Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Вчера ми се случи случка :)

Както си разглеждах някакъв сайт,и ....токов удар.Естествено РС-то се изключи,и когато след около 5 мин. го пуснах пак (защото се включва някаква защита,която не ми позволява да го пусна веднага),и какво да видя на Fire Foxa ми бяха променени някои неща.

Публикувано изображение

на мястото,което съм оградил знаете че има зададени Search Engines,Google,Yahoo, ....и още много,обаче след въпросния токов удар на мястото има една лупичка и като се опитам да кликна на нея,ми отваря Mozila Home Page и ми показва Add Engines.

Проблема е че като опитам да си ги възтановя Search Engines нищо не се получава,тогава деинсталирах FF,направих една профилактика на регистрите,изтрих останалите папки,и инсталирах наново.

Какво да видя всичко си беше по старому,и пак немога да Add-на search engines.

Има ли някой идея как става това?

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 296,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравеите досега бях с 1.5.0.0 на лиско и то на български сега инсталнах 1.5.0.7 та питам някои да знае от къде да дръпна БГ за тази версия благодяря

http://www.mozilla.com/firefox/all.html от този линк можеш да издърпаш която искаш езикова версия.

Полезни разширения за Mozilla Firefox, които аз лично ползвам: DownThemAll - за сваляне, само дето като пусна нещо по-голямо и не ще да се завърши FlashGot - за саляне - Директно вика селектиран даунлоуд мениджър(при мен wget и KGet) TabMixPlus - за по-удобно табулиране HTML Validator - за проверка на сорс кода на броузваните страници за грешки макар тези грешки да са малко относителни Cache Status - показва колко е кеша на броузъра (в РАМ паметта и на диска) OperaView - удобно когато искам да отворя някоя страница в Опера. (т.е интегрира лисицата с опера) Check4Change - за презареждане на дадена страница през зададен интервал от време DomInspector - немам си идея. Върви с инсталацията на фокса BeagleIndexer - немам си идея. Върви с инсталацията на фокса Fasterfox - уж за повече бързина

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Search Engine Ordering 0.9Разширение, което ви позволява да си правите собствени машини за търсене. Става и за търсачката на kaldata.com много е удобно Публикувано изображение

http://maltekraus.de/blog/firefox/search-e...ing-09-rc1.html

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, сега като излезе 2.0 и с него любимия ми екстеншън TabMix не работи , какво ползвате за по-добър контрол над свойствата на табовете?

така така, относно плъгините за нивия Firefox 2.0 Като си направите бекъп със MozBackup, и после го пуснете да възстанови висчко, то май ги слага плъгините но те не са активни ако не са съвместими. пускате обаче ъпдейт на плъгините, и остановявате че само за най-важните няма ъпдейт, тоест за Fasterfox, tabmixplus, tabbrowser preferences i Sessionsaver 2. Ами ще се налойи да изчакаме, какво да се прави. Дано да съм бил полезен

Не знам за какво служи този extension, но според мен в новата версия на Firefox работата с табове е значително подобрена. Навигацията между табовете е улеснена, когато те са повече на брой, а и в дясно има стрелкичка която дава списък с всички отворени. При инсталацията на новата версия не съм правил backup. Просто пуснах setup-а на 2.0 версията и след това като си стартирах Firefox всички настройки си бяха запазени (bookmarks, extensions и т.н.).

Profile Folder-2.5 - разширението добавя иконка в меню инструменти, която директно отваря скритата папка на профилите във firefox.

install

Публикувано изображение

Някой знае ли как се става скрола на табовете с колелото на мишката при firefox 2 преди използвах Tab Mix Plus, но версията е само до 1.6 ?

Някой знае ли как се става скрола на табовете с колелото на мишката при firefox 2 преди използвах Tab Mix Plus, но версията е само до 1.6 ?

Eто Tab Mix Plus за Firefox 2

Чак сега разбрах, че съм объркал темата... Публикувано изображение Може някой да ми изтрие предишното мнение

Как да направим старите extensions да работят на новия Firefox

НЕ съм го пробвал, понеже още съм със стария firefox, нека някой да го пробва и да каже дали става

Ето фикс за OPTIMOZ TWEAКS

OPTIMOZ TWEAKS

Допираш "стрелкичката"до лявата част не екрана и се отварят отметки.

Чак сега разбрах, че съм объркал темата... Публикувано изображение Може някой да ми изтрие предишното мнение

Как да направим старите extensions да работят на новия Firefox

НЕ съм го пробвал, понеже още съм със стария firefox, нека някой да го пробва и да каже дали става

Не съм пробвал този начин.

Ето тук съм описал

начина, който аз използвам и работи!

Със здраве!

