Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Откриха договор на Хитлер с дявола

Featured Replies

Не знам дали знаеш за СС дивизията "Ханджар", съставена от мюсулмани...

Е,и??

Това очевидно е някакво изключение, защото всички останали дивизии са били от християни...

удостоени с званието "праведници на света "

Днес гледах ''Списъкът на Шиндлер'' и го препоръчам на всички.

„Този, който спаси един единствен живот, спасява целия свят“ - това гласи талмудският стих, гравиран върху пръстена, който евреите подаряват на Оскар Шиндлер.

А който спаси човек, той сякаш е спасил всички хора." (Коран 5.32)

• Отговори 65
  • Прегледи 16,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз все още чакам да видя тоя договор, особено ми е интересен подписа на дявола. Дали и той е с кръв и чия кръв е използвана за целта. :baby:

Е,и??

Това очевидно е някакво изключение, защото всички останали дивизии са били от християни...

Днес гледах ''Списъкът на Шиндлер'' и го препоръчам на всички.

„Този, който спаси един единствен живот, спасява целия свят“ - това гласи талмудският стих, гравиран върху пръстена, който евреите подаряват на Оскар Шиндлер.

А който спаси човек, той сякаш е спасил всички хора." (Коран 5.32)

Списъкът на Шиндлер е страхотен филм. Междъзвезните войни и те са прекрасна сага. Евреите знаят какда правят кино. :blink:

на мен ми прилича на масонтсво - само, че не съм се интерисувал Хитлер членувал ли е някъде, ако документа е автентичен това го потвърждава

Знаем.

Дивизията не е взимала участия в искореняването на еврейското население от територията на Босна, тази роля изпълнявали немески и хърватски войски.След отказа на войниците и офицерите от дивизия "Ханджар" да се подчини на заповедта за участие в наказателни операции, против мусулмански и хърватски партизани и местното население което им симпатизира, дивизията била изпратена в Франция за преподготовка.В Франция мусулманската дивизия вдигнала възстание против офицерите от СС.Това е единственият акт на въстание против райха сред СС формированията и единственият случай въоръжена съпротива с изключение на заговора на 20 юли. Към 1944 година болшинството войници и офицери на дивизии са преминали на страната на югославските партизани.

Босненски и албански мюсулмани са удостоени с званието "праведници на света " което се присъжда по Еврейският закон за възпоменание на катастрофите(шоа) на неевреи - спасили евреи от нацистзма, при риск за собственият живот и отговарящи на следните критерии.

Инициатива за спасяването принадлежи на спасителя.

Наличие на твърдо установена връзка между действията на спасителя и факта на спасение.

Спасителя да е осъзнавал и подразбирал именно спасяване на евреин.

Действията на спасителя да не са били мотивирани от парично възнаграждение, и ако е взел пари, то те са само за осигуряване успеха на спасяването, а не с цел облагодетелстване.

Существовала е реална опасност за спасителя и неговите близки. В особени случаи си взома под внимание икономическото и обществено благополучие на спасителя.

Всички гореизброени изсквания са удовлетворени и подтвърдени със свидетелствата на преживелите или с подходящите документи.

Взето от

http://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/600299

------------------

но югославски партизани са клали, доста.

А от православни християни, примерно, няма СС дивизия, нали? :yanim:

справка

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

------------------

А от православни християни, примерно, няма СС дивизия, нали? :hush:

справка

Само за протокола! Над 10% от личния състав на 13та СС планинска дивизия "Ханджар" е бил попълнен от хърватски християни и етнически немци...

Само за протокола! Над 10% от личния състав на 13та СС планинска дивизия "Ханджар" е бил попълнен от хърватски християни и етнически немци...

--------------

добавка към протокола - хърватите са католици, а немците или католици /Южна Германия/ или лютерани /Северна/ :hush:

------------------

А от православни християни, примерно, няма СС дивизия, нали? :)

справка

Първо това е доста интересно твърдение,а ти ни не ни представяш източник за тази твоя информация.Изключително невероятно е евреите да наградят хора, оказвали подобен род съдействие на Германия.

Тъкмо обратното, за участие в геноцид извършван от Райха, означава че не съществува никаква възможност за получаване на такава награда от евреите.Пълен Абсурд.

Не знам дали има дивизия от православни християни.

Като казвам не зная, означава че знам и мога да посоча доста голямо количество руснаци,чийто брой далеч, далеч надвишава по брой численият състав на армия, а не дивизия, като това е много силно занижена оценка, Да не говорим, че и Румъния е съюзник на Германия.

Аз просто не зная, колко от тях са православни, но факт е че при Власов - Руската освободителна армия съвсем официално си има свои протойереи.

Пък и какво значение има.Не виждам основания за търсене на някакви паралели.

