Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Алиа, вече ти доказахме, че Мохамед е лъжлив пророк в този и този пост и не само те. На какво още се уповаваш?

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Вало-мисля,че ти обясних каква борба трябва да се прави.Прави разлика между Ислям и тероризъм.

За мен хората,които престъпват ислямските норми за заблудени и не познаващи

религията.Не мога да кажа мюсюлмани ли са или не:това е индивидуално.

Въпросът беше: Кои от неверниците живеещи в дар-ал-харб са в състояние на война с Исляма?

Колко грешно е да се смеси Исляма с политиката? Тези ислямски духовници, които са го смесили и призовават за физически джихад срещу неверниците, ще бъдат ли съдени според мюсюлманските закони?

Всеки сам избира в какво да вярва.

Нека всички хора по света да споделят тази мисъл.

Въпросът беше: Кои от неверниците живеещи в дар-ал-харб са в състояние на война с Исляма?

Колко грешно е да се смеси Исляма с политиката? Тези ислямски духовници, които са го смесили и призовават за физически джихад срещу неверниците, ще бъдат ли съдени според мюсюлманските закони?

Нека всички хора по света да споделят тази мисъл.

1) който сам си решева,че това трябва да прави и не зачита това,което Исляма не му разрешава да прави.

2)зависи от политиката на страната.Много от мюсюлманските страни не разрешават на определени,,духовници,,да влизат в страните им

ето защо те си намират публика най-често в Европа или страни,които са далеч от автентичния Ислям.Други вече са били осъдени за не спазване и променяне на постановеното.

3)в Курана се казва така:

,, Няма принуждение в религията.,,-който принуждава греши,и не зне,че Ислям на сила не е валиден.

Само Аллах СУТ нае какво е в сърцата на хората.

1) който сам си решева,че това трябва да прави и не зачита това,което Исляма не му разрешава да прави.

Като вярват в светата троица, всички християни не зачитат това което Исляма не им разрешава да правят.

От думите ти излиза, че всички неверници живеещи в немюсулмански държави са в състояние на война с Исляма.

Това ли искаш да кажеш?

От думите ти излиза, че всички неверници живеещи в немюсулмански държави са в състояние на война с Исляма.

Това ли искаш да кажеш?

не,това те си го решават,аз говоря за не мюсюлманите,живеещи е не мюсюлмански страни,да кажем в Европа.

В предишен пост казах,че Исляма им забранява да убиват не мюсюлмани,да се отнасят лошо с тях и да им отказват помощ,

само защото не са мюсюлмани,дори и те да се отнасят лошо с тях.

Войната на такива мюсюлмани трябва да е вътрешна и да воюват срещу самите себе си: да подтискат

гнева си,да се подчиняват на законите на страната,не знависимо дали им харесват или не;да не приемат начина на живот на

европейците,който противоречи на Ислямския морал и т.н.

надявам се,че вече разбра:Исляма важи само за мюсюлманите.Християните могат да вярват в каквото искат,както и ти.

Вало-мисля,че ти обясних каква борба трябва да се прави.Прави разлика между Ислям и тероризъм.

За мен хората,които престъпват ислямските норми за заблудени и не познаващи

религията.Не мога да кажа мюсюлмани ли са или не:това е индивидуално.

dagpo-вече ти отговорих,да преминем по-нататък ако има въпроси?

kia-харесва ли ти или не:Ислямското население расте и твоето неангажиращо мнение нищо няма да промени.

След като е толкова опасен Исляма,защо хиляди хора го приемат напълно доброволно?

те на смърт ли искат да се обрекат?Не,но със сигурност се обричат на неминуемата дескриминация от хора с твоите преписани възгледи..

Отговора е,че го приемат,защото са търсили своята истина и са я намерили.

Искате толерантност-а вашата къде е ? :cool:

safiray-Курана не е книга по биология или пророческа книга,а книга със ,,знаци,,.

Тези ,,знаци,,подканват човека да осъзнае смисъла на съществуването си на земята

и да живее в хармония с природата.

