Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Нека сега да видим - Кой разпрострнява информанията, че Коранът съдържа 6666 аята?

Дали това са немюсюлмани или са сто процентови мюсюлмани?

Ще посоча само едим промер!

"Доц. ИБРАХИМ ЯЛЪМОВ: А знаят ли, че изобщо в Корана я няма думата джихад(В свещената книга на мюсюлманите не се среща самото понятие „джихад". (В нея обаче има множество айети (Коранът съдържа 6666 стиха айети,разпределени в 114 глави сури), които призовават на борба за истинската вяра. Етимологията на джихад е свързана с арабската дума джухд, която означава стремеж към целта, полагане на усилия, прочистване на вътрешния духовен мир (книгата "Ислям и демокрация", авт. Ибр.Ялъмов)."

Източник - http://www.bghelsink...ge=obektiv16802

Вижте приблизително вторият лист отдолу, нагове!

Обаче установих, че аятите в българската компилация на Корана са 6236. И всеки може да ги преброи!

За повече информания - четете тук:

http://www.kaldata.c...00#entry1554005

Тук във форума четем следното:

Я Алла!

а числото 6 666 ще да е числото на ламята laugh.gif

грешката е направена от не мюсюлмани,които не са отваряли Куран.

Курана е най-четената и най-запаметяваната ,,книга,, в света.

а за теб Нео неволно си помислих,че имаш IQ на зелен домат:

измислиците на Логос ти се струват обективни,защото истината просто не ти изнася

нали?Дано узрееш един ден.

Изводи няма да правя!

Само ще попитам - Кой лъже?

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Изводи няма да правя!

Само ще попитам - Кой лъже?

Така, както гледам -никой не лъже, ами просто някой хора сляпо вярват на един човек ( източник) и отхвърлят всички други като неверни.

Защо не прекръстим темата на „Дон Кихот срещу мелниците“? Някой има ли спомен кой „спечели“ и какъв въобще беше смисълът на „сражението“?

Така, както гледам -никой не лъже, ами просто някой хора сляпо вярват на един човек ( източник) и отхвърлят всички други като неверни.

От кога сляпото вярване стана критерий за истина?

Същите тези, сляпо вярващи обявават, че Християнската Библия е безвъзвратно загубена, а не казват кога е станало това!

Такова нещо не е записано в Корана и се чудя, кой ги прави слепци?

А ако някой е чел нещо в Корана по този въпрос, то моля да ми покаже къде е написано!

Въпросът ми е - Ако Библията е безвъзвратно изгубени, то кога е станало това, преди смъртта на Мохамед / 8 юни 632 год . след Христа по Слънчевия календар, респ. деня, в който е низпослан целия Коран / или след това?

Питам вече два пъти тук сляпо вярващите и никой не ми отговаря!

В слух съм целият ...

:):):) Шур ли си,Док?Алийката си лъже и маже като за световно, наистина ли не го виждаш?И преди нея също имаше няколко светли примера.И кой източник визираш, че нещо не успях да схвана?/Нали знаеш че имам IQ на домат и требе да ми се обяснява по няколко пъти? :):wors::lol6: :lol6:/

Защо не прекръстим темата на „Дон Кихот срещу мелниците“? Някой има ли спомен кой „спечели“ и какъв въобще беше смисълът на „сражението“?

Истината е важно да спечели накрая,аверче! :)

Защо не прекръстим темата на „Дон Кихот срещу мелниците"? Някой има ли спомен кой „спечели" и какъв въобще беше смисълът на „сражението"?

Брате, като се заговори за битка в Исляма, пред мен винаги излиза Сура 47 /Мухаммад/ аяти 4 до 6 - както са описани в Руския превод на Корана!

47:1 Аллах ще провали всички дела на тези, които не вярват в Аллах и Неговия посланик и са отвратили другите от приемането на исляма.

