Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

BitDefender - въпроси, проблеми, дискусия (обединена)

Featured Replies

Някакъв потенциално опасен процес е спрян. Въпроса е какво си инсталирал, или е фалшива аларма от Bitdefender.

Той си е инсталиран...единия процес е Hitman Pro а другия си е на Bitdefender - AntiCryptoLocker а пищи и от двата ...

• Отговори 759
  • Прегледи 145,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Bitdefender 2014   x86 Bitdefender 2014 Antivirus Plus   Bitdefender 2014 Internet Security   Bitdefender 2014 Total Security   x64 Bitdefender 2014 Antivirus Plus   Bitdefender 2014 Inter

• Мисля , че тази настройка . Поне при мен след като я направих праща откритите зарази в карантината. Между другото може да прегледаш тези : http-~~-//www.youtube.com/watch?v=W4IbPS4F7zo http

• проблема е решен!Всъщност се оказа че не е в настройките на програмата,а самата програма има такъв бъг.Не предполагах че проблема може да е в програмата като такава..затова се подведох.Обещават да ра

Публикувани изображения

Той си е инсталиран...единия процес е Hitman Pro а другия си е на Bitdefender - AntiCryptoLocker а пищи и от двата ...

той бит енджина се разпространява като вирус, кaк няма да го засича  :ph34r:

По - точно процесът е на HitmanPro.Alert или излиза, че имаш два едновременно работещи инструмента с еднакво предназначение и те най - вероятно са в конфликт. Поздрави.

http://www.surfright.nl/en/home/press/surfright-announces-alert-3

Всъщност HMP.Alert не би трябвало да влиза в конфликт с Bitdefender. Тя работи на ниво - minifilter driver.

Колкото до другия инструмент, той си е на Bitdefender и е още по-странно да засичат собственото си творение след като има цифров подпис на Bitdefender лол.

Според мен и двете са фалшиви тревоги. :)

Всъщност HMP.Alert не би трябвало да влиза в конфликт с Bitdefender. Тя работи на ниво - minifilter driver.

Колкото до другия инструмент, той си е на Bitdefender и е още по-странно да засичат собственото си творение след като има цифров подпис на Bitdefender лол.

Според мен и двете са фалшиви тревоги. :)

Changelog IMPROVED: Compatibility with Kaspersky, Bitdefender and NortonIMPROVED: CryptoGuard filter driverIMPROVED: Overall performance

http://www.wilderssecurity.com/threads/hitmanpro-alert-support-and-discussion-thread.324841/page-56

Точно с него и Norton имаха най - много сигнали за несъвместимост, които се решаваха с поредната версия, но след ъпдейт на Bitdefender се започва отново. Темата стана 70 стр. и вече не се ориентирам кое къде беше. Ако иска Николай Гергишанов може да я поразрови,  но аз се надявам скоро да излезе v.3. Поздрави. 

Безплатната версия, някой ползва ли я? Би трябвало да е на същото ниво, като платената нали така? Но, след като я инсталираш, се показва една сравнителна таблица. И там Бита е малко по-напред в сравнение с Avas free. А Avast free, е доста назад в класацията на AV test например.

Ползвам на Бит само това:

http://labs.bitdefender.com/projects/usb-immunizer/overview/ . USB-защитник. То може и ръчно да си го направи човек, ма не съм сигурен точно как... Доколкото разбирам - създава празен .inf файл - autorun.inf - който не може да бъде променян, трит, преименуван. По този начин насадила се заплахата не може да си създаде свои инструкции за разпространение и си седи там без да е заплаха. Или може би грешно съм разбрал...:) Не знам...

По-скоро е защита за предотвратяване на зарази от USB  устройства.

Безплатната версия, някой ползва ли я? Би трябвало да е на същото ниво, като платената нали така? Но, след като я инсталираш, се показва една сравнителна таблица. И там Бита е малко по-напред в сравнение с Avas free. А Avast free, е доста назад в класацията на AV test например.

