Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

страницата си се държи съвсем нормално, но ти май не ме чуваш като ти говоря: не външните програми, Браузърите си обнови

актуалната верси на Firefox е 3.0.7 - ето я в бг превод: http://bg.www.mozilla.com/bg/

актуалната версия на ИЕ е 7 (засега) в края на месеца/началото на април най-късно се очаква ИЕ 8 (RC status засега)

http://www.microsoft.com/windows/downloads/ie/getitnow.mspx - долу си избираш ОС и сваляш (или през Windows Update)

горе има препратка към ИЕ8

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

страницата си се държи съвсем нормално, но ти май не ме чуваш като ти говоря: не външните програми, Браузърите си обнови

актуалната верси на Firefox е 3.0.7 - ето я в бг превод: http://bg.www.mozilla.com/bg/

актуалната версия на ИЕ е 7 (засега) в края на месеца/началото на април най-късно се очаква ИЕ 8 (RC status засега)

http://www.microsoft.com/windows/downloads/ie/getitnow.mspx - долу си избираш ОС и сваляш (или през Windows Update)

горе има препратка към ИЕ8

Пий едно кафе, и прочети внимателно какво съм написал по горе. С последният билд на ФФ съм.

BTW:под Виста или XP работиш с мозилата? И не на последно място Уиндоуса ми има ИЕ7 инсталиран но не го ползвам.

Edit: току що забраних джавтата и мисля да тествам. И не на последно място може да си сигурен че съм достатъчно грамотен за да си обновявам софтуера в случай че сметна за належащо. :friends1: И не на последно място това което се вижда от Process Explorer е версията на ядрото на мозилата. И не на последно място - знам достатъчно добре английски за да се оправям с Операционната си система и софтуерните приложения които ползвам за да си инсталирам българизирана версия на ФФ.

Eми и с пусната и забранена джава резултата е един и същ - увисва за малко браузъра и след това се оправя.

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

добре бе човек, попитах те за конкретен сайт

в горното забравих да спомена че скоростта ти също има огромно значение..........

прегледах снимката и забелязах най-вероятната причина за проблема ти мойто дете.....спри да използваш версии на 2-те програми от преди втората световна...и двете не са писани за съвременните условия, затова не издържат

ИЕ му предстои версия 8 (този месец)

Лиско вече е на версия 3.х

едно осъвременяване на софтуера, няма те изяде

%appdata%\Mozilla+%programfiles%\Mozilla Firefox\

за регистрито изпозлвай някоя чистачка

ползвах ccleaner и tune up utilities,но останаха доста неща след това в регистрите,които изтрих ръчно.Интересува ме,защо имах проблем със всички версии 3.0.5\6\7 ,а с 2-ра версия нямах.Крашваше рядко.Нито IE6\7\8 бета и Оpera са ми правили проблем.Мозила и на чисти инсталации на уина ми прави проблем с краша.Къде да търся проблема,че не искам да сменям мозилата,свикнал съм с нея,но и не мога да им трая крашовете.Допускам,че може и аз да греша някъде.Проблема не е хардуърен 100%.Тествал съм всичко и на всички приложения си работи коректно компа.Ще съм благодарен ако може да ми отговориш

Редактирано от tiodorb (преглед на промените)

prostoaz - прощавай, заблудил съм се за лиско - наистина било номера на "гущера"

остава скоростта (силно съмнително) или някоя добавка - 1 тест(локален и външен) ако искаш покажи и лист с добавките

със 7 не разбрах как се държат въпросните сайтове?

и под виста и (в момента) под 2 издания на уин 7 - горния сайт се държи прекрасно с всички моментни налични версии на лиско (3.0.7, 3.0.8пре, 3.1б2, 3.5б3пре, 3.6а1, 4а1-неналична за даунлоуд вече)

tiodorb

това е строго индивидуално, забелязвам че доста хора имат проблеми с 3.0.х лиса и в развойния отдел ги къткаме яко да си впрегнат заадниците и да решат проблемите, но честно казано и те все още не са много сигурни къде и зщо

1 предложение и към двамата - пробвайте как се държи portable варианта на лиса 3.0.7

и като крашне, пращайте репорти - полезни са

честно казано започвам да си мисля че е в някой от уин ъпдейтите (липсващ) или в .NET-a

news from MozCorp.: Shiretoko 3.1б3(и последващите билдове) се преименува в 3.5б3 и т.н.

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

prostoaz - прощавай, заблудил съм се за лиско - наистина било номера на "гущера"

остава скоростта (силно съмнително) или някоя добавка - 1 тест(локален и външен) ако искаш покажи и лист с добавките

със 7 не разбрах как се държат въпросните сайтове?

и под виста и (в момента) под 2 издания на уин 7 - горния сайт се държи прекрасно с всички моментни налични версии на лиско (3.0.7, 3.0.8пре, 3.1б2, 3.5б3пре, 3.6а1, 4а1-неналична за даунлоуд вече)

tiodorb

това е строго индивидуално, забелязвам че доста хора имат проблеми с 3.0.х лиса и в развойния отдел ги къткаме яко да си впрегнат заадниците и да решат проблемите, но честно казано и те все още не са много сигурни къде и зщо

1 предложение и към двамата - пробвайте как се държи portable варианта на лиса 3.0.7

и като крашне, пращайте репорти - полезни са

честно казано започвам да си мисля че е в някой от уин ъпдейтите (липсващ) или в .NET-a

news from MozCorp.: Shiretoko 3.1б3(и последващите билдове) се преименува в 3.5б3 и т.н.

