Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

500 долара ако се заразиш мисля ама тя гаранцията важи само за Щатите :)

Аз питам за това

- В настройките на проактивната защита - контрол на изпълнимите файлове никъде не виждам някаква опция за евристика или нещо подобно. По подразбиране е зададено непознатите изпълними файлове да ги третира като - с малки ограничения. Питам колко малки и какви точно?

Тази опция се чудя да я оставя ли така или да махна чавката? Имам впредвид при махната чавка - ще задава въпроси или какво?

Мисля да я оставя така както е,затова и питах ТОЧНО какви малки ограничения. Какво ограничава,достъп до системните файлове,потребителски ли какво точно защитава във всяка една опция. Това питам.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е Мохикан да каже и аз не знам :) Комодо ще се тества по подразбиране поне така мисля аз да направим ;) Ако сме живи и здрави де :)

Аз питам за това

Тази опция се чудя да я оставя ли така или да махна чавката? Имам впредвид при махната чавка - ще задава въпроси или какво?

Мисля да я оставя така както е,затова и питах ТОЧНО какви малки ограничения. Какво ограничава,достъп до системните файлове,потребителски ли какво точно защитава във всяка една опция. Това питам.

при мен е така и не ми прави проблем не пита

Публикувано изображение

ако го направя на блокирани дори и една програма като bit torrent спира да работи защото я третира като неразпозната

Е Мохикан да каже и аз не знам :)

Комодо ще се тества по подразбиране поне така мисля аз да направим ;)

Ако сме живи и здрави де :)

Комодо вече е конфигуриран. Питах за да ми стане ясно,КОИ СА ТИЯ МАЛКИ ОГРАНИЧЕНИЯ - КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ? Какво им е разрешено и какво не.

при мен е така и не ми прави проблем не пита

Публикувано изображение

ако го направя на блокирани дори и една програма като bit torrent спира да работи защото я третира като неразпозната

При такива настройки трябва и да включа опцията на Касперски - а той е настроен евристично да определя рейтинга. Ако ги направя - просто няма смисъл да тествам нищо. Резултата е ясен и няма да е етично спрямо другите програми.

Комодо вече е конфигуриран. Питах за да ми стане ясно,КОИ СА ТИЯ МАЛКИ ОГРАНИЧЕНИЯ - КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ? Какво им е разрешено и какво не.

И аз се чудех преди - какво точно ограничава новия Комодо, и каква е разликата в ограниченияте при различните групи. Не е като при Касперски - всяка група (Low, High restricted, Untrusted) се вижда точно какво ограничава както в поведението на приложенията, така и достъпа им до инернет. Отделно, че и при касапа можеш да ги променяш както си искаш.

Сега например при Комодо, приложение което е с малки ограничения ще му се разреши ли достъп до инернет, например (и какво друго ще му се разреши),..... а какво му е забранено да прави......

Сега например при Комодо, приложение което е с малки ограничения ще му се разреши ли достъп до инернет, например (и какво друго ще му се разреши),..... а какво му е забранено да прави......

При Комодо всичко е много по-гъвкаво , HIPS-а няма нищо общо със задълженията на стената.

Аз питам за това

Може това да ти е достатъчно за конкретния случай (до колкото помня partially limited policy беше по подразбиране):

It is designed to provide 'good enough' security with a minimum of alerts, which should be sufficient for the majority of users. It's not designed to provide the highest possible level of security.

Unrecognised software is automatically sandboxed using the partially limited policy by default is restricted as follows. It cannot:

write to (ie infect) existing protected files or registry keys

drop files in protected directories

take some admin privileges (e.g. Debugging and driver loading)

key log or screen grab by most known techniques

set windows hooks

access protected COM interfaces

access non-sandboxed applications in memory

access the internet without asking.

You can increase these restrictions and add operating system access restrictions (Eg UAC-type restrictions) by changing the default restriction level in Image Execution Settings under Defense plus settings.

https://forums.comodo.com/defense-sandbox-help-cis/introduction-to-the-5x-sandbox-t61169.0.html;msg430222#msg430222

Може това да ти е достатъчно за конкретния случай (до колкото помня partially limited policy беше по подразбиране):

https://forums.comodo.com/defense-sandbox-help-cis/introduction-to-the-5x-sandbox-t61169.0.html;msg430222#msg430222

Благодаря ти.

500 долара ако се заразиш мисля ама тя гаранцията важи само за Щатите :)

Ето това са изискванията от Comodo за да се активира гаранцията

(т.е. според мен ако се хване вирус, първо ще се опитат с COMODO livePCsupport да го отстранят и ако не успеят чак тогава биха дали сумата):

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето това са изискванията от Comodo за да се активира гаранцията

(т.е. според мен ако се хване вирус, първо ще се опитат с COMODO livePCsupport да го отстранят и ако не успеят чак тогава биха дали сумата):

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това е повече от ясно. Докато не сканирах компа връзката към ГАРАНЦИЯТА беше неактивна :cool:

Не ми е ясна заградената опция! Означава ли, че когато чавката е сложена, Уиндоуса е постоянно виртуализиран? Ако не, то как да го разбирам?

Публикувано изображение

Не ми е ясна заградената опция! Означава ли, че когато чавката е сложена, Уиндоуса е постоянно виртуализиран? Ако не, то как да го разбирам?

Това се отнася само за неразпознатите приложения , тези които не присъстват в белия списък.

Публикувано изображение

Това се отнася само за неразпознатите приложения , тези които не присъстват в белия списък.

