Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Един от въпросите към този ислямски титан на мисълта и мъдростта бил: Може ли мъж в случай на неудържим нагон да прави секс с животни?

Руятолла Хомейни отговорил: Няма ограничение да правиш секс с животни. Друг въпрос бил по-подвеждащ: Може ли да изядеш кокошка, с която до този момент си имал полово сношение?. Аятолахът отговорил твърде: Не, такава кокошка не можеш да ядеш, след като си правил секс с нея, нито членове на твоето семейство могат да ядат, включително съседите ви, но съседа на вашите съседи може да я яде.

Всичко това е описано и представено като наследство от водача в книга с недвусмислено заглавие "Прояснение на въпросите". Там се съдържат отговори на 3000 въпроси, които вълнуват мюсюлманина и неговия бит. Нещата граничат с култ, защото прокламират правилния път поет от водача, тръгнал от руините на прогнилия режим на шаха.

Продължение на великите отговори е:

Цялото тяло на неверника, включително коса, нокти и пот е нечисто.

Потта на камила яла нечисти субстанции е също нечиста.

Развод с жена по време на менструация е недействителен.

Ако менструацията започне по време на молитва, то молитвата е недействителна.

Ядене, което засяда между зъбите се забранява

Строго се забранява ядене на конско, магарешко или месо от муле, ако човек е правил секс с тях.

Трудно е да се намери недостатък в превода ти от еврейският рускоезичен сайт Миг нюз.

Е сега ако вземем и достоверност да чакаме, ще бъде в повече от нормалното.

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Стига глупости.Иди в либийската джамия в Пловдив и ще видиш че има само един вход а ,помещението за жените е вдясно на помещението за мъжете.И за да се стигне дотам се минава през онази главната част.

За жените, няма задължение да се молят в петък в джамията.

Либийска джамия в Пловдив ли? Не бях чувала за такава. Аз зная само Джумаята и Имарет джамия в Пловдив.

Либийска джамия в Пловдив ли? Не бях чувала за такава. Аз зная само Джумаята и Имарет джамия в Пловдив.

По-малката.Преди няколко години бях там и ми казаха, че я наричали либийската.Турските наименования не ги познавам, нито зная турски.

По-малката.Преди няколко години бях там и ми казаха, че я наричали либийската.Турските наименования не ги познавам, нито зная турски.

Благодаря за отговора!

По-малката е Имарет джамия. Турското й име е друго - Шахбединовата джамия, по името на Шахбедин паша, който я е строил някъде 15-ти век. А Имарет джамия се нарича, защото в двора й по-късно е отделено място за имарет - специално място, където се раздава храна за бедните безплатно. Не знаех, че я наричат либийската. Хм, защо ли е така?

След което, ще настъпи хаос, слънцето ще изгасне, хората ще живеят в пещери - въобще, един вид ще се сбъднат откровенията Йоанови.

Иоан не е казал нищо за този свят. Откровенията му са видения за отвъдния и какво се случва там, а не тук.

Темата пращи от дезинформация laugh.gif

Лусия-успокой се жено:бих те завела в джамия,да видиш.

Често мястото на жените е на втория етаж на джамията,оформен като тераса.

В по-големите джамии има отделно помещение за жени,включващо място за обмиване и/или стая за лекции,двор.

В джамията,която побира 4 милиона души,жени и мъже се разхождат заедно,влизат заедно.

Лично предпочитам джамии с отделен вход за жени.

Наскоро се молех в джамия,отворена за не мюсюлмани.Мястото на жените беше в самата джамия,отделено само с перде.Един турист беше насочил камера,после ми я даде,да съм се уверила,че не снимал мене,а дърворезбите biggrin.gif

Мастото няма никакво значение за жените,тъй като площа около джамията се смята за такава и дори и на улицата да се молиш-пак наградата на молитвите на мъжете е повече,отколкото да се молят в къщи.

Жените са освободени от задължението по 5 пъти дневно да ходят на джамия-те имат домашни задължения,деца и т.н.

Съпруга не може да спира жена си ,ако тя иска да иде на джамия.

В джамията всички са равни:президента се моли зад водещия молитвата чистач, примерно.

Блу стар-ти знаеш ли колко мюсюлмански страни има?Да генарализираме е меко казано грешно.

Конкретни въпроси имаш ли?

Да ти припомня,че тук говорим за Ислям,а не какви са хората и какво правят.

Я ми кажи тогава , защо се получава такава разлика в исляма и в християнството относно моралните ценности ...??

Защо повечето мюсюлмани са по-морални от повечето , които само се преструват лицемерно че са християни..

Имаш някакви основания за подобно твърдение, но пропускаш нещо много съществено. Трябва да имаш предвид че ония, които наричаш християни са всъщност атеисти. Причината да се причисляват към християнството е много простичка- избягване на общественото отхвърляне. А иначе летвата на християнския морал е сложена твърде високо- справка-Матей 5 -7-ма глава .

И ако една религия, успява да накара повечето нейни последователи, да бъдат по-морални... нима това не показва еднозначно че тя е по-добрата .....
Не е задължително.

Причината е същата както и в горния пример-трудно се живее в общество, което те сочи с пръст заради някакво различие. Има обаче една зависимост(напр. голям град, малко село)-колкото обществото е по-малко, толкова повече са проблемите на различния. Я си представи следната ситуация. В едно семейство от един баща, осем майки и седемнайсет братя и сестри, изповядващи една религия, изведнъж някой да реши...да бъде различен, а?

