Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко пари сте дали досега за хардуерни компоненти?

56 гласували потребители

1. 1. Колко пари сте дали досега за хардуерни компоненти?

• 500-1000лв
      15%
    • 1000-1500лв
      14%
    • 1500-2000лв
      24%
    • 2000-3000лв
      10%
    • 3000-4000лв
      12%
    • Над 4000лв
      22%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Лично на мен ще ми бъде интересно да разбера , кой колко парички е дал за своя компютър досега , надявам се и на вас.Към крайната цена нека се прибавят всички хардуерни компоненти закупувани от вас до днешна дата.Можем да прибавим и стойността на монитора и периферията (мишки и клавиатури).Аз ако ударя чертата , мога да направя следната сметка: първата машинка през 2005 година ми струваше 1150лв , след основния ъпгреид през началото на 2008 се добавиха още около 500лв за нов хардуер.От стария компютър останаха някой компоненти и към тях прибавих около 1400лв , за да достигна до този от подписа.Да прибавим и монитора 400лв с клавиатурата и мишката 60лв и отиде към 3500лв.

1060лв...

На времето купих кошничката за точно 490лв. На следващата заплата дадох 120лв за монитора ми 2-ра ръка CRT с който съм и до ден днешен, след това 100лв за нов процесор, после 200лв за видеокарта, после 100лв за рам памет, и да не забравяме 50лв за DVD... Клавиатури и мишки не съм купувал - тогава работех в компютърна зала... Виж, едни медиатех слушалки си купих за 8лв, ма тях не ги броя... Колонките дето ползвам са ми подарък, та и тях не ги броя... И се стигна до 1060лв сметка...

На мен първата машинка през 2007 ми излезе 1080(голяма набутвация).С монитора от нея си карам и до днес(надявам се да го сменя до месец).За този от подписа- 2665 първоначално,като прибавим още 100 за фан контролера,още около 115 за перки.Периферията-еми подаръци са ми,не съм ги купувам аз,но още 260 кинта отгоре.Закотвям на 4220...

На мен първата машинка през 2007 ми излезе 1080(голяма набутвация).С монитора от нея си карам и до днес(надявам се да го сменя до месец).За този от подписа- 2665 първоначално,като прибавим още 100 за фан контролера,още около 115 за перки.Периферията-еми подаръци са ми,не съм ги купувам аз,но още 260 кинта отгоре.Закотвям на 4220...

И аз така се набутах, ама 2006 - 1050 лв. ми струваше компа.След това сменях процесор и дънна платка... Щото тогава пак си бяха скъпи компютрите и пак бяха слаби .. след това мишка и клавиатура и общо около 1400лв.Нямам намерение да го смянам компа, ще си кара така.Слабичък, ама си ми върши работа. :yanim:

Първия компютър го взех през 2005г за 960лв. 2008г. смених дъно,процесор,рам,видео карта и дадох 200лв, след 6 месеца смених процесора 140лв, след това взех още рам 60лв и колонки 110лв после 2009г. сложих видео карта и захранване за 300лв. Преди няколко месеца взех монитор за 250лв грубо 2000лв :yanim:

Редактирано от skalata2 (преглед на промените)

2004 - кошницата я взех за 700 лева .. след това с ъпгрей на РАМТА - 34 лева + мишка 27 лева + тонколони ( 2005 ) 20 лева и тонколони през ( 2009 ) 34 лева ми излиза някъде към 815 лева поне засега. За следващия месец планирам да купя нов монитор... така че тогава пак ще пиша ...

през 2005 дадох около 1200лв за комп, монитор, клавиатура, мишка, колонки и принтер. sad.gif

от тогава до сега някои компоненти ги ъпгрейдвах 3-4 пъти и изхарчени близо 2000лв :yanim:

от първия ми остана само записвачката и принтера - всичко друго си замина по каналният ред по интернет ;):wors:

Редактирано от К и к е (преглед на промените)

На мен първата ми беше през 2004 и тогава за нея наще дадоха точно 300 лева + монитор,и с нея карах до края на 2008 и си взех сегашната от подписа ми която е със сменена видео карта.

