Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Идеята ми беше че няма Български коран, а Български превод на корана.Има сериозна разлика в двете понятия.Но виждам, че в следващия си пост си коригирал лапсуса.

Ако имаш време и се поразровиш из по-старите теми в раздела, можеш да намериш доста интересни неща.И за библията и за тълкуването на записаното в нея.Намери темите на Салим и ги прочети, доста интересни изводи има в тях.

Логос винаги дава линкове към източниците си, така че всичко което е писал е точно на базата на официалния български превод на корана.Така че няма нужда да ходя до библотеки, в итернет е качено същото , което пише и в хартиеното копие.

И има една стара приказка:

Гледай кой какво прави, а не какво ти говори.Тогава ще имаш по-ясна представа за нещата.

Чел съм само българския превод на корана, надявам се да е точен, щом е официално одобрен.

"И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците. А престанат ли - Аллах е опрощаващ, милосърден. И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли, тогава да не се враждува, освен против угнетителите!" Коран [2:190-193]

Според теб, това пише ли го в корана или Логос го е изопачил?И защо щом е това превод на български, думата Аллах не е преведена като Бог?Аллах и Бог две различни неща ли са?

Добре , ще се радвам ако зададеш конкретни въпроси...например ти какво не харесваш в Исляма и защо ?

На конкретните въпроси виждам, че не си правиш труда да отговаряш.Затова пак ще ги задам, та дано ги видиш.

1.В твоето копие от корана същото ли пише или ако има разлика кажи каква е тя?

"И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците. А престанат ли - Аллах е опрощаващ, милосърден. И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли, тогава да не се враждува, освен против угнетителите!" Коран [2:190-193]

2.И защо, щом е това превод на български, думата Аллах не е преведена като Бог?Аллах и Бог две различни неща ли са?

Ето ти два съвсем конкретни въпроса , на които очаквам съвсем конкретен отговор. :cool:

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Ще получиш отговор когато ми намериш това което си написал вр Офицялния сайт на всички Мисюлмани в България http://IslamForBulgaria.com даваш ми Линк и тогава ще ти отговоря.Това не съм го видял никъде.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И пак малко за нашите мюсулмански братя и сестри, за да не решат, че предишното ми мнение е твърде тенденциозно. Нали знаете или не , че Иран предупреди западните страни, участващи в преговорите за иранската ядрена програма, че те имат последен срок до края на януари да приемат предложението на Иран за размяна на ирански нискообогатен уран за дообогатено ядрено гориво. В противен случай Иран ще започне производството му самостоятелно, съобщават иранските официални медии. "Ние им поставяме ултиматум. Остава още един месец , т.е. до края на януари" е заявил министърът на външните работи на страната Манухчер Мотаки в телевизионния ефир. Обогатеният до 20% уран е необходим на Иран, за да работи техеранския научно-изследователски реактор. Сега иранските технологии позволяват да се обогатява урана само до 3,5%.

Научно-изследователски реактор :cool:

На пресконференция президентът Ахмадинеджад отказа да отговори на въпроса дали Техеран разполага с достатъчно количество обогатен уран за производство на ядрена бомба. САЩ предупреди Иран, че да докаже, че ядрената й програма има изключително мирен характер.

dagpo Иран не намесвай. В ИРАН незнам дали са повече Шиитите или сунитите. Искам да ми говориш за Саудитска Арабия и Судан където на 98% са Сунити... моля. И аз мога по тоя начин да говоря за вас пък да използвам факти от католиците... хайде стига

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ще получиш отговор когато ми намериш това което си написал вр Офицялния сайт на всички Мисюлмани в България http://IslamForBulgaria.com даваш ми Линк и тогава ще ти отговоря.Това не съм го видял никъде.

Нищо не разбрах, какво трябва да ти търся?Я пробвай пак да си зададеш въпроса, ама пиши на български .Кое не си видял никъде?

На Български пиша , ми във САЙТА има Абсолютно всичко относно Исляма. Та ти това което писа в предния пост , искам да ми го намериш в сайта и да ми дадеш Линк към него или ScreenShot ще съм ти мн. Благодарен. Защото съм чел Корана , но това ми се губи..

dagpo Иран не намесвай. В ИРАН незнам дали са повече Шиитите или сунитите. Искам да ми говориш за Саудитска Арабия и Судан където на 98% са Сунити... моля. И аз мога по тоя начин да говоря за вас пък да използвам факти от католиците... хайде стига

Приятел, ти май не сващаш нещо доста основно.Ако искаш ми говори с факти от бахайците или мормоните, тук говорим че в исляма има смущаващи за всеки нормален човек явления и положения.Темата е за исляма, ако искаш да говорим за католиците и за катозадниците, отиваме в съответните теми, разбираш ли ме :) ?

