Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Мерси A.com

едно от пророчествата в Курана се отняся за Византия.

И се е сбъднало разбира се.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Мерси A.com

едно от пророчествата в Курана се отняся за Византия.

И се е сбъднало разбира се.

Искам да видя линк към това пророчество, ако не те затруднява!Ако не можеш да го покажеш, значи пак лъжеш , както обикновено, разбира се.

Думата пророчеството никак не се връзва в тази тема.

Саудитска Арабия е кралство като държавна структура, но там действат законите на шариата и вакхабиститие никак не си поплюват. За предстоящия хадж те протръбиха света как лично кралят се застъпил да даде виза на "мама Сара". Мама Сара е бабата на Обама. И аз да съм крал и аз ще подпиша с замах. Нещо повече, кралят помилвал журналистката Розана ал Ями. Тя била осъдена на 60 удара с камшик, защото взела участие в ток-шоу за секса. Правилно! Ако тези закони се въведат в България, биячите ще грохнат. За никого не е тайна, че татковината гради имидж на Тайланд в Европата.

Розана намерила някакъв Мазен Абдул Джавад, който се пристрашил да покаже в нейното шоу секс-играчките си. Той обаче получил 5 години зандан и 1000 (хиляда) удара с бич. Другия път да показва куклите на балдъзата!

Да се върнем на моето съмнение. Ливански гражданин е заплашен от смъртна присъда, чрез обесване. Съдът в Медина го осъди на 9 този месец с обвинение "прогнозиране на бъдещето". За магьосничеството в Арабията наказват с смърт, според същия този шариат. Много ми е чудно малките саудовчета дали знаят за Хари Потър? Там действа религиозна полиция и пореден нейн случай е задържане на гражданин, който внасял "магьоснически книги".

Думата пророчеството никак не се връзва в тази тема.

Саудитска Арабия е кралство като държавна структура, но там действат законите на шариата и вакхабиститие никак не си поплюват. За предстоящия хадж те протръбиха света как лично кралят се застъпил да даде виза на "мама Сара". Мама Сара е бабата на Обама. И аз да съм крал и аз ще подпиша с замах. Нещо повече, кралят помилвал журналистката Розана ал Ями. Тя била осъдена на 60 удара с камшик, защото взела участие в ток-шоу за секса. Правилно! Ако тези закони се въведат в България, биячите ще грохнат. За никого не е тайна, че татковината гради имидж на Тайланд в Европата.

Розана намерила някакъв Мазен Абдул Джавад, който се пристрашил да покаже в нейното шоу секс-играчките си. Той обаче получил 5 години зандан и 1000 (хиляда) удара с бич. Другия път да показва куклите на балдъзата!

Да се върнем на моето съмнение. Ливански гражданин е заплашен от смъртна присъда, чрез обесване. Съдът в Медина го осъди на 9 този месец с обвинение "прогнозиране на бъдещето". За магьосничеството в Арабията наказват с смърт, според същия този шариат. Много ми е чудно малките саудовчета дали знаят за Хари Потър? Там действа религиозна полиция и пореден нейн случай е задържане на гражданин, който внасял "магьоснически книги".

Приятелю,

Само в цивилизованите страни е в сила Римското право и закона на Монтескьо за разделение на властите!

Законите на Шериата, граничат с диващина - убийство с камъни, бой с камшик, рязане на крайник и крайници и пр.

Убийството чрез отсичане на глава се счита за хуманно, защото настъпва мигновенна смърт и жертвата не се измъчва...

Само болен мозък може да измисли подобни закони.

Уахабизма / ислямофашизма / е забранен на територията на Европейския съюз.

...

За какъв Хари Потър говориш?

Дори в Турция бе забранено излъчването по държавната телевизия на детското филмче "Мечо Пух", заради един от главните герои - Прасчо!

Нали свинското месо е забранено за консумация от Коранa ...

Изброените начини за наказание са класически еврейски патенти дошли от Вавилонския талмуд. Мюсулманите ги прилагат по лиценз като най-млада религия. Наказанията според вавилонския талмуд са 4-ри и най-лекото е удушване. Увивали платно около гърлото на осъдения и двамата палачи, обикновено свидетели или обвинители, теглили в противоположна посока краищата на платното.

Следваща степен е отсичане на глава с меч. Обяснението ти дава отговор, какво става и наистина се е приемало за лека форма на смърт.

Трета по тежест било изливане на стопено олово в гърлото на осъдения.

Най-тежкото наказание се считало убийство чрез мятане на камъни по осъдения. И то се давало за всички видове престъпления срещу религията, обществената нравственост и ритуална чистота. Например, обида срещу царя, богосхулство, сексуална връзка с майката, хомо и зоо сексуални връзки, измяна, проклятие на родители с изполване името на Всевишния, магьосничество и знахарство.

Номерът с прасето също е еврейски патент. И това е записано черно на бяло в Тората, а още в книгата кашрут, която указва коя храна е кашерна и коя не. Например, риба сом е некашерна и евреите не я докосват.

