Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

...............в Корана се говори за Светия Дух...................

В множество айяти се съобщава, че Аллах е низпослал Корана посредством ангела Джибрил . В тези айяти Джибрил е споменат също като „Светия Дух” и „Доверения Дух”:

Кажи: „Кой е враг на Джибрил?” Той го низпосла в твоето сърце с позволението

на Аллах в потвърждение на съществуващото вече и като напътствие, и

благовестие за вярващите.” (Сура Бакара, 97)

„Кажи [о, Мухаммад]: „Светият Дух [Джибрил] го низпослава от твоя Господ с

истината, за да укрепи вярващите, и за напътствие, и радостна вест за

мюсюлманите.” (Сура Нахл, 102)

Този [Коран] е низпослан от Господа на световете. Спусна го Довереният Дух

[Джибрил] в твоето сърце, за да бъдеш от предупредителите.” (Сура Шуара,192-194)

Създал е всичко- душите на хората, водата, земята- от нищото !Когато поиска нещо, само му казва бъди и то става, от нищото !

Редактирано от ivan_7788 (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

...

Вало,а какво е Бог от будистка гледна точка.Ок-щом няма първопричиност,не би следвало да има и следствие,нали?!А и Бог не е ли някой,който няма нужда от нищо и никой?!За съмнението-то е най-силно,когато човек отчаяно иска да повярва истински.Човек,който рядко задава въпроси или никакви,и не се съмнява-той в изключително редки случай наистина вярва,в повечето само така си мисли.Виж,ако след като си питал и разбрал-спреш да задаваш същите въпроси или въобще въпроси,може би тогава си се избавил от онова кръгче на живота,и смъртта.Може би тогава човек постига "безмълвното познание".Намасте.

Отговор в темата за Будизма.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=26632&st=795&p=1716137&#entry1716137

В множество айяти се съобщава, че Аллах е низпослал Корана посредством ангела Джибрил . В тези айяти Джибрил е споменат също като „Светия Дух" и „Доверения Дух":

Кажи: „Кой е враг на Джибрил?" Той го низпосла в твоето сърце с позволението

на Аллах в потвърждение на съществуващото вече и като напътствие, и

благовестие за вярващите." (Сура Бакара, 97)

„Кажи [о, Мухаммад]: „Светият Дух [Джибрил] го низпослава от твоя Господ с

истината, за да укрепи вярващите, и за напътствие, и радостна вест за

мюсюлманите." (Сура Нахл, 102)

Този [Коран] е низпослан от Господа на световете. Спусна го Довереният Дух

[Джибрил] в твоето сърце, за да бъдеш от предупредителите." (Сура Шуара,192-194)

Браво!

Действително Коранът обърква Ангел със Свети Дух!

В Корана е записано, че Ангелите имат две три и четири крила!

А Джибрил има повече от четири крила!

А знаеш ли Колко крила има Джибрил?

Доста, доста повече от четири!

Създал е всичко- душите на хората, водата, земята- от нищото !Когато поиска нещо, само му казва бъди и то става, от нищото !

Джиновете са създадени от огън!

Хората са създадени освен от нищо и от ментлива кал и от вода и от още няколко компоненти!

Дори и Аллах не знае от какво е създал Хората ...

Браво!

Действително Коранът обърква Ангел със Свети Дух!

В Корана е записано, че Ангелите имат две три и четири крила!

А Джибрил има повече от четири крила!

А знаеш ли Колко крила има Джибрил?

Доста, доста повече от четири!

Джиновете са създадени от огън!

Хората са създадени освен от нищо и от ментлива кал и от вода и от още няколко компоненти!

Дори и Аллах не знае от какво е създал Хората ...

огъня, водата, пръста, светлината и други - са създадени от нищото !

Аллах всяко нещо знае, друг е въпроса, че ти не разбираш, поради свои причини!

