Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Благодаря за отговорите. Бихте ли обяснили какво точно имате предвид под това изречение?

Имам предвид разрастването на Исляма в Европа.

Дано един ден качеството = на количеството.

Едно от пророчествата сочи,че след дните на материални и душевни проблеми,

за хората ще настъпят щастливи времена,в които Ислямската религия ще преобладава и те ще

живеят в мир и изобилие,докато не настъпи социален срив и не дълго след това:Съдния ден.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Мюсюлманите често дават името Исус на синовете си,а вие какво правите?

Плюете забрадените жени на улицата в лицето;дразните се,че се строят джамии,а не ходите в цъквите си,освен на Коледа може би;всеки с мюсюлманско име е ,,проклет турчин,,ако българка се омъжи за арабин или персиец е гадна циганка-предателка -това правите..

Жалко е и не ви прави чест,но всеки сам избира.

Ако мюсюлманин не вярва и не обича Исус (Аллах да е доволен от него)той не е мюсюлманин.

Само дето е обратното.

...

Като не шиитски държави могат да се посочат:Пакистан (сунитите преобладават)България ,Турция,Сирия,Саудитска Арабия,Египет,Мароко и останалите в Северна Африка,както Йемен,Емирствата,Кувейт,Бахрейн,Муритания и т.н.

Aliah ,здравей!

Виждам ,че си се превъзбудила от сбирката с някой мюслюмански "теолог"като например @длийн,но за него е ясно!

Само да ти кажа че българомохамеданите не са сунити а са алиани!По близо са до шиитите!И са мистици!

България е СВЕТСКА държава с преобладаващо християнско население !

Такава е била и по време турското робство!

Турския ислям е сунитски и за това им се иска да се припознаят българските мохамедани като сунити ама ...

Бях ти копирал един текст как турските теолози искат да премахнат почти 90% от хадисите и да ги осъвременят!-от 150 000 искат да ги изрежат на 10-12 000

Бях ти сложил също един сайт как Президента Г.Първанов обядва с Имами и те го черпят с "Ашуре"традиционно ислямско ястие!

cool.gif

Здравей Кремемберо!Как си?

В България има и други ,има обаче и много хора

с правилна вяра,както и много нови мюсюлмани.

Не ми цитирай от еврейски сайтове моля,все там се вреш да търсиш компромати :headphones: .

Имам предвид разрастването на Исляма в Европа.

Още един въпрос: каква е съдбата на тези, които не изповядват Исляма, след смъртта? Имат ли шанс да попаднат в Рая или не? Ако са живели преди времето на Пророка или на места, където неговото учение не е било познато? Ако следват друго учение/религия или не следват никакво?

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Мюсюлманите често дават името Исус на синовете си,а вие какво правите?

Плюете забрадените жени на улицата в лицето;дразните се,че се строят джамии,а не ходите в цъквите си,освен на Коледа може би;всеки с мюсюлманско име е ,,проклет турчин,,ако българка се омъжи за арабин или персиец е гадна циганка-предателка -това правите..

Жалко е и не ви прави чест,но всеки сам избира.

Ако мюсюлманин не вярва и не обича Исус (Аллах да е доволен от него)той не е мюсюлманин.

Както на вас не са приятни обобщенията "че всеки мохамеданин е терорист" след някой терористичен акт някъде по света, така и на мен, като християнин не са приятни обобщенията, че всички християни правят така, както описваш в поста си.

Специално в България няма защо да се чудиш защо на всеки, който е последовател на Исляма му се вика, че е турчин, защото паметта за кланетата преди 100 и кусур години е още жива.

Много години трябва да минат, за да се измие петното на позора от цялата религия и хората тук да не смесват понятията "турчин" и "мюсюлманин" - всичко е във вашите ръце - с пример да показвате предимствата на религията си и как спазвате заветите на Пророка.

Още един въпрос: каква е съдбата на тези, които не изповядват Исляма, след смъртта? Имат ли шанс да попаднат в Рая или не? Ако са живели преди времето на Пророка или на места, където неговото учение не е било познато? Ако следват друго учение/религия или не следват никакво?

На такъв въпрос се отговаря с:Аллах знае най-добре.

Аллах-Единствения е пращал на земята много пророци,целта на които е била една:

да предаде на хората,че бога е един.Всички,които са повярвали в това ще са в Рая,

дори и да се пречистват няколко хиляди години в Ада.

