Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Преди няколко поста бях споменал защо съм минал на версия Firefox 3.1 beta2 .А в бързината спрямо Chrome,Safari 4 които все пак са с един и същ енджин а и тестовата Опера 10 Firefox силно изостава.

Все пак за радост на Firefox потребителите ,вкл и на мен разработчиците на Mozilla са ускорили работата по Firefox4 ,която в нета ,ако се не лъжа върви и като проекта Minefield

Съвсем пресен релийз от 27-Feb-2009 06:00 ще намерите ТУК Под името и версия firefox 3.2a1pre /Minefield/ ,която е в тестов период.

Инсталирах си я от любопитство. Прихвана си автоматично Bookmarks и добавките/като някои от тях естествено не работеха/

Отваря страниците по- бързо от преди и се нарежда почти до Safari 4 ако се вярва на това ВИЖ Засега мисля да остана с Minefield

Редактирано от dred (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

всички тестови версии от 3.0аХ насам вървят като Minefield - предишните вървяха като БонЕко, Диърпарк etc,. това е все още версия 3, макар и с новия гекон (за разлика от 3.0.х и 3.1) версия 4 е далеч от разработка и засега е само в предварителна алфа версия а горното не ви съветвам да го инсталирате, да няма после "защо така" и "защо иначе" - още повече че се ъпдейтва всяка нощ

и с интернет експлорер се отваря .. Значи може :P

и с опера се отваря

става обаче само при vbox7

става също и с 1 W, както и с 2

Редактирано от ti6o (преглед на промените)

Ползвам Mozilla Firefox 3.0.6 .ОС Vista Home Premium.От известно време забелязам,че в отметките не мога нито да запазя сайт,нито да премахна сайт.Някой имал ли е такъв проблем.Ако някой знае как да оправя проблема без да преинсталирам Mozilla Firefox нека сподели.Предварително благодаря.

Правя го звезда,папка,лента с отметка

ъ? ке? я отивай в меню Bookmarks (Отметки)>Manage Bookmarks (Организирай отметките)

Здравеите.Имам един проблем,Мозилла ми отхвърля Скаип приложението и в Скаип не ми излизат видеоклиповете.Това дали е от Мозилла или от Скаип.

от скупе си е? приложението на скупе за лиско/ИЕ няма нищо общо с клиповете в mood-box-a

Здравейте, имам проблем със своята "огнена лисица". Проблема е в това, че не ми позволява да се логвам в каквито и да е било сайтове... Като цъкна да се логне и дава, че обработва страницата, но никакъв напредък Публикувано изображение и не иска да ме вкара... Преинсталирах я, но пак същата работа, след това я замених с 2.0.20 и пак не иска да ме вкарва в сайтовете...

Моля, помогнете ми...

П.п. -> Ако някой знае приложение, с което мога да запазя bookmarks и всичките запаметени пароли, моля да го даде + линк за сваляне (ако има под ръка или му се търси) защото пробвах с mozBackUp, но дава грешка и не иска да ми направи backup на информацията, която съм избрал Публикувано изображение

Редактирано от t0m3kk (преглед на промените)

Искам да попитам, как да направя мозила главен браузър.Напиример като отварям някой линк да не го отваря с ИЕ а с мозилата.

Здравейте, имам проблем със своята "огнена лисица". Проблема е в това, че не ми позволява да се логвам в каквито и да е било сайтове... Като цъкна да се логне и дава, че обработва страницата, но никакъв напредък Публикувано изображение и не иска да ме вкара... Преинсталирах я, но пак същата работа, след това я замених с 2.0.20 и пак не иска да ме вкарва в сайтовете...

Моля, помогнете ми...

П.п. -> Ако някой знае приложение, с което мога да запазя bookmarks и всичките запаметени пароли, моля да го даде + линк за сваляне (ако има под ръка или му се търси) защото пробвах с mozBackUp, но дава грешка и не иска да ми направи backup на информацията, която съм избрал Публикувано изображение

[/q

Febe , за пароли Password Exporter .

Привет на всички потребители на ФФ!

Аз както и многото други имам един проблем който много ме дразни а съвсем до скоро ФФ ми беше 100% фаворит

отивам на сайт в който когато натисна линк би трябвало да се отвори автоматично нов под-прозорец или снимка но не става нищо.

Трябва да натискам всеки път десен бутон...

а този проблем при гугъл и IE не съществува (пример http://search.autotrader.co.uk/es-uk/www/c...rch_full=SEARCH )

и другото - в 80% от случаите когато затворя ФФ в Таск менажера си остава още една действаща лисица която дърпа доста ресурс а дори не е отчита на таск бара за отворено такова приложение.

Благодаря предварително на всички за помощта

popup windows да не са забранени? таб добавка ползваш ли? някоя security лента от антивирусанта ти или дрга лента с popup блокър?

как да проверя дали popup windows не са забранени

не си спомням да съм променял скоро някакви настойки по компа

иначе изключих половината от add-ons на ФФ за да видя да не е от някой от тях проблема

Публикувано изображение

търсиш нещо подобно и ако имаш секюрити бар от антивирусната или от гогъл или някоя друга търсачка

Аз гледам едно нещо. И при новите верси на Лисицата проблема с замръзването на Лиско и Уиндоус Експлорера което става обикновено при работа с тежки сайтове стои. Проблема се проявява главно при работа с сайтове в които почти цялото съдържание на сайта е флаш. Няма ли най накрая някой да се дигне и да напише един мейл до Адоуб и Мозила да оправят съвместимостта между продуктите си най накрая.