Иоан не е казал нищо за този свят.

Вярно е че Йоан не е казал, че "слънцето ще изгасне" или че "хората ще живеят в пещери", но кое те кара да мислиш,че "Откровенията му са видения за отвъдния и какво се случва там, а не тук." Един поглед е достатъчен-Откровение 1 глава

1 Откровението от Исуса Христа, което му даде Бог, за да покаже на слугите Си онова, което има да стане скоро; а Христос прати та го яви чрез ангела Си на Своя слуга Иоан, ... 4 Иоан до седемте църкви, които са в Азия:... 11 Каквото виждаш напиши на книга, и прати го до седемте църкви: до Ефес, до Смирна, до Пергам, до Тиатир, до Сардис, до Филаделфия и до Лаодикия.

Все земни! градове, в Азия.

Темата пращи от дезинформация laugh.gif

Лусия-успокой се жено:бих те завела в джамия,да видиш.

Често мястото на жените е на втория етаж на джамията,оформен като тераса.

В по-големите джамии има отделно помещение за жени,включващо място за обмиване и/или стая за лекции,двор.

В джамията,която побира 4 милиона души,жени и мъже се разхождат заедно,влизат заедно.

Лично предпочитам джамии с отделен вход за жени.

Наскоро се молех в джамия,отворена за не мюсюлмани.Мястото на жените беше в самата джамия,отделено само с перде.Един турист беше насочил камера,после ми я даде,да съм се уверила,че не снимал мене,а дърворезбите biggrin.gif

Мастото няма никакво значение за жените,тъй като площа около джамията се смята за такава и дори и на улицата да се молиш-пак наградата на молитвите на мъжете е повече,отколкото да се молят в къщи.

Жените са освободени от задължението по 5 пъти дневно да ходят на джамия-те имат домашни задължения,деца и т.н.

Съпруга не може да спира жена си ,ако тя иска да иде на джамия.

В джамията всички са равни:президента се моли зад водещия молитвата чистач, примерно.

Блу стар-ти знаеш ли колко мюсюлмански страни има?Да генарализираме е меко казано грешно.

Конкретни въпроси имаш ли?

Да ти припомня,че тук говорим за Ислям,а не какви са хората и какво правят.

Aliah,да ти напомня,4е исляма е низпослан за хората...

...............

Само мъртвите не се потят. Тук в този форум има един, който през деня се поти заради химическо наметало и тесен противогаз. В един момент се прибира господин мюсюлманина и започва да излива изпражнения. Виртуалното пространство го прави мъж и пак то му отпушва тапата на величието да си раб на аллаха. Хайде там някой модератор да му подмете изпълненията. Неговата ахилесова пета е Турция. Паркинсон го лови, ако някой спомене лоша дума за същата. В личен план нищо лично и с пожелание да мята песни на Мустафа Чаушев на Бу...

В този дух, ако проследите световните новини за този регион ще разберете, че там е протекъл успешен рейд на турските вътрешни сили за сигурност. Чисто и просто изловили 168 "мюсюлмански братя" - ислямисти, подготвящи серия кървави атентати. Нищо ново под слънцето в името на аллах.

Чест на Ориана Фалачи. Тя, подобно на нейна съгражданка нашумяла с книгата "Мюсюлманската утроба", представя на световния читател две книги - "Силата на разума" и "Гнев и гордост". В прав текст известната италианска журналистка нарича позор мюсюлмизирането на Европа. Погазването на европейските ценности от хора с резани чурки. Фалачи произнася присъда над своята родина Италия допуснала, асимилация от хората на харема.

Тц тц тц.. да ме няма малко, и някои парадиращо седящи върху дуло на тенекията която ливанците разбиваха, Меркава ,взел че се обадил пак ....Явно факта за мъжа е в твоя полза, все пак не всеки може да сложи толкова голямо чудо м/у краката си laugh.gif Ей го, дори аз при работата си, съм седял най-много на дулото и куполата на Т-72... но не парадирам с това... имам си достатъчно, дори и обрязано... за разлика от теб еврейче.....

Музиката, вярно е.. повече се харесва турската... .. и тука отпадаш ... нищо че си навираше цели албуми еврейски за по-голяма "визия" на мъжеството ..... :P

И ще продължавам да мятам каквото сметна за добре еврейче.... ако ти пречи, недей се вясва в профилите и в темата за поздрави просто... да не би теб нещо те гложди това ???

Ахилесова пета ми била Турция.. не, не ми е... ахилесоваа пета е при разни необрязани комплексари..и евреи ...обичащи да се бият в гърдите като горили целящи да изглеждат по по и най ... и същевременно мятащи лъжа след лъжа, плюнка след плюнка, избивайки мизерното си самочувствие към нещата които ги карат да изглеждат смешно жалки... и които ще ги карат винаги да изглеждат така .... независимо дали им харесва или не....

Относно рейда..... арестувани са около 200 члена на Хизб-ут-Тахрир драго ми плодче .... не от Мюсюлмански братя....

И тя е политическа организация, досега няма сведения че тя е правила атентати.. но понеже политиката им е за създаване на общ ислямски халифат, политическо обединяване на всички мюсюлмански страни, тя се счита за терористична главно от Руската Федерация и няколко страни от средния изток където основно оперира активно, и съответно опасна за Русия..... В Турция, тази организация е нелегална.. толкова по въпроса за тях.. вижда се че изгаряш от желание за сензационност и екстремност еврейче.....но с толкова плитки лъжи не става .

