Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

U.Ra - а случайно да си гледал Филм , в който няма МАНИПУЛАЦИЯ. Аз съм гледал и Мойсей и Страстите Христови (С Мел Гипсън) - мога да ти кажа , че миа 2 пъти повече манипулация от този Филм...ти си пляскаш каквото ти е кеф , дуказателстви нулеви.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

U.Ra - а случайно да си гледал Филм , в който няма МАНИПУЛАЦИЯ. Аз съм гледал и Мойсей и Страстите Христови (С Мел Гипсън) - мога да ти кажа , че миа 2 пъти повече манипулация от този Филм...ти си пляскаш каквото ти е кеф , дуказателстви нулеви.

Аз казах още самото начало къде е манупулацията. cool.gif ..не ме карай да ти анализирам филма по-нататък... cool.gif

Интересно защо намесваш "Храстите"?.. cool.gif Не измесвай посоката на моите разсъждения?.. девиация... Деви-ация иде от 'отклонение на девите от Бог'... дева не е Бог, но не е и човек. Това нещо много не е ясно за тези, които са писали КУР'Анна. :)

Безндаежден случай , темата както казах - най-добре да бъде затворена.

пп Аллах акбар - Бог е велик това означа само че се пише и изговаря екбер

Редактирано от LIS (преглед на промените)

Безндаежден случай , темата както казах - най-добре да бъде затворена.

пп Аллах акбар - Бог е велик това означа само че се пише и изговаря екбер

Лис.. Урко си е Урко.... ... той си знае че матрицата му казва самата истинска истина и това си е....

Но прекалява ,като се меси с глупостите си ,да ни доказва с вода от десет баира че е прав cool.gif

Редактирано от Diin (преглед на промените)

LUCIA free - за това ли вече около стотина БЪЛГАРИ са приели Исляма (от 2008 до 2009) .. за чашка турско кайве и рахат локум , я не се излагай... най-добре темата да бъде затворена че не ми се четат простотии от хора ,които и 1 изречение от Корана не са прочели тръгнали да съдят Религията. В Исляма (в Корана) пише "Ти си имаш своята религия - те тяхната" Тоест на мен не ми пука ти в какво вярваш , ако щеш се моли на оня рогатия или на каквото искаш - но не обиждай чужда религия и не се подигравяй с нея - тежко и горко му на този ,които престъпва великите закони,повели и тнт на Аллах. Аллах е и твоя господ , единствената и основна разлика е че Вие имате 3 бога които образуват 1 , а Мисюлманите само 1 и той е Аллах. Нали казвате че Бог е 1 - а защо тогава го правите на 3 части като го разделяте "Бог,Син и светия дух"

Леле мале, по-спокойно бе, много се палиш.

Аллах това Аллах онова, ама нещо много войнствени ви прави всички "мирни" мюсюлмани.

Ти не ми разправяй на мен ко що за исляма, че съм му сърбала шербета.

Леле мале, по-спокойно бе, много се палиш.

Аллах това Аллах онова, ама нещо много войнствени ви прави всички "мирни" мюсюлмани.

Ти не ми разправяй на мен ко що за исляма, че съм му сърбала шербета.

Айде без нападки Луци... защото когато ни нападат.. както в случая урко кишкурко, ние не обръщаме буза....

А какъв шербет си сърбала незнам, аз също съм сърбал...."мирен" християнски шербет.... няма смисъл да си ги мерим, вижда се....

Успокой главата и страстите си.....

Айде без нападки Луци... защото когато ни нападат.. както в случая урко кишкурко, ние не обръщаме буза....

А какъв шербет си сърбала незнам, аз също съм сърбал...."мирен" християнски шербет.... няма смисъл да си ги мерим, вижда се....

Успокой главата и страстите си.....

Сега, дай да се разберем първо - така ще говориш на някоя фуста с шалвари и фередже. При мене тея не минават.

Къде е агресията на Ура в поста му - напротив. Що не си свалите комплексарските очила и да видите с нормални очи, че никой за нищо не ви напада. Що само вашата тема се затваря, а?!

Агресия е да казваш, че някоя си религия е най-велика. Агресията на фанатика. В случая това беше в поста на Лис и на мен ми направи същото впечатление. В 21 век сме, все пак, айде без носталгии.

LUCIA - това което гледаш по bTV,nTV и тнт. далеч не е съвремения мисюлманин (шалвари,фередже)

Темата е "Ислям за любопитни" ако имаш въпроси задай ги , ако не престани със спама който ръсиш в темата. Поздрави.

Редактирано от LIS (преглед на промените)

LUCIA - това което гледаш по bTV,nTV и тнт. далеч не е съвремения мисюлманин (шалвари,фередже)

Темата е "Ислям за любопитни" ако имаш въпроси задай ги , ако не престани със спама който ръсиш в темата. Поздрави.

