Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Пффф... типично курешкоядски стил... бягане от отгвор, и после задаване на някакъв смешен въпрос... освен лъжене явн матрицата учи и на лицемерие ...

Но ще отговоря

Отричам на мюсюлманите да се заповядва да избиват кяфири ( като теб ) , които не приемат исляма.....

Докога ще повтаряме едно и също куфарче ??

Няма принуждение в религията. Отличи се вече истината от заблудата. Който отхвърли сатаните и повярва в Аллах, той се обвързва с най-здравата връзка, която не се къса. Аллах е всечуващ, всезнаещ.

[2:256]

И не оцениха [неверниците] Аллах с истинското Му величие, когато рекоха: "Аллах не низпосла нищо на човек". Кажи: "Кой [тогава] низпосла книгата, която Муса (Мойсей) донесе като светлина и напътствие за хората? Пишете я върху отрязъци, които показвате, [но] и много скривате. И бяхте научени на това, което не знаехте нито вие, нито бащите ви." Кажи: "Аллах!" После остави ги в своята заблуда да се забавляват!

[6:91]

...хм, то 'сичко убаво, баат Дийнка, но ако изключим за момент Аллах и Мухамедът, то тука виждам един персонаж на който му викат "Моше", а на доста европейски езици думата "мошенник" има дериватен смисъл?... cool.gif

Ти потвърждаваш ли, че Муса е донесъл доста мъждукаща светлинка, равняваща се по "луксове", "кандели" и "кило-джаули" на лунната?.. cool.gif

Единствено от Муса обичам мусака и то безмесна.. :rolleyes:

Редактирано от Maat (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

...хм, то 'сичко убаво, баат Дийнка, но ако изключим за момент Аллах и Мухамедът, то тука виждам един персонаж на който му викат "Моше", а на доста европейски езици думата "мошенник" има дериватен смисъл?... cool.gif

Ти потвърждаваш ли, че Муса е донесъл доста мъждукаща светлинка, равняваща се по "луксове", "кандели" и "кило-джаули" на лунната?.. cool.gif

Единствено от Муса обичам мусака и то безмесна.. ;)

А курешките почват пак да спамят... така е, когато немогат да кажат нищо друго, а са иначе много самовлюбени в собствената си реч и писания :rolleyes:

Редактирано от Diin (преглед на промените)

А курешките почват пак да спамят... така е, когато немогат да кажат нищо друго, а са иначе много самовлюбени в собствената си реч и писания :rolleyes:

Не, баат Дийнка, не съм самовлюбен, просто искам да дам мнение, че Моше(Муса) не е светлина, а изгубена светулка в тъмната гора(ако хващат алегорията ми)?.. cool.gif

Аллах е всечуващ, всезнаещ.

[2:256]

Баат Дийнка, не споря за "всезнаещия Ал Ла", но определено е видно, че има някаква СЕРИОЗНА причина да ви лъже така грозно, че ще ви бъдат обслужвани гастрономическите и сексуалните желания във Вечността? :rolleyes: Има някаква СЕРИОЗНА причина на Земята така да ви пързаля по "правоверному".... cool.gif

Маат-ко пак ревнува,че в неговия обещан рай той ще е играчка на Кришна

не е късно да се конвертираш блонди biggrin.gif

за татусите виждам сте приключили

исках да добавя,че водят и до пристрастяване

започваш с една ....и ставаш като ....шейтан

шейтанка в случая biggrin.gif

ganesh_tattoo.jpg

Маат-ко пак ревнува,че в неговия обещан рай той ще е играчка на Кришна

не е късно да се конвертираш блонди biggrin.gif

за татусите виждам сте приключили

исках да добавя,че водят и до пристрастяване

започваш с една ....и ставаш като ....шейтан

шейтанка в случая biggrin.gif

ganesh_tattoo.jpg

Аз тука не виждам Кришна, а втородния син на Шива с Майа(илюзията)-Ганеша, който е архетип Телец. :inlove1:

Али, кога ще разбереш, е във ВЕДА има от А до Я, че и дори след Я и преди А?.. cool.gif

Ислямът е някъде отколо "М" д тендеция да стигне до Ссссссссс... :white flag:

Второден,първороден-все тая,все е шейтан

къде твърдя,че на картинката е Кришна,пак си на черешата диър

хайде иди хапни 7 фурми и пийни млекце -това е ислямски лек

и лекува много неща :rolleyes:

Второден,първороден-все тая,все е шейтан

-

Когато се говори за "Бог" и "демоничен свят" поне е ясно, че ХРОНОЛОГИЧЕСКИ ислямът е "последната дупка на кавала" в историята. cool.gif Така, че за тези, които са виждали БОГЪТ не го наричат "безименен дух"(ел яху, ал яху, прочие), а с ИМЕТО МУ.

Тези, които отхвърлят Богът го наричат с вскякакви причудлуви арабско-еврейски имена. cool.gif

И знаеш ли защо извънкастовите абрахамците са отхвърляли Бога? Просто защото им секва илюзиите. cool.gif ....а Абрахамците обичат илюзии на килограм. :rolleyes:

-

Когато се говори за "Бог" и "демоничен свят" поне е ясно, че ХРОНОЛОГИЧЕСКИ ислямът е "последната дупка на кавала" в историята. cool.gif Така, че за тези, които са виждали БОГЪТ не го наричат "безименен дух"(ел яху, ал яху, прочие), а с ИМЕТО МУ.

Тези, които отхвърлят Богът го наричат с вскякакви причудлуви арабско-еврейски имена. cool.gif

И знаеш ли защо извънкастовите абрахамците са отхвърляли Бога? Просто защото им секва илюзиите. cool.gif ....а Абрахамците обичат илюзии на килограм. :rolleyes:

Не отхвърляме Аллах драги.. ти си този който го отхвърля, поддавайки се на някакви уж матрични истини, играейки си словоблудно с думи, и термини.....изпопачаващ миналото, настоящето.... ти си този чиито очи уж гледат, но не виждат... виждат илюзията......

Играта с думи и звуци не дава истина.. истината е много повече от това..... истината е разбирането.... разбирането което носи болка предимно... а не блаженство.... истината която е горчива, а не сладка.....

П.С И в тоя дух, истината на древните мъдреци е в сила.... че истината и мъдростта носят предимно тъга... защото самия живот е такъв... от наси зависи да се опитаме да го направим весел, щастлив.... и не само за нас.....

Не отхвърляме Аллах драги.. ти си този който го отхвърля, поддавайки се на някакви уж матрични истини, играейки си словоблудно с думи, и термини.....изпопачаващ миналото, настоящето.... ти си този чиито очи уж гледат, но не виждат... виждат илюзията......

Играта с думи и звуци не дава истина.. истината е много повече от това..... истината е разбирането.... разбирането което носи болка предимно... а не блаженство.... истината която е горчива, а не сладка.....

П.С И в тоя дух, истината на древните мъдреци е в сила.... че истината и мъдростта носят предимно тъга... защото самия живот е такъв... от наси зависи да се опитаме да го направим весел, щастлив.... и не само за нас.....

Е, по твоята логика за истината, която боляла, излиза, че думите на Ура ти носят нея, понеже от тях те боли и това е видно.

Хм, странен визус върху истината. На мен тя винаги ми е носела свобода и като такава ми изглежда красива. Защо на теб ти носи болка, недей така, домиля ми чак. Усмихни се и виж света с други очи. Той наистина е красив, а не както ти се струва - зъл и неприветлив.

Попрочитам тази тема от доста време. Почти всички са забравили, че тя се нарича "Ислям(за любопитни)". Вече 84 страници, а поне 90% от тях са плюнки по исляма и други религии и съотвените раздразнени и обидени отговори от отсрещната страна. А съм сигурен, че тук има куп читатели, които искат да разберат нещо именно за ИСЛЯМА, а не за това какви предубеждения и пристрастия имаме.

Опитайте, моля да пишете по темата, та поне да научим нещо. Или я прекръстете на "Охулване на исляма" или нещо подобно, то повечето теми за религия тук са се изродили именно по такъв начин. Да се уважаваме. Разбирам, че повечето тук са технологични атеисти, но дайте и на другите дължимата доза толерантност. Който мрази религиите, поне да не спами. А че криви дървета има във всяко общество и религия, е ясно.