Курана е даден за да поведе и доведе човека до Истината и Единствения Бог,Създателя на всичко.

Посланието в Курана е същото,което е съобщявано от всички пратеници на Господа:

че Бог е Един и няма равен на Него,от Адам през Моисей и Исус до Мухаммад (мир над всички тях)

човека,който прави тези клипчета е подобен на нашия съфорумец Логос:няма достатъчно знания,

но омразата го води към създаване на подобни материали,него не го интересува истината

важното е да покаже,че другите са лоши,а самия той е избрал да е такъв.

Аз ще ти дам интересен пример с един професор ,който е директор на Анатомическия Факултет в

един тайландски универитет.Този човек дълги години изследва рецепторите на болката при хората.

Случайно открива,че в Курана се говори за това,на кето той е посветил живота си,той не можел да повярва,че преди 1400г

някой изобщо си е помислял за такова нещо!

Заема се да изследва написаното в сура 4:56 на практика и на 8-мата среща на Саудитската Медицинска Конферениция,заявява:

''Няма друг бог освен Аллах и Мухаммад е Негов пратеник''-т.е.приема Исляма за своя религия и начин на живот.

Неговото име е Tagatat Tejasen,който иска може да потърси информация в нета.

Забележи,че на този професор му е бил нужен само един знак.На други(като мен)са им нужни много повече знаци,

а на някои и хиляди знаци сочещи истината за смисъла на живота и не човешкия произход на Курана

няма да ги накарат да приемат ,че бог е Един и ни е дал пътеводител чрез Курана.

Аллах СУТ описва тези хора така в 2:8

,,Глухи, неми, слепи -; те не се завръщат(към правилния път).,,

Всеки сам избира в какво да вярва.

Алия стига си лъгала, че съвсем ми писна.Няма кой знае колко доброволно приемащи исляма, това най-наглата ви лъжа, да се родиш от родители мохамедани не е въпрос на личен избор.Размножаването което силно се поощрява от религията е основната причина за нарастването на изповядващите исляма, а не друго.В клипчето това си е много точно показано.

да се подчиняват на законите на страната,не знависимо дали им харесват или не;да не приемат начина на живот на

европейците,който противоречи на Ислямския морал и т.н.

Тук няма ли противоречие? Законите в европейските страни не противоречат ли на ислямския морал?

Адът не чака. Ада Е. На земята хората и сатаната са заедно. Затова Христос е казал "И ето иде князът на този свят и в мене той няма нищо". Затова в християнството е спасителят.

...и спаси ни от лукавия...

Обитателите на огъня си пребивават в него. Само Аллах може да ги извади от там.

Повечето хора, които пишат в темата са отвратени от насилието в света, не могат да го понесът и скърбят. Страхуват се за бъдещето си. И през цялото време това си го изразяват... Те са отхвърлили възможността, въпреки всичко това съзнанието им да пребивава във вътрешен мир, също като на Исса , Моххамад и другите пророци.

Насилието може да го понесе само онзи, в чиято вътрешност то се спотайва.

Как да стоиш и да гледаш безучастно какво се върши в света под маската на религията?

Как ще стоиш и ще гледаш спокойно насилие като в онзи филм на Тео ван Гог, показан от Logoc? Кажи ми - как? Ти например, като човек, как успяваш да понесеш насилието в живота? Аз не се страхувам за бъдещето си. Нито от насилието. Това означава ли, че то не може да не ме отврати? Човек може да бъде спокоен само пред гледка, която не нарушава вътрешния му мир. Насилието така ли ти въздейства на теб, та го оправдаваш.

Точно Исус не е бил никак мирен пред подобно насилие. Ама никак! Именно той е, който възроптава срещу жертвоприношенията на хора и животни в Храма на Соломон, които съпътстват религията на юдеите, затова и казва, че ще събори този храм. В Храма на Соломон са се правели едни от най-страшните жертви в юдейската религия - колели са се собственоръчно от бащите им първородните синове от всеки род в жертва на техния кроволочен бог. Това е и останало дори в канонизираните откъси от Стария Завет - спомни си за Аврам и дългоочаквания му син Исак...