Публикувано изображение

Аааа....ясно! Мерси!

Мохиакан, а можеш да ми кажеш, как да се настрои Комодо, така, че да издържа собственият си Leak Test? На 3 от тестчетата се дъни и взема 310/ 340 точки. Другото ми впечатление е, че с активен антивирус в реално време, се забавя както машината, така и браузването в нета. Докато при изключен антивирус и включен Аваст, нещата са както преди! Като цяло 5-а версия товари компа с 50-60 МВ повече памет, без това реално да се усеща, ако е изключен антивируса в реално време.

Ча защо питаш Мохиакан!? Отговори си сам http://help.comodo.com/topic-72-1-155-1138-Sandbox-Settings.html

Другото ми впечатление е, че с активен антивирус в реално време, се забавя както машината, така и браузването в нета. Докато при изключен антивирус и включен Аваст, нещата са както преди! Като цяло 5-а версия товари компа с 50-60 МВ повече памет, без това реално да се усеща, ако е изключен антивируса в реално време.

Инсталирал си Аваст и Комодо IS. И пак Комодо изглежда лек и пъргав, ако го няма Аваст.Трябва да разучаваш Windows.

Редактирано от Totalari (преглед на промените)

И аз искам така да го настроя този CIS 5 Free, та да не могат да му крадат интернет-трафик. Нещо обаче не ще да ми се получава! И защо при някои уж може, а при други не ще? Питам от позицията на човек нямащ проблеми с настройките на програмите. Mohican,няма шега, въпросът е сериозен. На мен всички програми са ми като любими... Не съм като теб да съм си харесал основно само Comodo. Какво ще кажеш - Comodo шпионират ли или допускат някой друг да им краде трафик? Кое е по-достоверно, според теб? Поздрави

Ча защо питаш Мохиакан!? Отговори си сам http://help.comodo.com/topic-72-1-155-1142-Execution-Control-Settings.html

Аз съм в България, говоря и пиша на български или руски. Англо-саксонския не го ручам и не искам да го ручам (няма за кога) и максимално гледам да го избягвам.

Инсталирал си Аваст и Комодо IS. И пак Комодо изглежда лек и пъргав, ако го няма Аваст.Трябва да разучаваш Windows.

Ти четеш ли добре? Когато антивируса на Комодо е активен има забавяне, както на системата, така и на браузването. Естествено, че през това време щитовете на Аваст са изключени!

Когато изключа антивируса на Комодо и активирам Аваст, системата има същата пъргавина, каквато имаше при старата комбинация- Аваст+ Комодо 3.

Анадънмо?

.......

И престани да пишеш от хиляда профила и сам да си питаш и отговаряш. Пил ли си си хапчетата днес? :wors:

Сега аз пиша единствено от този профил и не желая да коментирам другите! Хапчета още не ми са назначавани - дано и занапред е така. Каква е тази мания тук - хора с особени мнения да се третират като съмнителни??? Погрешно е.

Странно как при мене дори на виртуална машина няма никакво забавяне. За краденето на трафик - има си програми за тази цел. пп. Профилите си сменете ако обичате и без това всички тука са наясно с това кой кой.

Мохиакан, а можеш да ми кажеш, как да се настрои Комодо, така, че да издържа собственият си Leak Test? На 3 от тестчетата се дъни и взема 310/ 340 точки. Другото ми впечатление е, че с активен антивирус в реално време, се забавя както машината, така и браузването в нета. Докато при изключен антивирус и включен Аваст, нещата са както преди! Като цяло 5-а версия товари компа с 50-60 МВ повече памет, без това реално да се усеща, ако е изключен антивируса в реално време.

На домашния компютър съм зад рутер и ползвам само антивируса и ХИПС - а , ако му ползваш стената резултата при теб с настройките от клипа и избраното действие ще бъде 340/340.

Двата пропуска при мен са свързани с липсата на контрол на изходящия трафик ето и клипа

http://www.box.net/shared/54b6dhpeal

Деинсталирай аваст и кажи дали имаш забавяне при каквато и да е дейност.

TNN , предполагам че интернет доставчика ми има сключен договор с Комодо и заради това не ми крадат интернет-трафика.

Не, това означава, че ще бъде създадена виртуална файлова система във файловата система. Там ще се записват данните на всички стартирани файлове в безопасна среда, не зависимо да ли са разпознати или не.

Enable file system virtualization - The sandboxed applications are not permitted to modify the files in your 'real' file system. Enabling file system virtualization instructs the Sandbox to create a virtual file system in your system. The sandboxed applications write any data only into the created virtual file system, instead of affecting and potentially causing damage to your real file system. If you disable this option, the sandboxed applications may not function correctly because they are not able to create the entries that they need too.

Note for advanced users: The virtual file system is created inside the Sandbox working folder (e.g. c:\sandbox\) to execute the applications within this file system.

If you disable this option here, the virtual file system is not created even if you have enabled file system virtualization for individual applications within the Sandbox.

http://help.comodo.com/topic-72-1-155-1138-Sandbox-Settings.html

Internet Explorer е позната програма

Публикувано изображение

но стартирана в безопасна среда, записва само в C:\VritualRoot

Публикувано изображение

Редактирано от perytery (преглед на промените)

За KMPlayer какво трябва да е правилото.Мерси.

За KMPlayer какво трябва да е правилото.Мерси.

Според мен не е проблем да се остави и на Outgoing only...защото иначе ако стриймваш видео ще трябват поне 4-5 правила.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.