На Български пиша , ми във САЙТА има Абсолютно всичко относно Исляма. Та ти това което писа в предния пост , искам да ми го намериш в сайта и да ми дадеш Линк към него или ScreenShot ще съм ти мн. Благодарен. Защото съм чел Корана , но това ми се губи..

Аха, губи ти се викаш.Ами ето ти линка сура 2 айати 190-193:

190

И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите.

Слушай Корана

وَقَاتِلُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَكُمْ وَلاَ تَعْتَدُواْ إِنَّ اللّهَ لاَ يُحِبِّ الْمُعْتَدِينَ

191

И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.

Слушай Корана

وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُم مِّنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ وَالْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ وَلاَ تُقَاتِلُوهُمْ عِندَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ حَتَّى يُقَاتِلُوكُمْ فِيهِ فَإِن قَاتَلُوكُمْ فَاقْتُلُوهُمْ كَذَلِكَ جَزَاء الْكَافِرِينَ

192

А престанат ли -; Аллах е опрощаващ, милосърден.

Слушай Корана

فَإِنِ انتَهَوْاْ فَإِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ

193

И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли, тогава да не се враждува, освен против угнетителите!

Според мен текста си е един и същ.Та чакам твоя отговор на двата си въпроса.

Доста е видоизменен смисъла на използваните стихове в Корана. За мен това клипче е пропаганда на омразата.А мюсулманите са потърпевши.

47. Мухаммад (Мухаммад)

4. И когато [в битка] срещнете неверниците, удряйте по шията, додето ги надвиете, и здраво ги вържете! А после - или милост, или откуп, когато войната приключи. Така е! А ако Аллах пожелае, би им отмъстил, но иска Той да изпита едни от вас чрез други. А на онези, които бъдат убити по пътя на Аллах, Той не ще провали делата им.

''''''''''

"А после - или милост, или откуп, когато войната приключи. Така е! А ако Аллах пожелае, би им отмъстил, но иска Той да изпита едни от вас чрез други."

В тъпия и долнопробен филм му бяха придали съвсем друго значение... Някакви кървави ленти около шията...

''''''''''

4. Ан-Ниса (Жените)

89. Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите - и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник -

90. освен добралите се до народ, с който имате договор; или дошлите при вас със свити сърца, че са се сражавали срещу вас или че ще се сражават срещу своя народ. И ако Аллах бе пожелал, щеше да ги овласти над вас и да се сражават срещу вас. А отдръпнат ли се, без да се сражават, и ви предложат мир, Аллах не ще ви отвори път против тях.

91. Ще откриете и други, които искат и с вас да са в безопасност, и със своя народ - в безопасност. Всякога, щом биваха връщани към изкушението, биваха низвергвани в хващайте и ги убивайте, където ги заварите! Дадохме ви явен довод срещу тези.

,,,,,,,,,

"А отдръпнат ли се, без да се сражават, и ви предложат мир, Аллах не ще ви отвори път против тях."

Митя, ти гледа ли изобщо филма, или си дърдориш както винаги, колкото да не заспиш?Или убийството на Тео Ван Гог е за теб американска долнопробна пропаганда?Или пък Георги Лазов и Ивайло Кепов са живи и здрави според теб?Ти май живееш наблизо, ходи да го кажеш това на роднините им. :cool:;)

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Шиити и сунити... Аллах ли ви е разделил по този начин? Вие не се приемате дори помежду си, а какво да говорим да сте толерантни към другите... Това се нарича кланово-племенно съзнание...

Пич не искам да навлизам в никакъв политически и религиозен Конфликт.

Чуй сега , Logoc прави от Библия "Черна Библия"

За да ти стане поясно ще ти обесня

Знаеш ги 10-те заповеди на Изуст мисля

1 от тях гласи: Не убивай а Logoc 1 вид (В Исляма) променя това "Не Убивай" с "Убивай в чест на Аллах" - а такова нещо в Истинския коран преведен на Български от Арабски няма такова нещо. Някакви нещастници , които и хал хабер си нямат от Религия и от свещени книги като Корана пишат каквото им харесва, пишат нов измислен фейк Коран. И за това някой ден ще си платят (ако не си са и платили вече)

Не мисля че трябва да отварям някаква голяма разгорещена тема за да ви стане по ясно. Ако ти NEO си Умен,Ученолюбив и искащ да знаеш Истината иди в най-близката Книжарница,Библиотека и си вземи 1 Коран та да видим има ли нещо общо с писанията на м-р Logoc.