Затова Исус възстава!!! Точно срещу това насилие! И тези човешки кръвни жертви - дарове за един кръвожаден бог! "Крадецът дохожда само открадне, да заколи и да погуби. Аз дойдох, за да имате живот и да го имате изобилно."- Иоан 10:10

Има едно апокрифно Евангелие от Тома (от него има няколко, понеже е бил връстник на Исус и е свидетел на делата му от ранно детство още), в което се разказва за това как точно се е противопоставял той яко на насилието и никак мирен не е стоял пред него. Ще пусна специална тема за това, защото си заслужава, можеш да прочетеш от там. Истината винаги излиза наяве, макар да е скривана и преследвана от комплексари като Константинчо мамин синчо, който с насилие извращава християнската вяра и я свежда до едно юдейско фарисейство, именно срещу което е възстанал самият Исус и заради което е бил разпнат. Той изрязва сведенията за живота на Исус още на Никейския събор и праща повечето в апокрифност. Бъдещият светец отхвърля и дори унищожава всички евангелски текстове, в които се говори за завръщане на душата след смъртта, за реинкарнация, за прераждане, като по този начин сакрално обезобразява християнското учение на Исус и го прави в уродливо юдейство. И изказва следното съображение за тези си действия: "Ако хората повярват в прераждането, никой няма да се бои от мен и никой няма да си свършва работата докрай."

Да се бои от мен - ето го мотото на насилието. И на мъртвите духом с парализирани души.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Насилието може да го понесе само онзи, в чиято вътрешност то се спотайва.

Как да стоиш и да гледаш безучастно какво се върши в света под маската на религията?

Как ще стоиш и ще гледаш спокойно насилие като в онзи филм на Тео ван Гог, показан от Logoc? Кажи ми - как?

Когато си индиферентен (безучастен) към тези неща, всъщност участваш в тях...

Не седа и гледам безучастно. Аз съм този, който говори, че дяволът реално съществува. Не става въпрос за религия, а за реално същество. И знам, че не можеш да го проумееш. А това, че те смуче, въобще не ми е приятно. А това, че ми говориш, колко ми е безразлично за теб-още повече. И в това се състои голЕмото противоречие-като те виждам , че не даваш никакви признаци за опит за разбиране, не е ли по-добре да не разговарям с теб, безучастно да не си губя времето?

Възмутените ти постове от естеството на света...

"Това ви казах за да имате Мир. В света скърби ще имате. Но дерзайте, аз победих света".

На кой са тия думи?

Отговор: На Христос.

Какво пише в Корана?

Отговор: И най-голямото зло не ще ги наскърби.

Възмущава ли те отношението на Христос?

2)зависи от политиката на страната.Много от мюсюлманските страни не разрешават на определени,,духовници,,да влизат в страните им

ето защо те си намират публика най-често в Европа или страни,които са далеч от автентичния Ислям.Други вече са били осъдени за не спазване и променяне на постановеното.

3)в Курана се казва така:

,, Няма принуждение в религията.,,-който принуждава греши,и не зне,че Ислям на сила не е валиден.

Само Аллах СУТ нае какво е в сърцата на хората.

Това, за което говориш е Сура 2, аят 256. Когато е низпослана, Мохамед е бил Господин НИКОЙ !

Но когато става Фактор в Арабия - мнението му се променя :

Сахих Бухари Том 9, Книга 84, Номер 57-

Разказва "Ikrima:

Някои си Zanadiqa (атеистти), са били доведени на "Али и той ги изгаря . Новината за това събитие, достигна Ibn "Аbbas, който каза," Ако бях на това мястото, аз нямаше да ги изгоря, тъй като Апостола на Аллах забранява това, казвайки: "Да не се наказва никой с наказанието на Аллах (огън)." Аз щях да ги убия според изявлението на Апостола на Аллах, "Който си промени Ислямската си религия, следва да се убие."