:sobbing:

Редактирано от mrun4o (преглед на промените)

Старите extensions могат много лесно да заработят ето с това разширение. Аз лично го използвам още от преди версия 1.5. В момента така ми работят доста от екстеншъните, които все още не са актуални за 2.0.

http://users.blueprintit.co.uk/~dave/web/firefox/nightly

Значи отскоро ползвам Firefox и много неща не са ми ясни.Искам да ви питам-след като изтегля някой Add-On къде отива той и как мога когато реша да го премахна.И също един много тъп въпрос-Add-Ons и плъгини едно и също ли е или не?????

Ми .. . .плугина пак е некъв тип Адд-ons

Както и да е!

Инсталираш да кажем, некой Екстеншън.

И ако искаш да го махнеш:

Mozilla Fireox 1.5.x

Tools >>> Extensions >>> Избираш даденият и му даваш Uninstall >>> Рестартираш Firefox-a

Mozilla Firefox 2.0

Tools >>> Add-ons >>> Extensions >>> Избираш даденият и му даваш Uninstall >>> Рестартираш Firefox-a

Поздрави и прасни една биричка, заради мене Публикувано изображение

Значи в Tools имам extentios и themes.За тях е ясно.Но никъде не виждам Add-Ons.Firefoxa ми е 1.5.0.7!!!!!

Значи в Tools имам extentios и themes.За тях е ясно.Но никъде не виждам Add-Ons.Firefoxa ми е 1.5.0.7!!!!!

Я виж какво пише в първото изречение от отговора, който ти написа NetCutter! Публикувано изображение Още един път - Терминът Add-Ons обединява в себе си Тhemes и Еxtensions!

Имам един много дразнещ проблем с Tab Mix Plus за ФФ2 Публикувано изображение когато пиша адрес в location bar-а немога да го отворя с enter, а трябва с мишката на натискам бутона Go to the address.. някой знае ли как се оправя ?

Закачлива информация в About Firefox Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение1

install - за версия 1.5 - 2.0

install - за версия 1.0

Има и за фенове на Барса

Публикувано изображение

install

Преди си бях инсталирал един екстенжън и той добавяше меню Tab. Сега обаче не мога да попадна на него а много е полезен. Някой знае ли далиш има такъв за новмата версия и ако има как се казва. Благодаря предварително. :)

Преди си бях инсталирал един екстенжън и той добавяше меню Tab. Сега обаче не мога да попадна на него а много е полезен. Някой знае ли далиш има такъв за новмата версия и ако има как се казва. Благодаря предварително. :offtopic_s:

Пробвай с Tabbrowser Preferences

http://216.55.161.203/theonekea/tabprefs/t...efs_1.3.1.1.xpi

01. DownThemAll!

URL: https://addons.mozilla.org/firefox/201/

Кратко описание: Вграден Download Manager

Защо:

Лично аз го ползвам защото ползвам Интернет предимно на работа, където проксио не позволява никакви Download мениджъри да си вършат работата и това е единствния ми шанс да ползвам спокойно Resume. За сега се държи доста прилично и тегли с добра скорост.

02. Forecastfox

URL: https://addons.mozilla.org/firefox/398/

Кратко описание: Информация за текущото метеорологично състояние на вашия град и утрешна прогноза

Защо:

Защото работи добре, има достатъчно настройки и в базите данни има София. Вероятно има и повечето големи градове. До колкото му е вярна информацията ще се види с времето

03. Gmail Manager

URL: https://addons.mozilla.org/firefox/1320/

Кратко описание: Notifier за Gmail

Защо:

Има поне още един подобен екстенжън, който не брои правилно и няма достатъчно настройки. Gmail Manager, показва точно това, от което се интересува човек, като може да следи няколко кутии едновременно.

04. Mouse Gestures

URL: https://addons.mozilla.org/firefox/39/

Кратко описание: поддръжка на жестове с мишката

Защо:

Защото съм Opera потребител и съм свикнал да ползвам жестове.

05. Tab Mix Plus

URL: https://addons.mozilla.org/firefox/1122/

Кратко описание: Допълнителни настройки на табовете

Защо:

Пак ще кажа че съм Opera потребител и съм свикнал табовете да ми се намират в долната част на екрана. Oсвен това има Undo при затваряне на таб, което значи че дори и да затворите нещо важно, то с тази опция ще го отворите отново.Разширението има и много други опции, които не ползвам

06. Web Developer:

URL: https://addons.mozilla.org/firefox/60/

Кратко описание: Допълнителни инструменти за web разработчици

Защо:

Защото се занимавам с разработване на Web страници, а този екстенжън дава много много полезна информация на девелопера в реално време.

06. BBCodeXtra:

URL: https://addons.mozilla.org/firefox/491/

Кратко описание: поддръжка на bb и html код за форуми и други.

Защо:

Защото е по-удобно при всички форуми да се ползва едно и също меню. Понякога има форми, които поддържат bb или HTML, но нямат бутони за това и трябва да ги пишеш ръчно. Аз лично съм спрял HTML опцията за да не ми претрупва менюто.

В тази връзка трябва ми разширение, с което да мога да дефинирам hotkeys.

Мерси

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.