Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дебат за ползването на няколко акаунта

109 гласували потребители

1. 1. одобрявате ли използването на няколко акаунта от един потребител

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Както вече казах - за мен не е проблем потребителите да имат повече от един профил - нямах нужда от обяснения.

Случаят U.Ra е показателен по друг начин. След като няколко пъти достъпа до форума беше забраняван за различни негови профили, му бе предоставена възможността да публикува отново. Нередното е, не че някой му е отстъпил профила си, а че това беше съзнателно позволено - след като очевидно достъпа е забранен за човека, а не за профила.

П.П. Толкова от мен по темата...

Ама ще ти е трудно да кажеш, че без него форума е станал по атрактивен. Всъщност, ако той искаше да тук, пак щеше да си направи акаунт. Виж Морфей, Диин, Стийли , Нуменор, Тарас и т.н./...последния да затвори вратата/, колко е продуктивен. Ще ги докара до 100 и повече / или поне до 99, нали така е по традиция/.

И от мен толкова по темата... :cool:

• Отговори 148
  • Прегледи 19,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

:cool:

Е тва вече на нищо не прилича,като си погледнах профила то бъкано от такива "приятели" ужъссс,да се чудя от къде да захващам да трия клонинги ли ъфффф-

кой кой е,какъв пък станал после,лелееее....

Обръщате го на чат ми се струва Публикувано изображение

Достатъчно е всеки да си каже мнението по настоящата тема и/или да гласува, ако има желание.

Оставете за момент правилата настрана и се замислете над следното: Бихте ли се чувствали комфортно във форум, в който няколко потребители имат една дузина профили и пишат едновременно от тях? Освен за обмяна на информация, аз ценя форума основно заради това, че в него съм се запознал с много интересни, интелигентни хора...с голяма част никога не съм се срещал на живо, но ценя не по-малко от тези, които познавам от срещи. Освен, че напоследък нямам много свободно време, което да отделям тук, аз не се чувствам комфортно, дори се чувствам много неловко, понеже нямам представа с кого общувам всъщност. Пример: Потребителят X си е направил 3 акаунта, от които пише като мъж и два акаунта, от които пише като жена...Не неловко - бих се чувствал като в някой цирк или като главен герой на някой психо-експеримент. На всичкото отгоре, от всичките профили на тези единици хора постоянно да се натяква, че въобще не си върша добре работата, когато съм намерил време да свърша такава и че ние или в частност аз, като представител на модераторския екип, сме виновни за напускането на потребители от него...Има нещо гнило в тази картинка, не мислите ли? Да се върнем сега към въпроса за включването на някаква клауза в правилата: Създаването на повече от един профил не е забрането към настоящ момент, но следва да бъде записано някъде, че ако не е затворен акаунт чрез наказание наложено от екипа, разбирайте: нищо не възпрепятства пълноценното използване на потребителския акаунт, и потребител отвори и използва паралелно два или повече акаунта, екипът си запазва правото да ограничи активните акаунти до един единствен.

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

.....

Да се върнем сега към въпроса за включването на някаква клауза в правилата: Създаването на повече от един профил не е забрането към настоящ момент, но следва да бъде записано някъде, че ако не е затворен акаунт чрез наказание наложено от екипа, разбирайте: нищо не възпрепятства пълноценното използване на потребителския акаунт, и потребител отвори и използва паралелно два или повече акаунта, екипа си запазва правото да ограничи активните акаунти до един единствен.

Аз например подкрепям предложеното.

Други ?

Други ?

Аз също го подкрепям.

Други ?

Само модераторите ли питаш??

Ако не, и аз съм ЗА .....

П.С Макар че малко двояко звучи пак..

Редактирано от Subay (преглед на промените)

Само модераторите ли питаш??

Ако не, и аз съм ЗА .....

Не, разбира се - темата тук е публична и отворена за дебат, което и правим в момента.

След като дебатът приключи ще се реши какви действия ще се предприемат.

екипа си запазва правото да ограничи активните акаунти до един единствен.

Да,подкрепям!

Не, разбира се - темата тук е публична и отворена за дебат, което и правим в момента.

След като дебатът приключи ще се реши какви действия ще се предприемат.

Ако вие, модераторите, не сложите край на този спор, не мисля, че по друг начин ще се свърши този безкраен дебат O_o

За решението - подкрепям

Редактирано от GetFun (преглед на промените)

И аз ! Ам-ам , когато се регистрирах , ме кефеше , но със времето , със всичките ти "издънки" ми промени мнението . Какъв е смисъла да имаш 20 акаунта , като един ти е достатъчен ?

