Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Ето една миниатюра с Мохамед и ангели и сподвижници, в уикито всичко ще намериш, ако искаш де.

Siyer-i_Nebi_298a.jpg

Ето ти и персийска, Мохамед с кааба.Mohammed_kaaba_1315.jpg

Както виждаш стила е почти същия като при останалите миниатюри от същата епоха.Не знам откога датира забраната за изображенията, но е очевидно че през 14, 15 и 16 век такава забрана е нямало.Което е още едно доказателство, че има доста корекции и редакции на правилата и забраните в исляма.Интересно ми е, кой ги е направил? :)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Ще се опитаме да покажем още някои интересни твърдения на презентиращите Исляма. За мен няма съмнение, че това е направено с цел да се създаде добро име за религията ислям в очите на християните. За сега ще разгледаме следният цитат:

Свещенната война-Джихад

Войната не е цел на Исляма, нито е нормално състояние за мюсюлманите. Тя е крайно средство и се използва при извънредни обстоятелства, когато всички други мерки са безполезни. Това е истинското състояние на войната в Исляма.

Ислямът е религията на мира - неговото значение е "мир".

Едно от имената на Аллах е "Мир" ("Изворът на мира").

Всекидневните поздрави на мюсюлманите и ангелите е "мир", Раят е Домът на мира, прилагателното "мюсюлманин" означава "мирен".

И така – да видим каква е истината в Исляма

Свещенната война-Джихад

Войната не е цел на Исляма, нито е нормално състояние за мюсюлманите. Тя е крайно средство и се използва при извънредни обстоятелства, когато всички други мерки са безполезни. Това е истинското състояние на войната в Исляма.

Мохамед организирани 65 военни кампании в последните десет години от живота си / 622 г. първата година на Хиджра, до 8 юни 632 г. , когато Мохамед умира / и лично ръководи 27 от тях. Накрая той започва да напада племена, просто, защото те не са част от империята му. Дъщеря му Фатима, а неговия зет - Али не оцеляват след смъртта на Мохамед. Фатима почива от стрес от преследване в рамките на три месеца, а Али по-късно е убит. Синът му (внука на Мохамед) е убит от фракция, превърнал се днес в Суннити. Неговите хора станаха Шийти. Това е личния пример на така наречените миротворци – целият им живот е низ от военни кампании.

Пишещите тук мюсюлмани са суннити. Въпрос – Какво стори на Суннитите внукът на Мохамед, че вашите предци го убиха? Нож срещу исляма ли вдигна или обиди религията?

Сура 9, аят 5

5. А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат , сторете им път! Аллах е опрощаващ, милосърден.

Тук не се говори за някакво крайно средство нито, нито за извънредни ситуации, нито, че някой ще напада мюсюлманите. Разпоредено е да се избиват неверниците, въпреки, че няма насилие в религията. Достатъчно е само това не да става в четирите забранени месеца.

Ислямът е религията на мира - неговото значение е "мир".

Горното твърдение не е от незнание! В предговора на Корана, който чете всеки мюсюлманин у нас - в превод от проф. Цветан Теофанов е записано какво означава думата „Ислям".

Ислям (ислāм, име за действие от глагола аслама) на арабски означава отдаване, подчинение, послушание, което се отнася за всички вярващи и богобоязливи последователи не само на Исляма, но и на предходните небесни религии („хората на Писанието").

(Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени (муслимун).) (29:46)"

Толкова ясно е записано, че да се твърди друго е глупаво. Но как да напишат съвременните мюсюлмани, че мюсюлманин означава вярващ и в Писанието / Библията /?

Едно от имената на Аллах е "Мир" ("Изворът на мира").

Дали Аллах означава Мир???

Аллах в превод от арабски означава Бог. Той няма дадено име в Корана, т.е. няма самоличност и за това мюсюлманите са го обосначили с 99 думи, взети от Корана и Сунната.

Ето линк към въпросните 99 думи!

http://bg.wikipedia....%BB%D0%B0%D1%85

Въпрос – Под кой номер се намира името на Аллах – „Мир" или „ Изворът на мира"?

Представя се възможност да покажете на християните, че Аллах наистина означава „Мир". Посочете само номерът на едно от 99-те имена моля и те наистина ще се убедят!

Всекидневните поздрави на мюсюлманите и ангелите е "мир", Раят е Домът на мира, прилагателното "мюсюлманин" означава "мирен".

Мюсюлманин не е прилагателно, а съществително!

Не може съществително да се превежда като прилагателно.

Правилният превод е пак е записано в предговора към Корана от проф, Теофанов.

В Свещения Коран мюсюлманите (муслимун – деепричастие на глагола аслама; отдадени, посветили се на единия Творец и Господ).