И последно.. еврейче, като говориш за резани чурки, май забравяш че твоята също е обрязана biggrin.gif .. но май като съдя за делата еврейски те са по-скоро отрязани ....

А Фелачи, може да си я вземете за министър на войната дори ако искаш... тъкмо ще има поле за изява на своята риторика и идеи , както и на любимите и еврейски рязани ( отрязани ) чурки.....

Dliйнката ,ти си се запенил нещо ,а?Да не е от САМОохлаждащия се балтон ,хахаха!

Ти си бил мого по прост колкото си мислех!

"МоралЪт" на мюсюлманката няма, как да го проверим,

щото си я "обрязъл"и"заключил" в къщи ,и ако иска да излезе навън трябва да е с фередже-то и да се придружава от брат ,баща,и т.н. (описани са кои могат да бъдат с нея) иначе 40 УДАРА с БИЧ!

На това ли му викаш "МОРАЛ"

Това е лицемерие!

Всъщност това е по точно :

@Blue_Star той @длийнката като ТЕ "обижда "всъщност иска да те похвали хехехе

при него са объркани гените!!!

Генетично е увреден,той бил мюслюманин ,но се е клел под български бойни знамена хехехе(ако е военен ,@Нео каза ,че бил български офицер(евалла ,машала аскер аркадаш хехехе)

Не го питай мого,щото по някое време запецва и почва да се наклонява под 45º!

п.п.e все пак питай го( щото на мене не ми отговаря)за последния терористичен акт на "сунитите"срещу "шийитите"

..............

Опс, и Камаминберчо се появил, да не остане той по-назад от " мъжете " cool.gif

Как позна драги, аз съм със самоохлаждаща се пелерина ... и самоохлаждащи се ботуши също , както и шапка ...

А за морала на мюсюлманката, далеч си от нея поми.... далече... ако имаш мерак към такава,и баща и ти пречи.. ами има си начин бе камамберче... има си начин.. но явно такива подлизурковци и "мъже " като теб немогат да го намерят biggrin.gif Сори... опитай с немюсюлманка... може по-лесно да те огрее.. Иначе може да излиза и с роднини жени, както и приятелки такива....и няма удари с бич за това ако излезе...има за други неща удари с бич..... недей измисля нов Шериат сега....

И май стана доста смешен с това обрязване на жени вече..... хахахахахаха

Явно ти се иска с такава... Отиваш в Сомалия, намираш християнско племе което го практикува..и ако не умрат от смях при вида на калъфчето ти, може и да те огреее

П.С Ах да, ами клел съм се калъфче... но явно ти дори клетвата незнаеш какво представлява нали biggrin.gif ... жалко, няма вече казарма, за да може да направим от мухльовците и мамините синчета поне малко мъже ( и войници ).... мдам.. за съжаление е така...

Значи постовете ми в т.нар мумбайска тема не звучат измислено, но този - да. Проява на избирателно вярване спрямо моите думи ли виждам... А защо да звучи измислено - само защото мислиш, че всички хора са като теб, която твърди, че си виждала градините на Семирамида... Котката е на практика свещено животно в исляма, а факт е, че явно ти не знаеш що е то ислям и имаш някакви фантазно красиви представи за него. Миличко, нека те уверя, че реалността в исляма е съвсем различна от твоите чисти детски мечти, особено в т.нар. радикален ислям.

Що се отнася до влизането на жените в джамиите, това е определено със строги правила в исляма. Жена няма право да влиза в джамия, освен в двора, задните части на сградата или сега - отскоро и то само в по-големите сгради в т.нар. женско отделение, което е място винаги зад централната същинска част в джамия, до която имат достъп само мъжете. Ако ти наричаш двора на джамията или това отделение за жени джамия, добре.

Поначало наличието на храм за молитва не е бил важен момент в ислямската религия от създаването й, специални сгради за молитва е нямало, дори и сега - в съвремието, съм виждала как хората, когато ги застигне време за молитва насред тротоара например, си вадят рогозчицата, която носят специално за целта, постилат си я, коленичат на нея и започват метаните. Навремето мюсюулманите векове са се молели под открито небе или в къщите си, като са спазвали задължителното изискване за чистота преди молитвата. Някои по-богати мюсюулмани са построявали отделна пристройка към къщата си, в която да се молят, но джамии не е имало. Известен период от време, около 300-тина години, в това отделение, където мъжете си правили ежедневната молитва към Аллах, не е имала право да влиза жена, но пък е било престижно да се канят по-бедни съседи, или роднини - също мъже, разбира се, с цел заедно да се обръщат към Аллах. Заподозрели са, обаче, че ако повече хора се обръщат към единственият си бог, то вероятността да ги чуе е по-голяма, затова и са започнали да строят джамии.

Котка може да влезе в джамия в онази част - главната - където мъжете се молят, но жена - не. Само един ден в годината това е възможно - на празника салат трауи.

Допускането на жени до джамиите е станало около 1700-та година, когато са започнали да строят женски отделения в джамиите. До тогава жените са се молели извън джамията, около нейните площадки и коридори - в кулуарите. И това е така по две причини - първо - мюсюулманите вярват, че само мъжката молитва може да достигне до Аллах и второ - молещите се жени извършват движения, които съблазняват мъжете и ги разсейват, като по този начин отнемат от концентрацията и съответно качеството на тяхната молитва.

.........................

