Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Хора я кажете има ли тема за 64 битовата версия на Лисицата - позната на всички като Waterfox. Аз имам един съществен проблем с нея - адблокера ми разлива страшно много рам. След малко ще ви кажа кои са филтрите които са налични да ми препоръчате кой от тях да елеминирам.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хора я кажете има ли тема за 64 битовата версия на Лисицата - позната на всички като Waterfox. Аз имам един съществен проблем с нея - адблокера ми разлива страшно много рам. След малко ще ви кажа кои са филтрите които са налични да ми препоръчате кой от тях да елеминирам.

Toва е неофициална версия на браузера ! Какво очакваш, да работи безпроблемно ли ? А и от сайта на Mozilla казват, че 32 битовата версия е по-бърза за момента.

Toва е неофициална версия на браузера ! Какво очакваш, да работи безпроблемно ли ? А и от сайта на Mozilla казват, че 32 битовата версия е по-бърза за момента.

Mозила говорят глупости. Да земат да си пробват последната изчанчена версия с Спийдтест. А и Уотърфокса е базиран на 13та версия на Мозила.

докато няма официалн(о)а х64 битова версия - waterfox или nightly/aurora - е малко безсмислено да има тема

докато няма официалн(о)а х64 битова версия - waterfox или nightly/aurora - е малко безсмислено да има тема

Скоро няма и да има. И само виж 64 битовата версия на Опера както и 32 битовата версиня на Огнената лисица не може да се справи с най елементарния Спийд Тест, па камоли да има нормална работа Флаш. А Водната лисица поне във това отношение няма проблем. Но яде рам като невидяла когато има в нея адблок филтри. :mad:

нещо не можах да разбера? опера х64 1201 си работи идеално с флаш - и разбира се (както и всички останали браузъри) е по-бърза от х64 firefox, само защото няма добавки ab+ се съобразява с каналите на ффх, не с waterfox - ergo предпочитат да тестват на х64 nightly

нещо не можах да разбера? опера х64 1201 си работи идеално с флаш - и разбира се (както и всички останали браузъри) е по-бърза от х64 firefox, само защото няма добавки

ab+ се съобразява с каналите на ффх, не с waterfox - ergo предпочитат да тестват на х64 nightly

Да ама не - на Спийдтест се дъни - на змей. Водната лисица яде рам на свиня но там не се дъни. Имам достатъчно рам и процесор, но не толерирам нейните свинщини при положение че тази рам може да се ползва за други приложения. Разлива който прави с адблокер си е живо кощунство.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Не знам на какъв принцип се случва, но текста започва да изчезва от мозила и всичко което съм отворил. Затварям мозилата и се показва текста, но не мога да пусна никаква програма, докато не ресна компютърът. Това започна от 2-3 дена. не знам това от мозилата ли е...

Редактирано от Fr3aK98 (преглед на промените)

Защо на някои сайтове като натисна " върни една страница назад " и няма на къде да се връща? Може ли да се настройва това? Използвам Firefox 13.0.1

Редактирано от klass (преглед на промените)

Защо на някои сайтове като натисна " върни една страница назад " и няма на къде да се връща? Може ли да се настройва това? Използвам Firefox 13.0.1

Отварям си сутринта сайта www.wallpapeperfx.com и се вижда това:

Снимка 1

Снимка 2

С версия 10.0 съм. Имам инсталиран flash player последна версия, както и Java.

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Отварям си сутринта сайта www.wallpapeperfx.com и се вижда това:

Снимка 1

Снимка 2

С версия 10.0 съм. Имам инсталиран flash player последна версия, както и Java.

Нов флаш, на стар браузер...

Нов флаш, на стар браузер...

В такъв случай да се захващям с обновяването на браузъра и една преинсталация на флаш плеара за всеки случай. :)

[?] В версия 13.0.1 някой били ми обяснил как да си върна обратно предвиждането на думите, когато пиша в търсачката на google.

х

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Имал съм подобен случай. При мен проблемът не беше в flash а в firefox. Ако е така трябва да ресетнеш мозила (firefox>help>troubleshooting information>reset firefox)

В такъв случай да се захващям с обновяването на браузъра и една преинсталация на флаш плеара за всеки случай. :)

[?] В версия 13.0.1 някой били ми обяснил как да си върна обратно предвиждането на думите, когато пиша в търсачката на google.

х

Пробвай приставката Configuration Mania - в нея има такава настройка доколкото не ме лъже паметта.

Пробвай приставката Configuration Mania - в нея има такава настройка доколкото не ме лъже паметта.

С добавката не успях да постигна желата цел, но за сметка на това открих по-лесен начин. За целта копирах този линк
http://www.google.com/webhp?hl=bg&tab=Xw
във полето на начална страница в основните настройки на FF и сега имам напълно функционираща търсачка. Не знам защо в по-новите версии началната страница по подразбиране е променена с нова.

Благодаря за отделеното време и помоща.

Здравейте!

Имам проблем с Adobe Flash Player. Днес инсталирах последната версия и оттогава не работи никъв флаш плейър. Във вбокс ми излиза бяло поле на мястото на плейъра, а в ютуб черно. зване на въпросната лента, затова пак инсталирах последната версия, но същата работа. :(

Даи десен на някои клип докато върви -> Settings -> махни отметката от Hardware Acceleration -> ОК и рестартирай браузера.

