Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Линукс не е моята операционна система!

Featured Replies

преди 16 минути, Ивайло Димов написа:

Пъха единия край на кабела ф носа ..дугия край.............на "изхода "HDMI обмяна на нещата

Нее другия край за по добър ефект го пъха в контакта :)

• Отговори 833
  • Прегледи 93,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аре де, нали сте все готини хора събрани тук в този раздел? Защо всеки реагира като ужилен след като след като споменах един от най-големите недостатъци на любимото Ви ОС , а именно недостъпността му

• Знаеш ли ,видях на колко си годинки и нямам какво да ти кажа,освен....Успех !

• Абе вие сте вчерашни юзъри, дето никакво понятие си нямат, ама за сметка на това сте фенове. Е, линуксът не става за обикновения потребител. Има само два типа потребители, които спокойно биха използва

Публикувани изображения

Сакън ,ще се затрие ...........като знам колко е глъм ще вземе да опита :)

преди 39 минути, Ивайло Димов написа:

Па може кат го разтресе да му светне някоя лампа че има по лесни начини "Милена" да си ограничи трафика а не чрез лончъри :)

преди 2 часа, vpvelev написа:

В крайна сметка не разбрах, защо тия, които ползват Линукс обясняват, защо Линукс не е тяхната операционна система?

не разбрахте ли че темата е от раздел празни приказки демек 100 процента спам

на 18.05.2020 г. в 22:25, Ивайло Димов написа:
на 18.05.2020 г. в 22:16, petie1 написа:

Нее другия край за по добър ефект го пъха в контакта :)

Може пък да изпише ... „Зареждане“!

на 18.05.2020 г. в 23:28, ninov написа:

не разбрахте ли че темата е от раздел празни приказки демек 100 процента спам

Темата е на принципа - „Боб по хайдушки“

Spoiler

Бобът завира. Изхвърля се първата вода. Отново се сипва вода. Бобът кипва с втората вода. И тя се изхвърля. Когато кипне третата вода, тя се изхвърля заедно с боба. Агнето вече е изпечено.

Хайдутин боб яде ли?

Демек - да не скучаят някои!

преди 3 минути, Валсо написа:

Боб - не знам, ама бой със сигурност. :D

Хахах, т'ва верно ли е Робърт Де Ниро? :D Изглежда толкова древно, че не е за вярване, че е той. :D 

Не говорех лично на или за теб, а за хайдутина. Като бях малък и направехме някоя беля, дъртите ни наричаха "айдути" или "айдуци". Предполагам произлиза точно от "хайдути", а ако не ме лъже паметта (понеже историята никога не ми е била силен предмет), хайдутите са нещо като бандата на Робин Худ - разбойници за едни, герои за други и затова казах, че хайдутинът боб може и да не яде, ама бой със сигурност яде. :D 

преди 10 часа, Валсо написа:

Хахах, т'ва верно ли е Робърт Де Ниро? :D Изглежда толкова древно, че не е за вярване, че е той. :D 

Упс - сори! Все забравям, че си 'лапетия!!!
Все пак ти си 84-и набор, а филма е 1976 година! Тоест - 12 годин' преди да си се родил.

Колкото до хайдутите и боя ...

https://youtu.be/VA_egZpFafw

• 3 седмици по-късно...

Колкото и да се опитвам да избягам от Уиндоуса не става и не става...

Поредната спънка при линуксите: Викам да си сложа една лека ОС като Манджаро, Кде Нион и т.н за разработка на приложения (кодиране), че с Уина доста тежко става като отвориш няколко неща на моята машина...

Предния път махнах Линукса, защото приложенията за Usenet не работиха, но след малко ръчкане успях да подкарам едното на Вируална машина и викам окей и тоя проблем се реши, няма нужда вече от Windows.

Обаче отново голяма спънка. Инсталирането на expo-cli е пълна мъгла... Но преди да стигнем до него - node js и npm да инсталираш дори е мъгла.

В някой дистрота е супер стара версия, в други пък дава грешки при инсталиране... 

При някой работи само със sudo, при други работи по-добре без него...

Но след известна борба и ъпдейтване на пакетите ръчно, понеже освен в Манджаро в дебиън и убунту производни са супер стари се подкарва...

После идва expo-cli ей там вече е бой на нинджи в тъмна нощ.

При някой се инсталира без --глобал, при други е задължително да го има.

При някой трябва sudo, при други не...

При някой с npm не става, трябва с yarn... Обаче някой нямат yarn...

После дава проблеми за "paths", че не са коректни и трябва ръчно да ги поправяш...

След часове борба на някой дистрибуции започва да работи както трябва... При други няма никакъв успех.

