъдър.

(Мединските племена Аус и Хазрадж били разделени от безкрайни вражди. Встъпвали в кървави битки помежду си и загивали мнозина и от двете страни. След като Аллах ги удостоил с Исляма, Той заличил у тях чувството за мъст. Те се сдобрили и обединили.)

64. О, Пророче, Аллах е достатъчен - за теб и за вярващите, които те следват.

65. О, Пророче, подбуждай вярващите към сражението! Ако сред вас има двадесет търпеливи, те ще надвият двеста; а ако сред вас има сто, те ще надвият хиляда от неверниците, защото са хора, които не проумяват.

66. Сега Аллах ви облекчи. Той знае, че у вас има слабост. И ако сред вас има сто търпеливи, те ще надвият двеста; а ако сред вас има хиляда, те ще надвият две хиляди с позволението на Аллах. Аллах е с търпеливите.

• 3 седмици по-късно...

2009-09-14-cl-QDOOVJCXY.jpg

Стотици жени, мъже и деца се събраха в най-старата на Балканския полуостров джамия в Хасково, Кадир Геджеси за да се поклонят пред един от съхранените косми от брадата на Мохамед. Косъмът е една от свещените реликви на мюсюлманите, която се показва в точно определен ден от Рамазана.

Съхранява се в специална кръгла кутия със стъкло отгоре. Хората вярват, че който се докосне до кутийката с косъма получава благоволението на Аллаха.

Стотици жени, мъже и деца се включиха в свещената молитва „Теспих намаз”, която се чете по време на свещения мюсюлмански месец Рамазан. Специално поканеният за целта ходжа от Турция прочете свещената молитвата, преди да тръгнат опашките с мюсюлмани, решили на всяка цена да се докоснат до косъма.

От 1 400 години, на точно определени места в страната ни се съхраняват няколко косъма от брадата на Мохамед, които всяка година ритуално обикалят страната по време на Рамазана.

БЛИЦ, Текст и снимки Тодорка Николова

• 2 седмици по-късно...

Абсолютно забранено е в Исляма вярата,че каквито

и да било косми,дрехи,кожи и кокали могат да ти донесат късмет

да те изцерят или да ти изпълнят желанията!

Такива вярвания се наричат ШИРК ,а той води в Ада и е непростим грях.

Истински принадлежности на Пророка на Аллах (САУС)има запазени в джамия в Кайро,

но мюсюлманите не вярваме,че могат да ни донесат ,,благоволението а Аллаха,,

Вярваме обаче,че следвайки примерите от живота на Мухаммад (САУС)ще го постигнем,инша-Алла я Раббил Аламин!

Миенето на краката,подмишниците,врата са част от ритуала "абтез"(изпълнява се защото човек тряба да се яви физически чист в "дома на аллах").Според мен именно в това се крие разковничето на целта на самото молене и защо се прави пет пъти и защо е нужно да се подмиваш: Пророците Мохамед и Aли са били далновидни, умни и образовани хора, хора знаещи как да управляват тълпата. Те са виждали недъзите на обществото, в което живеят- арабите са страшно мръсен и мързелив народ, ако имат възможност само ядат и спят, а като се събудят пак ядат...хранят се на земята,слагат една тава голяма колкото ако се хванат двама човека за ръце и образуват колело, цялото семейство се храни от тази тава, с ръце, без да се ползват прибори...

Пророците учат обикновенното население на "абтез" и по такъв начин ги задължават да се мият 5 пъти на ден,което си е повече от достатъчно за личната хигиена на един човек...

Учат ги на "намаз" - при самото молене се осъществяват гимнастически движения (въртенето на врата наляво, после надясно и обратно в същия ред), клякане, ставане, движения с ръцете... По такъв начин учат населението да спортува, без то да усеща за какво става на въпрос!

В следствие на всичко изброено, пророците успяват да се погрижат за личната хигиена на арабите, да ги накарат да пораздвижат мускули и кръвообращение и да ги предпазят от вкалцяване в ставите на костите!

Eто това е мюсюлманството...

Друг път ще ви пиша, защо не ядът (ядем) свинско месо.