Да. Имам един въпрос - кое е това, което ви прави толкова лесно докачливи на тема ислям? Кое?

Сега, дай да се разберем първо - така ще говориш на някоя фуста с шалвари и фередже. При мене тея не минават.

Къде е агресията на Ура в поста му - напротив. Що не си свалите комплексарските очила и да видите с нормални очи, че никой за нищо не ви напада. Що само вашата тема се затваря, а?!

Агресия е да казваш, че някоя си религия е най-велика. Агресията на фанатика. В случая това беше в поста на Лис и на мен ми направи същото впечатление. В 21 век сме, все пак, айде без носталгии.

Затваря се защото почват да се появяват някякви шутове със своите лъжи, инсинуации и други нападки, и когато им се каже нормално да не прекаляват, ти все едно си им казал да го правят..... Затова се затваря..

А ти ще говориш така на някой свое гадже разбра ли... Достатъчно съм ви търпял глупостите в тази тема... но не си познала.. пиши си глупотевинитеи възхвалите другаде, там аз не се меся, но няма да позволя разни сектанти да си развяват коня тука ....

Капиш!!!

21 век не значи сектантски век, както и не значи овчедушие....фанатик е този който се мъчи да ме убеди че не си познавам религията, и че тя е еди каква си, или да разпространява лъжи за нея, без да я познава, а да възхвалява своята религия.... Това ако не е наглост здраве му кажи.... А на наглостта, само с нещо по-сериозно се отвръща.... не с меки приказки.. надявам се "християнския" ти мозък го разбра това което казах......

П.С Трихо, моля те остави това за малко, преди да го изтриеш !!! Писна ми от наглеци вече в тази тема.. да серат в своите си теми...но не и тук...

Затваря се защото почват да се появяват някякви шутове със своите лъжи, инсинуации и други нападки, и когато им се каже нормално да не прекаляват, ти все едно си им казал да го правят..... Затова се затваря..

А ти ще говориш така на някой свое гадже разбра ли... Достатъчно съм ви търпял глупостите в тази тема... но не си познала.. пиши си глупотевинитеи възхвалите другаде, там аз не се меся, но няма да позволя разни сектанти да си развяват коня тука ....

Капиш!!!

21 век не значи сектантски век, както и не значи овчедушие....фанатик е този който се мъчи да ме убеди че не си познавам религията, и че тя е еди каква си, или да разпространява лъжи за нея, без да я познава, а да възхвалява своята религия.... Това ако не е наглост здраве му кажи.... А на наглостта, само с нещо по-сериозно се отвръща.... не с меки приказки.. надявам се "християнския" ти мозък го разбра това което казах......

П.С Трихо, моля те остави това за малко, преди да го изтриеш !!! Писна ми от наглеци вече в тази тема.. да серат в своите си теми...но не и тук...

Аха... как хубаво лъсна "миролюбието" на мюсюлманите.

Нямам повече въпроси...

Аха... как хубаво лъсна "миролюбието" на мюсюлманите.

Нямам повече въпроси...

Моля, а сега бягай да ревеш другаде колко съм лош...... при Урко да му правиш компания....

Да. Имам един въпрос - кое е това, което ви прави толкова лесно докачливи на тема ислям? Кое?

Кое ли?.. cool.gif Не знам дали си приказвала с ямайкци(Ях-майа)...те се обръщат към тебе "Ях-ман" и вместо глан си дават стиснатюмрук за поздрав. А духа е същия- "Ел Ях-уа"(яхова), "Ал Ях-у" иои проста 'Ях' на етиопски рас тафарски. cool.gif Този дух съм го идентифицирал, като 'астрален двойкаджия' cool.gif , тъй като е ту слънчевата страна на Марс(Овен), ту лунната му(Скорпион) с 8 дом на касапницата.

• 2 седмици по-късно...

Някой да знае нещо за новото ислямско училище в гр.Шумен?

• 2 седмици по-късно...

интересн сайт по темата - разлики между Исляма и Християнството

Някой да знае нещо за новото ислямско училище в гр.Шумен?