46. И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: "Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени (муслимун)."

Мюсюлманин / на арабски муслимун / означава отдаден на християнския Бог!

Това е записано в Корана. Всичко друго са измислици на съвременните арабски улеми!

Ново доказателство за всемогъществото на Аллах е лъв, който произнася името му:

Лъв произнася името на Аллахhttp://www.youtube.com/watch?v=FqyypfaKKCM&feature=player_embedded#

Дори зверовете разбират, че Аллах е Всеправдив, Вседаряващ, Всевишен, Всемилостив, само не и ти Логос.

Шега :blink: Надявам се, че потребителите мюсулмани, които май съвсем се отказаха да участват в този форум, но може би го четат, имат чувство за хумор. Всъщност клипа си е правен от мюсулмани.

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Лъв произнася името на Аллахhttp://www.youtube.com/watch?v=FqyypfaKKCM&feature=player_embedded#

Дори зверовете разбират, че Аллах е Всеправдив, Вседаряващ, Всевишен, Всемилостив, само не и ти Логос.

Шега :) Надявам се, че потребителите мюсулмани, които май съвсем се отказаха да участват в този форум, но може би го четат, имат чувство за хумор. Всъщност клипа си е правен от мюсулмани.

Всяко нещо що е правено от мюсюлмани съдържа в себе си доза неистина! Този случай не прави изключение ...

Аллах в превод от арабски / както много пъти съм казвал / означава Бог!

Името на Бог не е посочено в Корана, защото всички арабски езичници са го знаели - това в СИН - името на езическия арабски Бог на Луната, чиято титла е била Ал-Илах

/ Божеството , Идола /. Арабският Аллах няма самоличност и за това мюсюлманите го обозначават с 99 - думи от Корана и Сунната.

В случая, лъвът би могло да се каже, че произнася на арабски титлата / Аллах / на Арабския езически Бог на Луната - Син!

Но може да се приеме, че лъвът по-скоро произнася на думата "Бог" на арамейски / езикът на Христос / - ЕЛЛИ ...

Така, че се чува Елли...

Но може да се приеме, че лъвът по-скоро произнася на думата "Бог" на арамейски / езикът на Христос / - ЕЛЛИ ...

Така, че се чува Елли...

Необразован дзвер.

Шега ;) Надявам се, че потребителите мюсулмани, които май съвсем се отказаха да участват в този форум, но може би го четат, имат чувство за хумор. Всъщност клипа си е правен от мюсулмани.

:hush: Е,и? ;) Дзверче мяука на арабски,дърветата пишат на арабски,растения образуват арабски думи,облачетата пишат по небето,ръкопис по кожата на дете,дете рецитира Коран на три годинки.... :speak: На чайнийс няма ли,инглиш,френч?Нямам против,но вече става,че Бог говори само арабски :lol6:

Редактирано от fringe (преглед на промените)

:D Е,и? ;) Дзверче мяука на арабски,дърветата пишат на арабски,растения образуват арабски думи,облачетата пишат по небето,ръкопис по кожата на дете,дете рецитира Коран на три годинки.... :P На чайнийс няма ли,инглиш,френч?Нямам против,но вече става,че Бог говори само арабски :P

Да не искаш Аллах да е полиглот? Той е създал един свещен език, който е крайно време да научим, ако искаме да го разберем и да се спасим.

Отново се извинявам на мюсулманите, т.е. просто се шегуваме.

Да не искаш Аллах да е полиглот? Той е създал един свещен език, който е крайно време да научим, ако искаме да го разберем и да се спасим.

Отново се извинявам на мюсулманите, т.е. просто се шегуваме.

:) Не разбира се,но по същата логика арамейският също е свещен или гръцкия...или други

Всъщност защо говорим различни езици и наистина ли преди много време е имало само един език?

Може и смешно да звучи за теб,но вярвам че Бог не е поставил едни хора над други или дадени езици над други.Но ако ги е поставил(или някои мислят,че са),мисля че е било за да ги изпита.Лесно човек се възгордява.

:clap: Не разбира се,но по същата логика арамейският също е свещен или гръцкия...или други

Всъщност защо говорим различни езици и наистина ли преди много време е имало само един език?

Може и смешно да звучи за теб,но вярвам че Бог не е поставил едни хора над други или дадени езици над други.Но ако ги е поставил(или някои мислят,че са),мисля че е било за да ги изпита.Лесно човек се възгордява.

Вавилонската кула :wors: Чисто логически Бог не може да бъде изведен, макар че мнозина изключително умни хора са опитвали. Съвременната научна парадигма също не се нуждае от подобно допускане, за да обясни възникването на Вселената, съзнанието и пр. Тъй че това е въпрос на вяра. Всъщност ти вярваш ли в Бог?