Изброените начини за наказание са класически еврейски патенти дошли от Вавилонския талмуд. Мюсулманите ги прилагат по лиценз като най-млада религия.

Profruit кога мюсюлманите приемат и започват да парктикуват тези наказания преди създаването на Исляма като религия или след това?

Profruit кога мюсюлманите приемат и започват да парктикуват тези наказания преди създаването на Исляма като религия или след това?

Брате,

Кога е създаден ислама ? - Дори и Самият Аллах се затруднява да даде точен отговор!

А Profruit, няма как да ти отговори на противоречив въпрос!

Въпросът за създаването на исляма е поредното от множеството противоречия в исляма!

Да видим какво пише Аллах по този въпрос:

Кой всъщност е първият мюсюлманин?

Дали Мохамед – Сура 6, аят 163

163. Няма Той съдружник. Това ми бе повелено и съм първият отдаден на Аллах."

Дали Мойсей Сура 7, аят 143

143. И когато Муса дойде за определеното от Нас време, и неговият Господ разговаря с него, рече: "Господи, покажи ми се, да Те погледна!" Рече: "Не ще Ме видиш, ала погледни към Планината! И ако се задържи на мястото си, ще Ме видиш." А когато неговият Господ се прояви на Планината, Той я срина на прах. И припадна Муса поразен. А когато се опомни, рече: "Пречист си Ти! Разкайвам се пред Теб. Аз съм първият вярващ."

Дали някои египтяни Сура 26, аят 51

51. Надяваме се да ни опрости нашият Господ прегрешенията, защото първи повярвахме."

Дали Авраам, Яков и синовете му [2:127-133, 3:67]

127. И когато Ибрахим и Исмаил издигаха основите на Дома, [рекоха]: "Господи, приеми от нас! Наистина Ти си Всечуващия, Всезнаещия.

128. Господи, направи ни отдадени на Теб, и от нашето потомство ¬ общност, отдадена на Теб, и ни покажи нашите обреди, и приеми нашето покаяние! Ти си Приемащия покаянието, Милосърдния.

129. Господи, проводи им пратеник измежду тях, да им чете Твоите знамения, да ги учи на Писанието и на мъдростта, и да ги пречиства! Ти си Всемогъщия, Премъдрия."

130. А кой друг се отвръщаше от вярата на Ибрахим, освен онзи, който е безразсъден за себе си? Него [Ибрахим] Ние избрахме в земния живот, а в отвъдния той е от праведниците.

131. Когато неговият Господ му рече: "Отдай се!" ¬ той рече: "Отдадох се на Господа на световете."

132. И завеща това Ибрахим на синовете си, [а също] и Якуб: "О, мои синове, Аллах избра вашата религия ¬ умирайте само отдадени!"

133. Нима бяхте свидетели, когато смъртта се приближи до Якуб и той рече на своите синове: "На какво ще служите след мен?" Рекоха: "Ще служим на твоя Бог и на Бога на твоите предци Ибрахим и Исмаил, и Исхак ¬ на Единствения Бог, и Нему ще бъдем отдадени."

Сура 3

67. Ибрахим не бе нито юдей, нито християнин, а бе правоверен мюсюлманин, и не бе от съдружаващите.

Дали Адам - Сура 2, аят 37

37. И получи Адам слова от своя Господ, и Той прие покаянието му. Той е Приемащия покаянието, Милосърдния.

Дали всички ранни пророци, които донесоха "книги" (т.е. Моисей, Давид и Иисус) (сура 28:52-53).

52. Онези, на които дадохме Писанието преди това, вярват в него.

53. И когато им бъде четен, казват: "Вярваме в него. Той е истината от нашия Господ. Ние бяхме отдадени на Аллах и преди това."

Дали и учениците на Исус (сура 3:52)

52. И когато Иса почувства неверието у тях, рече: "Кои са моите помощници [по пътя] към Аллах?" Неговите ученици рекоха: "Ние сме помощниците [по пътя] на Аллах. Повярвахме в Аллах и свидетелствай, че сме отдадени!"

И накрая да попитам - В Корана е записано, че Александър Македонски е мюсюлманин!

Дали от това следва, че македонците са мюсюлмани?

...

Корана създава повече противоречия, отколкото да дава отговори.

Кой е първият мюсюлманин, че мен ми е трудно да определя?

Ако е Адам, защо пък Мойсей казва, че е първият вярващ?

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Корана създава повече противоречия, отколкото да дава отговори.

Кой е първият мюсюлманин, че мен ми е трудно да определя?

Първият мюсулманин е самият Аллах, който си вярва, че е надбитиен, творящ и

самодостатъчен в своето онтологично естество. Проблемът възниква, когато вторият по ред мюсулманин, повярва, че е проводник и изразител на волята на първия...

Извинете за офтопика :ph34r:

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Дано повече хора го гледат. Дано разберат, че този филм не е тенденциозен, а представя нещата каквито са. Logoc, благодаря ти за позицията и материалите, които публикуваш!

Поздрави!

