Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Живота е хубав.Птичките пеят ,слънцето грее.А Фокса ми няма звук!!!Нито в ВиБОКС нито в ЮТуб.Само картина.Някакви идеи добри хора??

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Живота е хубав.Птичките пеят ,слънцето грее.А Фокса ми няма звук!!!Нито в ВиБОКС нито в ЮТуб.Само картина.Някакви идеи добри хора??

Мини на Internet Explorer.

Майтап :) ... виж си драйверите за аудиото.

Само да подскажа, имаше някъде таква тема, нещо за флаш плеъра беше....там от advanced се цъкаше нещо, забравил съм точно.<това при условие че нормално си има звук>

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

ако 1 минута за бразуър (за който незнаем бтв нито какви добавки, нито какви теми има) ви е бавно.....тцтц

ако 1 минута за бразуър (за който незнаем бтв нито какви добавки, нито какви теми има) ви е бавно.....тцтц

Да, бавно ни е.

По проблема - според мен имаш недостиг на RAM. Погледни колко свобна памет имаш.

Мини на Internet Explorer.

Майтап :) ... виж си драйверите за аудиото.

За какво да гледам.Щото ги гледах амаа ...толкова виждам

И друг път ми се е случвало ама се оправи на магия.

Ще изчакам до Коледа.Ставали чудеса Публикувано изображение

Няколко малки трика за да ви работи по-бързо Firefox!Променете стойностите както съм показала в ограденото в червено!

Публикувано изображение

2.Създайте нова целочислена стойност (integer) като кликнете някъде с десния бутон и изберете New -> Integer. За име въведете nglayout.initialpaint.delay, а за стойност - 0. Тази настройка указва на браузъра да показва веднага всяка информация, до която се докопа, вместо да изчаква.

-network.dns.disableIPv6-...True

-network.prefetch-next -...Fals

-browser.cache.memory.enable-...True

Създайте новa стойност-config.trim_on_minimize-...True

3.Кликате с десния бутон някъде в прозореца и от меню New избирате Integer.

В появилото се прозорче пишете browser.cache.memory.capacity, натиснете OK.

В следващия прозорец въведете колко памет да заделите за Firefox.

* 128 Mo - 512 Mo : 8000 ;

* 512 Mo - 1 Go RAM : 15000 ;

* + 1 Go RAM : 15 000, или пробвайте с 30 000 ;

Рестартирайте браузъра си (всички отворени прозорци). Дайте му време за да се окопити

4.Firefox разполага с функция, която позволява той да намери страници, които в момента посещение, ако браузърът блокира или вашата система. Понякога, обаче,възстановяването не е съвсем вярно, резервни сесии се провеждат на всеки 10 секунди. Вие може да намали този интервал до 5 секунди.

-browser.sessionstore.interval-5000(5 sec.)

5.При инсталиране на ново разширяване, Firefox изисква период на изчакване за няколко секунди, преди да можете да натиснете върху бутона Инсталиране. Лесно можете да изключите тази забавяния .

-security.dialog_enable_delay- Задайте стойност 0!

6.Бърз превод на страници:

http://translate.google.com/

Публикувано изображение

Изберете си езика и на него десен клавиш и my задайте да я запази...примерно на главната лента!

7.Най накрая ще предложа как да си настроите Фирефох за да не ви оставя много следи-(При мен е на френски,но настройките са си същите независимо на кой език е Firefox)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Проблем с 3.0.8 българска версия.Значи проблема е следния не ми зарежда някои снимки във фейсбук.Пробвах с Опера и с Интернет Експлорър същите снимки ми ги показва но с Мозилата не иска.Някаква идея в какво е причината?

Привет на всички. Имам следният проблем.Вчера се опитах да изтегля разширение за Мозилата и ми се появи съобщение "Използвате невалиден сертификат за сигурност.Сертификатът не е доверен,защото е бил издаден от невалиден CA сертификат." След което на повечето сайтове които искам да отворя ми иска да изтегля сертификат и ми казва,че е невалиден и не ме пуска в сайтовете.Помислих,че е възможно Касперси да ме спира по някакъв начин. Спрях му всички функции и пак нищо. Преинсталирах Мозолата,смених 3 версии и нищо.Съобщението си излизаше. Ще съм много благодарен на тези които решът да ми помогнат. Предварително Ви благодаря. Поздрави на всички и весело искарване на празника.