--------------

добавка към протокола - хърватите са католици, а немците или католици /Южна Германия/ или лютерани /Северна/ :)

Хърватите - не са само католици :) Макар и забележката (за протокола) да носеше друго послание - а именно, че това, което обединява бойците в дивизията, не е вероизповеданието им...

Идеята ми е да не свързвате фашизма и национал-социализма с християнството, щото по-горе прозират такива опити. Та затова писах за СС дивизията "Ханджар". Съжалявам, че се намесих...

Идеята ми е да не свързвате фашизма и национал-социализма с християнството, щото по-горе прозират такива опити. Та затова писах за СС дивизията "Ханджар".

Съжалявам, че се намесих...

Я гледай ти...

Нашият модератор най-накрая разбра, че верската и религиозна принадлежност не са в основата нито на войните, нито на педофилията, нито на тероризма...

Аз специално благодаря за това признание... след като едва ли не Скептика ме изкара привърженик и на тероризма, и на педофилията, докато неистово се опитвах да кажа, че това са "болести" на човечеството и не можем да ги търсим в определена религия, секта, държава, народност, култура...

Таквоз нещо не съм казвал, ама карай. Обаче не разбрах къде да търсим корените на злото - в човешката душа ли? Религиите и другите неща, които изброяваш са социо-културни феномени или с други думи човешки творения. Ето затова те критикувах, Нел. Ти просто опонираш, но не предлагаш никаква алтернативна теза. Така и баба знае. ;)

Таквоз нещо не съм казвал, ама карай. Обаче не разбрах къде да търсим корените на злото - в човешката душа ли? Религиите и другите неща, които изброяваш са социо-културни феномени или с други думи човешки творения. Ето затова те критикувах, Нел. Ти просто опонираш, но не предлагаш никаква алтернативна теза. Така и баба знае. ;)

Опонирам на всеки тесногръд поглед върху нещата, Скептик.

КОРЕНЪТ на злото и доброто е общ. Ей сега като кажа, че Хитлер всъщност е... гений! Как ще ме разбереш?

Като нацистки поклонник ли?

И изобщо не е вярно, че не предлагам алтернативна теза. Постоянно само това правя. ;)

Как беше? Винаги защитавам най-... не ми се търсят цитати сега. :)

Не защитавам и не обвинявам, Скептик. Опитвам се да покажа и другото лице на монетата.

Хитлер, Сталин, Мао, Пиночет, Пол Пот, Милошевич, Садам ... всички те са гении. Несъмнено. Можеш да продължиш списъка.

Хитлер, Сталин, Мао, Пиночет, Пол Пот, Милошевич, Садам ... всички те са гении. Несъмнено. Можеш да продължиш списъка.

Мога. Злите гении на човечеството. Тези са от новата история. Пълно е с такива и в древността.

След всеки такъв гений, човечеството прави скок напред в развитието си и... бързо забравя урока на злия гений.

Следва нова хипер идея, около която се оформя фаша. И така нататък...

Изводът(поне за мен) е извън всякаква фаша и никакво слугуване на идеали. Но това е личен извод и няма как да го наложа на някого другиго.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

А, ха, ха и сега дявола ще трябва да плаща неустойка, щото не си е изпълнил задълженията по договора, а именно - да направи лицето Адолф господар на света.

Противоречиш си Нел. Ако след всеки зъл гений правим скок в развитието си, то Хитлер и останалите са благодетели на човечеството.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Противоречиш си Нел. Ако след всеки зъл гений правим скок в развитието си, то Хитлер и останалите са благодетели на човечеството.

Ин и Ян, Скептик - те са в противоречие, но заедно са Цяло.

Предпочитам да ги наричам зли гении, а не благодетели. Общото между всички тях е идеята за победата на доброто над злото... друг е въпросът кое е "добро" и кое "зло" :rolleyes:

А че са гении... да манипулират толкова хора в името на свое, частно "добро"... това наистина е гениално!

5. Опонирам на всеки тесногръд поглед върху нещата, Скептик.

0. КОРЕНЪТ на злото и доброто е общ.

1. Ей сега като кажа, че Хитлер всъщност е... гений! Как ще ме разбереш? Като нацистки поклонник ли?

2. И изобщо не е вярно, че не предлагам алтернативна теза. Постоянно само това правя. :speak:

3. Как беше? Винаги защитавам най-... не ми се търсят цитати сега. :) Не защитавам и не обвинявам, Скептик.

4. Опитвам се да покажа и другото лице на монетата.

Извинявай, че се намесвам, но при вас е страшно интересно.

0. Твърдение, достойно за дълга дискусия, след която всички участници обикновено остават на първоначалните си мнения. Можеше и да е с "00".

1. Не. И Наполеон, и Хитлер проявявали гениални способности. Бедните, така и не били изписани от психиатричната клиника. Да почиват в мир.

Наистина ли си познавала този, за когото говориш?