Да направя сметките-300 лева за първия комп + монитор,тогава мишки и клавиятури не знам колко са стрували,през 2006 ново dvd-80 лев,през 2008-нов комп и монитор- 723 лева комп,399 монитор-стават 1022,колони и субуфер на luxeon-50 лева,мишка и клавиатура не си спомням марката-60 лева,втора мишка-12 лева,трета мишка-24 лева,5 вентилатора за кутия cooler master за по 6 лева бройката-30 лева,нова видео карта- 149 лева и станаха общо 1827 кинта.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Никога,освен два пъти,не съм си правил кой знае колко скъпа конфигурация,а и двата случая си ги отчитам като грешка.Но относно смените на хардуер-да кажем,че ако ми върнат дадените за хардуер пари,пенсионен фонд няма да ми е необходим...

През 2007 закупих компютъра с който съм в момента за 600 лв, а мониторът беше малко над 300 лв., като добавим и периферията излиза към 950-1000 лв.

...ако ми върнат дадените за хардуер пари,пенсионен фонд няма да ми е необходим...

Yup. И аз така, като се има предвид, че съм почнал 1995г. с i486 конфигурация+14" монитор за 1450 долара. Спомням си, че само CD-ROM-a(Epson 2x) струваше $90.

И аз 2005 г.си взех моя и ми излезе 715 лв.без монитор.Имах монитор "Маг" и след като купих новия компютър се развали монитора - като поработи малко,и самата картина се замъгляваше ! Още пазя гаранциите на кутията и монитор-а и гледам,че след 6 дена съм си купил нов монитор - дадох за него 260 лв.

Мисля,да не го сменям скоро компютъра,и да вложа примерно 100 лв.за процесор и рам - говоря за втора рака процесор а рам-та нова :speak: !

И аз 2005 г.си взех моя и ми излезе 715 лв.без монитор.Имах монитор "Маг" и след като купих новия компютър се развали монитора - като поработи малко,и самата картина се замъгляваше ! Още пазя гаранциите на кутията и монитор-а и гледам,че след 6 дена съм си купил нов монитор - дадох за него 260 лв.

Мисля,да не го сменям скоро компютъра,и да вложа примерно 100 лв.за процесор и рам - говоря за втора рака процесор а рам-та нова :speak: !

На мен първия ми комп през 2005-та, беше 1100лв. с монитор, на който след време му добавих още рам. В края на миналата година си взех компа от подписа за 780лв. Като добавим и LCD монитор, купен през 2007-ма, който струваше 600лв. Това прави общо досега към 2500. ако трябва да броя принтера и сменени мишки, то цифрата е 2700лв.

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Първия компютър 2000г. 350лв втора ръка с монитор.

2003 година взех DVD-RW LG за 120лв.По някое време му добавих и още рам и стана 256 MB и втори хардиск 40GB

2006 или 2007 не помня вече монитор LCD MAG 19" страхотен монитор не си спомням цената :blink:

Малко след това си сглобих сам една конфигурация за 750-800 лв с дъно Asrock сокет AM2

и после като се почна :)

видео Sapphire 1300 след няколко месеца -1650 след още месец два -1950 после минах в лагера на Nvidia за кратко 8600 изгоря, сложих си пак 1300 много добра карта още си я пазя, доста време изкарах с нея после взех 3850 и нея си я пазя.

процесори AMD 3800+ едноядрен => 3800 Х2 => 5200 Х2 прегря смених го с 5000 Х2

Рам памет 2х1GB 667 DDR2 => 2х2GB 800 DDR2

HDD Самсунг 160 изгоря => WD 320 => сигеит 500GB

Юни 2009 (някъде имам и тема)

кутия - CM HAF-922 BLACK

CPU - PHENOM II X3 720 BLACK EDN/BOX

PSU - CM Silent Pro M500

HDD - 500GB Seagate.

видео - Sapphir HD4770

DWD-rw някакво на LG

дъно - Gigabyte MA790X-UD4

2x2GB DDR2 800MHz Corsair

радвах му се 10-15 дена и го продадох с парите купих лаптоп Acer 5536G 1050лв

И от каквото беше останало из вкъщи сглобих една машинка да има за игри.