ПП Ето тук има доста информация по темата за тези, които знаят английски: http://www.submission.org

Следното също ще ти е интересно: http://www.youtube.com/watch?v=GExMLKOuySA

Дано повече хора го гледат. Дано разберат, че този филм не е тенденциозен, а представя нещата каквито са. Logoc, благодаря ти за позицията и материалите, които публикуваш!

Поздрави!

ПП Ето тук има доста информация по темата за тези, които знаят английски: http://www.submission.org

Следното също ще ти е интересно: http://www.youtube.com/watch?v=GExMLKOuySA

Филмчето на Логос(Fitna) естествено има и отговор RE: Fitna - Schism
, ако пък почнем да се ровим в историята и си спомним инквизицията и ловът на вещици, то се вижда че хората, които изповядват исляма имат солидни аргументи срещу християнството.

dagpo, ще ти кажа от къде произхожда тази идея. Всичко е свързано с вярата в съществуването на ада. Мястото където се предполага че Бог щял да накаже 'неверниците'. Това учение обаче не е библейско, но е предмет на друга тема...Схемата е проста- след като 'еретиците', 'вещиците', 'неверниците' тъй или иначе ще горят в ада, то вече имаме основание да изпреварим събитията и да раздадем уж 'божията' справедливост, игнорирайки простата истина, че всъщност раздават свойта си, собствена справедливост.

dagpo, ще ти кажа от къде произхожда тази идея.

Тъй де, но не казах ли, че проблемът е в това, че вторият по ред мюсулманин, вярва, че е проводник и изразител на волята на първия..., т.е. на Аллах. Не разбрах, спорим ли за нещо или просто си общуваме? Това, което си написал за раздаването на справедливостта, вече беше обсъдено и разяснено. Не разбирам, обаче, твоята позиция, т.е. ти защитаваш и представяш какво? Преди време останах с впечатлението, че си христянин, а сега не знам какво да мисля и не смея да питам :blink: Т.е. обясни ми, за да се ориентирам...

Тъй де, но не казах ли, че проблемът е в това, че вторият по ред мюсулманин, вярва, че е проводник и изразител на волята на първия..., т.е. на Аллах. Не разбрах, спорим ли за нещо или просто си общуваме? Това, което си написал за раздаването на справедливостта, вече беше обсъдено и разяснено. Не разбирам, обаче, твоята позиция, т.е. ти защитаваш и представяш какво? Преди време останах с впечатлението, че си христянин, а сега не знам какво да мисля и не смея да питам :) Т.е. обясни ми, за да се ориентирам...

Просто общуваме, надявам се.

Да виждаш някъде да защитавам ислямската доктрина? Аз не.

Проблема изобщо не е в първенството, това кой бил първия не e от значение. Има един адвокатски трик, който се състои в това че ако успееш да подкопаеш доверието в думите на обвинителя, то обвиняемия може да се надява на невинност. Точно това и се получава. "Християните" обвиняват мюсулманите във фундаментализъм и екстремизъм, а те от своя страна се защитават обвинявайки обвинителите си(в случая-"християните") в същите грехове и от това 'боричкане' я познай от един път кой печели? Този път сложих кавички, за да няма двусмислици.

Не знам какво точно е обсъждано преди, признавам , но мъничко се съмнявам че това е разяснено, защото идеята за огнения ад, като божие наказание на грешниците съществува в исляма. Вече знаем че за теб християнство са основните- католицизъм, православие и протестанство. В тях също присъства подобна идея с някои вариации, (напр. в католицизма е прибавено още едно място за душите-чистилището) но като цяло се вярва, че в ада ще бъдат наказани грешниците. В Библията обаче, за твое съжаление няма основания за такива изводи, думата 'ад' е превода на еврейската шеол и гръцката хадес, и двете означават гроб, а не място за мъчения и наказания.

Някои хора обаче, най-често използвайки властта си, се вживяват в божии заместници и тогава решават да 'свършат Неговата работа' и се получават недоразумения като във филма Fitna, което си е твойта идея, но с продължение.

Християните се придържат към следния съвет- "Никому не връщайте зло за зло; промишлявайте за това, което е добро пред всичките човеци; ако е възможно, доколкото зависи от вас, живейте в мир с всичките човеци." За християните, за които тези думи са нищо се използват кавички.

Редактирано от arenas (преглед на промените)

Филмчето на Логос(Fitna) естествено има и отговор RE: Fitna - Schism

, ако пък почнем да се ровим в историята и си спомним инквизицията и ловът на вещици, то се вижда че хората, които изповядват исляма имат солидни аргументи срещу християнството.

dagpo, ще ти кажа от къде произхожда тази идея. Всичко е свързано с вярата в съществуването на ада. Мястото където се предполага че Бог щял да накаже 'неверниците'. Това учение обаче не е библейско, но е предмет на друга тема...Схемата е проста- след като 'еретиците', 'вещиците', 'неверниците' тъй или иначе ще горят в ада, то вече имаме основание да изпреварим събитията и да раздадем уж 'божията' справедливост, игнорирайки простата истина, че всъщност раздават свойта си, собствена справедливост.