47:2 А тези, които вярват и вършат праведни дела и вярват в това, че нископосланието на Мухамад, а то е – Истината от техния Господ, - Той ще им опрости греховете и лошите постъпки и ще подобри състоянието на техните дела в религията и в живота.

47:3 Така е, защото неверниците са последователи на лъжата, а вярващите следват Истината на своя Господ. Така Аллах дава на хората примери за тях.

47:4-6 А когато вие се срещнете с неверниците на бойното поле, обезглавете ги с удар по шията (1), а когато убиете много от тях, вие ще ги отслабите, поставете пленниците в окови. После след като приключи боя, или ги помилвайте, освобождавайки ги без откуп, или ги освободете за откуп, или ги разменете за пленени мюсюлмани. Така постъпвайте с неверниците докато не свърши войната. Това е решението на Аллах за тях. Ако Аллах пожелае би им отмъстил без бой, но той е предписал Джихад ( борба за вярата по пътя на Аллах), за да може неверниците да изпитат вярващите. А тези, които бъдат убити по пътя на Аллах, той не ще провали делата им, а ще ги отведе направо по пътя към рая, за който ги е известил.

(1)Именно в този свещен аят се използва думата (шия), доколкото да отсечеш главата, с удар по шията, - е най-добрия начин да привършиш с човек без мъчения за него и без издевателства над тялото му. Научно е доказано, че шията е свързващо звено между главата и останалото тяло. И ако се прережат артериите и вените, се прекратява снабдяването на мозъка с кръв. Ако се прережат дихателните пътища, се спира дишането. При всички тези случаи настъпва мигновена смърт.

47:7 О вие вярващи! Ако подкрепите религията на Аллах и се борите за нея, Той ще ви помогне да победите враговете си и ще утвърди стъпките ви.

47:8 А които не вярват в Аллах, гибел за тях, а делата им ще направи Той безплодни.

Преводът е мой!

Източник - http://www.imam.ru/koran.html

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Logoc,ти си просто уникален :cool::P

Все се чудя защо толкова много се употребява името АЛЛАХ,а не преведено,нали все пак пишем на бг и в превод от арабски си означава БОГ?Имам чувството че така се поставя по-особено значение на името и съответно на Бог,като че ли богът на мюсюлманите е един различен от този на другите религи(според мен си е един и същ)!

И какво общо има това с написаното от мен? Аз не визирах техните действия и светоглед в предходното си мнение. Или трябва да обвиняваме Корана и мюсюлманите за това, което правим ние самите?

Logoc,ти си просто уникален :baby::lol6:

Все се чудя защо толкова много се употребява името АЛЛАХ,а не преведено,нали все пак пишем на бг и в превод от арабски си означава БОГ?

Брате,

Арабският Бог няма посочено име в Корана!

Всъщност името Аллах е Титлата на езическия Арабски Бог на Луната - Син, която още в езически времена е съкратена до Аллах! За справка - бащата на Мохамед се казва Абд Аллах / Божии служител, Раб на Бога/, а Мохамед (Мухаммад ибн Абд Аллах) - Ибн означава син на Абд Аллах!

Всъщност Мохамед е накарал арабите да вярват в езическия Бог на Луната записан в неговата фамилия!

Справка - http://bg.wikipedia....%BC%D0%B5%D0%B4

Арабските богослови са му измислили 99 имена на Аллах, но това са само думите / най-често прилагателни / , с които е описан в Корана!

Конкретно име на Бог не е посочено в Корана и в тази връзка, Аллах е без самоличност!

Единствено може да се използва името Син!

Имам чувството че така се поставя по-особено значение на името и съответно на Бог, като че ли богът на мюсюлманите е един различен от този на другите религи(според мен си е един и същ)!

Не само според теб Брате, но и според мен и според Корана, Богът на християните и мюсюлманите е един и същ!

Сура 29, аят 46 -

46. И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: "Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени."