Аз лично нямам доверие на подобни класации. В av-test намерих някаква класация:

Average Protection Score 2013 - Home user products

Публикувано изображение

Обърнете внимание какви програми са в класацията:

Bitdefender Internet Security;

F-Secure Internet Scurity;

G Data Internet Security;

Kaspersky Internet Security

и някъде по-надолу

Avast Free Antivirus.

Това си е чиста подигравка според мен.

Веднъж видях в някакви резултати от тестове как пък virus bulletin изкарват защитата на Kaspersky Anti-Virus по-добра от тази на Kaspersky Internet Security...

Иначе безплатната версия на Bitdefender е доста орязана откъм възможности и изпозва различен енджин спрямо платените. Нивото на защита на безплатната версия на Avast се различава от това на платената Internet Security само по това, че липсва защитна стена. Другите екстри като Sandbox и т.н. не ги броя.

Най-добре е да тествате и двете програми за по седмица-две да речем и която повече Ви хареса, нея използвайте.

То за това са безплатни някой програми,предлагат минимален пакет от антивирусни услуги,които са напълно достатъчни за домашен потребител.Платените пакети са насочени към корпоративни клиенти които си купуват 1 годишни лицензии за брой машини.Най-добрата защита е самия потребител,къде влиза и какви файлове приема.В момента пиша от настолен който никога не е имал антивирусна ,само веднъж месечно се проверява със MBAM.

Макар да е така в повечето случаи неизползването на антивирусна не е препоръчително, защото вече има доста вектори на атака, които се използват от различните бацили. А и при този бум на полиморфни вируси или на криптори положението за данните може да стане кошмар. Поне един HIPS е препоръчителен, ако няма да се ползва антивирусна.

Пускам само Mallwarebits веднъж седмично и досега не е засякла нищо.То само за спортни сайтове и техничарски форуми се използва този компютър.

AMD Sempron 2400 +  1,6 Ghz

1024 DDR 400 ram

Epox EP-8KRA

HDD Samsung 7200 RPM 80 GB ultra ATA

Ati Radeon 9550 128 mb

10 годишна конфигурация :) .Излезе желязна

Пускам само Mallwarebits веднъж седмично и досега не е засякла нищо.То само за спортни сайтове и техничарски форуми се използва този компютър.

AMD Sempron 2400 +  1,6 Ghz

1024 DDR 400 ram

Epox EP-8KRA

HDD Samsung 7200 RPM 80 GB ultra ATA

Ati Radeon 9550 128 mb

10 годишна конфигурация :) .Излезе желязна

Така съм и аз.

Публикувано изображение

И мойта щайга какво ли не съм я правил. Удрял съм я в масата, не ме карайте да снимам белезите, дърпал съм така мишката, че щайгата се завъртяла на 180 градуса и все още работи.

Антивиресна също нямам.

Така съм и аз.

И мойта щайга какво ли не съм я правил. Удрял съм я в масата, не ме карайте да снимам белезите, дърпал съм така мишката, че щайгата се завъртяла на 180 градуса и все още работи.

Антивиресна също нямам.

Само пропусна да споменеш че ползваш ограничен акаунт :clown:

Само пропусна да споменеш че ползваш ограничен акаунт :clown:

Това за мен е нещо естествено.

Всеки който претендира, че разбира, поне малко, много мъничко от сигурност, това е първото и най-малкото нещо което трябва да направи и осъзнае.

Не може някой да се на тъпче с всякакви защити и да твърди, че разбира, и когато получиш достъп, дори локален, да имаш пълни права над системата, това е несериозно, направо смешно.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Всеки който претендира, че разбира, поне малко, много мъничко от сигурност, това е първото и най-малкото нещо което трябва да направи и осъзнае.

Не може някой да се на тъпче с всякакви защити и да твърди, че разбира, и когато получиш достъп, дори локален, да имаш пълни права над системата, това е несериозно, направо смешно.