Миенето на краката,подмишниците,врата са част от ритуала "абтез"(изпълнява се защото човек тряба да се яви физически чист в "дома на аллах").Според мен именно в това се крие разковничето на целта на самото молене и защо се прави пет пъти и защо е нужно да се подмиваш: Пророците Мохамед и Aли са били далновидни, умни и образовани хора, хора знаещи как да управляват тълпата. Те са виждали недъзите на обществото, в което живеят- арабите са страшно мръсен и мързелив народ, ако имат възможност само ядат и спят, а като се събудят пак ядат...хранят се на земята,слагат една тава голяма колкото ако се хванат двама човека за ръце и образуват колело, цялото семейство се храни от тази тава, с ръце, без да се ползват прибори...

Пророците учат обикновенното население на "абтез" и по такъв начин ги задължават да се мият 5 пъти на ден,което си е повече от достатъчно за личната хигиена на един човек...

Учат ги на "намаз" - при самото молене се осъществяват гимнастически движения (въртенето на врата наляво, после надясно и обратно в същия ред), клякане, ставане, движения с ръцете... По такъв начин учат населението да спортува, без то да усеща за какво става на въпрос!

В следствие на всичко изброено, пророците успяват да се погрижат за личната хигиена на арабите, да ги накарат да пораздвижат мускули и кръвообращение и да ги предпазят от вкалцяване в ставите на костите!

Тъй, чоджум, тъй, прав си. И свинско не ядат, защото в жегата бързо се разваля и става отровно, пък и свинската мас не спомага като овнешката за понасяне на горещините, пък и виното в 50 градусовите горещини е направо смъртоносно...И гимнастика 5 пъти дневно, и хамама, и т.н.

Така е, ма това са външни и маловажни поводи и причини за забрани и ритуали с дълбоко вътрешно значение. Не бива една велика религия, която изповядват над един милиард души, да се принизява като просто здравословен начин на живот. Както и Курана да се свежда до една книга, пълна с научни и технически чудеса. Защото в тази религия има неизмерими дълбини, до които, за съжаление, са достигали малцина. И на тези малцина трябва да отдадем уважение и почит за подвига им в името на цялото човечество.

Прав ли съм, аркадаш?:lol6:

taj-mahal.jpg

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

:down: само шиитски промит мозък не очаквах в темата :)

В Исляма няма пророк на име Али.

Няма ритуал наречен ,,абтез,,обмиването на цялото тяло се нарича Гусл и се мие всичко.

Исляма не е религия само за арабите.

Сравнението на молитвата с гимнастиката:подържането на гъвкаво и слабо тяло

е сунна,определени видове спорт се предпоръчват.Молитвата е друго-в Курана пише какво.

Яденето на пода,с едното коляно пред стомаха е сунна:така стомахът се дели на 3:в едната част е храната,в другата:водата,а в третата:въздух;така човек се засища бързо.

Яденето с ръце е сунна:пак има доказани медицински причини.

някаде пишеше:Исляма е най-хубавата религия-с най-лошите последователи.

Тъй, чоджум, тъй, прав си

Благодаря за покровителственното отношение, между устните ми напира да излезе думичката "тате".

Така е, ма това са външни и маловажни поводи и причини за забрани и ритуали с дълбоко вътрешно значение. Не бива една велика религия, която изповядват над един милиард души, да се принизява като просто здравословен начин на живот. Както и Курана да се свежда до една книга, пълна с научни и технически чудеса

В човешката природа е заложено, нещата винаги да се представят за по-сложни отколкото са, а те са наистина елементарни - вервайте ми...

В онези мрачни времена, времена на духовна нищета и пълна дезинформираност ( все пак хората не са имали досег до Dyscovery, CNN , BBC или AL Jazeera ), Te са били впечатлени от авторитетните и обаятелни личности на Братята - Мохамед и Али.

Внимавайте - те са били търговци с остър нюх и с хирургическа прецизност! Отлично са разбирали каква мощ представлява религията и как чрез нея могат плавно да лавират в обществото и безпроблемно да прокарат идеите си, не срещайки никаква отпора и съпротива - всичко се поема безкористно от обществото, защото Аллах така иска...

Да не говорим, че и двамата били "добри психолози" и имали дар-слово, поради което успешно обработвали масата!

Защото в тази религия има неизмерими дълбини, до които, за съжаление, са достигали малцина.