Да, хубави приказки от 1001 нощ. Практиката е съвсем друга. Али, вече съвсем ме убеждавате двамата с Дийни, че познавате исляма на теория само. В реалния живот, повярвай, нещата са много различни от онова, което ти мислиш, че е така.

Искаш ли да ти разкажа за живота на ислямските жени, които имат по 5-6, че и по 10-на деца и какво мислят те по въпроса за децата и задълженията...

Луцке.. единствено където си права е че практиката не винаги отговаря на писаното... но това най-важи за християнството ако трябва да сме точни....

Котката не е свещенно животно... пак говориш глупости..

Може да обичат котките, да имат някакви поверия.. но животното само по-себе си не е свещенно... лично съм убил няколко... имах сериозни причини.. крадяха ми зайчетата навремето...

За сметка на това , баба ми и дядо ми( Аллах с мир да ги дари ) не обичаха да убиват дори мравки... и много ми се караха защо съм стрелял по врабци, гълъби, защо съм заливал къртичините с вода, носел таралежи и играл с тях.. костенурки , дори гарджета падали от гнездата си., защо съм подритвал кучета.... А бяха много вярващи и двамата... Всяка жива твар е съотворена от Алах, и ние трябва да се отнасяме с добро към тях, дори коленето на животни за храна трябва да бъде по милосърден за тях самите начин.. да не се мъчат много.. ( за разлика от евреите, където коленето е ужасно мъчение за животните )

Но това означава ли че в исляма всички тези животни са свещенни... не са.. защото в исляма няма свещенно животно... не и в тоя смисъл който всички знаем за свещенно...

Относно жените.. пак глупости.. жената има право да влиза... стига съответната джамия да има помещения и за двата пола.. защото в малките градчета и села, джамиите имат една малка стаичка.... толкова са разрешавали явно след освобождението..и по време на комунизма.... явно така е било в другитемюсюлмански страни...

Освен това тази стаичка се използва и за други цели.. там мъжете се събират за да обсъждат въпроси касаещи общността... затова е предимно ползвана от мъже......

Макар че джамията като такава е създадена, за да може общността да се събира.. което сплотява..и учи.... не е задължително да има джамия за да се съберат на обща молитва вярващите.... погледни масовите открити молитви в Чечня, Саудитска Арабия, Турция, Малайзия например... и не само там ...

А разделениетои забраната да се смесват мъже и жени на обща молитва е по други причини...

А тя е ясна на всчки мюсюлмани, и всеки я приема ..... И всеки, мъж и жена е еднакво равен когато отправя молитва към Аллах... той не дели молитвите на такива от мъже, и такива от жени...

А за практиката, я разкажи да видим какво си "видяла" и "чула "....и кое е толкова отчайващотот теб специално , и което е неислямско...

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Diin, нямаш ли в какво друго да си инвестираш свободното време и енергия? :rolleyes:

никой нормален човек не може да защитава исляма, не религия, а пре-средновековна военна доктрина, отричаща свободния избор и мислене. не знам дали знаеш английски добре, и дали си разбрал всичко от онзи филм, защото няма субтитри, така че е безкрайно лесно да отречеш нещо което не разбираш. от друга страна ако не ти е проблем да го разбереш, не мога да разбера как явно интелигентен и мислещ човек може да подкрепя подобно учение-недоразумение.

Жалко за всички добри хора мюсюлмани, които сами не знаят в какво точно вярват.

http://######/details.php?id=17e2d41b...bf6590df347a380

Редактирано от kolp (преглед на промените)

Diin, нямаш ли в какво друго да си инвестираш свободното време и енергия? :rolleyes:

никой нормален човек не може да защитава исляма, не религия, а пре-средновековна военна доктрина, отричаща свободния избор и мислене. не знам дали знаеш английски добре, и дали си разбрал всичко от онзи филм, защото няма субтитри, така че е безкрайно лесно да отречеш нещо което не разбираш. от друга страна ако не ти е проблем да го разбереш, не мога да разбера как явно интелигентен и мислещ човек може да подкрепя подобно учение-недоразумение.

cool.gif Имам, защо..... ти нямаш ли.. ...

А да де, всеки ще защитава християнството , защото не е пре-среновековна, овчедушна , и реално просто замаскировка на някакви морални ценности с които крале, царе и папи, по божия воля поставени на върха са управлявали още по-тъпите си граждани, които са вярвали че сам Бог ги е избрал за да са управляващи ;)

А за папите да не говорим, че били наместници на Господ на земята хахаах...

Разбирам достатъчно английски, и ти казах мнението си за твоето манипулатично филмче... .. явно проблема с интелигентността е при теб.... и ти си недоразумението което не знае дори своето учение, към което уж принадлежи...камо ли чуждите .....

П.С рекламирай повече, иначе кой изобщо ще го тегли нали :P и да разбере "истината "

cool.gif Имам, защо..... ти нямаш ли.. ...

А да де, всеки ще защитава християнството , защото не е пре-среновековна, овчедушна , и реално просто замаскировка на някакви морални ценности с които крале, царе и папи, по божия воля поставени на върха са управлявали още по-тъпите си граждани, които са вярвали че сам Бог ги е избрал за да са управляващи ;)

А за папите да не говорим, че били наместници на Господ на земята хахаах...

Разбирам достатъчно английски, и ти казах мнението си за твоето манипулатично филмче... .. явно проблема с интелигентността е при теб.... и ти си недоразумението което не знае дори своето учение, към което уж принадлежи...камо ли чуждите .....