Предлагам ти да създадеш нова тема в раздел > Религия, Мистика, Езотерика, и една по една- да си пускаш -твърденията(една по една, че на читателите , да им стане ясно)

и ние ще ти отговорим, иншаАллах !Направи го това- създай нова тема в раздел > Религия, Мистика, Езотерика

например с тема- >>> Logoc vs Truth <<<(Давам ти пример, както си искаш озаглави темата)!Така, хем ще видиш отговора на "неясното" за тебе , относно исляма,

защото ако тука си пускаш твърденяита, и някой друг, ако пусне нова тема и има вероятност ти няма да го видиш ..... или да пуснеш, повтаряща се тема!

:)

огъня, водата, пръста, светлината и други - са създадени от нищото !

Аллах всяко нещо знае, друг е въпроса, че ти не разбираш, поради свои причини!

Предлагам ти да създадеш нова тема в раздел > Религия, Мистика, Езотерика, и една по една- да си пускаш -твърденията(една по една, че на читателите , да им стане ясно)

и ние ще ти отговорим, иншаАллах !Направи го това- създай нова тема в раздел > Религия, Мистика, Езотерика

например с тема- >>> Logoc vs Truth <<<(Давам ти пример, както си искаш озаглави темата)!Така, хем ще видиш отговора на "неясното" за тебе , относно исляма,

защото ако тука си пускаш твърденяита, и някой друг, ако пусне нова тема и има вероятност ти няма да го видиш ..... или да пуснеш, повтаряща се тема!

:beer:

Като не знаеш как да отговориш на хората-се заяждаш.Или пък страдаш от прекалено високомерност,а чета пак в линковете,който непрекъснато постваш на страница 14 за Иблис,и високомерието/гордостта.Аман,като не знаеш нещо-не е срамно да си замълчиш,вместо да се правиш на много знаеш и да отблъскваш хората от религията ислям.Във всяка религия има някаква истина,но уви,дори най-съвършената религия,ако човек ти я представи-ще изглежда отблъскваща(пак зависи от човека,но в повечето случаи).Тъй че спри се!!!Аллах знае най-добре,но ти Аллах ли си?!Откога,че казваш кой какви въпроси да мисли и че знаеш?!Ти само си мислиш,че знаеш ivan7788,дори етапа с разбирането,че нищо не знаеш-далеч си от него,затова престани да спамиш като не знаеш какво да напишеш,темата е хубава. :P И никой не разбира по собствени причини,Аллах дава всичко.Ама ти наистина ли си мюсюлманин?Сорри,но почти във всяка тема изтъкваш колко знаеш,но исляма не учи ли първо на смирение и приемане на различните?То,Бог,ако мислеше като теб да ни е затрил всичките,но Той е милосърден и всезнаещ.А и който знае-надали има нужда непрекъснато да го повтаря.

Aliah,наистина ли вярваш в случайностите?! ;) Намасте. :)

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

Като не знаеш как да отговориш на хората-се заяждаш.Или пък страдаш от прекалено високомерност,а чета пак в линковете,който непрекъснато постваш на страница 14 за Иблис,и високомерието/гордостта.Аман,като не знаеш нещо-не е срамно да си замълчиш,вместо да се правиш на много знаеш и да отблъскваш хората от религията ислям.Във всяка религия има някаква истина,но уви,дори най-съвършената религия,ако човек ти я представи-ще изглежда отблъскваща(пак зависи от човека,но в повечето случаи).Тъй че спри се!!!Аллах знае най-добре,но ти Аллах ли си?!Откога,че казваш кой какви въпроси да мисли и че знаеш?!Ти само си мислиш,че знаеш ivan7788,дори етапа с разбирането,че нищо не знаеш-далеч си от него,затова престани да спамиш като не знаеш какво да напишеш,темата е хубава. :eek: И никой не разбира по собствени причини,Аллах дава всичко.Ама ти наистина ли си мюсюлманин?Сорри,но почти във всяка тема изтъкваш колко знаеш,но исляма не учи ли първо на смирение и приемане на различните?То,Бог,ако мислеше като теб да ни е затрил всичките,но Той е милосърден и всезнаещ.А и който знае-надали има нужда непрекъснато да го повтаря.