Имам същия проблем - навсякъде бяла страница и на вбокс и на ютуб , даже не се показва във вбокса надписа :

'' Ако нямате флаш плеър изтеглете оттук '' . Деинсталирах стария , изтеглих новия 11.3.300.257 , 11.3.300 262 - не , и не - на Мозилла не върви , а на Макстон - върви .

baikolio95 , съветваш да се кликне десен на клипа , как да стане като е бяла страница и няма такива отметки които посочваш ? Помогнете , къде е проблема , стар флаш ли да връщам ?

Редактирано от merimeri (преглед на промените)

Имам същия проблем - навсякъде бяла страница и на вбокс и на ютуб , даже не се показва във вбокса надписа :

'' Ако нямате флаш плеър изтеглете оттук '' . Деинсталирах стария , изтеглих новия 11.3.300.257 , 11.3.300 262 - не , и не - на Мозилла не върви , а на Макстон - върви .

baikolio95 , съветваш да се кликне десен на клипа , как да стане като е бяла страница и няма такива отметки които посочваш ? Помогнете , къде е проблема , стар флаш ли да връщам ?

Става,става. Само че във другата тема не ме попита как, след като не знаеш. А начина е следният:

Отвори началната страница на Мозилата.Избери=>инструменти=>настройки=>разширени. Махаш отметката от реда със стрелката.

http://prikachi.com/images/40/4991040D.jpg

Става,става. Само че във другата тема не ме попита как, след като не знаеш. А начина е следният:

Отвори началната страница на Мозилата.Избери=>инструменти=>настройки=>разширени. Махаш отметката от реда със стрелката.

http://prikachi.com/...40/4991040D.jpg

Аз питам от няколко дена , но никой не отговаря , добре че ти се появи .

Ок, махнах отметката и същата работа , сега и ютубето дето одеве беше тръгнало спря да върви пак , а вбокса си е бял , та кажете друго какво да се направи ?

p.s. Да попитам - имам отметка на ' Автоматично плъзгане ' , има ли някакъв проблем или - не , видях , че на твоята снимка няма ?

Да допълня - ютубе някои клипове вървят , други - не :huh: .

Редактирано от merimeri (преглед на промените)

Аз питам от няколко дена , но никой не отговаря , добре че ти се появи .

Ок, махнах отметката и същата работа , сега и ютубето дето одеве беше тръгнало спря да върви пак , а вбокса си е бял , та кажете друго какво да се направи ?

p.s. Да попитам - имам отметка на ' Автоматично плъзгане ' , има ли някакъв проблем или - не , видях , че на твоята снимка няма ?

Да допълня - ютубе някои клипове вървят , други - не :huh: .

Аз не съм казал че на всяка цена ще се оправи. Казах да пробваш дали няма да се оправи, и дадох съвет, как да пробваш. Друго което можеш да пробваш, е да изтриеш Мозилата. Да изтриеш папката и от %Appdata% . След това да почистиш със CCleaner регистрите. Със това ще си изгубиш всички запаметени пароли във Мозила. Но може и да помогне. Рестартирай компа и си инсталирай, някоя версия която не ти е създавала проблеми.

ПП: Автоматично и Плавно плъзгане съм ги спрял, защото не ми харесваше скролирането, но се правят други настройки във about : config , но това е друга тема. Ако те интересува, питай.

Аз не съм казал че на всяка цена ще се оправи. Казах да пробваш дали няма да се оправи, и дадох съвет, как да пробваш. Друго което можеш да пробваш, е да изтриеш Мозилата. Да изтриеш папката и от %Appdata% . След това да почистиш със CCleaner регистрите. Със това ще си изгубиш всички запаметени пароли във Мозила. Но може и да помогне. Рестартирай компа и си инсталирай, някоя версия която не ти е създавала проблеми.

ПП: Автоматично и Плавно плъзгане съм ги спрял, защото не ми харесваше скролирането, но се правят други настройки във about : config , но това е друга тема. Ако те интересува, питай.

Toва не мисля да го правя , повечето пароли не ги знам защото са си запаметени ...пък и как да се връщам към стара версия , нали трябва да вървим към нови ..Само този ли е начина ?

Toва не мисля да го правя , повечето пароли не ги знам защото са си запаметени ...пък и как да се връщам към стара версия , нали трябва да вървим към нови ..Само този ли е начина ?

Понеже има подобни оплаквания от последната версия на Мозила и на флаш плеара, за това ти препоръчах по стари версии. Другият вариант е да изчакаш да оправят проблемите във следващите версии.

Понеже има подобни оплаквания от последната версия на Мозила и на флаш плеара, за това ти препоръчах по стари версии. Другият вариант е да изчакаш да оправят проблемите във следващите версии.

Освен да изчакам , мернах някъде че съм на

mozilla firefox 12 , но сега не знам къде беше , може ли да ми кажете къде да го проверя на коя версия съм . Сега има и

mozilla firefox 13 . А за моето видео само това ли остава - да чакам ? Нещо друго може ли да е причина за да не върви ?

Трябва да се забрани защитният режим на флаша за мозила!

Следвайте инструкциите от този пост!

Редактирано от programings (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.