И стигаме до VS code...

Зареждаш приложението и бам - терминала на VS code не работи с expo-cli. 

Все едно expo не е инсталирано... И до тук...

Накрая инсталирах пак Windows 10 инсталирах node js последната версия от сайта, инсталирах с npm expo-cli без никакви проблеми.

VS code работи както трябва, няма никакви грешки... 

Всичко за около част (фреш инстал + инсталиране на всички програми които ползвам + инсталиране на описаните неща по-горе).

Както Linux хейтърите казват: При Windows просто всичко работи. И в тая ситуация са прави...

Линукс работи според нуждите на потребителя, ако не ми трябваше expo-cli най-вероятно нямаше да имам нужда от Windows, но за опделени неща, колкото и да го сучиш тоя Линукс, не можеш да ги подкараш както трябва.

Същото както с някой игри - просто не работят...

И така завъшва още едно "приключение" с Линукс.

Засега ще му се радвам във Виртуална машина явно...

Когато Линукса за потребители (не го подчертавам случайно !) догони Уиндос , тогава ще стане като него..... ! :nono:

преди 56 минути, by_chechi написа:

Когато Линукса за потребители (не го подчертавам случайно !) догони Уиндос , тогава ще стане като него..... ! :nono:

по какво да го догони по брой хаквания,вируси или цена

преди 1 час, MisterDimchev написа:

node js и npm да инсталираш дори е мъгла.

При мен са инсталирани по дефол. Скоро не съм ги ползвал, но преди 2 години си работеха без проблем.

В някой дистрота е супер стара версия, в други пък дава грешки при инсталиране... 

Затова предпочиам "ролинг" дистрота с най-новите версии на програмите и ядрата.

Зареждаш приложението и бам - терминала на VS code не работи с expo-cli. 

VS code на коя фирма беше разработка? Те много обичат Линукс и да му подливат вода когато и където могат.

Накрая инсталирах пак Windows 10 инсталирах node js последната версия от сайта, инсталирах с npm expo-cli без никакви проблеми.

VS code работи както трябва, няма никакви грешки... 

Браво! :yanim:

Колега и да правиш разбор на всяко изречение, все тая... Крайния резултат е същия.

И не ви разбирам аз такива като тебе, които все търсите извининения...

Какво значение има на коя фирма е? Важен е резултата - не работи.

А и проблема не е във VS code, понеже по начало както казах пътищата (paths) са супер объркани при Линукс и просто едното не може да направи връзка с другото.

Но човек който не ползва тези неща, няма как да разбере.

Някой неща са си така и трябва да се приеме.

Както при Windows боклуците с които идва и никога няма да ползваш, платените приложения като Кенди кръш, гадни ъпдейти и т.н.

Стига с това търсене на извинения...

Преди 2 години му било работило - expo-cli не работи със стари версии.

Цитат

node  -v

може да се провери с коя версия е в момента.

Но както казах и на Ролинг си има проблеми и пак е борба да го подкараш.

И мисля, че тази част:

Цитат

Линукс работи според нуждите на потребителя.

описва ситуацията най-добре.

8DXg5mr.png

Какво....:eek:

Node и nmp нямат ли си репота?

преди 8 часа, petie1 написа:

Какво....:eek:

Node и nmp нямат ли си репота?

Не зная колегата какъв програмист е, щом го плаши и не може да се оправи в различни ОС.

А това, че не може да се оправи с пътищата просто нямам думи:

преди 9 часа, MisterDimchev написа:

А и проблема не е във VS code, понеже по начало както казах пътищата (paths) са супер объркани при Линукс и просто едното не може да направи връзка с другото.

Все пак се иска запознаване и работа няколко месеца или година с дадена ОС. А не веднага да влезеш в нейния раздел във форума и да пишеш защо не била твоя ОС. Лошото е че твърденията, защо не е твоя ОС не са верни, защото явно не познаваш Линукс.

Но както казах и на Ролинг си има проблеми и пак е борба да го подкараш.

Тази борба не е свързана с това, че е ролинг системата. Много не могат и се борят да подкарат и не-ролинг системи.

Но човек който не ползва тези неща, няма как да разбере.

Така е. Представи си че съм ги ползвал тия неща и затова ти отговарям, а не да се намирам на приказка.

Ако въпросът ти и оплакванията бяха в друга тема то много хора тук щяха да ти помогнат да подкараш нещата и под Линукс и да се оправиш с пътищата например.