Редактирано от torshavn (преглед на промените)

Попрочитам тази тема от доста време. Почти всички са забравили, че тя се нарича "Ислям(за любопитни)". Вече 84 страници, а поне 90% от тях са плюнки по исляма и други религии и съотвените раздразнени и обидени отговори от отсрещната страна. А съм сигурен, че тук има куп читатели, които искат да разберат нещо именно за ИСЛЯМА, а не за това какви предубеждения и пристрастия имаме.

Опитайте, моля да пишете по темата, та поне да научим нещо. Или я прекръстете на "Охулване на исляма" или нещо подобно, то повечето теми за религия тук са се изродили именно по такъв начин. Да се уважаваме. Разбирам, че повечето тук са технологични атеисти, но дайте и на другите дължимата доза толерантност. Който мрази религиите, поне да не спами. А че криви дървета има във всяко общество и религия, е ясно.

Не знам дали си слушал едно парче на Назарет- "Truth hurts"?.. cool.gif

Баат Дийнка, до количество "си го докарал"- правилно- БОГ Е ЕДИН(не е О-дин! biggrin.gif Один е Сатурн). Но по качество не си го докарал. cool.gif По качество може да г cool.gif о докара само КЛАСЕН характер. Ти знаеш русский яз, нали?.. Те имат такъв жаргон за всичко стойностно-КЛАСНО.

Извънкласовите се стремят към изрявняване към дъното, като искат "сливане с безличното/извънкласовото".

Бог не е тъждествен на 'дух', така както Слънцето не тъждествено на лъчите си. До вас достиггат лъчите на Слънцето, отразени от много огледала, така , че не знаете източникът, а боготворите последното огледало. То е без душа и често се превръща в яма(тъй като няма собствен източник). Запознати го наричат Сатурн или Сатана. cool.gif Той също държи да е МОНО. cool.gif

Сега ВНИМАВАЙ! "Ахтунг", какти казват шваБИРИте biggrin.gif : БОГ Е ОТВЪД-КЛАСОВ, а НЕ -ИЗВЪН-КЛАСОВ. "Отвъд" значи- съзнателно преминал, "извън" значи изгонен, пропаднал.

"Отвъд-класов' значи, че е по-класов от най-високата класа, автор на нея.

"Извън-класов" е този, който не е удволеторил и минимума. Астрален двойкаджия, който не познава материята а се пъне за учител по духа.

За да се премине ОТВЪД не значи да преминеш извън. :) Да преминеш "извън" означава, че ти се дава втори шанс. Всичко касае именно спрямо МАТРИЦАТА.

За да преминеш съзнателно отвъд значи много нещо, но задължително условие е да не се държиш за матрицата дори на астрално ниво,като за фустата на майка си. :beat: Не може да преминеш отвъд и да искаш да ядеш плодове, пиеш вода, безалкохолно вино в златни посуда, сервирано от голи юноши и да оплождаш минимум 72 девствени девици. Това е извън*кастова илюзия. cool.gif Движение в обратна посока, път "без изход" или още "кръгово движение", в крайна сметка...

Баат Дийнка, кьде се изгуби, бе, чоджум. :P Липсваш ми. Колежката ми Ayse е сащо Овенка и днес се върна от отпуска от родния си град Истанбул с червена коса. Ако знаеш какъв Локум донесе само?!... cool.giflaugh.gif

Баат Дийнка, кьде се изгуби, бе, чоджум. :speak: Липсваш ми. Колежката ми Ayse е сащо Овенка и днес се върна от отпуска от родния си град Истанбул с червена коса. Ако знаеш какъв Локум донесе само?!... cool.giflaugh.gif

К'ъв? Стана ли ти гот от три страни?

