Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Имате ли проблем след обновяване на добавката Forecastfox до версия 0.9.7.5 с появата на неприятна лента.

(за какво ми трябваше да я update-вам)

<label id="ff-load.label" value="&ff.preview.loading.label;"/>

Засега сложих добавката на Disable Публикувано изображение

Пратих и e-mail до поддръжката уж...дано да има резултат :nono:

Като си промених настройките на about:config => general.useragent.locale пак на en-US си дойде всичко на мястото.

Благодаря на Fingli за предположението, че има непреведени фрази...

Това е грешка на разработчика, изпуснал е да добави един стринг в новата версия. В най-скоро време ще има нов релийз.

За сега е най-добре да се изключи.

Направих един бърз фикс за българската версия, в случай че се забави релийза. bg_BG_fix.zip

Отваряте папката, където е инсталирана добавката -> за Windows е C:\Documents and Settings\ИМЕ\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\СЛУЧАЕН НОМЕР.default\extensions\{0538E3E3-7E9B-4d49-8831-A227C80A7AD3}\chrome

И се замества файл forecastfox.jar с този от zip-a по-горе.

Редактирано от Fingli (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 296,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това е грешка на разработчика, изпуснал е да добави един стринг в новата версия. В най-скоро време ще има нов релийз.

За сега е най-добре да се изключи.

Направих един бърз фикс за българската версия, в случай че се забави релийза. bg_BG_fix.zip

Отваряте папката, където е инсталирана добавката -> за Windows е C:\Documents and Settings\ИМЕ\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\СЛУЧАЕН НОМЕР.default\extensions\{0538E3E3-7E9B-4d49-8831-A227C80A7AD3}\chrome

И се замества файл forecastfox.jar с този от zip-a по-горе.

Браво майсторе.Стана ! (Не беше проблем да си е на английски, даже BG-то ме обърква - особено ако става въпрос за Windows, но специално за тази добавка държах да е на BG) :) :) :nono::)

PS: Вече има и нов билд - 0.9.7.6 Публикувано изображение

post-20382-1212488250_thumb.jpg

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Може и по по-лесен начин, отваряш желаните страници, след това Инструменти/Настройки/Основни (Тools/Options/General) избираш "Използване на текущите страници" Публикувано изображение .

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

сори ако не е правилното място. Искам да запитам следното:

Сложих си ФФ 3 (от вчера дето е). И много ми хареса, идеята табовете да не ми се "продължават" с стрелки надясно и наляво когато станат много....е добре, но днеска включвам ФФ-то, и какво...имам стрелки и трябва да "browse"-вам за да гледам последния си таб примерно ?!? (сори ако обяснявам зле). Затова НЕ си слагах по нови версии от 1.х, и таман се зарадвах, а то..Публикувано изображение Та питанката ми е, има ли начин да махна това "продължаване" на табовете с стрелки наляво и надясно, а да ми се виждат всички табове на екрана.

Моля за съвет и помощ.

Мерси предварително и сори ако изглеждат тъпи въпросите.

Редактирано от amaret0 (преглед на промените)

Здравейте,

сори ако не е правилното място. Искам да запитам следното:

Сложих си ФФ 3 (от вчера дето е). И много ми хареса, идеята табовете да не ми се "продължават" с стрелки надясно и наляво когато станат много....е добре, но днеска включвам ФФ-то, и какво...имам стрелки и трябва да "browse"-вам за да гледам последния си таб примерно ?!? (сори ако обяснявам зле). Затова НЕ си слагах по нови версии от 1.х, и таман се зарадвах, а то..Публикувано изображение Та питанката ми е, има ли начин да махна това "продължаване" на табовете с стрелки наляво и надясно, а да ми се виждат всички табове на екрана.

Моля за съвет и помощ.

Мерси предварително и сори ако изглеждат тъпи въпросите.

Ми при мен се смаляват и се редят без да се скриват. Аз също съм с 3-ката. Не знам дали не е от едно от разширенията за табове. Имам инсталирано разширение Ctrl-Tab, но мисля, че и без него пак ми се редяха без да се скриват.