Приятелю,

Филмчето, което си дал не се отваря, но аз съм гледал тази версия!

Мога да то кажа, че в Библията не пише нито за лов на вещици, нито за инквизиция, т.е. всичко това няма нищо общо с християнството!

Ако в Библията се говори за убийства, те са винаги дело на Бог . Няма никъде описано нещо подобно на фетва!

"Християните" обвиняват мюсулманите във фундаментализъм и екстремизъм, а те от своя страна се защитават обвинявайки обвинителите си(в случая-"християните") в същите грехове и от това 'боричкане' я познай от един път кой печели? Този път сложих кавички, за да няма двусмислици.

Всички фундаменталисти и фанатици имат нарушение във функционирането на т.нар, огледални неврони, които отговарят за способноста ни за съпреживяване (емпатия)и възприемане мотивацията на другия. Огледалните неврони се локализират в различни части на мозъка. Благодарение на тях например ние реагираме на болката на друг човек или подражаваме на някой.

Вече знаем че за теб християнство са основните- католицизъм, православие и протестанство.

Не е точно така, но аз и тогава те попитах какво е твоето схващане по този въпрос, а ти не ми отговори.

В Библията обаче, за твое съжаление няма основания за такива изводи

Хм... Не помня да съм засягал и коментирал тази тема. Ако съм го сторил, цитирай ме. И защо за мое съжаление?

Приятелю,

Филмчето, което си дал не се отваря, но аз съм гледал тази версия!

Мога да то кажа, че в Библията не пише нито за лов на вещици, нито за инквизиция, т.е. всичко това няма нищо общо с християнството!

Ако в Библията се говори за убийства, те са винаги дело на Бог . Няма никъде описано нещо подобно на фетва!

Да, Logos, проверих и си прав, не се отваря, защото е цензурирано за лица под 18години. Ако влезеш в сайта с регистрацията си и си посочил, че си над 18 се отваря.

И за инквизицията и лова на вещици си прав, но не на мен, а на dagpo трябва да го кажеш. И двете са факти от историята, които действително са се случили. Не ми се търси, но имаше една френска кралица, чиито думи бяха точно тези, че 'вещиците заслужават адските мъки (на кладата)' още приживе и така оправдаваше действията си. А това са действия, които според чуждите на християнството религии, тегнат в исторически план, понеже са се случили в държави определящи се като 'християнски', което си е много условно казано. Наскоро именно това каза един участник във форума, че се е ориентирал към будизма понеже там нямало тези неудобства на религиозните войни. Ако някои ислямски водачи са решили да реставрират инквизицията и лова на вещици в 21 век, то основанията или оправданията им са същите като на френската кралица-давайте да прилагаме божията справедливост, защото 'еретиците', които сега наричат 'неверници' заслужавали наказанието си, начина е без значение-на адския огън, обезглавяване и т.н.

dagpo:

Не е точно така, но аз и тогава те попитах какво е твоето схващане по този въпрос, а ти не ми отговори.
отговорих ти- тук- http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=1235&st=1800&p=1524754&#entry1524754

Редактирано от arenas (преглед на промените)

Да, Logos, проверих и си прав, не се отваря, защото е цензурирано за лица под 18години. Ако влезеш в сайта с регистрацията си и си посочил, че си над 18 се отваря.

И за инквизицията и лова на вещици си прав, но не на мен, а на dagpo трябва да го кажеш. И двете са факти от историята, които действително са се случили. Не ми се търси, но имаше една френска кралица, чиито думи бяха точно тези, че 'вещиците заслужават адските мъки (на кладата)' още приживе и така оправдаваше действията си. А това са действия, които според чуждите на християнството религии, тегнат в исторически план, понеже са се случили в държави определящи се като 'християнски', което си е много условно казано. Наскоро именно това каза един участник във форума, че се е ориентирал към будизма понеже там нямало тези неудобства на религиозните войни. Ако някои ислямски водачи са решили да реставрират инквизицията и лова на вещици в 21 век, то основанията или оправданията им са същите като на френската кралица-давайте да прилагаме божията справедливост, защото 'еретиците', които сега наричат 'неверници' заслужавали наказанието си, начина е без значение-на адския огън, обезглавяване и т.н.

dagpo:отговорих ти- тук- http://www.kaldata.c...4&#entry1524754

Кой какво е казал - не е толкова интересно! Важно е - какви изводи можем да направим! Според мен - не е норнална ситуацията в Средните векове, когато религията превръща науката в своя слугиня! Не е нормална и ситуацията от 19 и 20 век, когато класиците на марксизма обяваиха религията за "Опиум на народа!" Най - добре е науката и религията да вървят ръка за ръка! Това са две взаимнодопълващи се вяри - науката и моралът! Не случайно най-големите умове на човечеството са били вярващи! Не казвам, че са палили показно свещи / както често днес се случва с политиците / и са ходели на църква без пропуски и пр. и пр. Те по-скоро са се опитвали да пренесат християнските добродетели в науката! А науката има нужда от това - Само да си помислим до къде може да ни доведе генното инженерство без морал?

