Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

ха,Логос,виждам,че манията ти към Исляма се увеличава,уви!

Защо не научиш арабски и прочетеш Курана?

Няма да ти е лесно,защото класическия арабски е много сложен и богат език.

По времето на Мухаммад САУС,поезията е била на мода.Арабите имат дар-слово

и до днес е доста престижно да се пише поезия на арабски език,макар в днешно веме да е опростен езика,също като нашия,старобългарски.

Именно за това Аллах СУТ низпослава Курана на неук човек,който не е съчинил и два реда с поезия:като знак,че Курана не е плод на човешкия разум.

Уча и арабски Сестро, но това което чета излиза, че почти всичко в Корана е далеч от истината! Разочарован съм и спрях да го чета.

Ти си се заблудил от вариянтите на РЕЦИТАЦИЯ.

Всеки човек рецитира по различен начин,дори да се старае да се придържа към основните стилове.

Текста е един и същ,начина на четене,интонация,ритъм е различен.

Сестро, би ли ми посочила къде и как е записано с каква интонация и ритъм трябва да се чете българският превод на Корана!

Би ли посочила поне един хадис, от които да става ясно какви са 20-те Свещенни интонации и ритми за четене на Корана!

Признавам, че с този въпрос не съм запознат и моля не ме оставяй в заблуждение!

Да видим за какви ритми и интонации пише в Сунната:

Volume 6, Book 61, Number 521:

Narrated Masriq:

'Abdullah bin 'Amr mentioned 'Abdullah bin Masud and said, "I shall ever love that man, for I heard the Prophet saying, 'Take (learn) the Qur'an from four: 'Abdullah bin Masud, Salim, Mu'adh and Ubai bin Ka'b.' "

Източник - http://www.usc.edu/s...ri/061.sbt.html

Бухари: Tом 6, книга 61, хадис номер 521

Разказва Masruq:

'Abdullah bin 'Amr mentioned 'Abdullah bin Masud и каза: "Аз всякога ще обичам този човек, защото аз чух Пророка казва," Вземете (научете) Корана от четирима: "Абдула бин Maс'уд, Салим, Му'ад, и Убай бен Ка'б"."

Тези четирима саратници на Мохамед имат свои собствени колекции на Корана и всеки е обучавал според тях вярващите по различни начини! Много скоро става объркване за това, кои е правилният начин за цитиране на Корана! Следващият хадис е пример за това объркване:

Volume 6, Book 60, Number 468:

Narrated Ibrahim:

The companions of 'Abdullah (bin Mas'ud) came to Abu Darda', (and before they arrived at his home), he looked for them and found them. Then he asked them,: 'Who among you can recite (Qur'an) as 'Abdullah recites it?" They replied, "All of us." He asked, "Who among you knows it by heart?" They pointed at 'Alqama. Then he asked Alqama. "How did you hear 'Abdullah bin Mas'ud reciting Surat Al-Lail (The Night)?" Alqama recited:

'By the male and the female.' Abu Ad-Darda said, "I testify that I heard me Prophet reciting it likewise, but these people want me to recite it:--

'And by Him Who created male and female.' but by Allah, I will not follow them."

Източник - http://www.usc.edu/s...ri/060.sbt.html

Бухари: Том 6, книга 60, хадис 468

Разказва Ибрахим:

Другарите на 'Abdullah (bin Mas'ud) дойдоха при Abu Darda', " (и преди да са пристигнали в неговата къща), той погледна за тях и ги намери. Тогава той ги попита: "Кой из между вас може да рецитира (Корана) като 'Abdullah ? Те отговориха: "Всички от нас." Той попита: "Кой от вас го знае наизуст?" Те посочиха в "Alqama. Тогава той попита Alqama. " "Как рецитирате на изуст 'Abdullah bin Mas'ud Сура Al-Lail (Нощта)? Alqama рецитира:

"от мъжко и женско." ' Abu Ad-Darda каза:

"Аз свидетелствам, че чух ме Пророкът я рецитиране по същия начин, но тези хора искат да го рецитират:

в Онзи, Който е сътворил мъжа и жената." Но от Аллах, аз няма да ги следвам. "

Този хадис показва, че мюсюлмани от различни региони не са съгласни с начина, по които трябва да се чете един хадис. Тези, които научили от Корана 'Abdullah (bin Mas'ud) рецитират Сура 92:3 като

" от мъжко и женско. " / така, както я рецитира и Пророка /. Докато други мюсюлнани я рецитират като: И в Онзи, Който е сътворил мъжа и жената."