Ми при мен се смаляват и се редят без да се скриват. Аз също съм с 3-ката. Не знам дали не е от едно от разширенията за табове. Имам инсталирано разширение Ctrl-Tab, но мисля, че и без него пак ми се редяха без да се скриват.

Амм.....до няколко таба в повече не се "скриват", опитай с повечко.

Видях ,че много хора чакат работеща за FF3 версия на TabMixPlus тя е налице от доста време но просто автоматичните ъпдеити са спряни и трябжа да си я свалите ръчно от тук :)

Редактирано от jensson (преглед на промените)

Видях ,че много хора чакат работеща за FF3 версия на TabMixPlus тя е налице от доста време но просто автоматичните ъпдеити са спряни и трябжа да си я свалите ръчно от тук :speak:

много благодаря, jensson

много приятна изненада е това - кой да се сети да провери на сайта!

Едит:не на сайт, а на форума ама кой да мисли че там може да има девелоп-релииз

П.П.: така успях да оправя повечето си добавки: от 23 общо не работят само 3

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Табмикс работи, мерси за линка. Лека полека всичко се оправя.

Видях ,че много хора чакат работеща за FF3 версия на TabMixPlus тя е налице от доста време но просто автоматичните ъпдеити са спряни и трябжа да си я свалите ръчно от тук :)

Много ти благодаря за линка. Разширението работи идеално. Публикувано изображение

Аз да попитам това adBlock за какво е?

Допълнение към Firefox за блокиране на нежелани реклами, като има възможност да блокираш и друго нежелано съдържание. Повече информация: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/10

• 3 седмици по-късно...

от няколко дена имам сериозен проблем който ми спъва всяко нещо което искам да направя и е свързано с нет. От една седмица съм на бтк 12мбита и първите няколко дена нямах проблеми. като играя нямам проблеми с нета, с която и да е програма също нямам проблеми, но като пробвам да вляза в някоя страница и ето какво става - не иска да влиза в никоя страница, само седи бял екран и пише че зарежда. единствения начн да вляза някъде е вднага като пусна браузъра и на секундата да напиша адреса и да вляза. като вляза добре, ама по-нататък неще да зарежда, просто седи на главната страница където съм влязал и това е. на който и линк да натисна, към която и страница да води, просто не иска да зарежда. начина по който успявам едва едва да вляза в страница където никога не иска да влиза е примерно да копирам адреса и веднага като пусна firefoxa да вляза. единствения сайт където се разхождам свободно е jarcomputers.com. И за да стигна до тук да си постна темата имах огормни проблеми. Какво да правя?

Да не е нещо от DNS-ите, сложи си други днс-и и пробвай пак.... пробвай с друг браузар.... (IE, Opera, netscape) ако не стане звани у БиТиКа....

от няколко дена имам сериозен проблем който ми спъва всяко нещо което искам да направя и е свързано с нет. От една седмица съм на бтк 12мбита и първите няколко дена нямах проблеми. като играя нямам проблеми с нета, с която и да е програма също нямам проблеми, но като пробвам да вляза в някоя страница и ето какво става - не иска да влиза в никоя страница, само седи бял екран и пише че зарежда. единствения начн да вляза някъде е вднага като пусна браузъра и на секундата да напиша адреса и да вляза. като вляза добре, ама по-нататък неще да зарежда, просто седи на главната страница където съм влязал и това е. на който и линк да натисна, към която и страница да води, просто не иска да зарежда. начина по който успявам едва едва да вляза в страница където никога не иска да влиза е примерно да копирам адреса и веднага като пусна firefoxa да вляза. единствения сайт където се разхождам свободно е jarcomputers.com. И за да стигна до тук да си постна темата имах огормни проблеми. Какво да правя?

А ако беше пробвал и с някой друг браузър щеше да знаеш дали не е "или".

Само като идея пробвай това. IE7>Tools>Internet Options>Advanced>Reset>Reset. Рестартираш IE7 и тогава. Друго което може да пробваш да изтриеш всички History и Cookies- на IE7 и Mozilla. Също може да деинсталираш и инсталираш наново браузера. Пробвай и с поправка на регистъра. System Restore и го върни на дата когато е работил добре.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

пробвах, после влязох в kaldata.com, ама във форума не успях.