Изтоник - http://www.usc.edu/s...ri/084.sbt.html

И аз тъй казвам - Никакво, ама абсолютно никакво принуждение няма в Исляма!

Аз съм този, който говори, че дяволът реално съществува. Не става въпрос за религия, а за реално същество.

Вие се будалкате...

Тук няма ли противоречие? Законите в европейските страни не противоречат ли на ислямския морал?

Свободолюбивите мюсюлманки, вече почнаха "да връзват тенекии" на наивниците!

"Ако сте мюсюлманка живееща в по-свободни общества, като тези в европейските страни, много лесно може да ви се случи да правите секс преди сватбата си", казва Д-р Хикам Мулем, извършващ операции за възстановяване на химена в Лондон. "Така че, ако смятате да се омъжите за мюсюлманин и не искате да имате проблеми, ще ви се наложи да опитате да възстановите девствеността си."

Източник - http://www.dnevnik.b...izpoviadvashti/

Свободолюбивите мюсюлманки, вече почнаха "да връзват тенекии" на наивниците!

То въпросът ми беше риторичен...

Мюсюлманите следват моралните закони на Исляма,те не могат да им бъдат наложени от

държавата,в която живеят,въпреки,че се опитват да измислят унизителни правила някои страни в Европа..

Напр.в България не е законно един мюсюлманин да сключи брак с 4 жени.Той трябва да се съобразява с това-това имах

предвид.

А аз имах предвид напр. тази информация от Дневник, която публикува Логос:

В обществото, от което идвам, ако не си девствена означава, че си измет", казва 23 годишна студентка от марокански произход, за която 30 минутната операция означава началото на нов живот. "Сега девствеността ми е по-важна от живота", казва момичето пожелало анонимност.

С нарастването на мюсюлманското население на стария континент, на много млади жени възпитани в традициите на Исляма се налага да избират между социалната свобода, която им предлага европейското общество и дълбоко вкоренените традиции на семействата си.

Тъжно...

В обществото, от което идвам, ако не си девствена означава, че си измет", казва 23 годишна студентка от марокански произход, за която 30 минутната операция означава началото на нов живот. "Сега девствеността ми е по-важна от живота", казва момичето пожелало анонимност.

С нарастването на мюсюлманското население на стария континент, на много млади жени възпитани в традициите на Исляма се налага да избират между социалната свобода, която им предлага европейското общество и дълбоко вкоренените традиции на семействата си.

Това пък ми изглежда пълна глупост.След операцията какво става отново чиста и непорочна? :)

Редактирано от safiray (преглед на промените)

Това пък ми изглежда пълна глупост.След операцията какво става отново чиста и непорочна?

Напр. виж това http://www.members.tripod.com/~NIE_MONTHLY/nie10_02/islam.htm

Също и това

http://www.dnevnik.bg/sviat/2006/11/21/295277_kazus_vadi_iznasilvaneto_ot_sheriata_v_pakistan/ от където е следното:

Според проучване на "Хюман райтс уотч" в Пакистан на всеки два часа една жена бива изнасилвана, а на всеки осем часа се регистрира групово изнасилване, но много от инцидентите не се регистрират както заради морални предразсъдъци, така и заради действащия шериат.

В Афганистан все повече жени се самоубиват чрез самозапалване, твърдят правозащитници. Причините за трагедиите са нежеланите бракове и масовото насилие, упражнявано върху тях.

А знаеш ли следния случай:

На 27 октомври 2008 г. 13-годишното момиче Aisha Ibrahim Duhulow беше екзекутирано чрез убиване с камъни в Сомалия.Екзекуцията беше извършена от група от 50 мъже на стадион в пристанищния град Кисмайо, в южната част на Сомалия, пред близо1 000 зрители,

Момичето е било обвинено и осъдено за прелюбодеяние в разрез с ислямския закон, но че в действителност е било изнасилено от трима мъже,

Задържането и екзекуцията с камъни на Aisha Ibrahim Duhulow е по заповед на милицията „Ал Шабаб“, под чийто контрол е Кисмайо, но лицата, обвинени в нейното изнасилване, не са били арестувани или задържани;

Представителите на милицията са открили огън по някои от присъстващите на екзекуцията, които са се опитали да спасят живота на Aisha Ibrahim Duholow и са простреляли смъртоносно момче, намиращо се сред зрителите.