П.С рекламирай повече, иначе кой изобщо ще го тегли нали ;) и да разбере "истината "

Това важи за всички религии! Те са всичко друго, но не и полза за обикновените вярващи! Независимо, в колко мека или твърда ръкавица са вмъкнати! Затова съм атеист или поне се опитвам, което не ми пречи да споря, коя религия е по-добра и кога във времето това не е било точно така!

Това важи за всички религии! Те са всичко друго, но не и полза за обикновените вярващи! Независимо, в колко мека или твърда ръкавица са вмъкнати! Затова съм атеист или поне се опитвам, което не ми пречи да споря, коя религия е по-добра и кога във времето това не е било точно така!

Аз също... въпреки че съм предимно вярващ, но съм и реалист....

И това което ме дразни в тези които обикновенно оплюват тука исляма, е точно това.. че плюят без да погледнат първо себе си, ако се считат за няакви вярващи, и второ, не гледат какво е в другите религии...

Далеч съм от мисълта че всички вярващи в една религия са еднакви.. .. но не понасям такива които забравят елементарните човешки качества , и ги пренасят върху религията.. които не уважават чуждата религия, а да не споменавам за такива които чели недочели, чули недочули разпространяват лъжи, изопачават писаните канони и правила с цел да се изпъкнат или да се почустват малко по значими, дори да са атеисти... такива си получават порцията която са си поискали....

Но дори в идеалния случай, за мен исляма си остава на йота по-добрата религия от християнството.. по ред причини които тука вече хиляди пъти сме обсъждали....което не ми прече да проявявам и показвам разбиране и дори уважение към религията на другите...

Но дори в идеалния случай, за мен исляма си остава на йота по-добрата религия от християнството.. по ред причини които тука вече хиляди пъти сме обсъждали....което не ми прече да проявявам и показвам разбиране и дори уважение към религията на другите...

Не и в страните където политиката (и етническото самоопределение) са пряко свързани с религията и за съжаление това се случва именно с исляма в България примери има във документалната поредица "Новото робство"

Не и в страните където политиката (и етническото самоопределение) са пряко свързани с религията и за съжаление това се случва именно с исляма в България примери има във документалната поредица "Новото робство"

Тази политика не е създадена от мюсюлманите....в Бг тази политика е създаена от подобни на създателите на тази поредица...хорица които виждайки реалността, която дълго бе прикривана, изопачавана, отричана, сега започват да се паникьосват че другите ги има, и са различни.. и нарастват.. нормално, това е естествения подбор .... и започват да си търсят вина и виновни там където ги няма... да търсят нещо което го няма... за да оправдаят някакви свои комплекси от миналото, и страхове за бъдещето.... за бъдещето в което те не са единствените които ще решават, които ще имат думата да определят бъдещето на държавата.... а те така са свикнали да са единствените.....

Такива са създателите на тази поредица..

И след всички тия плюения, какво се оплакват че има ответна реакция.. или си мислят че мюсюлманите в Бг ще седят и чакат да ги правят на маскари, да бъдат все безропотни.. имат да вземат.....

Исляма никога не е учил на безропотно търпене на подтисничество в какъвто и да е било вид.... нито на уважение и почит пред който и да е било, освен ако не се е доказал че заслужава....

П.С И тука не е виновна религията ислям.. виновни са комплексите на такива като Боленчов и многото му подобни.. на такива каквито пишат глупостите си тук предимно... такиваи правят подобни филмчета, с грешни анализи, с преиначени факти, с подмамване на интервюирани... с фактологични и исторически лъжи...

Aliah,да ти напомня,4е исляма е низпослан за хората...

И аз да ти напомня:включително и за тебе. cool.gif

Брат Диин:нали знаеш: виждат-но са слепи,уши имат,но не чуват...сърца имат,а не чувстват..

Брат Диин:нали знаеш: виждат-но са слепи,уши имат,но не чуват...сърца имат,а не чувстват..

Алия, аз знам какво ги сърби повечето тука плюещи.. но както сто пъти се опитвах да им обясня, че проблема е в тях....

И ще сгрешат ако се опитват да го превърнат в наш проблем.. защото ние не обръщаме другата буза...и те много добре го знаят...

Те не са слепи и глухи,виждат и чуват , но просто не им оттърва.. защото сраха им е голям..... а сърцата покварени и лицемерни... каквито в живота, такива и тук....

Когато ти е зле,казваш си,че съседа е по зле и ти олеква някак..... biggrin.gif

това ли имаш предвид брат Диин?

Когато ти е зле,казваш си,че съседа е по зле и ти олеква някак..... biggrin.gif

това ли имаш предвид брат Диин?

Донякъде ... при тях важи, не гледам че на мен ми е зле, искам на другия да му е по-зле cool.gif

И по този начин, си мисля че съм велик...

Отделно и комплеса от миналото... някои много, ужасно много ги боли..... и ги озлобява сега, понеже пак сякаш се връщат натам.. но забраят че времената са други... а ги боли, от това че те няма евентуално да правят каквото си искат, и ще трябва да се съобразяват с другите.... с нас например...

Aliah,по-зле за този,който смята,4е вижда и показва пътя на другите,а самия той е слепец.

А ти знаеш ли какво зна4и думи4ката "muslim"?