Преди около месец-два реших че ще купувам нова машинка и купих едно ново захранване GX550 за 120лв.

И от тогава следя ревюта и чакам дъно с чипсет 8** на ASRock заради UCC и четериядрен феном с възможност за отключване до шес ядрен.

Имам си и впечатляваща колекция от USB джаджи, няколко охладителя, и хммм незнам колко вентилатори.

Сигурно забравям нещо ;)

А да подарих за Коледа 2008 или май беше 2009 на роднини едно компютърче за около 500лв(Имаше пусната тема но не я намирам)

На няколко пъти съм подарявал и друг хардуер на приятели и роднини по различни поводи.

Колко пари съм дал??? Нямам представа може би към 3-4000лв

п.п И на мен са ми подарявали: UPS, външен хард 320GB, Тонколони Креатив 5+1, много готина клавиатура със Skype телефонче, охлаждаща подложка за лаптопа(Къде ли е?не съм я ползвал)

И забравих първия лаптоп 2008г. Фуджицо Амило голям буклук излезе към 1000лв беше водеше се служебен.(Аз си го купих де, уж за работа)

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

за моята щайга не помня точно колко съм дал ( беше 2002 ), но не повече от 600лв. , ЦРТ монитор , ново видео , после ЛЦД ( помня ,че беше 350лв ), нова рам , ново дъно , периферия ( 3 калвиатури , 2 мишки , колони ) -> абе не повече от 1500лв :blink:;)

еми през 2004 си взех компютъра за 750 лв без монитор (имах едно 15 инча, което като го барнеш с пръст по екрана хващаше ток :blink: ) . През 2005 взех нова рам 65лв, 2006 рамта ми изгърмя взех нова 1 гб 65 лева :) , през 2007 пак рамта ми изгърмя и взех нова (в - дата до колкото си спомням) , 2008 токов удар рамта + лан картата и тогава взех 2 гб еликсир за 78кинта + 14 лева за лан карта . Смених монитора през 2008 с един 19 инча филипс 280лв . Плюс две нови мишки и една клавиатура (клавиатурата ми е геймърска ;) - 56лв) и мишките бяха 2 за 38лв. И това е към 1400лв като гледам излиза ;)

Ползвам компютър от 1997/8, но не съм давал пари.

1. PC не си спомням добре, но беше с Athlon 2300+/някаква DDR@333MHz/ATI 9600 PRO /Някакво LG 17' за ~1300 лв(пак не съм ги давал аз), 2003г. Супер машинка беше.

2. Toshiba l30-134 за ~1300 лв, 2005 г.

3. Acer Extenca 5630G за ~1300 лв, 2008 г. Q4

Все към 1300 лева се целя. Като съм ползвал и много други компютри покрай бизнеса на нашите.

Над 4000 лв. със сигурност, като добавим всички други консумативи+периферни устройства.

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Преди месец процесор,дъно и рам за около 800лв,миналата седмица видео за 500.Кутията,харда и захранването са от ПЦ-то което взех миналата година лятото за около 800лв с Intel E6300.След това последва и монитор за към 400лв.Първото ми пц за което съм дал от собствените ми пари го взех януари 2007 и беше със семпрон 3200+ заедно с 17' ЛСД излезе към 1000лв.Значи към 3500 :whist:

Първия компютър, който си купих с лични пари, струваше почти 1500лв. Това е компютъра от подписа ми, като не се включва LCD 22" монитор. Него го купих точно за 510лв в последствие. Последваха клавиатури, мишки, уеб-камери и други джунджурии... Преди месец си купих и лаптоп SONY VAIO VPCEB1S1E за 1700лв от PLESIO. Естествено и за него трябваше отделна мишка - Logitech Marathon за около 70лв май беше. Не трябва да забравям и двата рутера, които имам. D-Link DIR-100 и D-Link DIR-615. Първия струваше около 70лв, а другия 129лв, после ги намалиха на 90 или 80лв и умрях от яд!

Общо взето не искам да се сещам колко пари съм пръснал по компютърна техника... но определено е над 4000лв, затова и този отговор маркирах в анкетата.

Първоначалната конфугурация , закупена преди ~2 год. струваше 1000лв + монитор 19'. След ъпгрейдване до тази от подписа цената скочи на : ~2200лв.