Моля те, да го изтриеш, защото тук обсъждаме Исляма, а не Турция. Всъщност това, което някой от нас критикуват е не тяхната религия, а фундаментализма и радикализма в нея. Прегледай темата по-внимателно и се ориентирай за какво иде реч. Благодаря ти предварително!

Вавилонската кула :speak: Чисто логически Бог не може да бъде изведен, макар че мнозина изключително умни хора са опитвали. Съвременната научна парадигма също не се нуждае от подобно допускане, за да обясни възникването на Вселената, съзнанието и пр. Тъй че това е въпрос на вяра. Всъщност ти вярваш ли в Бог?

:down: Имах предвид и някой друг възглед или теория за различните езици,не само от страна на християнството.

Може би живота е по-лесен като вярваш,отколкото да не вярваш.Така,че вярвам. :speak:

:clap: Имах предвид и някой друг възглед или теория за различните езици,не само от страна на християнството.

Може би живота е по-лесен като вярваш,отколкото да не вярваш.Така,че вярвам. :eek:

Защо свързваш Вавилонската кула с християството?А въпроса ти за езиците доста сериозен и силно се съмнявам че има безспорен отговор.Но се оказва, че езиците изчезват, щом свършат тези които ги говорят.2500 от езиците по света изчезват.

:) Имах предвид и някой друг възглед или теория за различните езици,не само от страна на християнството.

Може би живота е по-лесен като вярваш,отколкото да не вярваш.Така,че вярвам. :blink:

По-практично е, защото след като умреш, ако няма Бог не губиш нищо, но ако има отиваш да се пържиш в ада :P

Защо свързваш Вавилонската кула с християството?А въпроса ти за езиците доста сериозен и силно се съмнявам че има безспорен отговор.Но се оказва, че езиците изчезват, щом свършат тези които ги говорят.2500 от езиците по света изчезват.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Вавилонска_кула

По-практично е, защото след като умреш, ако няма Бог не губиш нищо, но ако има отиваш да се пържиш в ада

Това не е от най-важните ми причини,но става.

Лелееее 120 страници!!!! ;)

Пък после някои се чудят, защо най-много войни са станали заради религиите. :cool:

:cool: Имах предвид и някой друг възглед или теория за различните езици,не само от страна на християнството.

Може би живота е по-лесен като вярваш,отколкото да не вярваш.Така,че вярвам. ;)

Приятелю,

Вавилонската кула има различно предназначение в исляма и християнството!

Християните знаят какво е писано за нея в Библията!

А ти знаеш ли какво е написано за Вавилонската кула в исляма?

Приятелю,

Вавилонската кула има различно предназначение в исляма и християнството!

Християните знаят какво е писано за нея в Библията!

А ти знаеш ли какво е написано за Вавилонската кула в исляма?

Нямам идея,но с удоволствие ще те изслушам,така че заповядай :cool:

Нямам идея,но с удоволствие ще те изслушам,така че заповядай ;)

Сура 28

38. И рече Фараонът: "О, знатни, аз не знам да имате друг бог освен мен. И ми разпали [пещ] за [тухли от] глина, о, Хаман, и ми построй кула, дано зърна бога на Муса! Ала аз го мисля за лъжец."

Сура 40

36. И рече Фараонът: "О, Хаман, построй ми кула, за да достигна пътищата

37. пътищата на небесата, дано зърна бога на Муса! Но аз мисля, че е лъжец." Така бе разкрасено за Фараона лошото му деяние и бе отклонен от пътя. Коварството на Фараона винаги бе напразно.

В Корана е записано, че Вавилонската кула е построена с печени тухли от глина / нетрадиционен строителен материал за Египет, всички знаем от какво са строени пирамидите /.

Предназначението на Кулата / според Корана/ е - фараонът да се изкачи на нея и да види Богът на Мойсей.

Надявам се, че знаеш значението на кулата в християнството и историята със смесването на езиците на хората. Така те престават да се разбират и не могат да достроят кулата.

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Сура 28

38. И рече Фараонът: "О, знатни, аз не знам да имате друг бог освен мен. И ми разпали [пещ] за [тухли от] глина, о, Хаман, и ми построй кула, дано зърна бога на Муса! Ала аз го мисля за лъжец."

Сура 40

37. пътищата на небесата, дано зърна бога на Муса! Но аз мисля, че е лъжец." Така бе разкрасено за Фараона лошото му деяние и бе отклонен от пътя. Коварството на Фараона винаги бе напразно.

В Корана е записано, че Вавилонската кула е построена с печени тухли от глина / нетрадиционен строителен материал за Египет, всички знаем от какво са строени пирамидите /.