не е "ново" - това знаем

УЧИЛИЩЕ "НЮВВАБ" гр. ШУМЕН nuvvab.jpg

nuvvab.jpg

Историята на училището носи началото си още от 1919 г., когато се образува фондация „НЮВВАБ" на мюсюлманите живеещи в България. "НЮВВАБ" в превод означава човек, който раздава правосъдие. И така през учебната 1922 /1923 г. се открива духовно мюсюлманско училище "НЮВВАБ" -Медресетюн "НЮВВАБ", което по време съвпада с осъществяването на светските реформи в Турция. В Шумен е имало и преди това от така наречените "стая от джамията" за религиозно обучение - с по десетина ученика и един учител. В "НЮВВАБ" се въвеждат съвременни методи на обучение, свързани със светските науки. Преподаватели са високо образовани и ерудирани личности като: Емрул-лах ефенди - завършил богословие в Истанбул и първи директор на училището, д-р Осман Нури - завършил обществени науки в Турция, Юсуф Зияеддин - известен учен, дипломант на Египетския университет и много други. Така в продължение на 28 години училището подготвя хиляди духовни пастири на мюсюлманите до закриването му в края на четиридесетте години. По решение на Главно мюфтийство, през октомври 1990 г. повторно се открива Средно мюсюлманско духовно училище "НЮВВАБ" с тригодишен курс на обучение. Статутът на училището още не е изяснен и едва през 1995 г. със съдействието на Висшия духовен съвет на мюсюлманите в Република България е издадена заповед от Министерство на образованието за преобразуване на училището в Средно общообразователно духовно училище с четири годишен курс на обучение и право да издава дипломи за средно образование. Това решение е в пълно съответствие на колежната система на обучение. Паралелно с общообразователната подготовка, която се осъществява по учебния план на Средните общообразователни училища са въведени духовни дисциплини, изучавани в часовете по задължително избираема подготовка. Тук учениците се запознават с основите на исляма, духовна философия, коран, риторика и други. С гордост може да се изтъкне доброто въздействие на духовното обучение върху нравственото възпитание. Нашите ученици са трудолюбиви,скромни с високо чувство за справедливост. Те се отличават с проявите на милосърдие, честност, уважение към другите. Добрата подготовка в училището дава възможност за продължаване на образованието във висши учебни заведения. Така традициите на "НЮВВАБ " - Шумен продължават и обогатяват. От повторното откриване на училището до днес дипломираните ученици са 372.

ул. "Раковска" № 36 тел: 054/800299

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Не е това училището.

Направили са ново..

Я сподели за какво си чула, че аз дето съм тук, не съм чул нищо :)

Поне мога да проверя на място.... минавайки оттам...

Не знам брат,из новините за мюсюлманите в България прочетох,

но не помня къде,а и подробности нямаше.

Пишеше само ,,новото ислямско училище в Шумен,,

Да не са объркали... можеш ли да ми посочиш къде си го чела....

Али, наскоро откриха град Шумен и в Афганистан?.. cool.gif Ти чу ли за държавата?.. cool.gif

Али, наскоро откриха град Шумен и в Афганистан?.. cool.gif Ти чу ли за държавата?.. cool.gif

Пффф.... пак ли поредната псевдоисторическа алабаланица ще повтаряме....

Нека господата иранисти направят добро..и се хвърлят от тамошното уж Шуменско плато....

Същото и за техните почитатели...

А за Ходжа Болгар какво ще кажете biggrin.gif

Не съм сигурна,но да не би да е новата сграда в г.Шумен,

за която се вълнува шуменската младеж в този форум?

http://www.forumshumen.com/forum/viewtopic...c3da50ec28b541e

не е ясно какво ще е ,но един потребител каза,че Шумен все повече заприличва на Кандахар

в Афганистан biggrin.gif Маша-Алла!

не е ясно какво ще е ,но един потребител каза,че Шумен все повече заприличва на Кандахар

По времето на Махамада в

се казва, че е същестувал такъв цар- "Бходжа-раджа" biggrin.gif

:)

В Шумен младежта е по-шумна от средно-допустимата стойност в децибели, но може защото пият пиво "Шууууууууууменско"?.... biggrin.gif

Иначе? да! - "Алла" Пугачева си има брат'чедка на име "Маша". biggrin.gif

така,така

Еднакви ли са слепия и зрящия- се пита в Корана?

Книгата за описанието на Пророка Мухаммад САУС предизвика скандал в Индия,

тя е написана от професор-хиндуист,не от мсюлманин,нали маатко ?

И какво се оказва:хиндутата още чакат Свещения Дух:Калки Аватар,

а той е дошъл и заминал.

Чакат конник със сабя..така пише,А НЕ с летяща чиния и лазарен меч biggrin.gif

В пещера щял да получава учението от (духа)ангела Джибрил..

Роден на 12-ти в Арабия...

Описана е и ноща Хиджра и т.н и т.н.

лош дух е за хиндутата,как няма да е

Вишну Бахагат(чакат все още)=Слуга на Бог=Абд Алла cool.gif

преди две седмици бях на приемането на Исляма на едно голямо хиндиустко семейство:

три двойки с 5-те им деца и една сестра с 2 деца,но която съпруга пожелал да си остане хинду

и се развели.

Нека Аллах СУТ имам даде рахма и барака!

Редактирано от Aliah (преглед на промените)

Като гледам се вълнуват основно разни притеснени псевдопатриотчета от сградата...

Мяркал съм я, още се строи.. но не знам какво ще бъде.... като я завършат ще се разбере.. :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.