Интересно е, че в съвременният Коран Сура 92, аят 3 се рецитира така, както не го е рецитирал Пророка / според Бухари /:

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!

1. Кълна се в нощта, когато се спуска

2. и в деня, когато засиява,

3. и в Онзи, Който е сътворил мъжа и жената, ­

От тук става ясно, че разликите в Корана не са нито в интонацията, нито в ритъма! Разликите са в Думите!

Тук е редно да запитам, Сестро - Кой лъже, Бухари или Парет?

Парет / както сама казваш / пише:

"Нямаме основание да си мислим, че дори една единствена строфа в целия Коран не е произнесен от самия Мохаммад."

Бухари обаче твърди точно обратното в по-горните хадиси!

Както знаеш Сестро аз вярвам в това, което прочета и осмисля, а не в това, което ме карат да вярвам арабските улеми!

Ти знаеш ли историята с християнина,който записвал Курана?-

Той решил да пожъне слава и разказвал,че писанията са негово дело,той ги измислял.

И знаеш ли какво станало с него?

Умрял внезапно и когато се опитали да го заровят в земята-тя го изхвърляла на повърхността,и така няколко пъти,докато хората не се уморили и оставили трупа му да изгние,накълван от прици.

Аллах СУТ пази Курана(не може да не си попадал на аи за това),както и сунната.

Не разбирам обаче, защо по времето на Мохамед, Коранът не е бил записан, че се е наложило след това да се съставя по спомени на Кюра / рецитатори на Корана /!?

Нали Аллах е обещал да пази Корана?

Аллах пази и Писанието Сестро, не може да не си попадала на това!

СУРА 21. ПРОРОЦИТЕ (АЛ-АНБИА) 7. И преди теб изпращахме Ние само мъже, на които давахме откровение. И питайте знаещите Напомнянето, ако самите вие не знаете!

„Напомнянето" е едно от имената на Писанието, използвано в Корана! Тук съвсем ясно и недвусмислено се разбира това! Това означава, че за всички неясното в Корана, трябва да се прави допитване до Библията!

В Корана, Напомнянето е написано с главна буква, защото е критерий за истинност на Корана!!!

===

Освен това – в Сура 15, аят 9, Аллах се ангажира лично да пази Напомнянето / т.е. Писанието/.

Сура 15, аят 9. Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние непременно ще го пазим.

....

Сура 5, аят 44. Ние низпослахме Тората с напътствие в нея и със светлина. Пророците, които се отдадоха, съдят юдеите според нея; също така равините и правниците според онова от Писанието на Аллах, което им бе поверено да го пазят, и му бяха свидетели. И не се страхувайте от хората, а се страхувайте от Мен! И не продавайте Моите знамения на никаква цена! А който не съди според онова, което Аллах е низпослал тези са неверниците.

Тората е наречена от самия Аллах "напътствие" и "светлина "!

====

Сура40, аят 53 и 54 - И дадохме на Муса напътствието. И оставихме в наследство на синовете на Исраил Писанието -

54 напътствие и напомняне за разумните хора.

В много хадиси се казва, че Мохамед е вярвал в Писанията!!!

Сега мюсюлманите вярват ли в Писанията, Сестро или са неверници?

за жените в християнството ще премълча,само си пропуснал да прочетеш какви изтезания за били налагани на прелюбодейките (но не и на прелюбодеите)!|Да не говорим кой е обвинен за първородния грях :lock:

Мecholari-прав си,това е Исляма:страх и надежда.

Добре правиш Сестро - Всяко противиречие намерено в Библията означава, че и Коранът е фалшив!

Аллах не би погледнал с добро око към вярващите, търсещи противоречия в Свещенните Писания!

В Корана за християните и за Писанията са написани само хубави нещо, Сестро!

И в нито един аят християните не са обозначени с арабската дума Кафир / Неверник /!

Повтарям - В НИТО ЕДИН ...

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Мecholari-прав си,това е Исляма:страх и надежда.

И вярност, себеотдаденост, добродетелност...

Аз съм на мнение,че в свещените книги, човек се оглежда и вижда себе си.

Ето десет ключа,чрез които се постига душевен мир и спокойствие

според Исляма:

1.Намери истината за истинския Бог.