П.С.:Всеки един 4овек се ражда muslim,тай 4е и аз да.Но това не ми дава право-да съдя религията на другите хора или да обиждам,както "братът" ти Дийн ме обижда без да съм казала една лоша дума. :)

Алия, аз знам какво ги сърби повечето тука плюещи.. но както сто пъти се опитвах да им обясня, че проблема е в тях....

И ще сгрешат ако се опитват да го превърнат в наш проблем.. защото ние не обръщаме другата буза...и те много добре го знаят...

Те не са слепи и глухи,виждат и чуват , но просто не им оттърва.. защото сраха им е голям..... а сърцата покварени и лицемерни... каквито в живота, такива и тук....

Дийн,проблем наистина има,но е вътре в теб.По4неш ли да со4иш другите с пръст и да смяташ себе си за по-добър-повярвай,проблемът е вътре в теб самия и ти се опитваш да използваш хората,за да ги съдиш и да не съдиш самия себе си за твоите грешки и пропуски. :)И на кои сърцата са покварени и лицемерни???Нима в Корана не се казваше,4е само Аллах знае какво има в 4овешките сърца???Ех,Дийн,сега стана и равен на Аллах ли,4е по4на да виждаш какво има в сърцата на хората??? :lol6:

Донякъде ... при тях важи, не гледам че на мен ми е зле, искам на другия да му е по-зле cool.gif

И по този начин, си мисля че съм велик...

Отделно и комплеса от миналото... някои много, ужасно много ги боли..... и ги озлобява сега, понеже пак сякаш се връщат натам.. но забраят че времената са други... а ги боли, от това че те няма евентуално да правят каквото си искат, и ще трябва да се съобразяват с другите.... с нас например...

Кой пък го боли?Малцинствата в България имат пове4е права от самите българи,дори.Някои хора приемат разли4ните за разлика от другите.Аз може да не съм съгласна с някой,но понеже е разли4ен и има други вярвания-НЯМА ДА ГО ОБИЖДАМ или пратя на екзекуция,но хора и ограни4ени разбирания!Номерът не е всеки да си наложи вижданията и вярванията,а да сподели своята гледна то4ка и ако другия 4овек види истината-сам да я приеме.Насила хубост не става.А и Аллах е пожелал да има разли4ни религии и разли4ни хора.Ако Той искаше-щеше да е само една религия,зна4и има при4ина и знамение за това. :)

За това,кой се мисли за велик и кой не-Алиах,видяхме кой обижда и пише неща,които само на теория са така.А на теория нещо,колкото и да е прекрасно,ако не е осъществено и на практика-губи се смисълът някак си.Все едно са си най-умния 4овек на света,но да не използваш акъла си.За злето-това си е балкански манталитет,моля ти се да не бъркаме религиите тука.А и мюсюлманите,ако се 4увстват,4е са ограни4ени и не могат да си правят,каквото искат-ЗАЩО искат да убедят и другите да приемат исляма?Не мисля,4е докато приемаш една религия за задължение и ограни4ение,4е си истински вярващ.По-скоро трябва ти самия да искаш да се молиш,да постиш и да вършиш добрини от сърце,а не да 4акаш Господ да те тресне по главата(макар 4е и това се слу4ва и то не без при4ина).

П.С.:Дийн,интересно ми е как си в българската армия?И евентуално при една война с Турция на коя страна ще се биеш?

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

Aliah,по-зле за този,който смята,4е вижда и показва пътя на другите,а самия той е слепец.

А ти знаеш ли какво зна4и думи4ката "muslim"?

П.С.:Всеки един 4овек се ражда muslim,тай 4е и аз да.Но това не ми дава право-да съдя религията на другите хора или да обиждам,както "братът" ти Дийн ме обижда без да съм казала една лоша дума. :)

Дийн,проблем наистина има,но е вътре в теб.По4неш ли да со4иш другите с пръст и да смяташ себе си за по-добър-повярвай,проблемът е вътре в теб самия и ти се опитваш да използваш хората,за да ги съдиш и да не съдиш самия себе си за твоите грешки и пропуски. :)И на кои сърцата са покварени и лицемерни???Нима в Корана не се казваше,4е само Аллах знае какво има в 4овешките сърца???Ех,Дийн,сега стана и равен на Аллах ли,4е по4на да виждаш какво има в сърцата на хората??? :lol6:

Хахаха, драги ми смешнико.... biggrin.gif

Да, Аллах знае какво има във всяко сърце... но все пак не мисли че и хората не могат да видят какво има в сърцата на другите хора......

Никъде не е казано в Корана че САМО Аллах знае какво има в човешкото сърце... хубав опит за подмяна но неуспешен ...

Аз не съм равен на Аллах, аз просто познавам хората ...

А ти кой си че да ме учиш на думите на Аллах , мислейки си че ние не го разбираме... ккаъв си ти смешнико да ме учиш на нещо, което е в мен, но не и в теб.....

Къде е проблема тогава.. в теб или в мен , в теб който ту оплюваш казаното , ту ми цитираш лъжливо какво бил казал....

Или в мен, че разкривам лъжите ти, и ти казвам че си просто поредния заблуден и злобеещ.....

Помисли си последно в какво вярваш, и тогава ела да говорим за моята религия... не твоята ................

П.С Я пак си помисли, дали не си казал лоша дума..... и тогава се оплаквай че Диин несправедливо те нарича лъжец и нещастник....