Aliah,наистина ли вярваш в случайностите?! :eek: Намасте. :eek:

Аз нямам- дори частица гордост, просто -понякога- погрешно се изказвам или вие не ме разбирате!

Не, не е така, ние отговаряме на -Logoc, но Той продължава да твърди "своето"

ЕТО ТИ ЕДИН ПРИМЕР >> http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=145382&st=45

#47 -Ние

#48 -Logoc

#49 -Ние

Аз нямам- дори частица гордост, просто -понякога- погрешно се изказвам или вие не ме разбирате!

ЕТО ТИ ЕДИН ПРИМЕР >> http://www.kaldata.c...ic=145382&st=45

#47 -Ние

#48 -Logoc

#49 -Ние

Знаеш ли, мисля си освен всичко друго, проблема ти е в една определена част от тийнеджърството, а именно пубертета. Твърде неустойчив си и твърде лесно попиваш и възприемаш каквото ти се подаде, а веднъж захапал някоя идея, я защитаваш и предлагаш с голямо упорство, даже и преди да си успял да вникнеш в нея и да събереш умствения багаж, необходим за да го правиш успешно.

Знаеш ли, мисля си освен всичко друго, проблема ти е в една определена част от тийнеджърството, а именно пубертета. Твърде неустойчив си и твърде лесно попиваш и възприемаш каквото ти се подаде, а веднъж захапал някоя идея, я защитаваш и предлагаш с голямо упорство, даже и преди да си успял да вникнеш в нея и да събереш умствения багаж, необходим за да го правиш успешно.

ЕТО ТИ ЕДИН ПРИМЕР >> http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=145382&st=45

#47 -Ние

#48 -Logoc

#49 -Ние

Простo потърсих истината, и я намерих!Както в този клип -обясняват хората- търсих и търсих и накрая Го открих

http://vbox7.com/play:3fecde47 1:55 до 2:14

Проста потърсих истината, и я намерих!Както в този клип -обясняват хората- търсих и търсих и накрая Го открих

http://vbox7.com/play:3fecde47 1:55 до 2:14

Ти добре си Го открил, надявай се само Той да не намери теб... Дявола, знаеш, си няма друга работа...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Проста потърсих истината, и я намерих!

Браво на теб! Там е работата, че не си я потърсил, инак щеше да те е срам да даваш линкове към онези писания, които се опитват да ни убедят, че Корана е енциклопедия на научните открития. Ако казваш, че си потърсил истината щеше да си прочел напр. следното http://www.iztok.net/article393.html

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Aliah,без значение или атеист,или вярващ-всеки ще получи според това,което е заслужил,поне аз вярвам в това,може,и да бъркам-не знам.Примерно може някой да е атеист,но да е направил много добро,а някой да се представя за "вярващ" и да е направил много неща,за които да има да плаща доста дълго време.Затова си мисля,че Аллах знае най-добре.А и нещата,които ние приемаме за лоши/добри понякога са различни от това,което изглеждат.

За сбъдването на желанията и прочие-човек,докато има желания-има страдание.Това,което ни помага да се осъществи това,което искаме мисля,че е намерението.В Библията,както и в Корана се говори за Светия Дух.Дълго време ми беше препъни камък,аджеба как хем е част от Бог,хем не е Аллах.Но по логичен пък се замислих как моята душа да речем е хем част от мен,хем мен.Намасте. :eek:

Не вярвам в случайностите,доста наивно е и противоречи на науката.

Права си,че Аллах СУТ знае най-добре кой какво заслужава.