2.Повярвай,че Бога е един.

3.Следвай Неговите разпоредби.

4.Повярвай в пророците на Бога.

5.Спомняй си често за Бог.

6.Искай прошка от Бог.

7.Служи само на Него,Единствения.

8.Пожелавай на другите доброто.което желаеш за себе си.

9.Бъди щедър към другите и опитай да ги правиш щастливи.

10.Бъди искрен и вежлив.

Щом мъжете са едно стъпало над жените в задълженията, то не стои смущаващо ако такова е положението и с правата... Къде виждаш тук унижение? На мен, по-скоро ми звучи като справеливо разпределение на отговорностите?

228. А разведените жени да изчакат във въздържание три месечни кръвотечения и не им е позволено да скриват онова, което Аллах е сътворил в утробите им, ако вярват в Аллах и в Сетния ден. Тогава техните мъже, ако искат помирение, имат най-голямото право да си ги възвърнат. И жените имат същите права, каквито и задължения съгласно обичая, но мъжете са едно стъпало над тях. Аллах е всемогъщ, премъдър.

Ако беше само половината аят / както го бяха "подкастрили" и променили презентиращите исляма/ , би могло < с много уговорки /> да се приеме за нормално! Но в случая става въпрос за развод и се казва, че мъжете са едно стъпало над жените!

Въпросът е - Ако жените поискат помирение, ще имат ли право да си възвърнат мъжете?

Въпросът е - Ако жените поискат помирение, ще имат ли право да си възвърнат мъжете?

Жената има право да поиска среща с по-възрастни роднини:

от нейна и от страна на съпруга,всички обсъждат проблемите и съветват двойката.

Жената има право да поиска среща с по-възрастни роднини:

от нейна и от страна на съпруга,всички обсъждат проблемите и съветват двойката.

Нямаш представено знамение, доказващо твърдението ти!

А в Корана е записано, че правото в този случай на мъжа е най-голямо!

228. А разведените жени да изчакат във въздържание три месечни кръвотечения и не им е позволено да скриват онова, което Аллах е сътворил в утробите им, ако вярват в Аллах и в Сетния ден. Тогава техните мъже, ако искат помирение, имат най-голямото право да си ги възвърнат. И жените имат същите права, каквито и задължения съгласно обичая, но мъжете са едно стъпало над тях. Аллах е всемогъщ, премъдър.

='='='='='='='='=

Сестро, все се каня да те питам за подписа ти:

Even Satan believes in Allah. = Дори Сатаната вярва в Аллах!

Това, което си написала, истина ли е?

Защото в Сура 2, аят 34, чета следното:

34. И когато рекохме на ангелите: "Поклонете се на Адам!", те се поклониха, освен Иблис. Възпротиви се той, възгордя се и стана един от неверниците.

Според теб, неверник = правоверен !

Освен това, бих искал да те попитам, по време на Великата битка при оазиса Бадр, знаем, че Ангелите са се сражавали на страната на правоверните.

Несъмнено тогава Пророкът е имал решаваща роля за победата - когато бойците са застанали един срещу друг на бойното поле, той се е оттеглил и започнал да се моли на Аллах да му изпрати Ангели на помощ!

Би ли ми напомнила - на коя страна се сражаваше Иблис, че нещо съм забравил?

Коранът съдържа 114 сури (глави) съставени от знамения(аети) -свръх човешка изява на божията воля и мъдрост общо 6666 на брой.

Това обаче може да се провери с няколко щраквания на мишката !

Източник на изтегляне на броя знамения - http://www.islamforb...quran/index.htm

Резултатът се оказа очакван, но само за мен!

Вижте прикачения файл! - Знаменията се оказаха 6236 !

Какъв е коментарът тук?

П.С. - Икселски файл не можах да прикача, за това "Копнете" колоната с Брой аяти и след това я "Пестнете" е лист от Иксел и вижте дали броят аяти е 6666 !

Hadisi-6666.doc

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Резултатът се оказа очакван, но само за мен!

Какъв е коментарът тук?

П.С. - Икселски файл не можах да прикача, за това "Копнете" колоната с Брой аяти и след това я "Пестнете" е лист от Иксел и вижте дали броят аяти е 6666 !

В електронния Коран с който разполагам открих това: Ая, или по-често срещано като а́ят, а́ята (с наставката -т-, -тистината, и взаимно се наставляват за търпението.