Става въпрос за стотици изчезнали народи-някои са споменати в Курана,за други не знаем

нищо.

Ние не вявраме,че Мухаммад САУС е единствения пророк,а вярваме,че е последния.

Хората живяли по времето между два пророка или пратеника,както и тези,които

не знаят какво е Ислям,ще бъдат изпитани по време на Страшния съд.

Едни от имената на Аллах са Милостивия,Милосърдния и Опрощаващия (грехове)-в хадис

се предава,че Аллах СУТ ще извади от Огъня всяка душа,в която има вяра колкото

житено зрънце.

Но трябва да отбележим,че създаването на партньори на Аллах е непростим грях:тези

хора ще бъдат хвърлени в Ада и Аллах СУТ ще направи така,че Той да забрави за тях.Аллах да пази и напъти всички души!

Става ясно,че е по-добре да си будист,отколкото хиндуист :headphones:

Мда, това е интересно, как например един евреин би повярвал на неща, които са измислени или преписани доста след неговата религия?

Мда, това е интересно, как например един евреин би повярвал на неща, които са измислени или преписани доста след неговата религия?

За всеки въпрос има отговор в Свещеният Коран, но трябва да се търси.

8. Или казваха: “Той си го е измислил.” Кажи [о, Мухаммад]: “Ако съм го измислил, вие с нищо не ще ме избавите от Аллах. Той най-добре знае в какво се впускате за него. Достатъчен е Той за свидетел между мен и вас. Той е Опрощаващия, Милосърдния.”

9. Кажи: “Аз не съм първият пратеник и не знам нито с мен какво ще стане, нито с вас. Следвам само каквото ми бъде разкрито. Аз съм само явен предупредител.”

10. Кажи: “Виждате ли какво ще стане, ако този [Коран] наистина е от Аллах, а вие го отричате! И въпреки че един от синовете на Исраил е засвидетелствал, че [Коранът и предишните писания] са сходни, и затова е повярвал, вие се възгордявате. Аллах не напътва хората-угнетители.”

46. СУРА ПЯСЪЧНИТЕ ХЪЛМОВЕ (АЛ-АХКАФ)

А ти знаеш ли колко много евреи има които са приели Исляма?

Редактирано от AccessDenied (преглед на промените)

А ти знаеш ли колко много евреи има които са приели Исляма?

Те са обитателите на Рая, там ще пребивават вечно –­ въздаяние за техните дела.

Не съм социолог, колко?

Те са обитателите на Рая, там ще пребивават вечно –­ въздаяние за техните дела.

Не съм социолог, колко?

И аз не съм социолог! Незнам точен брой но има доста, Аллах знае най добре колко. Ако се интересуваш за отделни случей потърси.

Има доста интервюта и в youtube.

Здравей Кремемберо!Как си?

В България има и други ,има обаче и много хора

с правилна вяра

Здравей,Али-Ах-Да!

Благодаря ,добре!

виждам ,че си попрочела това онова и си добила кураж да обясниш на някой младок ,нещата в животЪт ,хехехе

само ,че за такива като мене ще трябва да минеш нивото на агит-просветата ,ако знаеш какво означава!

Това за еврейските сайтове мого ме разсмя,ти сигурно не знаеш ,че турцките султани мого са ги харесвали и даже сефарадите са приели много привички от османците,получило се е като обмен на качества!

Вместо турците да напреднат ,евреите изостанали!

Значи според тебе "правилната"ислямска религия е сунитската?-говориш също като папата!tongue.gif

а според "неправилната" която казва: "не е важна религията ,а човека"

Правилната религия в България е била Християнството(Православното) и тя ще е занапред пак правилната!

Нищо ,че имаме някои съображения!

Но трябва да отбележим,че създаването на партньори на Аллах е непростим грях

Благодаря за отговорите. Под "партньори" имате предвид вяра в други богове?

Да:богове,синове и дъщери на богове,идоли,статуи,светци,животни и др.

единствено аболютен монотеизъм:Няма друг бог освен Аллах и Мухаммад е негов слуга и пратеник.

на арабски:

http://convertingtoislam.com/ssbg003b.jpg

,,Аллах е Покровителя на тези,които вярват.

Той ги извежда от тъмнините към светлината.''