Ако разгледаме арабската транслитерация на този аят:

Wala tujadiloo ahla alkitabi illa biallatee hiya ahsanu illa allatheena thalamoo minhum waqooloo amanna biallathee onzila ilayna waonzila ilaykum wailahuna wailahukum wahidun wanahnu lahu muslimoona. ,

ще видим, че е използвана думата "Муслим" / отдаден / - както означава мюсюлманин на алглийски!

Мюсюлманите са отдадени на на Бога на християните! - Тъй пише в Корана!

Ти Брате, отдаден ли в Бога на християните или си неверник?

И какво общо има това с написаното от мен? Аз не визирах техните действия и светоглед в предходното си мнение. Или трябва да обвиняваме Корана и мюсюлманите за това, което правим ние самите?

Призивът за битка Брате, която отпряви е призив за вадене на ятагана!

Тъй пише в Корана - при битка, "обезглавете ги с удар по шията" !

В случая няма битка - има търсене на истината и нищо повече!

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Призивът за битка Брате, която отпряви е призив за вадене на ятагана!

Тъй пише в Корана - при битка, "обезглавете ги с удар по шията" !

В случая няма битка - има търсене на истината и нищо повече!

Значи съм отправил призив за битка... Какво ли не научава човек из форумите.

Ти не търсиш истината. Ти търсиш трибуна от която да я изкрещиш. И то твоята си истина.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

:( да,в същност това го знаех от теб,от твои предишни постове и ми стана доста интересно,явно преди да бъдат мюсюлмани са били езичници.Означава ли,че последователите му тогава приемат това име за олицетвотение,наименование на бога в който вярват,както Исус Христос за християните?А защо не са приели християнството,тогава е било доста популярно,или са живеели в отдалечени места?

Сега се водя мюсюлманин,но християнството не ми е чуждо. :( Може да се каже,че вярвам в единствения Бог.

Жалко,че не съм час с арабския, доста неща щяха да ми се изяснят.

Свещен език,ама то не изглежда ли малко дискриминиращо,който не го знае не може да чете или да разбере Корана(от преводите,но както казваш май и преводите май са съмнителни,ако се променя значението на текста) ,да се моли(а и защо не позволено да се моли човек на собствения си език?)... :cool:

Редактирано от safiray (преглед на промените)

"Арабският Бог няма посочено име в Корана!

Всъщност името Аллах е Титлата на езическия Арабски Бог на Луната - Син, която още в езически времена е съкратена до Аллах! За справка - бащата на Мохамед се казва Абд Аллах / Божии служител, Раб на Бога/, а Мохамед (Мухаммад ибн Абд Аллах) - Ибн означава син на Абд Аллах!

Всъщност Мохамед е накарал арабите да вярват в езическия Бог на Луната записан в неговата фамилия! "

;) да,в същност това го знаех от теб,от твои предишни постове и ми стана доста интересно,явно преди да бъдат мюсюлмани са били езичници.Означава ли,че последователите му тогава приемат това име за олицетвотение,наименование на бога в който вярват,както Исус Христос за християните?А защо не са приели християнството,тогава е било доста популярно,или са живеели в отдалечени места?

"Ти Брате, отдаден ли в Бога на християните или си неверник?"

Сега се водя мюсюлманин,но християнството не ми е чуждо. ;) Може да се каже,че вярвам в единствения Бог.

Жалко,че не съм час с арабския, доста неща щяха да ми се изяснят.

Свещен език,ама то не изглежда ли малко дискриминиращо,който не го знае не може да чете или да разбере Корана(от преводите,но както казваш май и преводите май са съмнителни,ако се променя значението на текста) ,да се моли(а и защо не позволено да се моли човек на собствения си език?)... :(

:cool: Много ми хареса твоя пост!Това на автара ти предполагам е ръката на Фатима.Чувал съм за нея , но съм забравил какво значи и изобщо ако знаеш нещо по въпроса, ще съм ти благодарен ако го споделиш.