И за инквизицията и лова на вещици си прав, но не на мен, а на dagpo трябва да го кажеш. И двете са факти от историята, които действително са се случили.

Темата се нарича "Ислям /за любопитни/", нали? За другото се разбрахме :down:

...

Това са две взаимнодопълващи се вяри - науката и моралът! Не случайно най-големите умове на човечеството са били вярващи! Не казвам, че са палили показно свещи / както често днес се случва с политиците / и са ходели на църква без пропуски и пр. и пр. Те по-скоро са се опитвали да пренесат християнските добродетели в науката! А науката има нужда от това - Само да си помислим до къде може да ни доведе генното инженерство без морал?

Не е необходимо, човек да е религиозен за да е морален. Огромната част от нерелигиозните хора не убиват, не крадат, не лъжат..., най-общо казано не навреждат на другите.

В същото време има религиозни хора, които не са морални.

Също така много неморални неща се вършат в името на религията.

Добродетелите са присъщи на човека, те не са създадени от религиите.

Може би е крайно време да поясня защо участвам в тази тема и затова тоззи пост може да стане малко по-дълъг. Все пак някой може да го прочете.

Пита ли, ли сте се някога защо няма тибетски камикадзета? Тибет е подлаган на по-жестока окупация, отколкото Запада или Израел са налагали някога на ислямския свят. Къде тогава са тълпите тибетски атентатори-самоубийци, готови да унищожават мирното китайско население? Няма такива. Защо? Един будист не би намерил в ученията си основание за такова варварство, докато за един мюсюлманин това би било лесно. Палестинските християни също страдат от израелската окупация , но в Палестина има ли самовзривяващи се християни? Няма. Защо? ... Това е като научен опит, при който поставяте хората от един етнос в еднакви условия, но с леко отличаващи се религиозни доктрини и наблюдавате резултата...

Тезата ми е проста и почива на здравия разум и фактите. Тя е следната: ислямът поне в общоприетата му форма тотално отрича интелектуалната честност, половото равенство и демокрацията. Макар и да не може да бъде лесно разбрано от политически коректните и сантименталните, истината за исляма е, че той понастоящем е радикален, а не умерен. Общоизвестно е, че религиозни социопати избиват стотици невинни в европейски столици, взривяват сгради на ООН и Червения кръст, преднамерено унищожават деца, които взимат бонбони от американски войници по улиците на Багдад, отвличат журналисти и ги обезглавяват и иzлъчват това във видео-клипове, но никой в ислямския свят не протестира, защото това е джихад и се извършва, за да бъде защитен исляма. Това не се случи и в този форум и който е следил темата го знае добре.

Знаете ли коя е най бързо разрастващата се религия в Европа понастоящем? Познахте. Демографските тенденции са доста шокиращи, както може да бъде видяно от

, т.е. ако сегашната раждаемост се запази, мнозинството във Франция след 25-30 години ще е мюсюлманско, и то без да взимаме предвид имиграцията.

В Западна Европа имигрантите мюсюлмани имат слабо/никакво желание да приемат светските ценности на държавите, в които живеят. От друга страна, те изискват толерантно отношение към своите средновековни традиции, сексизъм и антисемитизъм. Европейските правителства реагират водени от политическата коректност, моралната слабост и геополитическата недалновидност.

За мюсулманите светът се дели н а две: Дар ал-Ислям (или Домът на Исляма) и Дар ал-Харб (или Домът на Войната). Макар да има умерени мюсюлмани, като цяло ислямът си остава вяра, стремяща се към завладяване на нови земи. Бъдещето, в което правоверният мюсюлманин вярва, е че или всички неврници ще приемат Исляма, или ще бъдат подчинени, или избити. Основния принцип в ислямската доктрина е: подчинявай или изтребвай неверниците, завладей света.

Причините? Има директна връзка между религиозната доктрината на исляма и екстремизма на много от тези, които го изповядват. Оказва се, че признаването на тази връзка е табу дори за мнозина от участниците в този форум, какво да говорим за политиците. Общата и по детски наивна представата е, че всички религии в същество учат едни и същи неща е пълна фантазия и заблуда. Мюсюлманските общества трябва да реформират религията си като се освободят от доктрините си за мъченичество и джихад основани върху метафизични възгледи за рай и ад. Те трябва да се откажат от метафизичните доктрини, които превръщат религията им в култ към смъртта.

Искам да подчетая, че всичко това са мои лични възгледи...

Приятели Logos и Arenas, кой ако не ние решаваме какво е добро в нашето религиозно учение. Ние четем например, че Исус казва: “Прочее, всичко, което искате да правят вам човеците, същото правете и вие тям” (Евангелие от Матея 7:12), но и: “Ако човек открие в първата брачна нощ, че неговата булка не е девствена, той трябва да я убие с камъни пред вратата на бащината й къща” (Второзаконие, 22:13-21), което е напълно извратено и налудничаво, но се прилага и днес в някои ислямски общности... Има и христянски фундаментализъм, разбира се, но не това е темата... Всъщност темата винаги е една и съща: как да освободим другите и себе си от страданието и да бъдем щастливи. Бог не иска ли същото?