2. Едно е да твърдиш, друго е да можеш, пък трето и четвърто - да го докажеш. Както и да е, наличието на добро желание е достойно за уважение.

3. Когато няма цитати, личните размисли вършат чудесна работа.

4. Монетата има едно лице - ези (аверс), обратната страна на монетата се нарича тура (реверс), в много други страни е наопаки. Опитът да се покаже "друго лице на монетата" си е чиста спекулация и е във възможностите само на фокусниците.

5. Широкогръдият ти поглед - представата за тези необятни размери наистина доставя удоволствие. Благодаря!

Редактирано от NavNav (преглед на промените)

Извинявай, че се намесвам, но при вас е страшно интересно.

0. Твърдение, достойно за дълга дискусия, след която всички участници обикновено остават на първоначалните си мнения. Можеше и да е с "00".

Нулите са поставени от теб. Нямам нищо против тоалетните. Напротив. Необходими са на всички хора.

Нулата е много ценна цифра, много.

1. Не. И Наполеон, и Хитлер проявявали гениални способности. Бедните, така и не били изписани от психиатричната клиника. Да почиват в мир.

Нямам сведения, че са били в психиатрична клиника. Напротив. Имам сведения, че имат огромен брой последователи, жадни за власт и вярващи в обещанията на съответните личности.

Наистина ли си познавала този, за когото говориш?

Определено не. Затова и не знам за клиниката, но виждам, че ти ги познаваш лично. Открехни ни ако обичаш :)

2. Едно е да твърдиш, друго е да можеш, пък трето и четвърто - да го докажеш. Както и да е, наличието на добро желание е достойно за уважение.

Не твърдя нищо повече от това, което е вече е известно, приятелю.

3. Когато няма цитати, личните размисли вършат чудесна работа.

Прав си. Хубаво е, че ме цитираш. А твоите размисли къде са? Това са моите. Правилни или не...

4. Монетата има едно лице - ези (аверс), обратната страна на монетата се нарича тура (реверс), в много други страни е наопаки. Опитът да се покаже "друго лице на монетата" си е чиста спекулация и е във възможностите само на фокусниците.

Мисли малко повече когато говориш за аверс и реверс. Да ги наречем цяло. Има и трето измерение, но... това са подробности, нали? :speak: Предпочитанията вече са твърде лични. Приеми, че виждам и аверса и реверса(и третото измерение). За теб не е задължително.

5. Широкогръдият ти поглед - представата за тези необятни размери наистина доставя удоволствие. Благодаря!

И аз благодаря за вниманието, приятелю. При последният ни разговор бях... социопат, олигофрен и... не помня какво още...

Още съм социопат. Получавам ортикария от еднопосочно, линейно мислене. Но това си е мой проблем. :clap:

Като ви чета глупостите ми идва да ви тегля по 1 майна.. с извинение.. Все вие знаете всичко , все вие сте прави,това е Форум и се споделят мнения - не се налагат такива. Мнение: не отдавна бяхме свидетели на първата сатаниска религия в България , която търсеше да бъде призната като официална и точно това беше сделката да станеш сатанист - да подпишеш договор със собствената ти кръв.. и ако не вярвате ето ви и линк към .mp3 формат и всичко относно религията http://darik.net/view_article.php?article_id=132557 Освен това може да прегледате и тази тема http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=48424

...

Получавам ортикария от еднопосочно, линейно мислене. Но това си е мой проблем. :cool:

Статус след първоначално лечение: Без промяна.

Лекарска препоръка: Нихилизмът води в задънена улица. Търси изход!

Стойност на лечението: Безплатно, като за приятели.

Следващ преглед: През октомври 2011-а.

Уртикария. Ако използваш линка, ще научиш що е то и как се лекува.

Щом този начин на мислене ти пречи и ти докарва такива проблеми, смени го! :)

Нихилизъм е философската позиция, според която всичко в света, особено човешкото съществуване, човешкото минало и настояще, е лишено от обективно значение, цел, познаваема истинност и реална ценност. от уики само за твоя информация...

Твърдя точно обратното, приятелю. Че и злите гении имат обективно значение, познаваема истиност и реална ценност, колкото и горчива да е тя или точно защото е горчива и трябва да се помни и знае.

Navnav, нямам против да се заяждаш с мен, но защо не мислиш поне малко, а?

:cool: Немога да повярвам ,че тази шеговита тема е породила такива задълбочени дебати...:)

Договорът е фалшификат! Нищо не съм подписвал с Хитлер. Точка. :)

То Рогатия писал,но кой да го прочете...:P

Идеята ми е да не свързвате фашизма и национал-социализма с християнството, щото по-горе прозират такива опити. Та затова писах за СС дивизията "Ханджар".

Съжалявам, че се намесих...

Аз само доразвих идеята - не разбрах защо си недоволен...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.