Значи съм отправил призив за битка... Какво ли не научава човек из форумите.

Ти не търсиш истината. Ти търсиш трибуна от която да я изкрещиш. И то твоята си истина.

Истината приятелю, има свойството да обединва хората , а не да ги разделя.Тя е най-омразна на манипулаторите които изповядат максимата: Разделяй и владей. :(

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Има доста общо :) но не я познавам лично

Ок, ще питам Гугъл. :P

На първо място това е аршина по който мерят НЯКОИ хора в исляма. ;) Не бива да забравяме, че това е начинът на църквата да обясни и изтълкува чудесата, извършвани от набожни и посветени на Бога хора. Ако исляма има друго обяснение - ще се радвам да го чуя. Защото аз се сещам за Фатима, дъщерята на Мухаммад и Хадиджа. Тя е високо ценена заради големите си морални добродетели. Това, което някои евреи наричат Ръката на Мириам, някои араби хамса, а в ислямската традиция е известно, като Ръката на Фатима, е амулет срещу уроки, който е много популярен сред някои мюсюлмани, така, както иконите сред много християни. И се вярва, че той може да има чудодейни свойства за защита от злото и защитава носещият го така, както се вярва, че иконите защитават дома. И по подобен начин употребата на някои икони - това си е обективната истина - стига до крайности, граничещи с чисто амулетната употреба. Но доколкото светостта по природа е присъща само на Бога, а тази на светците е светост по благодат, то логично е да се заключи, че след като на обикновения човек светостта е неприсъща, той може да потърси пример за постигането й и упора в молитвите си, когато вярва, че не е постигнал добродетел достатъчна, за да получи Божията благословия (защото Бог е милостив, но и строг - кога проявява едната или другата черта на характера си е трудно да се каже). :) В този смисъл проблемът е въпрос на гледна точка и интерпретацията, която ти предлагаш е фундаментално невярна според християнската теология. Задълбочени аргументи в тая насока не мога да ти предложа, защото наистина проблема не ме е занимавал.

Ти ОБАЧЕ отново премълча въпроса за атрибутите на Аллах: седемте атрибута (живот, знание, всемогъщество, воля, слух, зрение и говор), които имат освен другото и свое собствено битие и според муатазилитите също са ширк. И въобще като цяло се интерпретират по множество различни начини от различни течения в исляма. Ето ти аналогия на това как по нечий аршин една доста значителна група хора, дето се имат за много монотеистични, са чисти идолопоклонници. :) Ха сега кажи, от къде на къде другите трябва да вземат твоята истина за авторитетната!?

И много тактично пак ми заобиколи въпроса за ширка на евреите. Не знам дали го прочете, ама аз ще те попитам пак, да не би пък да си го пропуснал: къде юдеите твърдят, че Узайр е син на Аллах?

Гугъл каза да не търся надалеч, той отговора си бил в темата.Ами Фатима била дъщеря на Мохамед, странно е че не го знаеш.

(1)Именно в този свещен аят се използва думата (шия), доколкото да отсечеш главата, с удар по шията, - е най-добрия начин да привършиш с човек без мъчения за него и без издевателства над тялото му. Научно е доказано, че шията е свързващо звено между главата и останалото тяло. И ако се прережат артериите и вените, се прекратява снабдяването на мозъка с кръв. Ако се прережат дихателните пътища, се спира дишането. При всички тези случаи настъпва мигновена смърт.

Едва сега започвам да разбирам защо някои твърдят, че Исляма е хуманна религия...

..А защо не са приели християнството,тогава е било доста популярно,или са живеели в отдалечени места?

Свещен език,ама то не изглежда ли малко дискриминиращо,който не го знае не може да чете или да разбере Корана(от преводите,но както казваш май и преводите май са съмнителни,ако се променя значението на текста) ,да се моли(а и защо не позволено да се моли човек на собствения си език?)... :)

не,живели са заедно:мюсюлмани,християни,политеисти и атеисти-всички в едно населено място.