Според Исляма невярващите ще получат награда за добрите си дела,но само тук,в земния живот,

докато вярващите ще бъдат изпитвани по-строго сега,но ще получат много по-голяма награда там,в отвъдния живот.

Както брата каза,Светия Дух е главния сред ангелиите:Гавраил.Той е пратеникът от Аллах до всички Пророци.

Богът в Исляма не е троичен,а е Единен,няма равен или някой с подобни на Неговите качества и атрибути,

в целият Коран се говори за това Единство:

Кажи [о, Мухаммад]: “Той е Аллах -; Единствения,

Аллах: Той е Онзи, към Когото тварите се обръщат в нужда;

Той е Всевечният, Който ще просъществува и след края на Вселената;

Той е Върховният Повелител, Който не се подчинява на никого, а всички на Него се подчиняват

Той не се нуждае от храна и питие за разлика от Неговите творения.;

Нито е раждал(имал син), нито е роден,

и няма равен Нему.”(сура 112)

Съдружаване озн.да приписваш божествени качества на някой,нещо друго,освен Създателя,

това е непростим грях според Исляма.Смятайки Исус за божи син или духът като част от Бог-ти съдружаваш,

т.е. извършваш най-голямия грях пред Аллах.

Моля списващите тук да се съсредоточите върху религията Ислям,не върху личното профилиране,мерси.

Ти си установил възгледите си върху теории,които не ти дават задоволителни отговори.

Те са хитри,промиващи мозъка също както е и теорията на Дарвин за обикновените хора,които приемат логично

звучащите ,,доказателства,,.

Това е риторика. Ако агностицизма, който не бива да бъркаш с атеизма, не ти звучи убедително трябва да се аргументираш. Същото се отнася и теорията на Дарвин. Цялата креационистка критика се основава на напълно погрешното схващане за това, че естествен подбор означава случаен и че единствената алтернатива на случайността е да има Бог-дизайнер на живота и вселената. Като допълнителни аргументи са изтъква едно изсмукано от пръстите понятие наречено "нередуцируема сложност" и прочутите луфтове (празноти). Всичко това звучи убедително само ако сме напълно невежи по темата или съзнанието ни е предварително индоктринирано.

Предполагам чувала си за Авероес, след като си мюсюлманка? Та той казва, че Коранът е насочен към три типа човеци: хора на доказателството, диалектически човеци и хора на увещанието, които могат да бъдат убедени чрез чисто риторически похвати. Ти от кои си (за Ivan_7788 не питам, то е ясно)?

Това е риторика.

а,не не,защо да е? laugh.gif

не бъркам агностицизма с атеизма и моето лично виждане е,че агностикът е с една крачка

по-близо до истината от атеиста,ако обаче позициите му не са окончателни,а търси.

Мюсюлманите се шегуваме,че атеистите поне казват първата част на засвидетелстването в Единобожието:

,,Ла иллаха..''(Няма Бог...)от:clap:Няма бог,освен Аллах..)

Сега с кое искаш да започнем:с Дарвин или със: Съществуват ли доказателства,че има Бог?

Увещанията без доказателства и висящите аргументи не работят при мен.

#47 -Ние

#48 -Logoc

#49 -Ние

ВСЕКИ човек има гордост и то много по-голямо количество от една частица имаш.Човек,който се мисли за безгрешен и мисли,че има липса на гордост,Его-то този човек е най-податлив на това,което отрича,и доста лесно манипулируем.Затова се замисли дали наистина нямаш гордост. ;) Сам ще се изненадаш колко много неща имаш в себе си,но отричайки ги-мислиш,че си приключил с тях,а точно напротив.

Не вярвам в случайностите,доста наивно е и противоречи на науката.

Права си,че Аллах СУТ знае най-добре кой какво заслужава.

Според Исляма невярващите ще получат награда за добрите си дела,но само тук,в земния живот,

докато вярващите ще бъдат изпитвани по-строго сега,но ще получат много по-голяма награда там,в отвъдния живот.