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

пример за подобен сайт?

реално от Уин 98 насам уиндоус експлорер не отваря интернет съдържание - препраща го директно към Интернет експлорер

съвместимостта между 2-та (3-те) продукта е повече от прекрасна - друг е въпроса, че флаш винаги по дефолт тръгва на високо качество, което в комбинация с останалите елементи на сайта+още някои неща действа затормозяващо на хардуера - софтуерните продукти в случая нямат почти нищо общо

Новини от Моз корп:

обсъжда се предложение 3.1х да се"премаскира" като 3.5х заради голямото количество промени

според предложеното:

3.1б3 (предстоящ) ще остане 3.1б3

б4=3.5б4

досегашния 3.2а1 (и предстоящите "Минниполета") ще бъдат маскирани като 3.6ах до второ нареждане

еджнин номерата остават същите: 1.9 за стандартния гекон(3.0.х), 1.9.1 за 3.1/3.5, 1.9.2 за бъдещите издания (3.6(?)+) и 2.х за Лиско 4

Beta 3 was set to be released on March 2, 2009, it is now scheduled to be released on March 12, 2009.

Version 3.1 will also change the default search engine in Russian language builds, using the popular Russian search engine Yandex rather than Google after a survey of Russian Firefox users indicated they preferred Yandex. - това ще стане най-рано в официалната б3, но по-скоро в б4

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Искам да попитам,след деинсталиране на мозила файърфокс 3.0.7,какви папки още трябва да премахна ръчно?Имам предвид,че остават доста неща.От плъгини,добавки и т.н в папката в program files\mozilla.Изтриваането им препоръчително ли е(например на tvu,wot,microsoft net framework assistant1.1)?Също и от start\run\regedit всичко ли може да се трие спокойно с името на mozilla?Питам ,защото смятам да я премахна окончателно и ако реша след време да сложа друга версия,да нямам пак проблеми с крашове.Благодаря предварително.

пример за подобен сайт?

реално от Уин 98 насам уиндоус експлорер не отваря интернет съдържание - препраща го директно към Интернет експлорер

съвместимостта между 2-та (3-те) продукта е повече от прекрасна - друг е въпроса, че флаш винаги по дефолт тръгва на високо качество, което в комбинация с останалите елементи на сайта+още някои неща действа затормозяващо на хардуера - софтуерните продукти в случая нямат почти нищо общо

Хардуера ми се не тормози точно това е проблема. Имам 4 ГБ рам ДДР3 които са предостатъчно.

Ето това на скрийншота ми е проблема и не знам защо той се проявява само когато имам инсталиран флаш плеър 10. И както казах и преди проблема се проявява хронично както на леки така и на тежки сайтове. Независимо че за мен под тежък разбирам сайт който е натруфен и напудрен повечко от нормално изглеждащите сайтове и просто това втежнява зареждането му като съдържание на машината. А машината възприема еднакво нормално и тежките и леките сайтове.

post-44851-1236330225_thumb.png

добре бе човек, попитах те за конкретен сайт в горното забравих да спомена че скоростта ти също има огромно значение.......... прегледах снимката и забелязах най-вероятната причина за проблема ти мойто дете.....спри да използваш версии на 2-те програми от преди втората световна...и двете не са писани за съвременните условия, затова не издържат ИЕ му предстои версия 8 (този месец) Лиско вече е на версия 3.х едно осъвременяване на софтуера, няма те изяде %appdata%\Mozilla+%programfiles%\Mozilla Firefox\ за регистрито изпозлвай някоя чистачка

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

добре бе човек, попитах те за конкретен сайт

в горното забравих да спомена че скоростта ти също има огромно значение..........

прегледах снимката и забелязах най-вероятната причина за проблема ти мойто дете.....спри да използваш версии на 2-те програми от преди втората световна...и двете не са писани за съвременните условия, затова не издържат

ИЕ му предстои версия 8 (този месец)

Лиско вече е на версия 3.х

едно осъвременяване на софтуера, няма те изяде

%appdata%\Mozilla+%programfiles%\Mozilla Firefox\

за регистрито изпозлвай някоя чистачка

Пак си прави магарии на XP SP3 мозилата като и се налага да работи с флаш плеър. Еми сайт например на Myspace.com където има по така тежки неща и повечко флашове на места в профилите на потребителите ФФ замръзва.

Чистачките с които чистих и направих тва дето си написал преди тва са

WinAso RegOptimizer

WinTools 10 Pro

JV16 power tools 2009

WinXP Manager.

Резултат след прясна инсталация на мозилата на чисто пак прави тези шитави грешки но малко по рядко.

чистенето се отнасяше за tiodorb

за тебе: ъпдейт на програмите, и двете не са писани за работа с флаш10 и настъпващият WEB2.0 - проблема си е изцяло в теб

Скрйиншот на сайта на който Мозилата увисна за последно frantic.hit.bg билда на програмата е последният наличен качен на сайта на Firefox и е свален от там. Правен е доста отдавна като бета проект, но да има чак такова зависване на мозиалата като тва на скрийна направо не ми се вярва. Ако питате защо мозилите са 2 едната е отворила попъп прозорец. Да спомена Ъпнах джавата до последната възможна и флаш плеъра до последният възможен наличен на сайта на Адоуб за ФФ

post-44851-1236345044_thumb.png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.