Трудно е да определя точната цифра, но определено надхрърлям горната граница в анкетата. Първият ми нов компютър /преди това имаше втора употреба/ струваше около 700$, това беше в началото на 90-те години. От тогава минаха всякакви щуротии, до като стигна до днес. В последната година и половина минах през Phenom 9950, PhenomII 940 и сегашния процесор. Естествено имам слабост към хардуера /както някои към колите/ винаги искам да пробвам новите неща на живо. Сами може да прецените какви пари струват компонентите, плюс това обикновено ги купувам, когато цената им е още висока. Въпреки това, актуалността им, ми позволява да ги продам бързо и да взема новия модел по-лесно, т.е. доплащайки определена сума. Последната ми глезотия естествено беше Рамта. Разбира се, че можеше да сложа по-обикновена, но автора на темата ми показа линк към сайт за интернет търговия, и аз не можах да устоя.

Трудно е да определя точната цифра, но определено надхрърлям горната граница в анкетата. Първият ми нов компютър /преди това имаше втора употреба/ струваше около 700$, това беше в началото на 90-те години.

Оххх, пенсионният фонд се оформи вече. остава да си изберем борд на директорите. Включвам се и аз като теб в графата над 4к. Абе кефа няма цена и начесване, нали ;)

От 2000-та до сега са определено над 10000 лв. за компютри, части, лаптопи и периферия. Може и повече да са, но по-малко не. Преди 2000-та не ги броя, защото там е друг случая... Нищо особено не съм купувал, като се замисля, нито пък сега съм с нещо много добро. Горе-долу винаги съм се опитвал да съм в "златната среда". След като майка ми смени два мои компютъра, а е на 75 и племенника ми сега ползва един, а уж нищо не съм взимал, но с годините парите се натрупват.

Първия беше през 2006 мисля и излезе на 650 ? плюс монитор втора ръка за около 20 ?.Беше едно Hitachi CRT което субективно тежеше около 2 тона и след 2 часа игра очите ми бяха като на вампир.Това наложи закупуването на сегашния ми монитор - около 290 ? през 2008,след безброй no name мишки и клавиатури се стигна до тези от подписа ми 55? мишка 75? клавиатура,до момента 2 чифта слушалки - една Medusa 5.1 65? и сегашните Creativ Fatal1ty 45?.Kомпютъра от подписа ми излезе преди една година и 2 месеца на 1300 ? само за кутията,процесор,рам,карта,дъно и хард.Захранването 140? ,последвано от охладителя на процесора за около 70? с вентилатора и най новата придобивка от преди месец и нещо охладителя на картата 45? и Scythe Kaze Master управление на вентилаторите 30 ?.

Значи отивам на около 2800 ? ,като сегашната машина само на около 2100?.

Олеле,дано жена ми не види тая тема никога :);) ,че то човек като купува малко по малко и се не усеща :withflowers:

Първия беше през 2006 мисля и излезе на 650 ? плюс монитор втора ръка за около 20 ?.Беше едно Hitachi CRT което субективно тежеше около 2 тона и след 2 часа игра очите ми бяха като на вампир.Това наложи закупуването на сегашния ми монитор - около 290 ? през 2008,след безброй no name мишки и клавиатури се стигна до тези от подписа ми 55? мишка 75? клавиатура,до момента 2 чифта слушалки - една Medusa 5.1 65? и сегашните Creativ Fatal1ty 45?.Kомпютъра от подписа ми излезе преди една година и 2 месеца на 1300 ? само за кутията,процесор,рам,карта,дъно и хард.Захранването 140? ,последвано от охладителя на процесора за около 70? с вентилатора и най новата придобивка от преди месец и нещо охладителя на картата 45? и Scythe Kaze Master управление на вентилаторите 30 ?.

Значи отивам на около 2800 ? ,като сегашната машина само на около 2100?.

Олеле,дано жена ми не види тая тема никога :);) ,че то човек като купува малко по малко и се не усеща :withflowers:

Странно, двуканален кит с ниска честота при това. Предполагам че прилично забавя машината, в сравнение с това, което би могла да постигне с нормалният за нея триканален.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.