Както брата каза,Светия Дух е главния сред ангелиите:Гавраил.Той е пратеникът от Аллах до всички Пророци.

Богът в Исляма не е троичен,а е Единен,няма равен или някой с подобни на Неговите качества и атрибути,

в целият Коран се говори за това Единство:

Кажи [о, Мухаммад]: “Той е Аллах -; Единствения,

Аллах: Той е Онзи, към Когото тварите се обръщат в нужда;

Той е Всевечният, Който ще просъществува и след края на Вселената;

Той е Върховният Повелител, Който не се подчинява на никого, а всички на Него се подчиняват

Той не се нуждае от храна и питие за разлика от Неговите творения.;

Нито е раждал(имал син), нито е роден,

и няма равен Нему.”(сура 112)

Съдружаване озн.да приписваш божествени качества на някой,нещо друго,освен Създателя,

това е непростим грях според Исляма.Смятайки Исус за божи син или духът като част от Бог-ти съдружаваш,

т.е. извършваш най-голямия грях пред Аллах.

Моля списващите тук да се съсредоточите върху религията Ислям,не върху личното профилиране,мерси.

Aliah,а при създаването на човека Аллах от чий Дух му вдъхва?!Има го и в Корана,доколкото знам.Ние сме част от Създателя,понеже сме Негово творение-искаш или не,което е страхотно.За съдружаването-кажи ми къде в Библита Исус се мисли за Бог или нещо повече от обикновените хора.Доколкото знам и в Корана пише доста за Иса(Исус).Ти как си Дух,душа и тяло,и пак си ЕДНО?!Бог е ЕДИН,но има много имена(и това,доколкото знам го има в Корана).А и в Корана пише,че тези,които са "слепци" тук в земния живот-ще са такива,и в отвъдния,ако не греша?!

Ако може да постнеш и цитати,че Гавраил и Светия Дух са едно,и също нещо ще съм ти много благодарна.Защото такова нещо чувам за пръв път. :)

И в преди няколко поста написа,че всичко е случайност,затова те попитах дали вярваш в случайностите.И аз вярвам,че случайности и случайни неща няма.Всичко си следва неговия ход и предварителен план,а ние,че го виждаме като хаос,или случайност-наш си проблем,и липса на достатъчно знание.

Междодругото,не знам кой какво ще заслужи-отказвам да си сложа този товар на гърба като дам оценка-предпочитам да мисля,че Аллах знае най-добре.Инак рискувам да се възгордея и презра атеистите,а не се знае-може утре някои атеисти да станат по-добри вярващи от сегашните,понеже познавам хора,които преди са отричали съществуването на Бог,а сега вече мислят друго.

Това е риторика. Ако агностицизма, който не бива да бъркаш с атеизма, не ти звучи убедително трябва да се аргументираш. Същото се отнася и теорията на Дарвин. Цялата креационистка критика се основава на напълно погрешното схващане за това, че естествен подбор означава случаен и че единствената алтернатива на случайността е да има Бог-дизайнер на живота и вселената. Като допълнителни аргументи са изтъква едно изсмукано от пръстите понятие наречено "нередуцируема сложност" и прочутите луфтове (празноти). Всичко това звучи убедително само ако сме напълно невежи по темата или съзнанието ни е предварително индоктринирано.

Предполагам чувала си за Авероес, след като си мюсюлманка? Та той казва, че Коранът е насочен към три типа човеци: хора на доказателството, диалектически човеци и хора на увещанието, които могат да бъдат убедени чрез чисто риторически похвати. Ти от кои си (за Ivan_7788 не питам, то е ясно)?

scepsis,интересно това за Корана и че е насочен към три типа хора-чувам го за втори път тази година.Очевидно някой доста усилено се опитва нещо да ми подскаже.Тъй де,аз рядко приемам,че нещо просто се случва ей така без причина. :)

Харесва ми,че според Авереос няма конфликт между религия и философия, това са само два различни пътя за достигане до истината.И не знам защо много ми прилича на едно друго учение,което смята,че всяка една религия може да бъде отправна точка/път до достигане на истината.А след като човек достигне истината-било различно,поне така казват.Дори човекът бил различен и ставал същия човек,но някак друг,но може,знам ли.Намасте. :)

Сега остава само да преведете какво ни предлагате да "намажем" на края на доста от постовете напоследък, стана модерно???