П.П.С И кой те кара смешнико да приемаш исляма хахахахха, напротив, такива лицемери не могат да са мюсюлмани... бъдете си каквито искате.. но мюсюлмани с такова мислене просто неможе да станете.... трябва ви коренна промяна в морала, мисленето, чувстването... а това е невъзможно.. все едно прасе да стане кон...:)

Ако стане война, тогава ще ти покажа какво ще стане... бъди сигурен.... но бъди и сигурен че това няма да ти хареса....

П.П.П.С Алия, видя ли за какво ти говорех.. горкия нещастен човечец си мислел че ние искаме той да стане мюсюлманин хахахахахахахаахах.... смешници... пълни смешници.. страха ги кара да си фантазират какво ли не....

Хахаха, драги ми смешнико.... biggrin.gif

Да, Аллах знае какво има във всяко сърце... но все пак не мисли че и хората не могат да видят какво има в сърцата на другите хора......

Никъде не е казано в Корана че САМО Аллах знае какво има в човешкото сърце... хубав опит за подмяна но неуспешен ...

Аз не съм равен на Аллах, аз просто познавам хората ...

А ти кой си че да ме учиш на думите на Аллах , мислейки си че ние не го разбираме... ккаъв си ти смешнико да ме учиш на нещо, което е в мен, но не и в теб.....

Къде е проблема тогава.. в теб или в мен , в теб който ту оплюваш казаното , ту ми цитираш лъжливо какво бил казал....

Или в мен, че разкривам лъжите ти, и ти казвам че си просто поредния заблуден и злобеещ.....

Помисли си последно в какво вярваш, и тогава ела да говорим за моята религи... не твоята ................

П.С Я пак си помисли, дали не си казал лоша дума..... и тогава се оплаквай че Диин несправедливо те нарича лъжец и нещастник....

Дийн,безсмислено е да споря с теб.Аз знам какво съм,знам в какво вярвам и защо.А ти?

Може би е добре да про4етеш Корана,където се казва КОЙ вижда в сърцата на хората и кой не.Също така КОЙ СЪДИ ХОРАТА и кой решава АБСОЛЮТНО ВСИ4КО(и това определено не си ти скъпи Дийн :wow:).Но,както и преди ти казах мом4е-твоето Его е над самия теб.Обяснимо е-за мом4е от малцинствата в България да стане военен си е постижение и във "вашето" общество ти си велик.Но не и във истинското общество,а то е целия свят. :lol6:Щом смяташ,4е ти не си заблуден и нямаш злоба в себе си(или не я осъзнаваш,или се правиш на ни лук ял,ни мирисал)-ОК.

А междодругото Дийн,има ЕДНА ВЯРА и много религии...

Благодаря за отговора!

По-малката е Имарет джамия. Турското й име е друго - Шахбединовата джамия, по името на Шахбедин паша, който я е строил някъде 15-ти век. А Имарет джамия се нарича, защото в двора й по-късно е отделено място за имарет - специално място, където се раздава храна за бедните безплатно. Не знаех, че я наричат либийската. Хм, защо ли е така?

Виж, имарат означава емирство, а ъимарат сграда.Не виждам коя от двете думи е използвана , а до колко и как се свързва именно с задължението на халифа да подмога чрез закята бедните.Практиката е още от първите халифи наистина дейноста се извършва в сгради, а и какво друго да бъде, но не винаги при джамиите. Възможно е този случай, да отразява някакви специфичен обичаи от османската империя.

Не зная защо и викат либийската, но го чух от хората от джамията.Макар и на мен да ми е интересно, получих обяснението, че либиец купил нови килими за помещението и от там, но някак си ми изглежда измислено.Не че човека, не е купил и дарил съответно на джамията килими.Други казват, че Либия чрез посолството си е дарила крупна сума за ремонт на Джамията.

Нищо сигурно като информация.

kolp

Diin, нямаш ли в какво друго да си инвестираш свободното време и енергия? wink.gif

Тази твоя позиция е меко казано странна.

Първо, както за всяка доктрина и за Исляма си има източници.Твоят филм няма нищо общо с тях.Ама аболютно нищо.

Второ, няма място за никакъв английски, не си спомням Курана да е писан на английски, така че твоите думи висят във въздуха.

Очевидно ти даже на елементарно ниво не си проучил това учение

И как ти се явяваш като защитник на свободния избор и мислене, по кой начин?

Като набедиш за ненормален, всеки който дръзне да защитава убеждения различни от твоите ли?

И къде тук остана свободното мислене.

sliderum

Един цитира еврейски сайт, друг американски филми, трети скат.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Дийн,безсмислено е да споря с теб.Аз знам какво съм,знам в какво вярвам и защо.А ти?

Може би е добре да про4етеш Корана,където се казва КОЙ вижда в сърцата на хората и кой не.Също така КОЙ СЪДИ ХОРАТА и кой решава АБСОЛЮТНО ВСИ4КО(и това определено не си ти скъпи Дийн ;)).Но,както и преди ти казах мом4е-твоето Его е над самия теб.Обяснимо е-за мом4е от малцинствата в България да стане военен си е постижение и във "вашето" общество ти си велик.Но не и във истинското общество,а то е целия свят. ;)Щом смяташ,4е ти не си заблуден и нямаш злоба в себе си(или не я осъзнаваш,или се правиш на ни лук ял,ни мирисал)-ОК.

А междодругото Дийн,има ЕДНА ВЯРА и много религии...

Лошото е смешнико, че ти само си мислиш че знаеш къде си...