Във всяка религия има неизмерими дълбини.

Колко надълбоко ще задълбаеш, зависи от собствения ти капацитет.

Пример : "Слънцето изгря" - всеки може да развие тема озаглавено с това. Разликата е, че някои ще се ИЗЧЕРПАТ след 5 изречения, други след лист, трети след два, а четвърти ще изпонапишат истински роман.

Проблемът в исляма или в ислямското общество е липсата на толеранс от всякакъв вид и пълната загуба на собственното "АЗ". Моля ви се, религията трябва да помогне на човек да намери душевен мир и хармония, а не да го приковава към него.

А като става дума за стойностна религия и дълбоки размисли - според мен Конфуций и Будизма са много по-стойностни.

Прав ли съм, аркадаш?

Така е и не е така, другарю.

Исляма е най-хубавата религия-с най-лошите последователи.

Бихте ли обяснили...

В човешката природа е заложено, нещата винаги да се представят за по-сложни отколкото са, а те са наистина елементарни - вервайте ми...

В онези мрачни времена, времена на духовна нищета и пълна дезинформираност ( все пак хората не са имали досег до Dyscovery, CNN , BBC или AL Jazeera ), Te са били впечатлени от авторитетните и обаятелни личности на Братята - Мохамед и Али.

Внимавайте - те са били търговци с остър нюх и с хирургическа прецизност! Отлично са разбирали каква мощ представлява религията и как чрез нея могат плавно да лавират в обществото и безпроблемно да прокарат идеите си, не срещайки никаква отпора и съпротива - всичко се поема безкористно от обществото, защото Аллах така иска...

Да не говорим, че и двамата били "добри психолози" и имали дар-слово, поради което успешно обработвали масата!

Във всяка религия има неизмерими дълбини.

Колко надълбоко ще задълбаеш, зависи от собствения ти капацитет.

Пример : "Слънцето изгря" - всеки може да развие тема озаглавено с това. Разликата е, че някои ще се ИЗЧЕРПАТ след 5 изречения, други след лист, трети след два, а четвърти ще изпонапишат истински роман.

Проблемът в исляма или в ислямското общество е липсата на толеранс от всякакъв вид и пълната загуба на собственното "АЗ". Моля ви се, религията трябва да помогне на човек да намери душевен мир и хармония, а не да го приковава към него.

А като става дума за стойностна религия и дълбоки размисли - според мен Конфуций и Будизма са много по-стойностни.

Изхождайки първоначално от ника ти ,предположих че ще имаш познания за исляма.. но явно се излъгах...

Първо, Али не е брат на Мохаммед ( А.С )..... всеки запознат , дори малко от малко с исляма и историята му, го знае.... това говори доста лошо за теб.... самите шиити не смеят да нарекат Али брат на Мохаммед ......

Второ, това елементарно обяснение което даваш за обичаите в исляма, изхожда главно от лаици, които търсят това което могат да проумеят и разберат.... явно ти си на това ниво....

Първите мюсюлмани били впечатлени от словата на Корана, а не от личността на Мохаммед.... Псевдосихологическите ти обяснения куцат, явно си попрочел или подсъзнателно си чувал за Ницше.....да, Мохаммед е бил търговец... но само дотам.... тарикатщината която му присвояваш, мисля се отнася за други, включая теб.... Едно общество, каквото е било арабското тогава, не би приело исляма, ако следваме единствено изказаните от теб причини.... запознай се първо с това какво е било обществото тогава....

Съвет.. почети и се запознай с Корана, запознай се с исляма .... чуто недочуто оттук оттам не е обосновка...... Предполагам дори не знаеш кой е султан Мурад, и какво е направил.... е освен ако не намериш сега нещо в нета......

...........................

Бихте ли обяснили...

Практикуването на автентичния Ислям-такъв,какъвто Пророка Мухаммад (Аллах да го благослови и с мир да го дари) ни го е завещал води до постигането на съвършен мир.

Тук,в земния живот и там:в отвъдния живот.

Кой познава най-добре човешката природа?-Този,кояйто ни е създал:единствения Бог-Аллах,Създателя.