а- за женски род), (на арабски: آية - знак, знамение), е най-малката структурна единица на Корана, съставна часта на сурата.

Понякога е наричана «стих», което е невярно от гледна точка на самия Пророк, неведнъж подчертавал отдалечеността на своите проповеди от поезията. По-коректно е аятът да се възприема като «изказване».

В Корана има общо 6236 аята, съдържащи се в 114 сури.

...............

Коментарът тук?.. Какво искаш да чуеш?

В електронния Коран с който разполагам открих това: Ая, или по-често срещано като а́ят, а́ята (с наставката -т-, -тистината, и взаимно се наставляват за търпението.

а- за женски род), (на арабски: آية - знак, знамение), е най-малката структурна единица на Корана, съставна часта на сурата.

Понякога е наричана «стих», което е невярно от гледна точка на самия Пророк, неведнъж подчертавал отдалечеността на своите проповеди от поезията. По-коректно е аятът да се възприема като «изказване».

В Корана има общо 6236 аята, съдържащи се в 114 сури.

...............

Коментарът тук?.. Какво искаш да чуеш?

Великолепен отговор!

Точно 6236 - установих го лично!

Искам да чуя, защо презентиращите Исляма, излъгаха християните, че Коранът съдържа 6666 знамения?!

Коранът съдържа 114 сури (глави) съставени от знамения(аети) -свръх човешка изява на божията воля и мъдрост общо 6666 на брой.

Искам да чуя, защо презентиращите Исляма, излъгаха християните, че Коранът съдържа 6666 знамения?!

Браво! И сега по-мъдър и духовен ли се чувстваш? Наистина реагираш като християнин. Знаеш ли, доста се чудя като ти чета мненията в тази тема. Доста безсмислени и изпълнени с негативизъм ми изглеждат. Кой какво направил си е негова работа. Кой в какво вярва – също. Остави чуждите пътища да следват своето направление. Нима в твоя път няма нищо вдъхновяващо, че си обърнал поглед встрани от него?

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Той повече от 2 г намира вдъхновение само като плюе Исляма :speak:

аите не са 6666,вземи Куран и брои Логос,може да броиш ,,Бисмилла,,,може и да ги прескачаш.

Браво! И сега по-мъдър и духовен ли се чувстваш? Наистина реагираш като християнин. Знаеш ли, доста се чудя като ти чета мненията в тази тема. Доста безсмислени и изпълнени с негативизъм ми изглеждат. Кой какво направил си е негова работа. Кой в какво вярва – също. Остави чуждите пътища да следват своето направление. Нима в твоя път няма нищо вдъхновяващо, че си обърнал поглед встрани от него?

Според теб Брате, трябва ли да поощряваме лъжата и да се правим, че не я забелязваме?

Трябва ли да "режем" части от знаменията на Аллах от Свещенния Коран и да им предаваме друг смисъл?

Не трябва ли да кажем на незнаещите тук, че Светият Дух с Джибрил са едно и също нещо!

На български език не са преведени хадисите!

Между другото им правя превод и запознавам правоверните с тях!

Какво лошо намираш в това, Брате?

Аз не пиша хадиси, а само се опитвам да ги превеждам.

Всичко, което съм казал тук, съм го подкрепил с факти от Сунната или Корана или богослови!

Всичко, което съм казал тук, съм го подкрепил с факти от Сунната или Корана или богослови!

само дето ,,малко,, си ги съчиняваш по собствено усмортение.

Просто приеми,че в Исляма всичко което трябва да се знае има логично

обяснение и не си губи времето и без това не те късае.

Той повече от 2 г намира вдъхновение само като плюе Исляма :)

аите не са 6666,вземи Куран и брои Логос,може да броиш ,,Бисмилла,,,може и да ги прескачаш.

Браво, Сестро и аз това казвам, а не плюя / както твърдиш /!

Лъжата, че Коранът съдържа 6666 знамения е произнесена на 13 август 2006 год. в 19 часа и 43 минути, тук в този форум от infinity в съучастие с Badr и Morfey_A !

По това време аз не съм бил във форума!

Едва три години по-късно успях да ги дискредитирам!

Така, че въпроса за плюенето отнесете към тях!

Да се представи тази религия с няколко изречения е почти невъзможно.