И също така си мислиш че аз не знам къде съм cool.gif

Но както казах и явно ще се повторя, това е ТВОЙ проблем.... Постижението е това че успях да се преборя,и все още се боря с такива тъпаци и закостенело задръстено мислещи като теб... нонстоп.. такива които си мислят, че понеже са някакви си калъфчета, уж по религия и етнос.. са нещо повече от мен... че самото им калъфчество вече им определя хващането на х** на вашия христос едва ли не laugh.gif

Това е постижението, което е велико дори за калъфчетата като теб...

Егото ми както го наричаш, е просто познаването, знаенето на реалните ми възможности смешко..... за разлика от теб...

Егото както го наричаш, е постигнато в резултат на труд, на собствени възможности в условия на силни противодействия смешнико.... На постоянни опити за подливане на вода, сечене и подмолни игри смешнико....

Така че не говори ти точно какво аз съм постигнал и с какви възможности, че да се гордеят с мен.. защото за да го постигна, ми трябваха много повече усилия отколкото на 100 като теб смешшнико...

А относно познаването на религията ми, те съветвам повече да не го споменаваш калъфче.. защото цървулите ти издишат .... cool.gif

П.С Не очаквам да го разбереш... просто няма как .. защто си далеч от такава мисъл първо, и от такова разбиране което се базира на преживяно единствено.... Затова смешните ти опити да се пънеш тук са ми просто забавление.... чел недочел , си ми пределно ясен.. :angry:

Но както казах и явно ще се повторя, това е ТВОЙ проблем.... Постижението е това че успях да се преборя,и все още се боря с такива тъпаци и закостенело задръстено мислещи като теб... нонстоп.. такива които си мислят, че понеже са някакви си калъфчета, уж по религия и етнос.. са нещо повече от мен... че самото им калъфчество вече им определя хващането на х** на вашия христос едва ли не laugh.gif

Егото ми както го наричаш, е просто познаването, знаенето на реалните ми възможности смешко..... за разлика от теб...

Егото както го наричаш, е постигнато в резултат на труд, на собствени възможности в условия на силни противодействия смешнико.... На постоянни опити за подливане на вода, сечене и подмолни игри смешнико....

Така че не говори ти точно какво аз съм постигнал и с какви възможности, че да се гордеят с мен.. защото за да го постигна, ми трябваха много повече усилия отколкото на 100 като теб смешшнико...

А относно познаването на религията ми, те съветвам повече да не го споменаваш калъфче.. защото цървулите ти издишат .... cool.gif

П.С Не очаквам да го разбереш... просто няма как .. защто си далеч от такава мисъл първо, и от такова разбиране което се базира на преживяно единствено.... Затова смешните ти опити да се пънеш тук са ми просто забавление.... чел недочел , си ми пределно ясен.. :angry:

Само Аллах,знае къде съм.Разбра ли,Дийн?

Недей да се мислиш за пове4е от Бог,4е ти предполагаш,а Той разполага и може да те тресне по главата много яката,когато си пожелае.Тай 4е...

Ти си 4елия,недо4елия...И единствения смешко,дори пред самия себе си ти.Спиш ли спокойно ве4ер,Дийн?Наистина ми е много любопитно как от един форум си създаваш и 4ак "познаваш" един 4овек,религията му и дори виждаш вътре в сърцето му.Знаеш ли,Господ вси4ко гледа.Нека оставим вси4ко в Неговите ръце и да видим кой крив,и кой прав,искаш ли?

П.С.:Няма откъде да знаеш за постиженията на другите,4е да изтъкваш себе си.За цървулите ми-еми,харесвам си ги. biggrin.gif И добре разбери какво е Его,и дали се постига и как?Но е излишно да се спори,както казах с 4овек,който се смята за Аллах и 4е може да вижда и знае вси4ко.Лека ве4ер Дийн.Остани с мир и да си жив и здрав.4ао.

П.С Не очаквам да го разбереш... просто няма как .. защто си далеч от такава мисъл първо, и от такова разбиране което се базира на преживяно единствено.... Затова смешните ти опити да се пънеш тук са ми просто забавление.... чел недочел , си ми пределно ясен.. ;)

Само Аллах,знае къде съм.Разбра ли,Дийн?

Недей да се мислиш за пове4е от Бог,4е ти предполагаш,а Той разполага и може да те тресне по главата много яката,когато си пожелае.Тай 4е...

Ти си 4елия,недо4елия...И единствения смешко,дори пред самия себе си ти.Спиш ли спокойно ве4ер,Дийн?Наистина ми е много любопитно как от един форум си създаваш и 4ак "познаваш" един 4овек,религията му и дори виждаш вътре в сърцето му и ти е "пределно ясен" някой има ли смисъл да пишем пове4е,а?И откъде знаеш,4е ние "тъпаците" не сме оставили такива като теб "умници да се преборят за някои неща,а?Лесно манипулируем си,а това е минус,а не го осъзнаваш...Знаеш ли,Господ вси4ко гледа.Нека оставим вси4ко в Неговите ръце и да видим кой крив,и кой прав,искаш ли?

П.С.:Няма откъде да знаеш за постиженията на другите,4е да изтъкваш себе си.За цървулите ми-еми,харесвам си ги. biggrin.gif И добре разбери какво е Его,и дали се постига и как?Но е излишно да се спори,както казах с 4овек,който се смята за Аллах и 4е може да вижда и знае вси4ко.Лека ве4ер Дийн.Остани с мир и да си жив и здрав.4ао.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.