[Куран 2:257]

а това е печата на Пророка Мухаммад(Аллах да благослови него,семейството му и съподвижниците му):

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:JQTzdSjBJVPa4M:http://3.bp.blogspot.com/_7ANrHkJtvE8/R-VvjZia3UI/AAAAAAAAAI0/z_0G0I3HfuQ/s320/seal2.jpg

а това е печата на Пророка Мухаммад

Какво символизира (ако тази информация е общодостъпна)?

Абе тая тема няма ли да я изтриете най-после.Който иска да се моли на килимче ,има си други места.Тоя сайт с друга цел май-беше създаден.Админите ! Хайде молим - "Глас народен,глас божи". Аман от тия курбани и обрязвания.

...Исляма е най-хубавата религия-с най-лошите последователи.

Смъртното наказание за напускане на религията,част ли от Исляма или е резултат на това ,което е изменено от хората ?

Наказанието убийство с камъни за прелюбодейците,част ли е от Исляма или е резултат на това ,което е изменено от хората ?

Онези, които не вярват в Нашите знамения, ще ги изгаряме в Огъня. Всякога, щом кожата им се опече, я сменяваме с друга кожа, за да вкусят мъчението. Аллах е всемогъщ, премъдър.(Това знамение съдържа едно от научните чудеса на Корана. В него безупречно се разкрива, че сетивните центрове на човешкото тяло се намират в кожата. Съвременните медицински открития потвърждават това.)
Обявяването на всички не-мюсулмани за неверници и всички неприятни неща,които следват за тях – описани в Корана,част ли е от Исляма или е резултат на това ,което е изменено от хората?

Описаният в Корана Бог е се гневен,ревнив и отмъстителен.Човешки качества.Може ли всемогъща и всезнаеща сила да се гневи,да ревнуваи да отмъщава ?Това част ли е от Исляма илие резултат на това,което е изменено от хората ?

Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после]се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте!
Това,че мъжът може да удря жена си ,част от Исляма ли е или е нещо изменено от хората ?

Devians пост 360 http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=29515&st=345&p=730920&#entry730920

Няма да се научат за съжаление.... Това е в природата на слабите духом, да подтискат .... Колкото и възвишени и красиви да са идите на Маат, мечолари и Тракс , и колкото и да ми харесват аз не мога да оставя действителността настрана... Трябва и някой нещо реално да върши.. да се бори физически .... Прекланям се пред идеите им, възхищавам им се.. но моята съдба не е да се възвися... дори с цената да изпадна в грях ще трябва да живея и се боря реално... И нека после Аллах да реши дали съм бил прав или не... Религията ми не ме е учила да се откъсвам, не съм философ... не съм теолог... жив човек на предната линия на сблъсъка съм.... И не избирам бездействието... а виждам и че думите малко помагат...

Какво точно означава да се боря физически ? И как тази борба ще се отрази на неверниците ?

Какво точно означава голям и малък джихад ?

Има текстове в Корана,които са противоконституционни.Особено тези писани в Медина и отменящи красивите думи писани в Мека.Може ли да се редактира и реформира тази книга, за да се изчисти от омразата,гнева и ненавистта?Необходима е промяна,както Христос е променил стария завет.

Правилно ли ще бъде България и Европа да се управляват съгласно законите на Исляма,каквато е целта на все повече мюсулмани ?

Това между другото,ще бъде факт след 40-50 години .

Абе тая тема няма ли да я изтриете най-после.Който иска да се моли на килимче ,има си други места.Тоя сайт с друга цел май-беше създаден.Админите ! Хайде молим - "Глас народен,глас божи". Аман от тия курбани и обрязвания.

Точно затова задавам тези въпроси, без да коментирам отговорите. Всеки да си прави изводите, когато чете неща като това, че в скоро време много европейски страни щяли да могат да се нарекат мюсулмански

Може ли да се редактира и реформира тази книга

Не съм специалист, но доколкото знам - не може, тъй като считат, че Мохамед е последния пророк. За джихада е интересно - каква е точната дефиниция на т. нар. малък джихад?

Здравей Idsdas,хубаво,че се регистрира във форума за да питаш за Исляма.

въпрос#1;#2;#3 Да,от Исляма са.

въпрос #4-прочети имената на Аллах и сам провери:

въпрос#6-от Исляма е.

въпрос #8-Има различни водове джихад(борба),не мога да ги разделям на малък и голям,

не се сещам на арабски да има израз като ,,малък джихад,,.

