Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Някой може ли да даде съвет как да ги възтановя ?

И преди ми се е случвало.

Извадих си рам-а и го сложих пак дали не е от това проблема и може ли да се оправи ?

Виж дали в X:\Documents and Settings\XXXX\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\XXXXXXXX.default\bookmarkbackups има някой, или пък потърси bookmarks.bak и смени разширението на .html. Ако няма, пий една студена вода и започни да си правиш backup на отметките - Отметки -> Управление на отметките... -> Файл -> Изнасяне....
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 296,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ползвай програмка като MozBackup и следващия път ще си имаш копие.Прави си бекъп през известен период от време.

Здравейте, преди време бях намерил настройки за Мозила-та, как да гълта по-малко памет и др.полезни, искам да помоля ако някой се сеща къде е темата да пусне едно линкче, че сега не я откривам.Ставаше с команда about:config в адрес бара и после се променяха някакви стойности амааа... Мерси предварително. :baby:

Редактирано от GIN_7 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Търся добавка която премахва рекламите,но не всяка ръчно с десен клик ,а още с инсталирането премахва най-често срещаните реклами .Някой ако се сеща да помогне моля ,заболяха ме очите да чета тая тема,но не намирам отговора.Все ми се върти из главата AdBlocker или нещо такова

Търся добавка която премахва рекламите,но не всяка ръчно с десен клик ,а още с инсталирането премахва най-често срещаните реклами .Някой ако се сеща да помогне моля ,заболяха ме очите да чета тая тема,но не намирам отговора.Все ми се върти из главата AdBlocker или нещо такова

Виж тази. Прави се някаква комбинация с тази, която пък обновява списъка с реклами.

Adblock Filterset.G Updater 0.3.1.3 тази обаче иска обновяване което в момента много странно защо не иска да се изтегли,надявам се утре да зацепи някога,иначе човека със свещичката е златен

Adblock Filterset.G Updater 0.3.1.3

тази обаче иска обновяване което в момента много странно защо не иска да се изтегли,надявам се утре да зацепи някога,иначе човека със свещичката е златен

Като се загледах в сайта на разработчика на Adblock Plus попаднах на следното:

Do I need to install Filterset.G Updater?

No. Actually, it is recommended not to use Filterset.G with Adblock Plus. There are several reasons for this:

* Filterset.G has been intentionally made incompatible with the built-in subscriptions feature in Adblock Plus, updating Filterset.G requires a separate extension which basically duplicates existing functionality.

* Filterset.G is not optimized for use with Adblock Plus, it will slow down your browsing considerably more than any other filter list.

* Filterset.G makes heavy use of very complicated regular expressions with the consequence that finding the source of problems is difficult and fixing those problems is even more so. In fact, Filterset.G is fixing most problems with exception rules which creates a problem on its own (see next point).

* Filterset.G contains a considerable number of exception rules. This is a big problem because exception rules cannot be overridden. It happened on several occasions that exception rules from Filterset.G whitelisted actual ads making these ads unblockable — something users usually blamed Adblock Plus for.

While Filterset.G has had its uses in the past, nowadays other filter lists are certainly a better choice. If you already have Filterset.G Updater installed, you can uninstall the extension and remove the Filterset.G subscription in the Adblock Plus Preferences dialog. Feel free to choose any subscription from the list then.

Т.е. не препоръчват употребата на Filterset.G Updater, а предлагат да се деинсталира и да се ползуват някои от изброените в този списък (чрез Subscribe). Не препоръчват абонирането за прекалено много списъци.

А как да разберем кой филтър е оптимален и какви забрани съдържа?

Чесно казано не ми се занивама с филтри,тая комбинация между двете добавки си бачка добре така че си оставам с нея,а и наистина нищо не разбирам от тея списъци,плус това като сложа някой от тях и после мозилата ми се мъчи при старт още повече,това разбира се не е задължително да е при всеки.

А как да разберем кой филтър е оптимален и какви забрани съдържа?

Здравей ! След като инсталираш плъгинга и той те пита от къде да вземе "филтър" . Тогава му задаваш един от всички линкове ...и готово ! Не си спомням , но мисля , че ползвам немския сървър .

Здравейте.

Не знам дали някой е ползвал разширението Compact Menu (скрива File Edit... менюто с цел по-добър customize на Firefox-а), но от доста време ме мъчи проблем с него.

Беше се появил ъпдейт за екстеншъна, изтеглих го, инсталирах го и след рестарт на браузъра, последният беше и все още е в такъв вид:

Публикувано изображение

Освен, че се е появил надписът (с червените букви), липсва и бутончето от горната лента, в което е скрито File/Edit/View менюто (трябва да изглежда така).

Надявам се някой да има решение на проблема, тъй като е неприятно - освен визуалните недостатъци, нямам достъп до менютата, дори и с Alt-а. (:

Поздрави.

• 1 месец по-късно...

отново същата история... десетки линкове, които може би няма да успея да намеря отново Публикувано изображение

минавам на MozBackup 1.4.7 Final ...

този път стана при смяна на дисково устройство - от cd записвачка към dvd ... неразбирам това каква връзка има с скапаната лисица...

отново същата история... десетки линкове, които може би няма да успея да намеря отново Публикувано изображение

минавам на MozBackup 1.4.7 Final ...

този път стана при смяна на дисково устройство - от cd записвачка към dvd ... неразбирам това каква връзка има с скапаната лисица...

По-добре ползвай Foxmarks. Автоматично при затваряне на програмата запазва всички bookmarks на отдалечен сървър и можеш да си ги ползваш на който и да е компютър.