Ако започнеш да се интересуваш,инша-Алла,ще разбереш,че те са търгували,пътували заедно и т.н.

напр.Пророка Мухаммад САС е имал съсед евреин.

Аллах не се превежда Бог,нито Господ.Думата Аллах е непреводма,тя няма род,число,защото:

Кажи: “Той е Аллах -; Единствения,

Аллах, Целта [на всички въжделения]!

Нито е раждал, нито е роден,

и няма равен Нему.”

Едно от Най-прекрасните имена на Всевишния Аллах -; ас-Самад -; тук е преведено като “Целта [на всички въжделения]”, но в неговото съдържание се влагат няколко значения -; Той е Онзи, към Когото тварите се обръщат в нужда; Той е Всевечният, Който ще просъществува и след края на Вселената; Той е Върховният Повелител, Който не се подчинява на никого, а всички на Него се подчиняват; Той не се нуждае от храна и питие за разлика от Неговите творения.

Ислямските учени са на мнение,че да се изучава арабски не е задължително за един мюсюлманин,

в Курана Аллах СУТ казва,че ще даде знания,които да са улеснение за бързото разпространяване на Исляма по света.

и както виждаме сега има преводи и на Курана и на тълкуването.

Земния живот е тест:Аллах СУТ предпочита действените хора,които преодоляват трудностите,пред

тези,които търсят извинения,че не могат да постигнат нещо.Запомни това.

Молитвите ду'а могат да се казват на родния ти език,

задължителните 5 са на арабски и в това има милост от Аллах СУТ.

не,живели са заедно:мюсюлмани,християни,политеисти и атеисти-всички в едно населено място.

Ако започнеш да се интересуваш,инша-Алла,ще разбереш,че те са търгували,пътували заедно и т.н.

напр.Пророка Мухаммад САС е имал съсед евреин.

Аллах не се превежда Бог,нито Господ.Думата Аллах е непреводма,тя няма род,число,защото:

Кажи: “Той е Аллах -; Единствения,

Аллах, Целта [на всички въжделения]!

Нито е раждал, нито е роден,

и няма равен Нему.”

Едно от Най-прекрасните имена на Всевишния Аллах -; ас-Самад -; тук е преведено като “Целта [на всички въжделения]”, но в неговото съдържание се влагат няколко значения -; Той е Онзи, към Когото тварите се обръщат в нужда; Той е Всевечният, Който ще просъществува и след края на Вселената; Той е Върховният Повелител, Който не се подчинява на никого, а всички на Него се подчиняват; Той не се нуждае от храна и питие за разлика от Неговите творения.

Ислямските учени са на мнение,че да се изучава арабски не е задължително за един мюсюлманин,

в Курана Аллах СУТ казва,че ще даде знания,които да са улеснение за бързото разпространяване на Исляма по света.

и както виждаме сега има преводи и на Курана и на тълкуването.

Земния живот е тест:Аллах СУТ предпочита действените хора,които преодоляват трудностите,пред

тези,които търсят извинения,че не могат да постигнат нещо.Запомни това.

Молитвите ду'а могат да се казват на родния ти език,

задължителните 5 са на арабски и в това има милост от Аллах СУТ.

ок,Aliah за името на Бог разбрах,а за преводите и тълкуването от арабски(и от предишните постове) оставам с впечатлението,че има вероятност те да не са точни.Щом арабския език се е променил от врамето на Мохамед до сега,явно има промяна и в превода?

Понеже арабския език не ми е роден,става така че петте задължителни молитви ги произнасям автоматично,без влагане на много смисъл,според мен има разлика когато се молиш на родния си език и когато се молиш на друг.

Или има вероятност след години владеене на чужд език,той да стане естествен начин на изразяване както и собствения?