пробвах, после влязох в kaldata.com, ама във форума не успях. просто не става Публикувано изображение

ами DNS по принцип ми е сложен автоматично да му се взимат настройките. Пробвах и с IE7, пак същото.

Ами значи най-вероятно проблема е тук. По принцип при БТК трябва да имаш поне Primeri DNS. Да разбираме ли че нямаш рутер, т.е. копютъра е свързан директно към модема на БТК? Между другото я пробвай с един от тези DNS-и 212.39.90.42 или 212.39.90.43. Ако не стане звани на БТК.

P.S.

Може да пробваш и с адресите на OpenDNS.com - 208.67.222.222 и 208.67.220.220 Публикувано изображение

Редактирано от davidofff (преглед на промените)

Напиши,като имаш този проблем има ли работещ P2P клиент (uTorrent,BitComet) или подобен и каква е скоростта на ъплоуда.Защото и аз имам подобни проблеми.

ами да, директно е свързан към модема. сега ще пробвам DNSите.

gyps, аз наскоро да ти кажа не съм теглил заради тоя проблем, просто не мога да вляза в замунда... проверявах си скоростта в speedtest.com и понякога беше наред, понякога пък беше 240 даунлоад и 5 ъплоад или 100 ъплоад и голям пинг.. просто незнам от това ли е щото примерно като играя team fortress 2 и нямам проблеми, освен понякога пинга ми да е висок..

ps. няма разлика.. смених DNS ама нищо не стана..

Редактирано от azot4o (преглед на промените)

ами да, директно е свързан към модема. сега ще пробвам DNSите.

gyps, аз наскоро да ти кажа не съм теглил заради тоя проблем, просто не мога да вляза в замунда... проверявах си скоростта в speedtest.com и понякога беше наред, понякога пък беше 240 даунлоад и 5 ъплоад или 100 ъплоад и голям пинг.. просто незнам от това ли е щото примерно като играя team fortress 2 и нямам проблеми, освен понякога пинга ми да е висок..

При мен всичко е нормално при ъплоуд 60-65 kB/s.Като отиде по нагоре Firefox много бавно зарежда страниците или изобщо не зарежда(сървърът не е намерен).В този момент обаче лаптопа ми работи без проблем,зарежда за около 1-2 секунди страницата.Нямам разделяне на скоростите на рутера,което не дава обяснение на проблема.Пробвал съм сигнала директно от модема,на двете LAN карти на PC-то но резултата е същият.На лаптопа Мозилата е версия 3, а на настолния 2.0.0.15.В Замунда също не винаги мога да вляза,а пък спиид теста ми го прави еднопосочно и спира незавършен.На БТК Темпо съм и първият месец всичко беше точно,но след това модема се ресетна и трябваше да го стартирам с парола и юзърнейм.От тогава започна този проблем и си мисля че проблема е в доставчика,а не при мен.

при мен дори не излиза това "сървърът не е намерен", само си седи бял екран а долу показва че зарежда.. мозилата ми е 3.0, и аз пробвах от двете лан карти ама все тая... а това със спийдтеста и на мен ми го прави често откакто имам този проблем Публикувано изображение То и да питам бтк кво ще отговорят - ми не знаем... ще ги видя ама Публикувано изображение

дори с мозилата ми става нещо.. вчека крашна, днеска пък ми изкарва за начална страница msn.com след като съм и задал празна или гугъл.. току що пак ми крашна...

Редактирано от azot4o (преглед на промените)

при мен дори не излиза това "сървърът не е намерен", само си седи бял екран а долу показва че зарежда.. мозилата ми е 3.0, и аз пробвах от двете лан карти ама все тая... а това със спийдтеста и на мен ми го прави често откакто имам този проблем Публикувано изображение То и да питам бтк кво ще отговорят - ми не знаем... ще ги видя ама Публикувано изображение

дори с мозилата ми става нещо.. вчека крашна, днеска пък ми изкарва за начална страница msn.com след като съм и задал празна или гугъл.. току що пак ми крашна...

Сигурно от БТК ти крашват и мозилата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.