Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако сте писатели какъв сюжет би имал първия ви роман

Featured Replies

Здравейте мили момичета. Ще се радвам ако темата ви хареса. Тъй като обожавам да пиша исках да направя тема в която да развихрим въображението си и да разкажем свой сабствени любовни истории. Аз самата имам написани две такива разказчета и ще започна първа. В моята история главни герои са Аманда и Майкъл. Запознават се на ревю - двамата са дизайнери. Първата част от разказа е тяхната сватба. Развълнуваната булка с трепет очаква започването на церемонията но се оказва че младоженецът не е пристигнал. Разтревожена излиза от колата когато вижда полиция. Доближава я някакав инспектор, който казва че е станала катастрофа и убития трябва да се индентифицира. Изпаднала в шок Аманда се свлича на земята. Когато се събужда отива в оправлението заедно със родителите на убития за да направят ДНК тест. Аманда не обелва нито думичка. Прибира се в дома си и се затваря в стаята сгушена на леглото, стиснала голям заек подарък от любимия. След няколко часа резултатите са готови - мъртвият е нейния любим. Гони всички от дома си и се връща в стаята; мъката я разяжда; накъсва сватбената рокля и я запалва във ваната; огънят се отразява в очите й, в които блестят сълзи. На погребението е като зомби - не съзнава какво става, мисли само за Майкъл. Посяга към затворения ковчег иска да го види за последно но приятел на Майкъл я спира с думите че той не би искал да го види такъв той е обезобразен. Две години по късно тя е на гроба и моли за прошка - започва нов живот; ще се омъжва за неговия приятел. Седмица преди сватбата заминава да представи моделите си на модно изложение в Милано. На коктейла отива с неин познат. Изведнъж зелените очи на един от гостите я пронизват - същите очи които вече две години копнее да види. Побягва но той я догонва. Пита го защо й го е причинил защо се е представил за мъртъв но той я целува без да каже нищо. Тя се отскубва и си тръгва. Наранена и мислейки че не е искал да се оженят и затова е исценирал смърта си,Аманда се връща обратно у дома. Идва сватбата - тя е прекрасна но церемонията е прекъсната от Майкъл. Обяснява че е открил че същия приятел, за когото Манди се омъжва е престъпник. Перял е незаконни пари и след като е предал докоментите, които го уличават, е изведен от страната с програма за защита на свидетелите докато трае раследването. Ето защо е трябвало да "умре". Така той си връща любимата, лошия е в затвора а усмивките се връщат в живота на героите.

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

• Отговори 71
  • Прегледи 15,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да се разпиша и тук, определено съм от форумките с леки писателски наклонности, обичам да си представям различни сюжети и сцени, а когато имам време и да ги разписвам. За съжаление последното ми е дос

• Ее, Пете изби рибата с този сюжет - страшен ее много ме изненада, с това че съвременнен, мислех че предпочиташ историческите... Аз от около десетина години имам готова история, която много искам да н

• Praskovka72
    Praskovka72

Ако аз напиша роман някога ще е бестселър само защото ще звучи реално и няма да е изсмукан от пръстите си , което съответно обижда интелекта на четящия. По това се различават бозите от стойностните, к

Брей.Идеята е хубава.Само трябва да го развиеш.Имам предвид като обем.:blink:

Хм,не разбрах написала ли си повече и само даваш резюме, или това е началото?!

Ако си го написала можеш да дадеш линк или нещо подобно.

Иначе-да,кой не си измисля истории.Аз например чета от пубертета и редовно си вземах арлекинчетата,но наистина рядко ми харесваше всичко написано и си измислях нов край,нови сценки или преправях и добавях нещо.Чак да пиша не съм пробвала ,ама то това не е за всеки.http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

ПП:Нали знаеш,че тук има един роман дето се пише от всички,а и тема в която се коментира и обсъжда работата на нашите писатели.Обаче романа е исторически.Но то си е нормално,май повечето хора тук харесват повече историчиските книжки.

