Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Ако само за превод ти трябва, може да добавиш един бутон в лентата е инструменти. Ето http://translate.google.com/translate_tools?hl=bg&layout=1&eotf=1

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 296,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пускам темата ,понеже офицялната за нея е заключена.

Въпроса ми е може ли да се махне полето за търсене ,посочерно на шота(пречи да и се вижда дупето ;) )?

Прерових настройките,но не успях да го махна.

Публикувано изображение

има тема за Лиско 2-ра част http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=156350 по въпроса - десен бутон на тоолбара->настройване->завличаш търсачката с ляв бутон(drag and drop) :ph34r:

Така се махна,но пък полето до него където се изписва адреса се удължи до края.Не може ли там да е празно,тоест бялата лента да се нагласи да стига само до картинката? п.с. Значи скоро е била отключена ,защото не намерих къде да постна въпроса си.Ако трябва ,нека да се премести там.

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

dobromecho , това вече го инсталирах , но нещо този път не ми се получи. Дали не пропускам нещо?

dobromecho , това вече го инсталирах , но нещо този път не ми се получи. Дали не пропускам нещо?

Как не се получи,не се показва тулбара или не превежда?

Ами да , не се показва тулбара. Следователно не мога и да го ползвам . А между рдугото така и не разбрах къде се дръпна, изобщо не ме попита за директория или нещо такова.

Ами да , не се показва тулбара. Следователно не мога и да го ползвам . А между рдугото така и не разбрах къде се дръпна, изобщо не ме попита за директория или нещо такова.

Слагаш мишката в най-горната лента на браузъра, (близо до меню "Помощ" ) натискаш десен бутон, трябва да излезе подменю "Лента за..." наред с това,трябва да излезе и "Google Toolbar" .Слагаш отметка и това е.

Ако искаш да го деинсталираш натискаш на "Инструменти" > "Добавки" и търсиш Google Toolbar

Редактирано от krali (преглед на промените)

krali,освен да опитам пак да го инсталирам този Google Toolbar. Направих това, което ми каза и в това падащо меню изобщо не ми се показа опция "Google Toolbar".

Получи се най сетне. Вече всичко е ОК :) Благоадря за помощта!

Получи се най сетне. Вече всичко е ОК :)

Благоадря за помощта!

Както се казва в такива случаи "Да Ви е честита новата придобивка".

Имам малък проблем.Махнах си лентата кадето се пише урл адреса и тази на която са File и т.н.Трябва да я преинстална или може и без?Кажете как да си ги върна.Благодаря за отделеното внимание!

Имам малък проблем.Махнах си лентата кадето се пише урл адреса и тази на която са File и т.н.Трябва да я преинстална или може и без?Кажете как да си ги върна.Благодаря за отделеното внимание!

Някъде на тулбара цъкаш с десен бутон на мишката.Ще се появи малко прозорче.Там цъкаш Customise.След това си връщаш url бара,бутончета и какво имаш. :ph34r:

Нямам тулбар тва е проблема.Имам само отметите и подпрозорците нищо друго :ph34r:

Благодаря много. :speak::ph34r: Пробвах Ctrl + всичко за да ми излезне тва ама за алт не се сетих :lol6:

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, от няколко часа мозилата ми нещо се бъзика с мен и не мога да се сетя от къде мога да го изключа това, което прави тя... Общо взето проблема е, че като си ровичкам някъде в нета и цъкна някъде по страницата веднага изкарва мигащата отвесна линия, все едно мога да добавям текст, а аз не мога (не знам колко добре го обясних затова ще приложа 2 клипчета, за да ви стане ясно) http://www.youtube.com/watch?v=O3i7i3oZjVg http://www.youtube.com/watch?v=Aed71909pDg Та ако някой може да помогне и да сподели как да изключа тази опция ще бъда безкрайно благодарен! Поздрави, Георги Цветанов!

Сама ли изведнъж се побърка? Ти прави ли нещо по-специално по компа? Какъв софтуер си инсталирал през последните дни? Дай списък на добавките, които си инсталирал. Не е лошо да направиш един скан за гадини с Malwarebytes' Anti-Malware за всеки случай. Ако имаш програмата си я ъпдейтни и тогава сканирай. Друга добра програма е SUPERAntiSpyware. Свали си free версиите и сканирай. С каква антивирусна си? К'ъв Windows ползваш и евентуално с кой Service pack? Другото нещо, което е препоръчително да направиш е да си сложиш актуалната към момента версия на Firefox-а 3.6.3

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Оправих го... about:config -> accessibility.browsewithcaret -> false или просто F7

Редактирано от t0m3kk (преглед на промените)

... или просто F7

:) Те това не го знаех! А аз пък веднага зех да решавам сложни уравнения, за вируси и тем подобни...

P.S. F7 включва и изключва сърфирането с каретка. Тази възможност поставя курсор в уеб страниците, позволявайки избирането на текст с клавиатура.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Здравейте. Търся добавка за mozilla, която да ми позволи, да запазвам определени бисквитки. В настройките на браузъра задававам изключения за някои от тях, но ефект няма. Или всичко трие или всичко остава, което на мен не ми харесва. Та ако може някой да препоръча някоя добавка, че в сайта на мозила са 1001, а не знам коя е добра, дали има бъгове, а и описанието на някои от тях е недостатъчно. Също така не ми се тестват няколко, докато нацеля точната и да омазвам браузъра. Та някой , който ползва от по-дълго мозилата и е запознат в детайли , да ми препоръча коя добавка да дръпна. С версия 3.6.3 съм на браузъра п.п Интересува ме, дали има добавка и за защита на паролите, които съм запаметил за определени сайтове. Аз ползвам adblock+,no script, wot, но при пробив в защитата ми, не знам дали няма да ми бъдат откраднати паролите. По-горните три добавки са превантивни, но искам да имам и такава, която да ми запази непокътнати паролите, дори и при пробив.

Забелязах че Plugin Containter.exe което беше вградено в ядрото на ФФ сега е извадено и се стартира като отделен процес в новата 3.6.4. Това определено помага на новата версия да е в пъти по пъргава от старата като консумацията на рам е същата като при 3.6.3.

Как бяха настройките като се изчиства историята да се запазват сайтовете във адресната лента

Как бяха настройките като се изчиства историята да се запазват сайтовете във адресната лента

Е как остави историята на браузването активна - моя съвет обаче е друг - да ползваш букмаркс. Вече има приставка която ги вади с спийд дайъл и е доста добра. казва се FoxTab

Друго което искам да споделя е че повечето ресурси нужни на браузъра за работа с плъгини и приставки вече отиват в плъгин контейнера - при работа с флаш сайтове се натоварва страшно много но след приключване на работа и затваряне на таба с флаш приложенията въпросния процес се връща в режим готовност и слиза обратно до максимално ниска консумация на рам. Според мен този процес разтоварва основното ядро на мозила и помага на браузъра да увеличи производителността и бързината си при отваряне на натоварени страници.

Редактирано от ThΣXΣLEMΣNT (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.