Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Благодаря Ви !!!! оправих се. :top secret:

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 296,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте. Осъзнавам, че темата не е точно за този раздел, но по-подходящ не намерих. Та: направих си сайт чрез е107 и го запомних във фаворитите на Мозила. В последствие направих страницата наново, но през WordPress . Но за съжаление във фаворитите се запази favicon на е107 пред името на сайта. Как мога да я премахна тази малка иконка ? Ето така изглежда иконката пред името на сайта : post-212024-1240389939_thumb.png Изтрих страницата от фаворитите и я запомник наново, но без резултат.

Редактирано от 2249 (преглед на промените)

Здравейте.

Осъзнавам, че темата не е точно за този раздел, но по-подходящ не намерих. Та: направих си сайт чрез е107 и го запомних във фаворитите на Мозила. В последствие направих страницата наново, но през WordPress . Но за съжаление във фаворитите се запази favicon на е107 пред името на сайта. Как мога да я премахна тази малка иконка ?

Ето така изглежда иконката пред името на сайта :

post-212024-1240389939_thumb.png

Изтрих страницата от фаворитите и я запомник наново, но без резултат.

Изтрии самия файл с име favicon.ico, намиращ се на сайта.

Нямам такъв. Прерових навсякъде, но ... Друга идея ?

изтрий си кеша на браузъра и опитай пак да заредиш, за да видиш, че някак магически е изчезнала фавиконата.

изтрий си кеша на браузъра и опитай пак да заредиш, за да видиш, че някак магически е изчезнала фавиконата.

Ако за Мозила става въпрос за Clear Private Data - не помага .

Няма да стане по стандартния начин с изтриване на кеш и други подобни. Специфичното на фавиконата за ФФ е че се записва заедно с отметката (в същата база данни). Пробвай да изтриеш отметката и пак да я запаметиш може да помогне. Иначе ФФ през няколко дни обновява записите на отметките и като обнови адреса, ще обнови и фавиконата.

Няма да стане по стандартния начин с изтриване на кеш и други подобни. Специфичното на фавиконата за ФФ е че се записва заедно с отметката (в същата база данни). Пробвай да изтриеш отметката и пак да я запаметиш може да помогне.

Иначе ФФ през няколко дни обновява записите на отметките и като обнови адреса, ще обнови и фавиконата.

Благодаря за отговора, но още в първия си пост писах, че това съм го направил и не помага. Егати ... толкова ли е сложно това ? Все трябва да има някакво решение ...

Благодаря за отговора, но още в първия си пост писах, че това съм го направил и не помага. Егати ... толкова ли е сложно това ? Все трябва да има някакво решение ...

http://forums.mozillazine.org/viewtopic.ph...p;sk=t&sd=a

Ами освен "Благодаря" друго не мога да кажа.

За сведение - използвах добавката към ФФ Favicon Picker . След като се инсталира с нея се работи по следния начин: стартирате bookmarks , и отивате върху страницата, чиято иконка искате да премахнете. Натискате върху името на страницата с десен бутон на мишката и избирате "Properties" . Появява се прозорче в което освен името и данни за страницата се появява и ползваната иконка. До нея имате три бутона: Brouse, Reset, Blank. За да премахнете иконката избирате "Blank" и запомняте промените. Е, имате право на избор за промяна на иконката, но това вече е друга тема.

Има ли addon благодарение на който firefox да интерпретира една страница не само като firefox, но и като ie, защото по принцип седя на Линукса и ми се иска да пробвам разни работи в IE и не ми се рестартира под Windows

Има ли addon благодарение на който firefox да интерпретира една страница не само като firefox, но и като ie, защото по принцип седя на Линукса и ми се иска да пробвам разни работи в IE и не ми се рестартира под Windows

И аз търсех нещо такова, по други причини. Човек който работи на компа беше свикнал с ИЕ. Но открих тема на ИЕ и доволно.

За такава добавка не знам

ietab но естествено е само за windows за линукс аз поне не съм виждал, а и мисля че няма как при положение че няма инсталиран ие

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

здр някой може ли да ми даде името или линк към добавката на мозила за показване на времето в определение градове и държави и ако може да ми каже има ли добавка пак за мозила която да разделя екрана на две т.е. от едната страна да гледам да речем клип а от другата да сърфирам в нета много ще съм благодарен на отзовалите се

здр някой може ли да ми даде името или линк към добавката на мозила за показване на времето в определение градове и държави

[link]

и ако може да ми каже има ли добавка пак за мозила която да разделя екрана на две т.е. от едната страна да гледам да речем клип а от другата да сърфирам в нета много ще съм благодарен на отзовалите се

1. Стартираш Mozilla Firefox.

2. Ctrl+N

3. Променяш размера на прозорците.

4. Слагаш ги един до друг.

Аз имам едно доста интересно питане. Значи - сложих си ФФ 3.5 РК1 - дотук всичко добре - но сешън сейвъра на Tab mix plus (последният е със моднат install.rdf) не ме пита дали да сейвам определена сесия или не - аз съм го настроил да пита и въпреки всичко той упорито отказва да пита. Версията на Tabmix plus която моднах е 0.3.7.3

я пусни 1 снимка на кофигурациите за сесията че сега съм на работа и с тая опера още не мога да включа провери ли дали не е превключило на мениджъра на кума лиса има вариант да използваш тестовата версия на тмп (0.3.7.4пре) но това е краен вариант

Ето скрийна..................... post-44851-1245521710_thumb.png Между другото аз смятам че това може да е бъг на Таб микс плюс, защото той все още официално не е модифициран да работи със версия 3.5 на лисицата. Предполагам това ще се случи когато има финален билд на въпросната версия. Също така искам да уточня че на версия 3.0.11 работи и не прави тази магария. Но версия 3.5 RC1 на мен лично ми се струва по бърза и по лека от последният финален билд на ФФ..

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

хммм, има нещо вярно

все пак обнови до RC2, и ако желаеш ползвай това:

http://tmp.garyr.net/forum/viewtopic.php?t=9864

поне то под 3.5.* няма проблеми

Мерси - със него проработи.......

Аз лично да си призная със нетърпение чакам финалната версия на 3.5 защото има доста подобрения на фона на 3.0.Х сериите. :)

а тук можеш да видиш доста от тях...

http://hacks.mozilla.org/

особенно полезен сайт за девелопърите....верно пропагандата е на ниво, но пък е полезем

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

minimizetotray - забелязах и във версия 1.0 и във старата версия един бъг който се проявява при ФФ 3.5 RC2 - след няколко минимизирания десният бутон на разширението като се кликне във трея върху иконата на ФФ просто отказва да работи. Не е фатално. Сигурен съм че ще има разширение и за версия 3.5 във което този минибъг няма да го има. П.с:Бъга не е нетърпим защото когато боравя със ФФ почти не ползвам десен бутон когато тя се намира във трея при часовника.

Здравейте имам гаден проблем с Mozillata... Преди време промених цветовете на Mozilla и сега не се сещам как да ги върна както си бяха ... Изтеглих една програма No color за нея пишеше че премахва (връща) цветовете на Mozilla както са си били НО нищо ни стана пак съм си с гадните цветове... Някой казаха "Това е някакъв Адд-он за Мозилла но не бе6е така .......... МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИИИ..............................

а снимка?, че кристалната топка ми се счупи...?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.