Прав си dagro,това е истината,само никой не я приема.Религията им дава право и извинение за нещата,които правят.И това е от Бог?Силно ме съмнява.

Хората са отражение на религията,която следват.

Може би е крайно време да поясня защо участвам в тази тема и затова тоззи пост може да стане малко по-дълъг. Все пак някой може да го прочете.

Пита ли, ли сте се някога защо няма тибетски камикадзета? Тибет е подлаган на по-жестока окупация, отколкото Запада или Израел са налагали някога на ислямския свят. Къде тогава са тълпите  тибетски атентатори-самоубийци, готови да унищожават мирното китайско население? Няма такива. Защо? Един будист не би намерил в ученията си основание за такова варварство,  докато за един мюсюлманин това би било лесно. Палестинските християни също страдат от израелската окупация , но  в Палестина има ли самовзривяващи се християни? Няма. Защо? ... Това е като  научен опит, при който поставяте  хората от един етнос в еднакви условия, но с леко отличаващи се религиозни доктрини и наблюдавате резултата...

Тезата ми е проста и почива на здравия разум и фактите. Тя е следната: ислямът поне в общоприетата му форма тотално отрича интелектуалната честност, половото равенство и демокрацията. Макар и да не може да бъде лесно разбрано от политически коректните и сантименталните, истината за исляма е, че той понастоящем е радикален, а не умерен. Общоизвестно е, че религиозни социопати избиват стотици невинни в европейски столици, взривяват сгради на ООН и Червения кръст, преднамерено унищожават деца, които взимат бонбони от американски войници по улиците на Багдад, отвличат журналисти и ги обезглавяват и иzлъчват това във видео-клипове, но никой в ислямския свят не протестира, защото това е джихад и се извършва, за да бъде защитен исляма. Това не се случи и в този форум и който е следил темата го знае добре.

Знаете ли коя е най бързо разрастващата се религия в Европа понастоящем? Познахте. Демографските тенденции са доста шокиращи, както може да бъде видяно от  

, т.е. ако сегашната раждаемост се запази, мнозинството във Франция след 25-30 години ще е мюсюлманско, и то без да взимаме предвид имиграцията.

В Западна Европа имигрантите мюсюлмани имат слабо/никакво желание да приемат светските ценности на държавите, в които живеят. От друга страна, те изискват толерантно отношение към своите средновековни традиции, сексизъм и антисемитизъм. Европейските правителства реагират водени от политическата коректност, моралната слабост и геополитическата недалновидност.

За мюсулманите светът се дели н а две:  Дар ал-Ислям (или Домът на Исляма) и Дар ал-Харб (или Домът на Войната). Макар да има умерени мюсюлмани, като цяло ислямът си остава вяра, стремяща се към завладяване на нови земи. Бъдещето,  в което правоверният мюсюлманин вярва, е че или всички неврници ще приемат Исляма,  или ще бъдат подчинени, или избити. Основния принцип в ислямската доктрина е: подчинявай или изтребвай неверниците, завладей света.

Причините? Има директна връзка между религиозната доктрината на исляма и екстремизма на много от тези, които го изповядват. Оказва се, че признаването на тази връзка е табу дори за мнозина от участниците в този форум, какво да говорим за политиците. Общата и по детски наивна представата е, че всички религии в същество учат едни и същи неща е пълна фантазия и заблуда. Мюсюлманските общества трябва да реформират религията си като се освободят от доктрините си за мъченичество и джихад основани върху метафизични възгледи за рай и ад. Те трябва да се откажат от метафизичните доктрини, които превръщат религията им в култ към смъртта.

Искам да подчетая, че всичко това са мои лични възгледи...

Приятели Logos и Arenas, кой ако не ние решаваме какво е добро в нашето религиозно учение. Ние четем например, че Исус казва: "Прочее, всичко, което искате да правят вам човеците, същото правете и вие тям" (Евангелие от Матея 7:12), но и: "Ако човек открие в първата брачна нощ, че неговата булка не е девствена, той трябва да я убие с камъни пред вратата на бащината й къща" (Второзаконие, 22:13-21), което е напълно извратено и налудничаво, но се прилага и днес в някои ислямски общности...  Има и христянски фундаментализъм, разбира се, но не това е темата... Всъщност темата винаги е една и съща: как да освободим другите и себе си от страданието и да бъдем щастливи. Бог не иска ли същото?

Крайно време да видим че май тезите и надъхването ти почиват на доста грешни факти, както и на последващо избиване на атавистична неприязън към исляма....Радвам се че си призна ...

А защо грешни факти и атавистична омраза ще попиташ... 

Първо, тибетците и Тибет никога не са били толкова репресирани нито сега нито в историята си както са репресирани палестинците и в частност всички араби от Израел, и западния свят... Защо, защото те не са се сблъсквали просто с тях.. изолирани са, и са в сферата на влияние на други държави, като Китай , Индия и Русия дори...