и т.н., и т.н.

И познай кво направи ЕС и международна общност?

Позна:-)

Та с две думи,това е една от причините да пиша в тази тема. Не че има кой знае каква файда...

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

16kvo76_th.jpg

Това е макет на Храмова гора. Златното кубе е на джамията Омара, а в дясно е на джамия ал Акса. Мохамед пристигнал в последния си ден тук на крилат кон от Мека. Срещал съм още да пишат на магаре. Завързал животното за стената. Качил се площадката и се възнесъл.

Може да посетите Омара само организирано. Стига се до нея по улица Виа де ла Роса. Улицата е известна с пътя до Голгота на Спасителя. На същата улица срещу римския съд има свещенно за евреите място, а няколко метра надолу по същата улица е портата на Храмова гора.

Дагпо, така... разбирам възмущението ти и аз също съм потресена от прочетеното. Дори потрес е мека дума.

Но...

Какво е твоето предложение към ЕС? Да нападнем Сомалия? Да избием всички, които са присъствали на екзекуцията?

Това е война. Ясно ти е, нали? Това ли предлагаш?

Т.е. да направим същото в името на какво?

Дори да е в името на това да спасим хората от самите тях, те пак ще си останат същите, не всички, разбира се.

Агресията ражда агресия, не мир и спокойствие.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Приятелко, сънят на разума нали знаеш какво ражда? Ти какво предлагаш, да не говорим за тези неща ли. Но отсреща няма да ни отвърнат със същото... А да нападаме Сомалия, разбира се, не предлагам...

Profruit фотограф ли сте? Прекрасни снимки. Имам приятели професионални фотографи, макар да не се занимавам с това

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Напр. виж това http://www.members.tripod.com/~NIE_MONTHLY/nie10_02/islam.htm

Също и това

http://www.dnevnik.bg/sviat/2006/11/21/295277_kazus_vadi_iznasilvaneto_ot_sheriata_v_pakistan/

А знаеш ли следния случай:

На 27 октомври 2008 г. 13-годишното момиче Aisha Ibrahim Duhulow беше екзекутирано чрез убиване с камъни в Сомалия.Екзекуцията беше извършена от група от 50 мъже на стадион в пристанищния град Кисмайо, в южната част на Сомалия, пред близо1 000 зрители,

Момичето е било обвинено и осъдено за прелюбодеяние в разрез с ислямския закон, но че в действителност е било изнасилено от трима мъже,

Задържането и екзекуцията с камъни на Aisha Ibrahim Duhulow е по заповед на милицията „Ал Шабаб“, под чийто контрол е Кисмайо, но лицата, обвинени в нейното изнасилване, не са били арестувани или задържани;

Представителите на милицията са открили огън по някои от присъстващите на екзекуцията, които са се опитали да спасят живота на Aisha Ibrahim Duholow и са простреляли смъртоносно момче, намиращо се сред зрителите;

Правозащитници от Кисмайо са били обект на смъртни заплахи от страна на милицията „Ал Шабаб“, която ги е обвинила в разпространяване на невярна информация относно инцидента.

и т.н., и т.н.

И познай кво направи ЕС и международна общност?

Позна:-)

Та с две думи, затова пиша в тази тема. Не че има кой знае каква файда...

Тъжно,много тъжно.Но факт.

Убиването с камъни не е ли законно в Сауди Арабия?

Вчера гледах разни клипове за талибани как убиват хора и най-безмилостно им режат гърлата като на животни!Имаше и някакви жени от афганистан ,проституиращи и след като ги хващат няколко мъже,на сутринта ги намират убити!