Ние вярваме,че Аллах СУТ ни е създал,за да Му служим,знаем също,че сме създания със свободна воля и можем да решаваме съдбата си.Успех в земния и отвъдния живот можем да постигнем следвайки оставеното ни от Пророка на Аллах(САУС),неговия Куран и Сунна(личен пример),пратени ни от Аллах,Милостивия,Милосърдния за напътствие.

Красотата на Исляма е необятна:красиво е това,че Исляма е за всички,без значение беден или богат,бял или черен,просяк или президент:рамо до рамо застават в джамията и се молят на Създателя,търсейки опрощаване на греховете и самоусъвършенстване.

За всеки въпрос има отговор.И за всеки проблем:решение.

Красиво е,че Исляма те учи как да се грижиш за родителите си,макар и не мюсюлмани;как да отвориш сърцето си,давайки на просяка..Лицата на вярващите са красиви и излъчват особена светлина.Поздрава на мюсюлманите:Ас саламун алейкум!Мир вам!е красив..

Но независимо от многобройните предупреждения в Курана(думите на Аллах СУТ)

че ще дойдат трудни времена и завещаното трабва да се спазва стриктно;

пророчествата на Мухаммад САУС за отделянето на 73 секти от Исляма,от

които само една ще влезе в Рая ,не дълго след смъртта на Пророка САУС

се отцепва първата група:шиитите,които си позволяват да променят закони,

постановления,история..Вярват във всичко,в което е забранено да се вярва,

правят прочти всичко,което е забранено да се прави..

Днес Иран,Ирак,Ливан и части от Пакистан,Индия,Сирия и др. изповядват преработен от хората и постоянно менящ се шиизъм.Исляма в африканските държави често е толкова изменен от хората,че почти нищо не е останало..Азиятските държави също имат различни секти и течения.Всички те са лошите последователи.

Брат Диин-добре казано,маша-Алла!Братя с доста голяма разлика ха;той Али(Аллах да е доволен от него)да не е говорел от люлката на арабите :eek:

да правим ду'а(молитва) Аллах СУТ да напъти потребителя Султан Мурад!Амин!

пп Кой е султан Мурад?

Изхождайки първоначално от ника ти ,предположих че ще имаш познания за исляма.. но явно се излъгах...

Първо, Али не е брат на Мохаммед ( А.С )..... всеки запознат , дори малко от малко с исляма и историята му, го знае.... това говори доста лошо за теб.... самите шиити не смеят да нарекат Али брат на Мохаммед ......

Второ, това елементарно обяснение което даваш за обичаите в исляма, изхожда главно от лаици, които търсят това което могат да проумеят и разберат.... явно ти си на това ниво....

Псевдосихологическите ти обяснения куцат, явно си попрочел или подсъзнателно си чувал за Ницше.....да, Мохаммед е бил търговец... но само дотам.... тарикатщината която му присвояваш, мисля се отнася за други, включая теб.... Едно общество, каквото е било арабското тогава, не би приело исляма, ако следваме единствено изказаните от теб причини.... запознай се първо с това какво е било обществото тогава....

Съвет.. почети и се запознай с Корана, запознай се с исляма .... чуто недочуто оттук оттам не е обосновка...... Предполагам дори не знаеш кой е султан Мурад, и какво е направил.... е освен ако не намериш сега нещо в нета......

Учудвам се на дезинформираноста на хора смятащи се за вещи в тази материя. Проблемът е, че се доверявате на един източник.

Историята мнoгoкратно е доказвала - "За давноста на даден факт, винаги се оповавайте на поне два взаимноНЕсвързани източника и след това сравнявайте"... Това за жалост може да го разбере човек живял в две различни държави!

За сведение, наясно съм с исляма, но никога не съм чел Корана задълбочено и опитвайки се да вникна в него. Що? Защото не виждам такава необходимост. Нищо различно и "неземно красиво " (както би се изразила една юзерка, която ще спомена по-късно) не виждам в него. Що, защото аз имам хаРактер, нямам нужда от патерици в живота и да следвам написани от незнайно кого и незнайно защо, канони и правила. Имам си изградени в мен чисточовешки принципи, с които живея доста добре и не се смятам за по-лош човек от "правоверните".

Историческите и философските ми познания са на задоволително ниво, но не парадирам с това. Чел съм и Ницше( повярвай и други ), но това не ме прави "долнопробен имитатор", а просто човек задоволил "глада" си с такава информация.