преди 14 часа, ninov написа:

по какво да го догони по брой хаквания,вируси или цена

По брой хаквания отдавна го е минал, по вируси няма да го догони защото никой няма да си губи времето да прави вируси за двамата Линукс потребители, а цената на Вина е 0 лева, сваля се безплатно от сайта на МС, за разлика от платени дистрибуции като Ред Хат или СУСЕ (да не се бърка с опенСусе).

Колега, стига с това цитиране, че е супер досадно. Пиши без да споменаваш.

А този разбор на изречение е супер смешна история.

Като цяло проблем с приемането на информация ли имаш?

Както съм написал, подкарал съм ги на повечето дистрота, просто отнема по няколко часа и накрая пак не става както трябва да е.

Цитат

А това, че не може да се оправи с пътищата просто нямам думи

Отново нещо което не съм казал. Казах, че при Лунукс са супер объркани и сам трябваше да редактирам пътищата... В предод: Редактирах ги.

Не ползвам линукс от вчера, за да излизаш с номера "Ама ти си нов и затова имаш трудности".

Къв програмист съм бил? Начинаещ... Но все пак ти изобщо Експо ползвал ли си, дори и начинаещ да си, има един начин за инсталиране и крайния резултатат е работи или не.

Пак да беше отделил време да проучиш, че по принцип инсталирането трябва да е с 2 команди в терминала. Точно както с 2 команди в Пауършела на Windows всичко се инсталира без никакви грешки и объркани пътища.

А, ако беше вложил малко време да потърсиш и да видиш безброй постове в гугъл за проблеми при Линукс, може би нямаше да ми излгеждаш толкова глупаво... Ама важното е да се правим на "про-та", всичко да разбираме и другите да са глупавите... Жалка история...

И все пак не очаквам от човек нямащ достатъчно капацитет да разбере написано, да ми дава акъл и оценка какъв съм бил аз...

П.С: 

Цитат

Лошото е че твърденията, защо не е твоя ОС не са верни, защото явно не познаваш Линукс.

Гледам ползваш Arch, имаш се за разбирач. 

Покдарай Експо-то, накарай го да работи както трябва с VS code и тогава ела кажи "проблема е в тебе". Дотогава си поредния интернет джедай който може всичко и другите са тези които не знаят. :)

П.С 2: Толкова ли е трудно да се приме, че определени неща не работят в някой ОС-та? Ами да се излиза с глупави извинения и с типичното "Ти си проблема". Както аз приемам, че Windows в определени неща е супер зле, може да се приеме, че и Линукс и Мак ОС също в дадени сфери си имат проблеми.

Тука ще кажеш потребителите имат дял в Майкрософт или пък те са девелъпарите на определени Линукс дистрибуции и се борят с кръв и нокти, готови да оправдаят всеки  проблем с това, че проблема е в човека, а не ОС-то. 

Какви маниаци има не разбирам... През знаете кое ми е какво ще ползвам, важен ми е крайния резултата: отнема ли ми 2 часа да направя нещо, което при друга ОС се прави за 2 минути и работи ли както трябва да работи... От там нататък каквито искаш извинения си измисляй, пак ми е през знаеш къде...

преди 16 минути, MisterDimchev написа:

И все пак не очаквам от човек нямащ достатъчно капацитет

Това как го разбра?

преди 16 минути, MisterDimchev написа:

Гледам ползваш Arch, имаш се за разбирач. 

Долу-горе.

преди 17 минути, MisterDimchev написа:

Дотогава си поредния интернет джедай който може всичко и другите са тези които не знаят.

Няма такова нещо. Не съм такъв.

преди 18 минути, MisterDimchev написа:

Като цяло проблем с приемането на информация ли имаш?

Като цяло, засега нямам никакви проблеми, особено с приемането на информация ;)

преди 20 минути, Hot Bastard написа:

По брой хаквания отдавна го е минал, по вируси няма да го догони защото никой няма да си губи времето да прави вируси за двамата Линукс потребители, а цената на Вина е 0 лева, сваля се безплатно от сайта на МС, за разлика от платени дистрибуции като Ред Хат или СУСЕ (да не се бърка с опенСусе).

от кога уиндолс е безплатен то свалянето безплатно не  прави използването му легално без активация 

преди 9 минути, ninov написа:

от кога уиндолс е безплатен то свалянето безплатно не  прави използването му легално без активация 

То и Линукс е безплатен само ако времето ти няма никаква стойност! Цял ден праскате команди и накрая пак нищо не сте свършили.

преди 2 минути, Hot Bastard написа:

То и Линукс е безплатен само ако времето ти няма никаква стойност! Цял ден праскате команди и накрая пак нищо не сте свършили.

а защо не сложиш времето за инсталиране на всякакви драйвери програми защитни стени и каквото се сетиш още в уиндолс

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.