Поздрави , Сладък

Господин, Сладък!

Това, което съм писал съм го взел от Сунната, а не от Корана! Тя също е валидна в Исляма!

Този хадис, за който питаш е много важен в исляма! Той оправдава убийствата между шийти и суннити! И едните и другите ползват Корана! Но имат различни събирачи на хадиси.

И се избиват ...

Друг пример - В Корана никъде не е описано убийство с камъни за прелюбодейци, но убийството с камъни е описано в Сунната / от Бухари, ако знаете кой е той за мюсюлманите/! И освен това убийството е камъни е залегнало и в Шериата!

При добро желание можете да намерите клип в нета показващ убийство с камъни / ако не успеете, аз ще Ви помогна/.

Според Вас, защо се изпълнява нещо, което не е описано в Корана?

На български е преведена само част от Сунната - Справка:

http://www.islamforb...dith/index.html

Има призив на главно мюфтийство да се включат преводачи за по-скорощно превеждане на Сунната! - Справка:

http://www.islamforb...dis_proekt.html

Когато мюсюлманите преведат цялата Сунна на български, аз ще използвам този превод!

Не съм виновен, че няма превод на български!

В Корана също има призиви за убийства и то доста по-дръзки от този, които съм цитирал. Да покажем някой от тях:

Сура 9, аят 111

111. Аллах изкупи от вярващите душите и имотите им. Сражават се по пътя на Аллах, убиват и биват убивани, за да е техен Раят ­ Негово истинно обещание, дадено в Тората, Евангелието и Корана. А кой е по-верен в своето обещание от Аллах? Радвайте се на размяната, която направихте с Него! Това е великото спасение.

Това означава – убивай за да влезеш в Рая! Това е знамението на ислямския тероризъм!

Сура 2, аяти 190 и 191

190. И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите.

191. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.

Сура5, аят 32 "Заради това предписахме на синовете на Исраил, че който убие човек не за човек или заради покварата му по земята, той сякаш е убил всички хора. "

Тук е казано, че покварен човек може да се убие.

В Исляма са валидни дванайсет божи заповеди. Описани са в Сура 17, Нощното пътешествие, аяти от 22 до 38:

Седамта заповед съответства на аат 33 и гласи:

7. ; 33. И не убивайте човек - Аллах е възбранил това, освен по право! А който бъде убит с гнет, Ние даваме власт на неговия наследник, но да не прекалява в убиването! На него се дава подкрепа.

Сура 9, аят 5

5. А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат , сторете им път! Аллах е опрощаващ, милосърден.

Сура 4;аят 56

56. Онези, които не вярват в Нашите знамения, ще ги изгаряме в Огъня. Всякога, щом кожата им се опече, я сменяваме с друга кожа, за да вкусят мъчението. Аллах е всемогъщ, премъдър.

"Покажи ми какво ново ни е научил Мохамед? Ще намериш само безчовечност и зло, като дългът да се разпространява вярата с меч."

папа Бенедикт ХVI - цитат в лекция

Накрая ще спомена, че в Корана само веднъж Аллах опсипва с любов само един единствен човек. Само в негова чест и само за него е употребил думичката „любов". Той е юдеин! Кой е този човек?

Между другото - само за справка: Думата "Пич" в превод от турски означава "Копеле"!

Абе Logoc ли си, какъв си, стига с тия Суни-Муни. Къде в Корана пише подобни глупости, които ти твърдиш? Седиш си сам-самичък в тая тема и сипеш омраза. Не мога да ви разбера такива хейтъри...

Интересно как мюсюлманите ще коментират това:

Ислямисти се радват на нападение над "дявола"

Сомалийските ислямисти приветстваха днес опита за убийство срещу датския карикатурист Курт Вестергор, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

75-годишният Вестергор предизвика гнева на много мюсюлмани по света през 2005 г. с карикатурите си, изобразяващи пророка Мохамед.

Сомалиец на 28 години, въоръжен с брадва и нож, се опита да проникне снощи в дома на художника в Архус - вторият по големина датски град, намиращ се на 200 километра северозападно от столицата Копенхаген.

"Ние приветстваме факта, че едно сомалийско мюсюлманско момче нападна дявола, който оскърби пророка Мохамед", заяви говорител на сомалийското ислямистко движение "Аш Шебаб" на пресконференция в Могадишу.