Мойта първата пък е за три принцеси тризначки, които за да им бъде спасен живота, баща им и брат им ги омъжват. И общо взето, книгата се разказва за средната сестра, която се жени за Марокански шейх. (най-голямата я омъжих за Шотландски Леърд, а най-малката за Датски принц), някой ден, ще напиша нещо и за тях. :blink:

• Автор

Да написала сам го и като цяло това е историята но разказана накратко. Цялата история е писана преди две години в 10 клас в тетрадка одавна се каня да я препиша и да я кача в интернет.Освен нея имам написани още две такива романчета но идеята ми е всики да напише на кратко за свойте фантазии.Мисля че найстина ще е интересно.А за романа който се пише следя го с интерес но вече писах в друга тема и стана грешка и ми се скараха.Не искам да згафя пак.http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Мойта първата пък е за три принцеси тризначки, които за да им бъде спасен живота, баща им и брат им ги омъжват. И общо взето, книгата се разказва за средната сестра, която се жени за Марокански шейх. (най-голямата я омъжих за Шотландски Леърд, а най-малката за Датски принц), някой ден, ще напиша нещо и за тях. :)

Мила, знаеш ли, че точно твоята(Неукротима съблазън май се казваше :wors: )съм я чела в един сайт и много ми беше харесала, но изведнъж спря да пускаш нови глави, а от вътре ме човъркаше да разбера какво става нататък :clap:

Иначе и аз бях се запалила да пиша, даже имам готов материал, но все не ми остава време да пиша, а пък идеи имам много http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Мила, знаеш ли, че точно твоята(Неукротима съблазън май се казваше :) )съм я чела в един сайт и много ми беше харесала, но изведнъж спря да пускаш нови глави, а от вътре ме човъркаше да разбера какво става нататък :clap:

Иначе и аз бях се запалила да пиша, даже имам готов материал, но все не ми остава време да пиша, а пък идеи имам много http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Хихи, да бях я качвала едно време в ХуЛиТе, ама спрях. Почти съм я довършила, малко ми остава до края, и знам какво трябва да стане, ама не ми идват точните думи :wors:

страшно интересна тема момичета,поздравления, :angry: особенно тази за дизайнерите,мила защо не я качиш да и се насладим,а ти Ине как може още да ни си я качила тази история,много добър сюжет :angry::huh:

Както казва РЕРINКА,всички сме си измисляли истории и имаме материал за по два романа. Аз обаче моите истории си ги имам за лични и не искам да ги разказвам,показвам,качвам..... И момичета, всички бързаме като пишем,някъде си имаме образователни пропуски или се глезим на шега, ама някои постове въкат от правописни грешки.Това дразни и на моменти нич не гледам сериозно на тези писания.Не знам за вас,но ми се струва въпрос на уважение към съфорумниците да се постарае човек,поне очевадни да не правил

Ако аз напиша роман някога ще е бестселър само защото ще звучи реално и няма да е изсмукан от пръстите си , което съответно обижда интелекта на четящия. По това се различават бозите от стойностните, когато затвориш последната корица да гледаш тавана и да не можеш да се върнеш в реалността . И обезателно романът ще е един или най-много два, защото стойностното се гради не на конвейр.

Както казва РЕРINКА,всички сме си измисляли истории и имаме материал за по два романа.

Аз обаче моите истории си ги имам за лични и не искам да ги разказвам,показвам,качвам.....

И момичета, всички бързаме като пишем,някъде си имаме образователни пропуски или се глезим на шега,

ама някои постове въкат от правописни грешки.Това дразни и на моменти нич не гледам сериозно на тези

писания.Не знам за вас,но ми се струва въпрос на уважение към съфорумниците да се постарае човек,поне

очевадни да не правил

Виж сега, правил, не правил, ако разбрал е добре щото това нали не е роман а човешка мисъл споделена на мига. Аз се дразня когато ги видя в книга защото там е мястото да покажеш интелект на превод редакция и ... професионализъм му се казваше май. А във форумите е важно да си истински с постовете си и хората като четат да си казват да и аз така мисля. Я не издребнявайте, че една запетая няма напиша повече. И по темата: браво момичета дерзайте! Не е важно дали ще ви потупват по рамото за труда. Важно е да Ви доставя удоволствие това, което правите!

Ако аз напиша роман някога ще е бестселър...