Благодаря на Badr и Morfey_A за безценната помощ, която ми оказаха при събиране на материали.

......

......

.....

.....

Аз твърдя, че знаменията са 6236 !

Доказателство:

Какво те кара Сестро, да ме обвиняваш в неща, които не съм извършил?

Добре де, разбрахме, че можеш да броиш. Инфинити може да се е объркала, или да има в предвид някоя по-различна версия на Корана. Ти обаче я изкара по-голям грешник и от дявола. Научи се да различаваш същественото от несъщественото. Исус не беше ли казал, който е безгрешен нека пръв да хвърли камък? В моите очи ти си в позицията на агресор. В моите очи ти водиш религиозна война. Защо търсиш врагове, вместо да намираш приятели?

Научи се да различаваш същественото от несъщественото. Исус не беше ли казал, който е безгрешен нека пръв да хвърли камък? В моите очи ти си в позицията на агресор. В моите очи ти водиш религиозна война. Защо търсиш врагове, вместо да намираш приятели?

очаквам отговорите с интерес

в много сайтове с инфо за Курана броя на знаменията е даден като 6666-

на някой явно му е харесало това число и е закръглил.

Добре де, разбрахме, че можеш да броиш. Инфинити може да се е объркала, или да има в предвид някоя по-различна версия на Корана. Ти обаче я изкара по-голям грешник и от дявола. Научи се да различаваш същественото от несъщественото. Исус не беше ли казал, който е безгрешен нека пръв да хвърли камък? В моите очи ти си в позицията на агресор. В моите очи ти водиш религиозна война. Защо търсиш врагове, вместо да намираш приятели?

А ти като адвокат ли се явяваш? :) Има разлика от неволна грешка и предумишлена лъжа според мен.И доколкото имах възможността да се запозная задочно с въпросната триада И,Б,М , съм напълно сигурен че не е неумишлена грешка. ;) Това какво виждат твоите очи, мен лично слабо ме касае.Много ми е интересно всичко което пише Логос, поне от него научавам някаква обективна информация, което ми се струва доста по-полезно и любопитно , отколкото захаросните лъжи дето се писаха в началото на темата. :P

Няма лошо да се позакръгли нещо, ама при претециите за непромененост и непогрешимост става малко двусмислено.А пък 6666 доста прилича на 666. ;)

Редактирано от N e o (преглед на промените)

само дето ,,малко,, си ги съчиняваш по собствено усмортение.

Просто приеми,че в Исляма всичко което трябва да се знае има логично

обяснение и не си губи времето и без това не те късае.

От кога логичното обяснение трябва да се приема!?

И кой дава тази "логика", която трябва да се приеме?

Какъв е смисълът на логиката тогава?

И не случайно ги е закръглил на това число - 666 е числото на Звяра!

Откровение, глава 13, стих 18

18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

Източник - http://biblia.duh-i-...hp?k=66&g=13&tr[]=1

Я Алла!

а числото 6 666 ще да е числото на ламята laugh.gif

грешката е направена от не мюсюлмани,които не са отваряли Куран.

Курана е най-четената и най-запаметяваната ,,книга,, в света.

а за теб Нео неволно си помислих,че имаш IQ на зелен домат:

измислиците на Логос ти се струват обективни,защото истината просто не ти изнася

нали?Дано узрееш един ден.

Я Алла!

а числото 6 666 ще да е числото на ламята laugh.gif

измислиците на Логос ти се струват обективни,защото истината просто не ти изнася

Алийче,не си напрягай главицата , сестро!Не ти се отдава мисленето, още повече вместо мен да го правиш.Истина са по скоро неговите изводи, явно е на кого не му изнасят! :whist:

И в тоя си пост пак ни лъжеш.Има разлика между механично запаметяване /каквото най-често се прави с курана/ и четене с разбиране.Голям праз че бил запаметяван , каква е ползата като не се осмисля какво въщност е написано и защо?Като бях 3-4 годишен и аз бях запаметил една книжка и се правех, че чета.И понеже си имам добра зрителна памет , можех да я "чета" от произволно посочено място, всъщност я четях като китаец четящ йероглифи.Ама сега не си спомям даже коя беше книгата, ако майка ми не го беше разказвала толкова пъти, може и случая щях да забравя. :whist:

А защо трябваше да чакате LOGOC да ви посочи правилното число?