#9-против коя конституция? :)

Исляма е завършена религия.Промените са давани постепенно с цел улесняване на хората,докато Пророка САУС е бил жив.

Курана е словото на Аллах СУТ,той е единственото от божиите писания

което е останало непроменено и не може да се фалшифицира,

нито да се измисли равно на него.

Всичко в него има логика и не може да се оспорва.

Някои новоприели Исляма са били привлечени именно от истините

написани там.По-нататък ще дам примери,инша'Алла!

#10-Хубаво би било европейските страни да се управляват от ислямски закони,

в предвид хауса в междуличностните отношения и деградацията на обществото.

Не вярвам целта на мюсюлманите в Европа е ,,завлядяване,,

Исляма позволява на вярващите да живеят и работят в не мюсюлмански

страни и ги задължава да спазват техните закони(извън религиозните)

Например в Исляма застраховките са забранени,но отивайки във Франиця

напр.ние плащаме здравна застраховка,защото тя е едно оу задължителните

условия за работещетите там.

За всичко има решения в Исляма,които да улесняват целта и живота ни.

-Хубаво би било европейските страни да се управляват от ислямски закони,

в предвид хаоса в междуличностните отношения и деградацията на обществото.

Не мислите ли, че шериата в много отношения противоречи и е несъвместим със западната либерална демокрация, законодателство и ценностна система? В какво се изразява деградацията на обществото по-конкретно? Бих те ли обяснили накратко за джихада все пак, както и как тълкувате понятията дар-ал-ислям и дар-ал-харб (може да съм объркал правописа - не знам арабски)?

Исляма позволява на вярващите да живеят и работят в не мюсюлмански

страни и ги задължава да спазват техните закони(извън религиозните)

Например в Исляма застраховките са забранени,но отивайки във Франиця

напр.ние плащаме здравна застраховка,защото тя е едно оу задължителните

условия за работещетите там.

Това е доста любопитно! Значи ако има противоречие между ислямския закон и закона в някоя свободно избрана държава се прави компромис с Исляма в полза на действащия държавен закон. Това правило ли е? Във всички ли подобни ситуации се избира това поведение?

За всичко има решения в Исляма,които да улесняват целта и живота ни.

Чакай малко, Исляма не решава кога да се прави компромис и кога не. Или поне не си уточнила досега, защото нали разбираш, ако съм свободен от задълженията на някой Закон, то за мен той не съществува.

Аliah, отдавна искам да те питам нещо. Религиите, като цяло, допринасят ли за мира и разбирателството между хората или ги разделя, спомагат за повечето насилие и омраза между тях?

Не мислите ли, че шериата в много отношения противоречи и е несъвместим със западната либерална демокрация, законодателство и ценностна система? В какво се изразява деградацията на обществото по-конкретно? Бих те ли обяснили накратко за джихада все пак, както и как тълкувате понятията дар-ал-ислям и дар-ал-харб (може да съм объркал правописа - не знам арабски)?

Мисля,че ,,демократичните,, европейци биха изпаднали в шок ако започнат да се прилагат

ислямските закони.Нали вече е нормално жените да правят по няколко аборта;нормално е да имат множество партньори,докато намерят перфектния;нормално е да се лъже,децата да се оставят без контрол заради еманципяцията...достатъчно е да погледнем новините и да видим в какво общество живеем.Клетките,т.е.семйствата са болни,от там и целия организъм страда.

Имаш свободата да избираш,добре:но дали правиш правилния избор?!

Хората непрекъснато си усложняват живота,взимайки ,,логочни,,според тях решения;после

съжаляват.

Следвайки Исляма ти се освобождаваш от този товар.

Дар ул Ислям означава Ислямска земя,владение,където се прилагат ислямски закони,а

Дар ул Харб означава място,на което не се прилагат ислямски закони.

Джихад означава борба и бива няколко вида:

-борба срещу политеистите,която се осъществява посредством сърцето,езика,богатството и ръката(физически).

-борба срещу грешниците,чрез сърцето,езика и десницата

-борба срещу Сатаната (злото),прилагайки разрешеното и избягвайки забраненото,неизясненото,страстите и всичко,което изглежда привлекателно,но е харам(забранено).

-и личностна борба:най-трудния и най-възвишения джихад

Значи ако има противоречие между ислямския закон и закона в някоя свободно избрана държава се прави компромис с Исляма в полза на действащия държавен закон. Това правило ли е? Във всички ли подобни ситуации се избира това поведение?