А на времето имаше един потребител Танганайка или нещо подобно и се опитваше да се бъзика с мене,че ползвам ограничен акаунт. :D 

Когато някой има локален достъп до компютъра ти , ограничения акаунт не може да те защити по никакъв начин.

Когато някой има локален достъп до компютъра ти , ограничения акаунт не може да те защити по никакъв начин.

Тово не точно така, в буквалния смисъл, а ти го разбирай както искаш.

Ако имаш неограничено време да си играеш, може. Но ако ме пратиш за две бири до магазинчето отсреща и ме няма максимум 10 мн., няма да имаш време. Отделно биоса може да бутва от твърдия диск и да му се сложи парола.

Ще дам някакъв пример, но не същи или подобен.

Алармите в магазините, също не спират, те не седат като броня. Всеки може да влезе с витрината в магазина, НО вече крадеца знае че има ограничено време за да свърши работа, преди да дойде сот или полицията.

Примера не точен, но има и общи неща.

Доста съм пиинал, та ако не се разбирам, да ме извините, а и разбирането ни за сигурност, май доста се различава.

То не само да сложиш антивирусна и да си мислиш че си защитен, трябва и ...

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Тово не точно така, в буквалния смисъл, а ти го разбирай както искаш.

Ако имаш неограничено време да си играеш, може. Но ако ме пратиш за две бири до магазинчето отсреща и ме няма максимум 10 мн., няма да имаш време. Отделно биоса може да бутва от твърдия диск и да му се сложи парола.

Ще дам някакъв пример, но не същи или подобен.

Алармите в магазините, също не спират, те не седат като броня. Всеки може да влезе с витрината в магазина, НО вече крадеца знае че има ограничено време за да свърши работа, преди да дойде сот или полицията.

Примера не точен, но има и общи неща.

Доста съм пиинал, та ако не се разбирам, да ме извините, а и разбирането ни за сигурност, май доста се различава.

То не само да сложиш антивирусна и да си мислиш че си защитен, трябва и ...

Е голяма защита измисли като сложи парола на биоса , просто толкова сложно и трудно за премахване че няма накъде :clown:

Аз в крайна сметка не мога да разбера какво криете с такива защити,то не са защитни стени,антивирусни програми,щитове и прочие.Кодовете за ядрените ракети ли ,милиони в банката ли  :)  или като дойде някой приятел на гости се хвалите "Ский тук е като Форт Нокс ,няма пробиване на защитата" Обикновено такива защити използват фирми и големи компании дето си имат и една камара системни администратори и т.н..За домашно PC ви стига някоя фрее версия  :tongue2:

Някой да сподели впечатления от Bitdefender 2015..  Публикувано изображение

по лека и от аваст са я направили, за сега нямам забележки  :)

Много е добра аз е ползвам от няколко години но тази версия наистина ми хареса много! Влиянието и върху системата е минимално а зареждането на страниците в нета е мигновено! Браво на домнолетата!

Вчера голям го ядох с този Бит. На един познат, му инсталирам Бита, да го пробва. И евентуално да си го купи. Преди това, имаше период в който е ползвал безплатната версия и Интернет секюрити. Та слагам я, и всичко ОК. Рестартирам след ъпдейта, и до там. Виндоуса не се включва. Изписва някакви неща и уж прави опит за поправка /8.1 е уиндоуса/. От опциите, стартира само F8 /премахване на инсталирано защитно приложение/ или нещо от сорта пишеше. Не помня, че беше 1 часа вечерта. Опитвам се да, махна Бита, но не става. Най-накрая, намерих фирменият им деинсталатор и премахнах всякакви следи от всички версии, дето са били инсталирани. В момента работи, и мога да кажа, че е лека програма. Но, имайте предвид, ако сте слагали предишни версии. Чистете всичко, че може да стане мазало.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.