Отношенията м/у Китай в момента като сюзерен и Тибет като автономна република в Китай не почиват на омразата и злобата която съществува в момента  м/у евреи, християни и мюсюлмани... заради която страдат мюсюлманите, и в частност най-много палестинците....Бъркаш политиката на Израел, към палестинците с политиката на Китай към Тибет.... нямат нищо общо..... Израел е една изкуствено създадена държава оято се задържа само на база сила, и получава в отговор сила...

Китай кога е убил милион тибетци да те питам, кога Китай е извършвал масово сриване на тибетски жилища, кога е гонел от собствените им от векове земи тибетците, за да настани там само и единствено китайци? Така че особено се посмях на цифрата 1 000 000  тибетци ... буквално ми цитираш статията от българската Уикипедия... ами да беше я сравнил поне малко от малко с руската или английската че да не се излагаш толкова смехотворно.... едно нещо се проверява, защото Уикипедия колкото и да е богата на знания, и тя има пропуски особено когато някой е изсмуквал статии от пръстите си без да посочи достоверни източници, или поне да ползва темите за дадено нещо от другите езици и да си свери данните за по-голяма сигурност ...

Питаш защо тибетците няма атентатори самоубийци.... защото не им се налага, не защото религията им , която всъщност е вариация на Будизма основно , ги прави по-хрисими или по-добри....

Явно си пропуснал да прочетеш но тибетски сепаретисти ( които си имат организация ) също убиват китайски милиционери, и се борят  с китайците..... и на уж мирни манифестации тибетци са нападали жилища , магазини, и собственост на етнически китайци живеещи там... ( подпалвали, рушали )  Но за това малко се знае, защото Китайската политика не дава гласност на своите вътрешни проблеми пред света.... тибетците действат по същия начин както мюсюлманите уйгури срещу правителството.... 

А това че има разлика м/е будизма и исляма което променя начина на мислене на хората, да има го... Исляма не търпи несправедливостта и ни повелява да се борим срещу нея, учи да сме гордо изправени и единствено пред Единствения  на колене, пред никой друг..., докато будизма учи че е по-добре да си пееш мантрите или каквото там се прави, да си се прекланяш, и да се надяваш като овца на заколение Буда да слезе и да ти помогне....

В това отношение единствено съм съгласен че ние мюсюлманите сме по-активни, и по-действени.. будистите са на принципа на неотговарянето, недействието ( макар че Индия показва че  будизма също може да бъде радикален ) ... Останалото което ти вадиш като изводи са просто кал и шум в ушите ти..( по-скоро м/у тях ) 

Мюсюлманите в Западна Европа искат да бъдат равноправни, и приети за такива... а не да ги гледат като долна ръка хора, каквато е реалността в Европа... Защо, защото държат на бита и обичаите си.. защото са по-мургави.. защото са дошли по-необразовани... защото и още защото... А ти ми дрънкаш че не искали да се интегрират.. какво значи за теб интеграция, да бъдат като европейците.. с техния нрав, бит и обичаи.. .. Това драги не е интеграция, това е претопяване, сливане..... буквално....Ако не знаеш, мотото на ЕС е  "Единни в различията си " ...

Още от колониалната епоха, на арабския и мюсюлмански свят,запада гледа с пренебрежение, завист, страх  , гледа с лакомо око за използване на ресурса...гледа като пазар, гледа като на долна класа хора, гледа като на диваци .... не разбирайки тяхната култура, не разбирайки и исляма..

И пак започваш за радикалния ислям, исляма е радикален, благодарение на любимия ти запад драги... благодарение на Запада.... благодарение на всичко донесено от запада, направено от запада.... и особено на факта че запада създаде Израел за сметка на палестинците... Още нещо което явно не знаеш, но първите класически атентатори и самоубийци не са араби, не са и мюсюлмани.. те са евреи и християни.... В исляма самоубийството не е съществувало докато по примера на евреи и християни, под давление на жестокостите , геноцида и неправдите, под давление на безсилието, палестинците ( първите самоубийци атентатори ) не започват да се борят по този начин с евреите.... От кого са го видели според теб.. сами са го измислили нали .. 

За исляма Дар ал Харб е там където има насилие и неправда над мюсюлмани , там където се подкрепя това насилие и неправда над исляма.. .. Исляма няма за цел да завоюва света както се изхвърляш.. това е атавистичния ти страх ( понеже  исляма се развива и без война... печели и без война.. разширява се без война.. но на теб ти е удобно да го представиш като кръвожаден целящ да воюва и единствено да воюва, защото те е страх, защото си изтъкан от комплекси да живееш с нещо което не познаваш, защото мислиш че ще трябва да станеш мюсюлманин ако исляма победи - за справка погледни 500-те години, нима дедите ти са мюсюлмани вече ?  ) Това го показваш и от дадения линк за исляма .... А както знаем, страха кара хората да плюят, да отричат, да се озлобяват... 