Сериозно? А съчиненията на Ленин са издавани в най-голям тираж :) :) Може би вместо да ни рецитираш рекламни щампи да вземеш да прочетеш поне корана.

Сестро, твоето мнение за това, кои излъга християните за броя знамения, се мени всеки ден!

Първо обвини мен за фалшивикатор!

Той повече от 2 г намира вдъхновение само като плюе Исляма

Обаче, това бе грешка при четенето от твоя страна, защото аз всъщност открих фалшификацията !

Оказа се, че не само не съм плюл, но и съм открил фалшификатори на Свещенната Книга на Аллах!

На това ли те научи Корана Сестро, да обвиняваш необосновано?

Второ: Мнението ти моментално се промени и започна да твърдиш, че това е дело на администратори, обгрижващи мюсюлмански сайтове!

На лъжа ли учи исляма вярващите Сестро?

И аз обичам математиката, но не съм учил по какво правило - числото 6236 да се закръгли на 6666!

Трето - Мнението ти веднага се завърта на 180* и започваш да твърдиш, че грешката е направена от немюсюлмани!

Я Алла!

а числото 6 666 ще да е числото на ламята

От тук следва извода, че немюсюлмани, които не са отваряли Корана, обгрижват мюсюлмански сайтове с инфо за Корана!

И какво ще научат вярващите от тези сайтове, Сестро?

И накрая, аз измислям нещо, което не стига, че е истина, а на всичко отгоре Нео е виновен!

=== +++

А искаш ли да разбереш Сестро, кой е Звяра?

А искаш ли да разбереш Сестро, кой е Звяра?

И кой е, че ми стана интересно (не че успях да схвана кой за кво се бори в тази тема)?

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

И кой е, че ми стана интересно (не че успях да схвана кой за кво се бори в тази тема)?

Аз само ще дам информация - няма да коментирам, че много ми се сърдят тука!

Откровение, глава 13, стрихове 14 до 18

14. И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя.

15. И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ.

16. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;

17. за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.

18. Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

Източник - http://biblia.duh-i-...hp?k=66&g=13&tr[]=1

...===...

Пророчествата на Махди:

Когато Махди засади изсъхнало дърво, то веднага ще се раззелени и ще му поникнат листа.

(Eл-Кавлу'л Мухтасар фи Аламет-ил Мехдий-ил

Мунтазар, 43)

Той (Махди) ще засади една изсъхнала тръстика на едно изсъхнало място и тя мигновенно ще се раззелени и ще й поникнат листа.

(Знамения за Съдния ден, 165)

Махди посажда изсъхнал клон и този клон се раззеленява и

му поникват листа.

(Aл-Бурхан фи Аламат ал-Махди Акхир ал-Заман, 67)

Външният вид на Махди:

Той е човек с широко чело, малък нос, големи очи и лъскави и наредени зъби. На дясната му буза има белег наподобяващ на перла, която озарява лицето му като звезда … (Имам Суюти, Знамения за Съдния ден, смърт и възкресение) стр.1699, стр. 174)

Как да го познаем - по десницата.

Той има забавяне на езика. Докато говори бавно потупва по лявото си коляно с дясната ръка . Той е на 40 години.

(Имам Суюти, Знамения за Съдния ден, смърт и възкресение) стр. 1699, стр. 174)

Коранът съдържа 114 сури (глави) съставени от знамения(аети) -свръх човешка изява на божията воля и мъдрост общо 6 666 на брой.

Накрая бих искал да разбера - Какво според Исляма означава думата Антихрист ( Даджал ) , в смисъл- как да го познаем?

Повече за Махди, четете тук!

http://www.poslednit...heendtimes.html

Външният вид на Махди:

Той е човек с широко чело, малък нос, големи очи и лъскави и наредени зъби. На дясната му буза има белег наподобяващ на перла, която озарява лицето му като звезда … (Имам Суюти, Знамения за Съдния ден, смърт и възкресение) стр.1699, стр. 174)

Как да го познаем - по десницата.

Той има забавяне на езика. Докато говори бавно потупва по лявото си коляно с дясната ръка . Той е на 40 години.

(Имам Суюти, Знамения за Съдния ден, смърт и възкресение) стр. 1699, стр. 174)

Подозираш ли някого конкретно?

ПП Не пиши толкова шарено :nono: , щото (според мен) така не подчертаваш основната си теза, мнение и т.н.....

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.