Предназначението на Кулата / според Корана/ е - фараонът да се изкачи на нея и да види Богът на Мойсей.

Надявам се, че знаеш значението на кулата в християнството и историята със смесването на езиците на хората. Така те престават да се разбират и не могат да достроят кулата.

Вавилонската кула няма нищо общо с Египет и фараоните.Това е сериозната грешка в Корана.А иначе печените тухли са вероятния материал от който е правена кулата.Даже в Уикито си пише, че е била зикурат и изобщо не е била строена за целта описана в Библията и Корана, тоест и двете легенди са погрешни.

Сура 28

Сура 40

laugh.giflaugh.gif  Логос, явно параноята и изопачаването ти на Корана продължава.... как само изкара че в аятите става дума за Вавилонската кула  :)

Вавилонската кула няма нищо общо с Египет и фараоните.Това е сериозната грешка в Корана.А иначе печените тухли са вероятния материал от който е правена кулата.Даже в Уикито си пише, че е била зикурат и изобщо не е била строена за целта описана в Библията и Корана, тоест и двете легенди са погрешни.

:cool:

laugh.giflaugh.gif  Логос, явно параноята и изопачаването ти на Корана продължава.... как само изкара че в аятите става дума за Вавилонската кула  :)

:cool:

Диин, няма параноя и изопачение.В Корана доста неща са трудни за разбиране, искаш да кажеш, че не е писано там нищо за Вавилонската кула, така ли? ;)

Диин, няма параноя и изопачение.В Корана доста неща са трудни за разбиране, искаш да кажеш, че не е писано там нищо за Вавилонската кула, така ли? ;)

Не четеш ли смешнико .. точно какво съм написал.. казах това което е написано :whist:

Проблем с българския език ли имаш ... :rolleyes:

А относно зикуртите, и какво може би евреите са си помислили за тях ,и съответно библията е пренесла като Вавилонска кула, е друг въпрос :rolleyes:

П.С А параноята е налице, Логос май показва колко е повърхностен, независимо колко уж умни теми е създал ( копирал тоест ) :cool:

Редактирано от Diin (преглед на промените)

laugh.giflaugh.gif Логос, явно параноята и изопачаването ти на Корана продължава.... как само изкара че в аятите става дума за Вавилонската кула :rolleyes:

:rolleyes:

Добре, токава да чуя - къде се намира въпросната постройка от печени тухли в момента и каква е нейната съдба?

Добре, токава да чуя - къде се намира въпросната постройка от печени тухли в момента и каква е нейната съдба?

Май трябва да си преформулираш въпроса... да не би да искаш да попиташ, къде аджеба се намира географски тази постройка от печени тухли, която в библията е така наречената Вавилонска кула , и каква е нейната съдба в настоящия момент .. нали всезнаещи :rolleyes:

П.С Обаче трябва да го направиш в друг раздел... защото не е за тука :rolleyes: няма връзка с исляма .... както ти се опитваш да си измислиш

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Не четеш ли смешнико .. точно какво съм написал.. казах това което е написано ;)

Проблем с българския език ли имаш ... :rolleyes:

А относно зикуртите, и какво може би евреите са си помислили за тях ,и съответно библията е пренесла като Вавилонска кула, е друг въпрос :rolleyes:

П.С А параноята е налице, Логос май показва колко е повърхностен, независимо колко уж умни теми е създал ( копирал тоест ) :cool:

Не четеш ли смешнико .. точно какво съм написал.. казах това което е написано :whist:

Проблем с българския език ли имаш ... :whist:

А относно зикуртите, и какво може би евреите са си помислили за тях ,и съответно библията е пренесла като Вавилонска кула, е друг въпрос :cool:

Не ги е копирал, темите са си негови.Не само ти и аз имаме различни никове.А темите са му умни и логични , без уж.Ако имаш някакви сериозни доводи, дай да ги чуем.С това което не съм съгласен - казвам си го в прав текст, мисля можеш и сам да го прочетеш.Както Корана , така и Библията са писани от хора, от там са и грешките и двусмислието. :cool:

Май трябва да си преформулираш въпроса... да не би да искаш да попиташ, къде аджеба се намира географски тази постройка от печени тухли, която в библията е така наречената Вавилонска кула , и каква е нейната съдба в настоящия момент .. нали всезнаещи

П.С Обаче трябва да го направиш в друг раздел... защото не е за тука ;) няма връзка с исляма .... както ти се опитваш да си измислиш

Да де, ама това което е записано в Корана е нонсенс, показва пълно непознаване на фактите.Фараоните не са правили постройки от печени тухли никога, как може всемогъщия и всезнаещ бог да не знае такива елементарни неща?

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.