Сега остава само да преведете какво ни предлагате да "намажем" на края на доста от постовете напоследък, стана модерно???

sliderum,хахах,расмя ме. :speak:

Харесва ми,че според Авереос няма конфликт между религия и философия, това са само два различни пътя за достигане до истината.И не знам защо много ми прилича на едно друго учение,което смята,че всяка една религия може да бъде отправна точка/път до достигане на истината.А след като човек достигне истината-било различно,поне така казват.Дори човекът бил различен и ставал същия човек,но някак друг,но може,знам ли.Намасте. :cool:

Авероес, както и Авицена е от елинизиращите ислямски философи и теолози и като такъв следва Аристотел. Затова и градира постигането на истината в Корана по следния начин: философия (абсолютното знание), теология (диалектиката) и обикновената, неизкусна вяра. При противоречие между тълкуването и умозаключението, казва той, трябва да дадем ново тълкуване.

За какво учение говориш?

Авероес, както и Авицена е от елинизиращите ислямски философи и теолози и като такъв следва Аристотел. Затова и градира постигането на истината в Корана по следния начин: философия (абсолютното знание), теология (диалектиката) и обикновената, неизкусна вяра. При противоречие между тълкуването и умозаключението, казва той, трябва да дадем ново тълкуване.

За какво учение говориш?

Не знам дали е точно учение,но според него Корана съдържа в себе си екзотерично,езотерично(вътрешното учение) и мистично.Като последното е за тези,които се стремят към абсолютното знание,но са много малко.Нещо като "Мнозина са призвани,но малцина избрани".Всмисъл винаги можеш да минеш от тези,които тълкуват буквално нещата и "вярват" наизустено,през тези,които се опитват да си обяснят/докажат нещата,като накрая стигнеш тези,които просто знаят.На пръв поглед звучи много просто,но на практика е доста трудно.Най-удивителното е,че всичката тази информация е пред очите ни непрекъснато,но не си ли готов за нея-няма никога да я видиш/разбереш/познаеш.Може да наизустиш целия Коран наизуст,но да не стигнеш до последното стъпало,ако въобще успееш да преодолееш чувството за абсолютна вяра,което е осигурено от обикновената,наизустена вяра.Пък и при наизустената вяра количеството хора са много повече,отколкото тези,които търсят "невидимото",а човек в повечето случай има склоност да се приспособява към общността,понеже е социално животно,малко,или много.Междодругото благодаря ти,че спомена Авицена.Никога не съм се замисляла откъде е и сега видях,че е родом от Иран,а аз винаги съм си мислела,че е европеец-странно,наистина,но просто трудно ми побира ума,че това е мюсюлманин-явно има доста развити интелектуално,и духовно личности навсякъде,но сега това ми мнение се потвърждава.

Има хора,на които им е отнело по 40 години практика и желание,за да стигнат до философията.

Междодругото някой предполагат,че Аристотел също може да е бил Пророк.Намасте. :)

За какво учение говориш?

И следва ли да свържем тогава трите типа същности, към които е насочен исляма, с тези на гностиците от първите векове - илици, психици и пневматици? :)

И следва ли да свържем тогава трите типа същности, към които е насочен исляма, с тези на гностиците от първите векове - илици, психици и пневматици? :)

Ние си знаем, че всичко е мешана скара и че по-младите религии са доста крали от по-старите, разбира се има и такива, които в догмата си абсолютно отричат основите на вярата на предтечата си, но знаем че това е просто начин за търсене на нов "електорат" и не пречи дори в най-съвременните основни религиозни течения, или дори в още по-нови по-малки секти да се промъкват дори вярвания от предрелигиозният период: За духове, таласъми, вещици, идоли и прочие глупости...