Редактирано от emanuil1972 (преглед на промените)

Не го ползвам,но сега ще проверя.

провери, за да не е каспереца. ако не е - махни чекчетата от местата, които съм ти посочил долу и пак пробвай:

Публикувано изображение

Пробвах с Имтернет Експлорера и всичко си е на ред. Инсталира си разширенията. Премахнах настройките които ми показа и нищо. Все още нямам валиден сертификат. Какво друго може да се направи?

1. какво разширение мъчиш? 2. дай да го видим тоя сайт.

Пробвах с Имтернет Експлорера и всичко си е на ред.

Инсталира си разширенията.

Премахнах настройките които ми показа и нищо.

Все още нямам валиден сертификат.

Какво друго може да се направи?

Да инсталираш наново trusted certification authorities сертификатите, които някой е затрил

От Инструменти->Разширения отваря ми малкият прозорец и ми изписва невалиден сертификат.

Да инсталираш наново trusted certification authorities сертификатите, които някой е затрил

Ще ми обясниш ли по-подробно как да направя това.

Редактирано от emanuil1972 (преглед на промените)

Ще ми обясниш ли по-подробно как да направя това.

създаваш си нов профил, копираш от стария букмарките, преинсталираш разширенията

създаваш си нов профил, копираш от стария букмарките, преинсталираш разширенията

Извини ме,но много ми е тъмно това което ми казваш Публикувано изображение

Може ли като за начинаещ.

Извини ме,но много ми е тъмно това което ми казваш Публикувано изображение

Може ли като за начинаещ.

http://www.google.bg/search?q=how+to+creat...lient=firefox-a

http://www.google.bg/search?hl=bg&clie...D0%B5&meta=

Aquaris знам къде е проблема в оранжевата тема.Напоследък не остава много време,но скоро ще кача новата версия.Освен това ще има няколко оправени бъгове и нови address,search bars както и малки промени в бутончетата. Публикувано изображение

Редактирано от jamc (преглед на промените)

Така:ще си преинсталирам компютъра, но искам да ми се запази историята на Мозилата, и най-вече тази, писана в Гугъл.Някой може ли да ми каже какво трябва да копирам, за да успея да го запиша.

пишем

%appdata%
в RUN или Explorer (не интернет!!!) и копираме папката с наименование Mozilla някъде където няма да форматираме

след формата инсталираме пак лиско и връщаме копираната папка на същото място (%appdata%)

внимание: там вече ще има папка с такова име така че се съгласяваме да е заместим....

жика, спокойно, не бързай

в момента се опитвам да оценя пурпурното творение на тритон (Chromifox Extreme blade), ма нещо пурпурът не е моя цвят

червено и черно е хубав роман на Стендал.....

а оранжево и черно е цвета на half-life.....

еееххххх

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

пишем

%appdata%
в RUN или Explorer (не интернет!!!) и копираме папката с наименование Mozilla някъде където няма да форматираме

след формата инсталираме пак лиско и връщаме копираната папка на същото място (%appdata%)

внимание: там вече ще има папка с такова име така че се съгласяваме да е заместим....

жика, спокойно, не бързай

в момента се опитвам да оценя пурпурното творение на тритон (Chromifox Extreme blade), ма нещо пурпурът не е моя цвят

червено и черно е хубав роман на Стендал.....

а оранжево и черно е цвета на half-life.....

еееххххх

А има ли начин папката C:\Documents and Settings\user\Application Data\Mozilla , по подразбиране Mozilla да я прави примерно на D:\??

Или папката да си стои на D:\??, и браузъра да я чете от там.

Може ли да стане този номер?

само папката на мозилла, мисля че не (или поне аз не съм се ровил да търся) но цялата %appdata% е възможно да се направи където желаете

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.