По-скромно не можа да се изкажеш :clap::super:

Многопластов. Ще има много обрати, ще преобърна света и начинът по който читателя гледа на света. Непременно ще има много хумор, малко драма, разкрепостеност и морал, страст и безчувственост, потен секс Публикувано изображение и аскетизъм. Абе, ще пека престрашилият се да ме чете на бавен огън Публикувано изображение

Многопластов. Ще има много обрати, ще преобърна света и начинът по който читателя гледа на света. Непременно ще има много хумор, малко драма, разкрепостеност и морал, страст и безчувственост, потен секс Публикувано изображение и аскетизъм. Абе, ще пека престрашилият се да ме чете на бавен огън Публикувано изображение

Че ти и сега го правиш, не смей да отричаш :rolleyes: Само моля, не се впускай в създаването на трудове с общ обем над 100 печатни страници. Последствията могат да бъдат апокалиптични :speak:

Че ти и сега го правиш, не смей да отричаш :speak: Само моля, не се впускай в създаването на трудове с общ обем над 100 печатни страници. Последствията могат да бъдат апокалиптични :wors:

:rolleyes:

имам нова тема глава

Нахалитет :rolleyes:

Нахалитет :rolleyes:

Публикувано изображениеЧувала ли си "отредил съм ти главна роля в сексуалните ми фантазии!" Публикувано изображение

... е, да кажем, че имаш главна роля в романа който бих написал Публикувано изображение

Нидей, ласкайш мъ :cool: Пък и ще те ревнуват :hush:

Тъй като чета от както се помня, моите съквартиранки ме караха да им разказвам някоя книга вечер преди да заспим. Почти винаги си измислях историите или така ги променях, че авторите не биха си познали романите. С моето развинтено въображение, никак не е чудно, че докато не им казах, че си измислям така и не разбраха. Историите се раждат много лесно във въобръжението, но много трудно се претворяват в нещо реално написано. От опит знам, че е много трудно да се пише роман. Въпроса не е в това да напишеш нещо само заради идеята, а да го напишеш така, че ако някой тръгне да го чете, да стигне до края без да усети. Първият ми роман, непременно ще е пълен с много романтика и хумор. Много държа да е забавен и различен. Но на този етап, не се чувствам готова за нещо толкова сложно като това не само да го започна, но и да го завърша.

Тъй като чета от както се помня, моите съквартиранки ме караха да им разказвам някоя книга вечер преди да заспим. Почти винаги си измислях историите или така ги променях, че авторите не биха си познали романите. С моето развинтено въображение, никак не е чудно, че докато не им казах, че си измислям така и не разбраха.

Историите се раждат много лесно във въобръжението, но много трудно се претворяват в нещо реално написано. От опит знам, че е много трудно да се пише роман. Въпроса не е в това да напишеш нещо само заради идеята, а да го напишеш така, че ако някой тръгне да го чете, да стигне до края без да усети.

Първият ми роман, непременно ще е пълен с много романтика и хумор. Много държа да е забавен и различен.

Но на този етап, не се чувствам готова за нещо толкова сложно като това не само да го започна, но и да го завърша.

Мноооого много си права. И аз примерно мога да ти разкажа с подробности за роман, роден от моето въображение, но когато се стигне до описване на сцената, репликите и детайлите не винаги ти идват правилните думи. И от там става доста по-сложно. Не стига само да имаш богато въображение да измислиш роман, но и богат набор от думи и фрази, и умението да ги съчетаеш така, че да се получи нещо уникално.

Даа,напълно съгласна.Историите лесно се измислят,но претворяването на книга изисква умения,които не мисля,че притежавам.Въображението обаче ми е доста развинтено.;)

Не бих го карала на въображение, не.

По-скоро би бил реалистичен. С онези историйки от улицата, онези проблеми в обществото, за които никой не иска да говори.

В него ще има и алкохол и дрога и много много перверзен секс.

Ще си бъде черно на бяло - и с красивите моменти и гротесковите такива.

По-скоро нещо такова бих се склонила да напиша...

Първият роман, който написах се казва "Забранена любов". Накратко разказва се за една жена, която се превръща в различни животни и се влюбва в мъж, който работи за една организация, която я издирва за да я хванат и да експериментират с нея. Романът е фантастика и романтичен. Просто когато започнах да го пиша бях на такава вълна. Но сега пиша един друг, който се казва "Тайната". Първият е страшно слаб, бту. :blink:
  • Автор

Първият роман, който написах се казва "Забранена любов". Накратко разказва се за една жена, която се превръща в различни животни и се влюбва в мъж, който работи за една организация, която я издирва за да я хванат и да експериментират с нея. Романът е фантастика и романтичен. Просто когато започнах да го пиша бях на такава вълна. Но сега пиша един друг, който се казва "Тайната". Първият е страшно слаб, бту. :D

Не мисля че е слаб.Темата е интересна миличка.Ще се радвам ако споделиш и за втория нещичко.Имаш въображение.:D:yanim:;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.