Чакай малко, Исляма не решава кога да се прави компромис и кога не. Или поне не си уточнила досега, защото нали разбираш,

ако съм свободен от задълженията на някой Закон, то за мен той не съществува.

Аliah, отдавна искам да те питам нещо. Религиите, като цяло, допринасят ли за мира и разбирателството между хората или ги разделя, спомагат за повечето насилие и омраза между тях?

Да,правилно е и Исляма го разрешава.Например да вземаш лихви е Голям грях,нака-

занието за който е Огъня.Живеейки в не мюсюлманска държава,моята заплата се

трансферира в банка и текат лихви.Решението е на края на годината (или период от време)

да взема лихвите и веднага да ги дам като благотворителност,на дом за сираци,

болница и подобни,не зависимо ислямски или не организации.

Исляма е лесен за приложение.

Приемайки Исляма за своя религия,всеки мюсюлманин е задължен да зачита ислямските

закони.Отричането и на 0,001% от цялостния Ислям те извежда от него и когато

се изправиш пред Създателя ще бъдеш съден като не мюсюлманин.

arenas-не мога да разглеждам всички религии като едно цяло.

В Исляма използваме един израз,който най-добре описва отношенията

ни спрямо другите религии:

Ал уала уал бараа:Лоялност и отричане.

Да уважаваме техните закони,да сме честни с тях и да им помагаме

като същевременно да не ги имитираме

в каквото и да било и не ги приемаме за близки.

Мисля,че ,,демократичните,, европейци биха изпаднали в шок ако започнат да се прилагат

ислямските закони.

Като напр. публичните екзекуции... Винаги съм имал проблем да разбера как да убиеш една жена с камъни е по-праведно и хуманнно от това тя да има няколко партньори...

Казано по-друг начин: човек или е праведен мюсулманин и лош европеец (конотацията е да приема ценностите на западната либерална демокрация, култура, правата на човека и изобщо цялостната западноевропейска социо-културна парадигма) или обратно.

Дар ул Ислям означава Ислямска земя,владение,където се прилагат ислямски закони,а

Дар ул Харб означава място,на което не се прилагат ислямски закони.

И ислямската визия (ако мога така да се изразя) е превръщането на второто в първото посредством различните видове джихад?

По ваше мнение, каква част от мюсулманите у нас, споделят представените от вас възгледи за експанзията на Исляма на Европа?

П.С. Тъй като някой може да възприеме горното като критика към Исляма уточнявам, че напр. на въпрос на Idsdas дали наказанието за убиване с камъни на т. нар. прелюбодейци е част от Исляма, отговорът на Aliah беше положителен. Дали Aliah представя автентичната ислямска традиция е друг въпрос...

Като напр. публичните екзекуции... Винаги съм имал проблем да разбера как да убиеш една жена с камъни е по-праведно и хуманнно от това тя да има няколко партньори...

Има ли полза да се критикува?

Критиката така или иначе нищо няма да промени ;)

Публичните екзекуции са от автентичния Ислям и биват няколко вида.

Не знам защо споменаваш само жена,за мъжете важи същото наказание.

Прелюбодейството е най-големия грях,след неверието,отправянето на молитви към

някой или нещо,освен Аллах-Единствения и убийството.

Целта на наказанието е да служи за поука и да се запази обществото от

произтичащите последици.

По-хуманно ли е една *освободена* жена да зарази със СПИН няколко мъже,които от своя стана

да заразят други;да забременее и да не знае от кой е детето,за което

никой не поема отговорност;да има изоставени или убити бебета;убити или осакатени от ревност!?...няма нужда от повече примери,справка може да се направи в българската преса или женските форуми на български език.Демокрацията убива семействата,в Исляма

семейството е нещо свещено.

въпрос #1-мюсюлманите нямат за цел да завладяват света чрез военен джихад.

Разрастването на Исляма става заради емиграцията и положителния прираст,също и от многобройните новоприели Исляма.Нещо,което ние очакваме,това е предсказано още преди векове.

въпрос#2-който чете ислямски новини знае за това и казва маша-Аллах!Пак казвам:ние го очакваме,не е изненада.

ето нагледно как светът се променя:

http://www.youtube.com/watch?v=JDftD70E_Wk

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.