Изразявам се просто и елементарно и свеждам нещата отново така, не щото нивото ми е таковам, а не виждам нужда от разтягане на трудноСмилаеми локуми, който може да бъдат казани просто и ясно - на народен език.

Не се запотявай, успокой се... Аз клоуни съм срещал много, не ми пречи да си говоря с още един.

А, да не забравя : " Първите мюсюлмани били впечатлени от словата на Корана, а не от личността на Мохаммед.... "

Само за сведение - Един непознат продукт ( какъвто е в случая Корана ), за да се пласира на пазара ( арабското общество ) има нужда от кадърен ( словохотлив ) рекламен agent ( какъвто е в случая Мохамед )! Един продукт е толкова омаен и обаятелен, колкото е успешно рекламиран ( словесно обработен ) от рекламния agent....

Можеш да ме наричаш лаик...прозаик или просто утопист - все тая!

ИтуйвсичкотогопишакатовечнияелементаренчовекоткoетoнинаймалкомипукА

Редактирано от SultaN_MuraD (преглед на промените)

Практикуването на автентичния Ислям-такъв,какъвто Пророка Мухаммад (Аллах да го благослови и с мир да го дари) ни го е завещал води до постигането на съвършен мир.

Тук,в земния живот и там:в отвъдния живот.

Кой познава най-добре човешката природа?-Този,кояйто ни е създал:единствения Бог-Аллах,Създателя.

Ние вярваме,че Аллах СУТ ни е създал,за да Му служим,знаем също,че сме създания със свободна воля и можем да решаваме съдбата си.Успех в земния и отвъдния живот можем да постигнем следвайки оставеното ни от Пророка на Аллах(САУС),неговия Куран и Сунна(личен пример),пратени ни от Аллах,Милостивия,Милосърдния за напътствие.

Красотата на Исляма е необятна:красиво е това,че Исляма е за всички,без значение беден или богат,бял или черен,просяк или президент:рамо до рамо застават в джамията и се молят на Създателя,търсейки опрощаване на греховете и самоусъвършенстване.

За всеки въпрос има отговор.И за всеки проблем:решение.

Красиво е,че Исляма те учи как да се грижиш за родителите си,макар и не мюсюлмани;как да отвориш сърцето си,давайки на просяка..Лицата на вярващите са красиви и излъчват особена светлина.Поздрава на мюсюлманите:Ас саламун алейкум!Мир вам!е красив..

Драга Aliah,

вгледайте се внимателно в това, което съм измъкнал от поста ви и заместете името на пророка и религията със съответните такива на една друга религия ( християнската ) и ще видите, че нещата се прЕпокриват и повтарят.

Къде е тогава самОродната красота и космополитна необятност, характерна сАмо за Корана и Исляма и забележете - мЮСюлманското общество?

Препоръка : Сменете незабавно дрогата, настоящата не ви се отразява добре...

Стъпете здраво на земята, продължителният престой в горните слоеве на атмосферата е причинила хронични, религиозно-аналитични халюцинации. Следващата фаза ще е фатална - трайна липса на оросяване в мозъка...

Пазете се, такива експонати ни трябват и за в бъдеще!

Учудвам се на дезинформираноста на хора смятащи се за вещи в тази материя. Проблемът е, че се доверявате на един източник.

Историята мнoгoкратно е доказвала - "За давноста на даден факт, винаги се оповавайте на поне два взаимноНЕсвързани източника и след това сравнявайте"... Това за жалост може да го разбере човек живял в две различни държави!

За сведение, наясно съм с исляма, но никога не съм чел Корана задълбочено и опитвайки се да вникна в него. Що? Защото не виждам такава необходимост. Нищо различно и "неземно красиво " (както би се изразила една юзерка, която ще спомена по-късно) не виждам в него. Що, защото аз имам хаРактер, нямам нужда от патерици в живота и да следвам написани от незнайно кого и незнайно защо, канони и правила. Имам си изградени в мен чисточовешки принципи, с които живея доста добре и не се смятам за по-лош човек от "правоверните".

Историческите и философските ми познания са на задоволително ниво, но не парадирам с това. Чел съм и Ницше( повярвай и други ), но това не ме прави "долнопробен имитатор", а просто човек задоволил "глада" си с такава информация.