Ние си знаем, че всичко е мешана скара и че по-младите религии са доста крали от по-старите, разбира се има и такива, които в догмата си абсолютно отричат основите на вярата на предтечата си, но знаем че това е просто начин за търсене на нов "електорат" и не пречи дори в най-съвременните основни религиозни течения, или дори в още по-нови по-малки секти да се промъкват дори вярвания от предрелигиозният период: За духове, таласъми, вещици, идоли и прочие глупости...

Това, уважаеми потребителю, че светът се свежда за Вас до една "мешана скара" :) ни е известно отдавна - всеки съди за другите според собствената си същност. И този, който вижда в другите само злите намерения, подлостта и грозотата е като един Квазимодо, който се сърди на огледалата... Не е лошо да се забележи и същността, не само формата, нали? :yanim:

...въпросът ми беше към scepsis, с респект от ерудицията му.

Корана е запазен( В ОРИГИНАЛНИЯ СИ ВИД), такъв какъвто е, защото да се пази вече Божието слово от чуждо намешателство, не е било дело на НАРОДА, НА КОЙТО Е НИЗПОСЛАН, ВЕЧЕ КОРАНА ДА СЕ ПАЗИ Е БИЛО ДЕЛО НА Бог!

“ И низпослахме на теб (о, Мухаммед) Напомнянето,

за да обясниш на хората какво им е низпослано и за да размислят.” (ан-Нахль 44)

Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние

непременно ще го пазим.” (ал-Хиджр 9)

Корана е запазен( В ОРИГИНАЛНИЯ СИ ВИД), такъв какъвто е, защото да се пази вече Божието слово от чуждо намешателство, не е било дело на НАРОДА, НА КОЙТО Е НИЗПОСЛАН, ВЕЧЕ КОРАНА ДА СЕ ПАЗИ Е БИЛО ДЕЛО НА Бог!

“ И низпослахме на теб (о, Мухаммед) Напомнянето,

за да обясниш на хората какво им е низпослано и за да размислят.” (ан-Нахль 44)

Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние

непременно ще го пазим.” (ал-Хиджр 9)

Тъй, ма ако се върнем доста назад в тази тема ще си припомним, че има няколко версии на Корана, според различните устни традиции, и около всеки от тях има група видни богослови, които го защитават...

въобще не ми се влиза в тази полемика, но моля потребителите, пишещи отскоро тук, да поотделят време да прочетат и по-предишните постове в темата.

Тъй, ма ако се върнем доста назад в тази тема ще си припомним, че има няколко версии на Корана, според различните устни традиции, и около всеки от тях има група видни богослови, които го защитават...

въобще не ми се влиза в тази полемика, но моля потребителите, пишещи отскоро тук, да поотделят време да прочетат и по-предишните постове в темата.

Що за глупост, пишете!Такива неща, няма! Друг е въпроса, че доста хора, си пишат(измислят) в форумите, каквото им скимне за исляма!

"Искат да угасят светлината на Аллах със словата си,

но Аллах приема единствено да засияе в пълнота Неговата светлина,

дори неверниците да възненавиждат това."(9:32)

http://www.islamforbulgaria.com/koran/uvod.html

Корана е само в един вид- арабски!

Що за глупост, пишете!Такива неща, няма! Друг е въпроса, че доста хора, си пишат(измислят), каквото им скимне за исляма!

http://www.islamforbulgaria.com/koran/uvod.html

Корана е само в един вид- арасбки!

Съжалявам, че аз съм причината да научите, че има различни версии на корана. Сигурно е гадно, когато първата пукнатина в диамантено твърда вяра се появи... :blink:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.