"Някои хора може би ще кажат, че момчето е свързано с" нашата или с друга ислямистка организация, "но аз ви казвам, че този инцидент не може да бъде свързан само с "Аш Шебаб" или само с която и да било друга ислямска организация", заяви говорителят. Той подчерта, че "е дълг на всички мюсюлмани да защитават своята религия и пророка".

Говорителят на "Аш Шебаб" призова "всички мюсюлмани, от всички краища на света да взимат на мушка хора като този дяволски датчанин или други като (британския писател) Салман Рушди, които оскърбиха нашата религия и нашия пророк Мохамед".

http://dnes.dir.bg/2...ews5630579.html

Това е карикатурата на Курт Вестергаард - Пророка Мохамед - Терорист!

muhammad_cartoon.jpg

А Салман Ружди каза на мюсюлманите истината за Пророка, но те не могат да я преглътнат!

Да видим сега как се подхожда в друга религия при подобен случай?

Исляма е единствената религия, която призовава вярващите към убийства!

В християнството например не е така.

Почти всеки знае кой е Никос Казандзакис и романът му "Последното изкушение" ? Или поне много хора са гледали филма на Мартин Скорсезе - „Последното изкушение на Христос" ?

Каквото направи Казандзакис за християнството, подобно направиха Ружди и Тео ван Гог за исляма!

В резултат - Казандзакис бе само отлъчен от християнската църква, но Тео ван Гог убит с осем куршума от пистолет и намушкан с нож с набодена на него бележка с мюсюлманско съдържание, а за главата на Ружди в момента се предлагат 11 400 000 $ !

Митя, ти гледа ли изобщо филма, или си дърдориш както винаги, колкото да не заспиш?Или убийството на Тео Ван Гог е за теб американска долнопробна пропаганда?Или пък Георги Лазов и Ивайло Кепов са живи и здрави според теб?Ти май живееш наблизо, ходи да го кажеш това на роднините им. ;) ;)

Да, гледах го.В долнопробния филм се изписва:

Коран Глава 47 стих 4 За това като срещнете неверниците „усмихнете” им се във вратовете и когато причините кървава баня сред тях, твърдо ги заслепете с лента.

47. Мухаммад (Мухаммад)

4. И когато [в битка] срещнете неверниците, удряйте по шията, додето ги надвиете, и здраво ги вържете! А после - или милост, или откуп, когато войната приключи. Така е! А ако Аллах пожелае, би им отмъстил, но иска Той да изпита едни от вас чрез други. А на онези, които бъдат убити по пътя на Аллах, Той не ще провали делата им.

Т.е. в книга на повече от 1500 години, докоснала милиарди хора на света, пише едно, а друг я изопачава. С какво последния заслужава моето доверие? Това си е долнопробна пропаганда. Да й се ловат рибоците.

Абе Logoc ли си, какъв си, стига с тия Суни-Муни. Къде в Корана пише подобни глупости, които ти твърдиш? Седиш си сам-самичък в тая тема и сипеш омраза. Не мога да ви разбера такива хейтъри...

Ами нали си грамотен, отваряш корана и четеш.Логос е посочил точните места- сура едикоя си, айат едикойси.Ама чукча писател, не читател,нали Версия или Вересия 2 си не е ясно.

В Корана не пишело подобни глупости казваш точно под поста в който точно е указано къде и какви глупости пише в корана.Баси наглоста, просто нямам думи. ;)

Прочети горното мнение. Аз с чели-недочели неофашистчета не комуникирам.

Да, гледах го.В долнопробния филм се изписва:

Коран Глава 47 стих 4 За това като срещнете неверниците „усмихнете” им се във вратовете и когато причините кървава баня сред тях, твърдо ги заслепете с лента.

47. Мухаммад (Мухаммад)

Т.е. в книга на повече от 1500 години, докоснала милиарди хора на света, пише едно, а друг я изопачава. С какво последния заслужава моето доверие? Това си е долнопробна пропаганда. Да й се ловат рибоците.

Ти си просто уникален случай!Питах те друго нещо, изобщо не ме интересува дали има някакви различия в текста, виж делата бе пиле. :cool:

Прочети горното мнение. Аз с чели-недочели неофашистчета не комуникирам.

Ти преди не беше ли веселяк, нещо много сериозно го даваш вече, а?;)

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Всички сте уникални... спор няма :cool:

Ти преди не беше ли веселяк, нещо много сериозно го даваш вече, а?:cool:

Добре, че бързо си редактира обидната квалификация, насочена към мен.