ок,Aliah за името на Бог разбрах,а за преводите и тълкуването от арабски(и от предишните постове) оставам с впечатлението,че има вероятност те да не са точни.Щом арабския език се е променил от врамето на Мохамед до сега,явно има промяна и в превода?

Понеже арабския език не ми е роден,става така че петте задължителни молитви ги произнасям автоматично,без влагане на много смисъл,според мен има разлика когато се молиш на родния си език и когато се молиш на друг.

Или има вероятност след години владеене на чужд език,той да стане естествен начин на изразяване както и собствения?

Няма вероятност.Арабите не са променили коренно арабския.

Някои думи не се използват във всекидневието,също както в българския.

тълкованията на Курана са направени от посветили живота си това учени и те са еднакви в заключенията си,

разликите са в примерите,които тези учени посочват,за да се разбере смисълът на аята.

Когато се молиш не бива да го правиш автоматично:

учиш ая,дуа със съответния и превод.

Но и дори да си забравил значението,пак имаш награда от Аллах,че си

преодолял мързела и си станал да служиш,т.е. да изпълняваш това,което

Аллах СУТ ти е заповядал.Аллах Та'ааля казва:

,,Сътворих Аз джиновете и хората единствено за да Ми служат.''

за всяка прочетена буква от Курана има награда,субхан-Алла!

Няма вероятност.Арабите не са променили коренно арабския.

Някои думи не се използват във всекидневието,също както в българския.

тълкованията на Курана са направени от посветили живота си това учени и те са еднакви в заключенията си,

разликите са в примерите,които тези учени посочват,за да се разбере смисълът на аята.

Когато се молиш не бива да го правиш автоматично:

учиш ая,дуа със съответния и превод.

Но и дори да си забравил значението,пак имаш награда от Аллах,че си

преодолял мързела и си станал да служиш,т.е. да изпълняваш това,което

Аллах СУТ ти е заповядал.Аллах Та'ааля казва:

,,Сътворих Аз джиновете и хората единствено за да Ми служат.''

за всяка прочетена буква от Курана има награда,субхан-Алла!

ок,така да бъде sad.gif

ок,така да бъде sad.gif

кажи какво те притеснява и да го обсъдим,инша-Алла!

кажи какво те притеснява и да го обсъдим,инша-Алла!

:down: не,не се притеснявам,просто ми беше интересно различните мнения,позиции,отговори.Аз за себе си имам отговор и решение.

Знам,че каквото и да стане един ден ще бъдем съдени според делата и съвестта си.

..Аз за себе си имам отговор и решение.

Знам,че каквото и да стане един ден ще бъдем съдени според делата и съвестта си.

и не ти ли е интересно твоя отговор и решение съвпадат ли с тези които

Аллах СУТ е низпослал и ни е дал като напътствие?

хубаво е,че вярваш в Съдния ден,но сигурно не знаещ,че тогава изцяло ще зависим от

Милосста на Аллах..

и не ти ли е интересно твоя отговор и решение съвпадат ли с тези които

Аллах СУТ е низпослал и ни е дал като напътствие?

хубаво е,че вярваш в Съдния ден,но сигурно не знаещ,че тогава изцяло ще зависим от

Милосста на Аллах..

:cool: моят отговор и решение ме оведоха до Ислям,не мисля че правя нещо различно,т.е следвам низпосланото напътсвие от Бог,просто някои неща не са ми ясни и питам.

Права си,че от Бог зависи всичко,Той е създал всичко което съществува и Той може да го разруши.И да ни съди накрая.

Редактирано от safiray (преглед на промените)

Маша-Алла уа Аллаху Акбар!

Питай за всичко,задължени сме да търсим познание.

Исляма не е просто религия,а начин на живот,обхващащ всички сфери.

,,Напътствие не се достига , освен чрез знание и правилния път не се следва, освен чрез търпение.,,

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.