Пращам винаги краш репорта.Направи ми впечатление,че в start\control panel\administrative tools\event viewer\system ми изкарва ето това предупреждение: http://store.picbg.net/pubpic/DD/A7/6f55446053b3dda7.JPG .Това е малко преди или след краша на мозила(+-1-2 МИНУТИ) и мисля,че има връзка.Някой да има идея,какво значи това предупреждение,защото в help and support center на microsoft не успях много да разбера.В application не отчете 2-та краша като грешка,а то си е.С windows xp sp3 съм.Благодаря за отговирите Aquaris

Редактирано от tiodorb (преглед на промените)

Вчера нещо му стана и сега като вляза в интернет страниците ми ги показва по-подобен начин http://store.picbg.net/pubpic/03/41/81b2b2154eb40341.jpg .Как може да се оправи това?

пп Същото е и като вляза през ИЕ...

Редактирано от real_sparky (преглед на промените)

1. махни лентата под адресното поле - със сигурност не прави нищо добро 2. виж дали не е забранено зареждането на images или abv да е сложен в списъка с изключения 3. блокираща добавка ползваш ли някаква?

Ето това е скрийншота от приставките ми. Не се вижда на него само WOT (Web of Trust) post-44851-1236424676_thumb.png

здравейте!

имам проблем с Mozilla Firefox след като вчера пожела да се обнови проблема лъсна!

започна да зарежда мноого бавно което страшно ме изнервя и ми изчезна иконката на скайпа Публикувано изображение т.е. стои на екрана като бяло листче !

деинсталирах,почистих от вс.остатъци от нея и сложих отново последната версия,но...подобрение имаше доста слабо!

инсталирах опера-проблеми нямаше при нея-зарежда страниците 5пъти по-бързо,но...с Mozilla-та съм си свикнала и искам нея да ползвам

може ли да ми кажете къде е проблема?

хммм, нищо нередно, амкар че много от нещата ....айде друг път пускай в сейф мод и виж лиса как ще се държи

И през сейф мод пак прави магарии. Ше зема да си сваля от demonoid.com msdn Windows и да пробвам на него как ше се държи. Този който го ползвам сега явно е нлайтнат и може това да се окаже една от причините да ми забива така брутално програмата.

надявам се да сме се разбрали - сейф мод на лиса, не на уин......!

Точно под този на Лиса с спрени адони и рисетнати настройки пак си прави яко магарии...

Имам версия 3.07. Забелязах от няколко месеца, че като вляза в по-тежки страници ми се товари процесора и лаптопа ми загрява. Двигателчето на охлаждането върти по-бързо и шумно. Напримерно в Zamunda, Arena и др. Това обаче се случваше и с по стари версии на 3-ката. Там където има много анимирани страници, там се случва това. Лаптопа ми е слабичък - 1.5GHz, 512MB RAM, Intel Celeron M processor 370, 1MB L2 cache. Даже като вляза в такива страници и стрелката на екрана се движи доста бавно. Вярно машинката ми е слабичка за днешните стандарти, но все пак да питам дали може да си оправи това нещо по някакъв начин. Мерси.

трудно - клок на процесор (евентуално) оптимизиация на уиндоус възможно най-малко стартирани програми възможно най-малко добавки забрана на флаш и адд/рекламни елементи забравете да отваряте повече от 1 прозорец в таскбар-а на уин, освен в екстремни случай и въобще - много играчка без гаранция че ще бъде постигнат задоволителен резултат или в краен случай си вземете още малко рам или направо нов лаптоп

Значи сега ръчках по настройките на Мозилата и установих, че при изключен JavaСкрипт машината не ми се товари. Значи това е била гадината. Е, разбира се няма да ми излизат анимирани реклами и др.

всъщност доста други неща освен анимираните реклами няма да ти излизат, но за това при следващия въпрос

всъщност доста други неща освен анимираните реклами няма да ти излизат, но за това при следващия въпрос

:cheers: Да забелязах някои неща. Напримерно падащи менюта. Даже като исках да те цитирам-не ставаше с изключен JavaСкрипт. Все пак като ми притрябва, лесно се включва.

В основата на проблема (и при мен) е FlashPlayer. С всяка версия (на плеъра) става все по-зле... като се съчетае и с мемори лийка на ФФ и става готино - на мен процесора ми вдига до 100%

Здравейте! Имам питане за "Лиско". Има ли някаква настройка, за да направя "скролирането", превъртането на страницата по-бързо? Забелязъл съм, че с Опера само с 3 врътвания на скрола на мишката се превъта цялата страница, а при модзилата правя 5-6 такива движения. От настройките в браузера има опция за плавно превъртане, но не и за по-бързо. Благодаря ви!

Здравейте! Имам питане за "Лиско". Има ли някаква настройка, за да направя "скролирането", превъртането на страницата по-бързо? Забелязъл съм, че с Опера само с 3 врътвания на скрола на мишката се превъта цялата страница, а при модзилата правя 5-6 такива движения. От настройките в браузера има опция за плавно превъртане, но не и за по-бързо.

Благодаря ви!

Пробвай това: клик

може ли да разясните как се прави този сейф мод на лиса!

благодаря!

Пробвай това: клик

и аз благодаря за тази добавка Публикувано изображение

старт>алл програмс>mozilla firefox>Mozilla Firefox (Save Mode) демек в папката в старт менюто ще видиш иконката

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.