Изразявам се просто и елементарно и свеждам нещата отново така, не щото нивото ми е таковам, а не виждам нужда от разтягане на трудноСмилаеми локуми, който може да бъдат казани просто и ясно - на народен език.

Не се запотявай, успокой се... Аз клоуни съм срещал много, не ми пречи да си говоря с още един.

А, да не забравя : " Първите мюсюлмани били впечатлени от словата на Корана, а не от личността на Мохаммед.... "

Само за сведение - Един непознат продукт ( какъвто е в случая Корана ), за да се пласира на пазара ( арабското общество ) има нужда от кадърен ( словохотлив ) рекламен agent ( какъвто е в случая Мохамед )! Един продукт е толкова омаен и обаятелен, колкото е успешно рекламиран ( словесно обработен ) от рекламния agent....

Можеш да ме наричаш лаик...прозаик или просто утопист - все тая!

ИтуйвсичкотогопишакатовечнияелементаренчовекоткoетoнинаймалкомипукА

А аз се учудвам на всезнаещостта на хора, които като теб парадират че са чели много източници , а смятат че другите не са чели нищо освен едно ... и в същото време парадират с логически и философски заключения ,и термини които леко казано са взаимоизключващи се..... и това с патоса на откривателите на топлата вода... мдам.... опитващите се да използват дедуктивни принципи допускат грешката да си мислят че са стигнали до правилния извод, но доста често се случва и да грешат, както и ти, гледайки обосновките и изказванията ти.... опита да го докажеш с уж живеенето в две държави, е леко казано неубедителен... но ми напомня за една персона която твърдеше същото тук, но беше и изпадаше в доста грешни заключения и заблуждения... :)

Радвам се че признаваш че не си чела почти никак , и нищо свързано с Корана .... предполагам си чел(а) само преразказчета на някой си ..... Обаче твърдиш че знаеш почти всичко за исляма, обосновавайки се с някакъв субективен " характер " :whist: .. страшен довод , страшно логически ... хахахахаха .........че и чисто човешките си принципи намеси.... брех.... ( интересно, още повече ми напомняш за писаниците на една друга потребителка )

Относно трудовете които уж си чела, може и да си, а може и да не си, запази си го, но не ни карай да вярваме на твърденията ти за истинност ... просто не се покриват нещата..... и това от логическа гледна точка.... любимата ти, като казваш.... дори локумите не са нужни, аз казвам че си просто заблуден ( а) за исляма ... и това се вижда .. доказвай че си запозната пред друг.... не пред мен....

И последно, май клоуна наистина си е клоун, и то с нова маска.. .. като теб..... :hush:

П.С Омайвай с празни приказки другаде, темата е сериозна, а не място за сектанти и злобари, да не споменавам комплексари на тема ислям.......

И продукта както казваш ти, Коран, като такъв е оформен доста по-късно драги ( а) .. но явно ти и с това не си запознат... търгашеството си го запази, както и рекламата.... относно религията ислям не върви.... по върви отнесено към друга религия може би... без да обиждам никого...

За справка император Константин ......

пророчествата на Мухаммад САУС за отделянето на 73 секти от Исляма,от

които само една ще влезе в Рая

Благодаря за отговора. Правилно ли разбирам, че всички форми на Исляма, за които говорите (шиитите в Иран, Ирак, Пакистан, Индия, Сирия, Африка, Азия) няма да влезнат в Рая или за тях все пак има шанс? Къде се практикува правилен ислям? Благодаря предварително...

Мюсюлманската общност в югоизточния турски град Диарбекир се е захванала със задачата да построи джамия, посветена на Иисус Христос.

Агенция БГ-ТЮРК отбелязва, че по този начин мюсюлманската общност иска да направи крачка на добра воля към представителите на другите религии.

Ръководителят на строителството на джамията Мустафа Узун припомни, че мюсюлманите също почитат Иисус (бел.ред. Иса) като свой пророк.

“Да назовем джамия с неговото име е огромна радост за нас,” обяви Узун.

През 2008 г. в йорданския град Мадаба беше построена подобна джамия, която също носи името Иисус.