Поне си призна... затова мога само да се усмихна :P

П.С А на брат ти Логос лъжеца, му личат още повече комплексите, които скрива зад уж логични и анализирани факти , с които плюе исляма... и пуска поредните безсмислени теологични теми ( напомнящи на спора за това колко дявола можели да седят  на върха на една игла - християнски спор разбира се) една след друга ( но явно вече без успех )    :)

Китай кога е убил милион тибетци да те питам, кога Китай е извършвал масово сриване на тибетски жилища, кога е гонел от собствените им от векове земи тибетците, за да настани там само и единствено китайци? Така че особено се посмях на цифрата 1 000 000  тибетци ... буквално ми цитираш статията от българската Уикипедия

Дори не съм поглеждал статията в уики, която като цяло е крайно ненадежден източник на информация, макра че и аз пиша понякога там. Престъпленията извършени в Тибет по време на културната революция са общоизвестни и по своята жестокост далеч надхвърлят това, което са направили израелците в Палестина. Но аз дадох това само като пример, защото темата не е за Тибет. Постинга ти е много дълъг и нямам време да отговарям на всичко, но накратко. Насилието в Близкия Изток напр. не би се случило без определената представа на хората за Бог. Мюсюлмани и евреи се карат за земи, като че ли Господ е брокер на недвижими имоти, който раздава парцели според повелите на Библията или Корана. Т.е. става въпрос за хора, които дефинират своята идентичност на основата на религията и воюват в името на Бог. Формално за територия, но всъщност единствената причина да не могат да съжителстват в мир е, че имат несъвместима представа за вселената, обусловени от техните религии.

Мюсюлманите в Западна Европа искат да бъдат равноправни, и приети за такива... а не да ги гледат като долна ръка хора, каквато е реалността в Европа... Защо, защото държат на бита и обичаите си.. защото са по-мургави.. защото са дошли по-необразовани... защото и още защото... А ти ми дрънкаш че не искали да се интегрират.. какво значи за теб интеграция, да бъдат като европейците.. с техния нрав, бит и обичаи.. .. Това драги не е интеграция, това е претопяване, сливане..... буквално....Ако не знаеш, мотото на ЕС е  "Единни в различията си " ...

С думи прости, Исляма в настоящата му форма и западната демокрация са несъвместими.

докато будизма учи че е по-добре да си пееш мантрите или каквото там се прави, да си се прекланяш, и да се надяваш като овца на заколение Буда да слезе и да ти помогне....

Тук напълно се заблуждаваш.

Дори не съм поглеждал статията в уики, която като цяло е крайно ненадежден източник на информация, макра че и аз пиша понякога там. Престъпленията извършени в Тибет по време на културната революция са общоизвестни и по своята жестокост далеч надхвърлят това, което са направили израелците в Палестина. Но аз дадох това само като пример, защото темата не е за Тибет. Постинга ти е много дълъг и нямам време да отговарям на всичко, но накратко. Насилието в Близкия Изток напр. не би се случило без определената представа на хората за Бог. Мюсюлмани и евреи се карат за земи, като че ли Господ е брокер на недвижими имоти, който раздава парцели според повелите на Библията или Корана. Т.е. става въпрос за хора, които дефинират своята идентичност на основата на религията и воюват в името на Бог. Формално за територия, но всъщност единствената причина да не могат да съжителстват в мир е, че имат несъвместима представа за вселената, обусловени от техните религии.

С думи прости, Исляма в настоящата му форма и западната демокрация са несъвместими.

Так си и мислех, иначе в Уикито нямаше да има толкова глупости понякога.. след като пишеш и ти ( предполагам имаш пръст и в статията за Тибет )

Но както и да е, я да видим всеизвестните ти факти, защото и аз знам доста неща за културната революция, и те са коренно различни от твоите лъжи и спекулации които се опитваш да пробуташ тука....Така че бъди добър да ни светнеш по-въпроса, защото иначе голите си приказки можеш да представиш пред други....

И примера е точен, защото това целеше.... лицемерието нали знаеш къде да го ползваш, и пред кого...

Насилието в близкия изток е поредица от събития, в която главна вина имат евреите и християните, след тях вече са мюсюлманите...Тоест, първопричината са християнството, след това юдейството.... Под управлението на исляма, тези земи са били мирни, и са съжителствали мирно всички религии... но вече не е така, откакто там стъпи да управлява християнството и след тях под тяхна воля и протекция юдейството......така че останалите ти глупости и опит за изопачаване на история, факти, събития, и религиозни наклонности, можеш да си ги спестиш....

П.С А само да добавя, като казахме за будизма и исляма, жертвите покрай ексцесиите в Кашмир, след разделянето на Индия и Пакистан, взема много повече жертви мюсюлмани , убити от будистки и индуистки радикалисти , отколкото културната революция на Китай в Тибет...многократно повече......

Редактирано от Diin (преглед на промените)

исляма се развива и без война... печели и без война.. разширява се без война...

Ако внимателно прочетеш какво си написал ще видиш, че думите ти потвърждава моята теза, а имено че една от основните ислямски доктрини е: подчинявай или изтребвай неверниците, завладей света.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.