Иначе извинявай, ама преди малко излизам от банята и се оправям, че трябва да ходя на среща, иначе с удоволствие бих ти обяснил дълго, цветущо и подробно какво смятам за разпалващите расова и религиозна нетърпимост като теб и интимния ти приятел Logoc, който е царят на дописаните "цитати" от Сунната и незнам къде си, ама нещо тия неща все липсват в Корана... Както и да е, надявам се модераторите да започнат да ви обръщат внимание, както и се надявам този форум да се наблюдава и от прокуратурата, за да ми направят кефа и поне едно фашистче да замине на почивка с много мюсюлмани в килия в тухларните до Чирпан.

Утре ще напиша една нова "Библия 2" и ще почна да се самоцитирам, че да съм ви на "нивото".

Всички сте уникални... спор няма :cool:

А ти продължаваш да се правиш на разсеян и не ми отговаряш на въпросите.Поркуа бе джанъм?

Връзката между Корана и Сунната се дава чрез Сура 33, аят 21 -

21. Пратеника на Аллах е прекрасен образец за вас ­ за всеки, който се надява на Аллах и на Сетния ден, и често споменава Аллах.

и Сура 68, аят 4

4. Ти наистина имаш велик нрав.

Това го пише и в един чисто мюсюлмански сайт на български!

Съществуват десетки хиляди хадиси, които предават различни събития и случки от живота на пророка Мухаммед (с.а.с.), негови изказвания, действия, забрани, препоръки или мълчаливото му одобрение на нечии действия. Мухаммад (с.а.с.) в никакъв случай не заема за мюсюлманите мястото на Бог, но тъй като Бог сам е казал в Корана, че той (с.а.с.) "е прекрасен образец за вас" (Сура Ал-Ахзаб, аят 21), мюсюлманите се опитват да му подражават и да достигнат "великия му нрав" (Сура Aл-Калам, аят 4).

http://www.islamforb...dith/index.html

И това го знаят всички мюсюлмани!

Накрая имам въпроси:

Как разбра, че сипя омраза, след като в поста, на който ми отговаряш, съм използвал цитати само от Корана?

Кои мой думи определяш като думи на омразата и кой думи от Корана намираш за думи на любовта?

Благодаря!

Добре, че бързо си редактира обидната квалификация, насочена към мен.

Иначе извинявай, ама преди малко излизам от банята и се оправям, че трябва да ходя на среща, иначе с удоволствие бих ти обяснил дълго, цветущо и подробно какво смятам за разпалващите расова и религиозна нетърпимост като теб и интимния ти приятел Logoc, който е царят на дописаните "цитати" от Сунната и незнам къде си, ама нещо тия неща все липсват в Корана... Както и да е, надявам се модераторите да започнат да ви обръщат внимание, както и се надявам този форум да се наблюдава и от прокуратурата, за да ми направят кефа и поне едно фашистче да замине на почивка с много мюсюлмани в килия в тухларните до Чирпан.

Утре ще напиша една нова "Библия 2" и ще почна да се самоцитирам, че да съм ви на "нивото".

Не питай за лудото,то само се обажда.Квалификацията не беше за теб,Веселяко.Ама е интересен факт, че си се разпознал де.Леле умирам от страх, подгони ме прокуратурата!:cool:;);)

Ами как ще знаеш , като не четеш бе браточка!Корана и Суната са две различни неща просто.

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Уебсайтове някакви ми цитират...

Докато не сканирате страницата от официалното издание на български и не постнете пред очите на всички подчертан пасажа, все едно си постваме "Logoc e гей, а Neo му е приятелката". Ама как така гей, сигурен ли си? Ми ей така, в един сайт го пише.

Аз първия официален превод на Корана (БАН, деветдесет и някоя си) съм чел и нищо подобно не помня.

Детска работа е вашето.

Редактирано от v2.0 (преглед на промените)

И какви приетеснения трябва да има едно фашистче ако се отзове в една килия с мюсулмани според теб.Не бяха ли според теб братята мюслимани , ангели небесни?

Темата временно се затваря докато поохладнеят страстите.

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Аз не съм специалист по Корана, но преди време на зададен от мен въпрос:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=145508&st=105&p=424733&#entry424733

Arsen отговори така:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=145508&st=105&p=425151&#entry425151

Явно Арсен така тълкува текста, или така са му казали по-разбиращите от него, на които вярва безрезервно.

Явно Арсен така тълкува текста, или така са му казали по-разбиращите от него, на които вярва безрезервно.

Алабаладжията, явно още приказваш глупостите си тука.... 

И май тълкуваш ти нещата както ти отърва , като Логосчо  :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.