Тя е разположена близо до църква и на фасадата й изсечени стихове от Корана за Дева Мария и Иисус.

В исляма Иисус, наричан на арабски Иса, се счита за един от най-големите пророци.

За разлика от християнството обаче, мюсюлманите не вярват в разпването и божествения произход на Иисус.

Според исляма Иса е жив на небето и ще се върне на земята като Месия, придружен от Махди, след като земята се потопи всецяло в грях и несправедливост.

Ислямът отхвърля, че Исус е Бог или син на Бог, като посочва, че той е обикновен човек, който, подобно на други пророци, е божествено избран за разпространение на Божията вест.

днес.бг

Кво стана, мюсюлманите май че тръгват към сближаване с християните, а нии кво праим?

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

Благодаря за отговора. Правилно ли разбирам, че всички форми на Исляма, за които говорите (шиитите в Иран, Ирак, Пакистан, Индия, Сирия, Африка, Азия) няма да влезнат в Рая или за тях все пак има шанс? Къде се практикува правилен ислям? Благодаря предварително...

В Рая ще влязат всички,които Весевишния пожелае да влязат.

Мюсюлманите знаем,че групите,отцепили се от автентичния Ислям също

ще бъдат в Рая,но след пречистване в Ада.

Изгорените им тела ще бъдат обновени след обливане с Ма'ул Хаят:-водата на живота

и ще бъдат наричани ,,хората на Ада,,.

Важно е да се знае,че пречистването от греховете започва от смъртта:нарича се

Мъчението в гроба и трае до Хисаб-деня на Страшния Съд.

В гроба ще бъдат наказвани всички мюсюлмани,които заслужават;Аллах да пази!

Правилен Ислям се практикува и в т.н.шиитски държави,напр.в Иран има няколко милиона (2мил.мисля)сунити,същото важи и за останалите.

Има и сунити,които твърдят,че са такива,но практикуват забранени в Исляма неща,като почитането на светци и гробници..

Като не шиитски държави могат да се посочат:Пакистан (сунитите преобладават)България,Турция,Сирия,Саудитска Арабия,Египет,Мароко и останалите в Северна Африка,както Йемен,Емирствата,Кувейт,Бахрейн,Муритания и т.н.

Скоро някои европейски страни също ще могат да се нарекат ,,мюсюлмански,,.

Драга Aliah,

вгледайте се внимателно в това, което съм измъкнал от поста ви и заместете името на пророка и религията със съответните такива на една друга религия ( християнската ) и ще видите, че нещата се прЕпокриват и повтарят.

Къде е тогава самОродната красота и космополитна необятност, характерна сАмо за Корана и Исляма и забележете - мЮСюлманското общество?

Препоръка : Сменете незабавно дрогата, настоящата не ви се отразява добре...

Стъпете здраво на земята, продължителният престой в горните слоеве на атмосферата е причинила хронични, религиозно-аналитични халюцинации. Следващата фаза ще е фатална - трайна липса на оросяване в мозъка...

Пазете се, такива експонати ни трябват и за в бъдеще!

Аз помислих,че си мюсюлманин от някакъв вид,виждам,че съм се объркала.

,,Припокриването,, на Ислям с Християнство и с много други религии(хиляди други)

на мюсюлманите ни е известно защо и как става ; вярата в пророците е едино от

задължителните неща в Исляма.

Мюсюлманин не би го поставил под въпрос.

пп не ползвам дрога,забранена е в Исляма

Скоро някои европейски страни също ще могат да се нарекат ,,мюсюлмански,,.

Благодаря за отговорите. Бихте ли обяснили какво точно имате предвид под това изречение?

Кво стана, мюсюлманите май че тръгват към сближаване с християните, а нии кво праим?

Мюсюлманите често дават името Исус на синовете си,а вие какво правите?

Плюете забрадените жени на улицата в лицето;дразните се,че се строят джамии,а не ходите в цъквите си,освен на Коледа може би;всеки с мюсюлманско име е ,,проклет турчин,,ако българка се омъжи за арабин или персиец е гадна циганка-предателка -това правите..

Жалко е и не ви прави чест,но всеки сам избира.

Ако мюсюлманин не вярва и не обича Исус (Аллах да е доволен от него)той не е мюсюлманин.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.