..имаш в пред вид "КЕФ" ли?.. cool.gif

Баат Дийнка, кьде се изгуби, бе, чоджум. :P Липсваш ми. Колежката ми Ayse е сащо Овенка и днес се върна от отпуска от родния си град Истанбул с червена коса. Ако знаеш какъв Локум донесе само?!... cool.giflaugh.gif

Виждам че си се облизвал с едно произведение на ислямски народ laugh.gif От сърцето на най-великата и оплювана ислямска империя :P

И поради тази ли сладост ти залипсвах, за да добавя малко горчивина в матрицата ти cool.gif

Виждам че си се облизвал с едно произведение на ислямски народ laugh.gif От сърцето на най-великата и оплювана ислямска империя :)

И поради тази ли сладост ти залипсвах, за да добавя малко горчивина в матрицата ти cool.gif

Хе, пробвай да се "наливаш с локум"?. cool.gif . Може да се задавиш, и със сладка горичица.. biggrin.gif

Айше много се смя като и казах за жаргонът в български език "да разтягам локуми"... biggrin.gif Иначе го разбра на английския "Beating around the bush".. ;)

Хе, пробвай да се "наливаш с локум"?. cool.gif . Може да се задавиш, и със сладка горичица.. biggrin.gif

Айше много се смя като и казах за жаргонът в български език "да разтягам локуми"... biggrin.gif Иначе го разбра на английския "Beating around the bush".. ;)

Хехе.. можеше да пробваш да и го кажеш на турски :)

Darki.наистина напоследък не ти е ден.Ходи си почини.Може да те земат на работа в ЦЕРН,ако си докажеш предишните теории.Всъщност не твоите,а брадър Бадр! ;)

Darki.наистина напоследък не ти е ден.Ходи си почини.Може да те земат на работа в ЦЕРН,ако си докажеш предишните теории.Всъщност не твоите,а брадър Бадр! ;)

Повторението е от ехото! :yanim::):offtopic_s:

Повторението е от ехото! :) :) :)

Кажи го още веднъж - третият път възмездява всичко. Пък и така ще стане още по-вярно...

Кажи го още веднъж - третият път възмездява всичко. Пък и така ще стане още по-вярно...
Нямам време да прочета всичките страници по тази тема. Някой ще ми каже ли кое е положителното в Исляма. Защо дори великия Майкъл Джексън бе приел тази религия. Кажете ми в няколко реда кое ви вдъхновява в мюсюлманството?Това за техните пости не е много лесно- да ядеш в пет сутринта и после цял ден да не хапнеш и пийнеш нищо до вечерта в пет.

Но кое кара толкова много хора да вярват в Аллах? наистина съм любопитна?

Нямам време да прочета всичките страници по тази тема. Някой ще ми каже ли кое е положителното в Исляма. Защо дори великия Майкъл Джексън бе приел тази религия. Кажете ми в няколко реда кое ви вдъхновява в мюсюлманството?Това за техните пости не е много лесно- да ядеш в пет сутринта и после цял ден да не хапнеш и пийнеш нищо до вечерта в пет.

Същото, което кара хората да вярват по принцип. Виж този пост и помисли, без да мислиш конкретно за това или онова име на Съзидателя...

За да си отговориш на въпроса - намери време и прочети цялата тема - тогава ще разбереш.В едно изречение няма как да се каже.Заради това и съществува темата.

Няма еднозначен отговор.. но може би искреността на исляма като религия... и че е много по-земна и насочена към човека като такъв, .... към теб самия и другите около теб..... принципите му, земни, но същевременно извисяващи човека ... ..

http://www.koran.hit.bg/moral.html

И поздрав за всички ....

П.С а също и този.... ще помоля да се абстрахирате от първите кадри ако ви дразнят, клиповете не са мои.... и да гледате по-нататък...

Поста ми не пропагандира нищо.....

...

Поста ми не пропагандира нищо.....

Традицонните сладки приказки иначе с това небългарско знаме, ако не е пропаганда, то трябва да е цирк?!

Добре празнувате Рамадан, да няма един да разкаже на любопитните какво прави мюсюлманина на този празник.

Ами на база традиционни други неща в нета, не само тук, бих казал че традиционния ти нюх е доста зле....

Всъщност не е нюха ти.. друго е...... но това няма за какво да го коментираме нали.....

Надявам се си изгледал песните и клиповете до края.... и не си се обринал или изпаднал в бесовен делириум през това време или след това.... ....

П.С Ти май забрави че пусках и клипове където имаше турското знаме нали .... а други пускат с американско ...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.