Имам инсталирана Мозила у дома, на работа и на флашката. В един момент се оказа, че и на трите места имам различни Bookmarks . Порових и установих, че хората отдавна са решили този проблем чрез малко допълнение към браузъра, наречено Foxmarks Bookmark Synchronizer . Идеята ми допадна и реших да пробвам. Но се натъкнах на следния проблем. Инсталацията си минава без проблем. Получих писмо на пощата и си активирах акаунта. На страницата на Мозила чрез името на дадените от мен поща и парола мога да си влизам в акаунта. За да стане самата синхронизация на един от компютрите трябва да бъди инсталирано допълнението. И тук идва проблемът. Инсталаторът ми иска username и password . А на практика първото го нямам. Пробвах с името на пощата, но е грешно.

Ако на някой му се занимава нека пробва и да каже резултата.

Редактирано от vesodimov (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

ето една страшно полезна поне за мен добавка,която показва съдържанието на рар. и зип. архивите преди сваляне - вече няма да има маймуняци при отварянето им онлайн(Дата-та) https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5028 :tease: - големи благодарности на MasterPI Публикувано изображение

Здравейте.

Не знам дали някой е ползвал разширението Compact Menu (скрива File Edit... менюто с цел по-добър customize на Firefox-а), но от доста време ме мъчи проблем с него.

Беше се появил ъпдейт за екстеншъна, изтеглих го, инсталирах го и след рестарт на браузъра, последният беше и все още е в такъв вид:

Публикувано изображение

Освен, че се е появил надписът (с червените букви), липсва и бутончето от горната лента, в което е скрито File/Edit/View менюто (трябва да изглежда така).

Надявам се някой да има решение на проблема, тъй като е неприятно - освен визуалните недостатъци, нямам достъп до менютата, дори и с Alt-а. (:

Поздрави.

Случвало ми се,понеже съм ползвал две различни версии на файърфокс и на едната някои екстенжъни работеха само след като ги изкормя със mr tech local install или чрез промяна на .rdf(разархивира се предварително изтегления екстенжън,извлича се install.rdf и се връща редактирания) компонента.

та така със стигал до твоя проблем,но само с един-два екстенжъна и предимно със скинове.

Здравейте, Имам следният въпрос относно разширение за Mozilla Firefox 3. Значи, понеже разширението Tab Mix Plus все още не е съвместимо с Mozilla Firefox 3 RC1, има ли някое друго разширение като него, което да е съвместимо с Firefox 3 RC1? Ако няма, поне има ли начин да може при всяко кликване върху линк, отметка или бутон да се отваря нов таб? В момента използвам бутона Ctrl+Mouse click за отваряне в нов таб, но искам само с кликване. Благодаря!

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Здравейте,

Имам следният въпрос относно разширение за Mozilla Firefox 3. Значи, понеже разширението Tab Mix Plus все още не е съвместимо с Mozilla Firefox 3 RC1, има ли някое друго разширение като него, което да е съвместимо с Firefox 3 RC1? Ако няма, поне има ли начин да може при всяко кликване върху линк, отметка или бутон да се отваря нов таб? В момента използвам бутона Ctrl+Mouse click за отваряне в нов таб, но искам само с кликване. Благодаря!

Tools > Options > Tabs > маркираш The new pages should be opened in: New tab. Но това понякога зависи от самият линк.

Съвет: Аз ползвам за отваряне в нов таб, скрол-а на мишката (моят скрол може да се натиска, освен че се върти). Публикувано изображение

Редактирано от Fingli (преглед на промените)

Ако при стартиране на браузъра желаете да се стартират автоматично няколко страници едновременно, може да проследите следното планче:

1: Изберете Tools, след което Options;

2: Изберете General езичето;

3: Встрани от надписа Locations въведете адресите на желаните страници, като ги разделите със символа '|' ('Shift + \' поне при мен);

например ако желаете да заредите google.com и yahoo.com в начало, пишете това:

google.com|yahoo.com

4: OK за запазване на информацията.

:)

Много гот :)

Имате ли проблем след обновяване на добавката Forecastfox до версия 0.9.7.5 с появата на неприятна лента.

(за какво ми трябваше да я update-вам)

<label id="ff-load.label" value="&ff.preview.loading.label;"/>

Засега сложих добавката на Disable Публикувано изображение

Пратих и e-mail до поддръжката уж...дано да има резултат :nono:

Като си промених настройките на about:config => general.useragent.locale пак на en-US си дойде всичко на мястото.

Благодаря на Fingli за предположението, че има непреведени фрази...

post-20382-1212485786_thumb.jpg

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Tools > Options > Tabs > маркираш The new pages should be opened in: New tab. Но това понякога зависи от самият линк.

Съвет: Аз ползвам за отваряне в нов таб, скрол-а на мишката (моят скрол може да се натиска, освен че се върти). Публикувано изображение

Аз съм сложил там отметка за отваряне в нов таб, но не винаги се отваря в нов таб. Това със скрол бутона го знам, но аз съм с мишка на Microsoft и съм под Vista, затова съм го нагласил да се включва Flip3D. Иначе преди време го ползвах точно за тази цел, но след известно време сложих разширението Tab Mix Plus, а с него можеш да си нагласиш да се отваря винаги в нов таб. В момента не се отваря винаги в нов таб защото е направено сам в някои ситуации да става. Благодаря за съвета все пак. Може и да си настроя скрол бутона да отваря табовете, но ми се искаше някое разширение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.