Каква е тази религия дето изповядват,честно казано незнам!

Много съм против това насилие,убийства,малтретиране.Кой има право да убива или измъчва,та било мъж или жена.Не вярвам Бог да го казва,това са си племенни традиции.

И какво като е изневерила,или погледнала някого(или изнасилена по-лошо за нея),за това трябва да се убие ли,кой има право да съди другия?Нека се разведе или от обществото да я изолират,тогава тя сама би съжалила за постъпките си.Но не да се прилага психическо или физическо насилие,че и убийство.

Все пак живеем в цивилизацията.Или там няма такова понятие цивилизация?

Много тъжно.

Оставам с впечатлението,че исляма си го тълкуват май кой както му е удобно.Жената както и да изглежда свободна,толкова е и ограничена.

Факт е и,че независимо от религията морала на мъжете и жените не е това което,трябва да бъде.

Само да вметна,не само жената може да стане жертва.Ето преди няколко дни след мача и победата на Алжир над Египет,няколко египтяни явно от ярост изнасилили някакво момче от Алжир в една хотелска стая.

Направо нямам думи.

Приятелко, сънят на разума нали знаеш какво ражда? Ти какво предлагаш, да не говорим за тези неща ли. Но отсреща няма да ни отвърнат със същото... А да нападаме Сомалия, разбира се, не предлагам...

Знам какво ражда сънят на разума, знам и че трябва да поддържам моят буден, за да не стана чудовище.

Само не знам как бих могла да пробудя чуждия разум?

И поне не се залъгвам, че мога да променя някого като му кажа колко много е жесток, колко е тъп, глупав,

ограничен и т.н. В общи линии ми е ясно, че човек сам буди разума си.

Т.е. ако момичето от Сомалия е невинно, то неговите убийци, според собствената им религия, ще бъдат наказани. Е? Затова не трябва ли те да се замислят?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Знам какво ражда сънят на разума, знам и че трябва да поддържам моят буден, за да не стана чудовище.

Само не знам как бих могла да пробудя чуждия разум?

И поне не се залъгвам, че мога да променя някого като му кажа колко много е жесток, колко е тъп, глупав,

ограничен и т.н. В общи линии ми е ясно, че човек сам буди разума си.

Няма никаква случайност в това, че Ислямът много точно определя условия, действия и последиците за своите вярващи.

Дали Исляма дава свобода или органичава?

Дали другите религии не водят до същия резултат?

Дали проблема не е вътре в човека,неговия морал и контрол?

Май стана омъгьосан кръг.

16kvo76_th.jpg

Това е макет на Храмова гора. Златното кубе е на джамията Омара, а в дясно е на джамия ал Акса. Мохамед пристигнал в последния си ден тук на крилат кон от Мека. Срещал съм още да пишат на магаре. Завързал животното за стената. Качил се площадката и се възнесъл.

Може да посетите Омара само организирано. Стига се до нея по улица Виа де ла Роса. Улицата е известна с пътя до Голгота на Спасителя. На същата улица срещу римския съд има свещенно за евреите място, а няколко метра надолу по същата улица е портата на Храмова гора.

До смъртта на Мохамед през 632 година, Йерусалим е бил в рамките на Вазантия и Масджид Ал Акса не е била построена върху Соломоновия храм!

Едва през 637 год., Вторият халиф в исляма - Омар, успява да завладее Йерусалим и след това е построена Ал Акса!

Така, че Мохамед няма как да се Възнесе от непостроена Джамия!

Дали Исляма дава свобода или органичава?

Дали другите религии не водят до същия резултат?

Дали проблема не е вътре в човека,неговия морал и контрол?

Май стана омъгьосан кръг.

В превод от Арабски, Ислям означава Подчинение!

Всеки ден се правят пет задължителни молитви!

А в началото Аллах е дал на мюсюлманите 50 молитви на ден!!! И след това ги е намалил съответно на 10 и след това на 5!

Сам реши, дали това е Свобода!

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.