Имам малко по-интересно предложение, а именно: Всички налични акаунти на даден потребител да се показват в общодостъпната информация за него. Понеже, дори само прякорите ако се показват в краткият профил видим в темите, за някои потребители с повечко клонинги, биха запълнили и без това ограниченото пространство, нека тези прякори с линкове към всеки от профилите да са показани в една от вътрешните графи на всеки от профилите, примерно в графата "За мен", като в съответният профил не трябва да присъствува прякора с който е наречен самият той, а да ги има тези на останалите профили. Евентуално главният профил, който е определен като такъв по това че е първият и съответно с най-много стаж, да е отбелязан примерно с някакъв допълнителен знак или да е с различен цвят.

Имам малко по-интересно предложение, а именно: Всички налични акаунти на даден потребител да се показват в общодостъпната информация за него. Понеже, дори само прякорите ако се показват в краткият профил видим в темите, за някои потребители с повечко клонинги, биха запълнили и без това ограниченото пространство, нека тези прякори с линкове към всеки от профилите да са показани в една от вътрешните графи на всеки от профилите, примерно в графата "За мен", като в съответният профил не трябва да присъствува прякора с който е наречен самият той, а да ги има тези на останалите профили. Евентуално главният профил, който е определен като такъв по това че е първият и съответно с най-много стаж, да е отбелязан примерно с някакъв допълнителен знак или да е с различен цвят.

Идеята е добра , но ,Кал и екипа му / друга фирма / фрийленсър ще трябва да направят следните промени (минимум) :

• Промяна на таблиците в Дата базата , освен всичките налични , да се добавят и (нещо от сорта на) :
    други таблици ...общоИП ; тип потребител
    Общо ип е за да сравнява ип-тата , и да казва този потребител е общ или не.Тип потребител е , както ти каза , клонинг / Главен общ .
  • Да променят кода на форума , които има лиценз , и може би някакъв вид гаранция...
Иначе , е 100% възможно .

Идеята е добра , но ,Кал и екипа му / друга фирма / фрийленсър ще трябва да направят следните промени (минимум) :

• Промяна на таблиците в Дата базата , освен всичките налични , да се добавят и (нещо от сорта на) :
    други таблици ...общоИП ; тип потребител
    Общо ип е за да сравнява ип-тата , и да казва този потребител е общ или не.Тип потребител е , както ти каза , клонинг / Главен общ .
  • Да променят кода на форума , които има лиценз , и може би някакъв вид гаранция...
Иначе , е 100% възможно .

Е, аз давам просто някаква идея, нищо повече, дали ще се възприеме и ако да дали точно във вида, в който я предлагам, това вече не е моя работа. Но тези профили, с които в повечето случаи определени хорица само спамят или вредят по какъвто и да е друг начин, трябва да са видими на всички, за срам и позор на своите притежатели. Не че въпросните не лъсват от време на време, в темата за наказаните потребители, но ако е ясно на всички, кой в даденият момент мизерства с някой от профилите си, ще е по-лесно да го засечем и порицаем правилният източник, така ще има и някаква форма на обществен самоконтрол...

От допълване на правилата на форума или условията за регистрация, отидохме до промяна на форума :cool: . Промяна в кода заради марионетни регистрации няма да има, безсмислено е. Няма как да се автоматизира добавянето им към основен профил, тей като много се клонират през проксита. От друга страна пък имаме различни потребители, които излизат през едно и също IP (имаме семейства). Освен това вече казах, че идеята не е да се започне лов на вещици. Но когато мултиакаунтинга или клонирането станат очевидни или се ползват с неясни или забранени цели, могат да се вземат мерки.

Освен това вече казах, че идеята не е да се започне лов на вещици. Но когато мултиакаунтинга или клонирането станат очевидни или се ползват с неясни или забранени цели, могат да се вземат мерки.

Подкрепям само втората част. Както и преди казах, държа да си запазя и трите акаунта от които съм писал. Така или иначе не ги ползвам едновременно и за неясни и забранени цели. Нито пък има как някой да ги обърка, аватарите са еднакви а имената подобни.

Освен това вече казах, че идеята не е да се започне лов на вещици. Но когато мултиакаунтинга или клонирането станат очевидни или се ползват с неясни или забранени цели, могат да се вземат мерки.

Сега само ще направя изключение за да си илюстрирам думите. Казах ли вече, че подкрепям само втората част от идеята. :):baby:

Пресен пример беше Ivan 7878, който имаше няколко акаунта, че беше клонирал и акаунт на друг потребител( Логос ) със същото име и се представяше за него :baby:

Сега само ще направя изключение за да си илюстрирам думите. Казах ли вече, че подкрепям само втората част от идеята. :) :)

:baby:

Моля всички,които имат много акаунти,да си сложат един постоянен аватар както Нео-

да ви разпознаваме,не за друго

Това е хубава идея. Ама няма да се осъществи, за съжаление. :baby:

:)

Моля всички,които имат много акаунти,да си сложат един постоянен аватар както Нео-

да ви разпознаваме,не за друго

Е аз вече ще пиша само от този профил, така че съвсем няма да има възможност за объркване. :)

Подкрепям само втората част. Както и преди казах, държа да си запазя и трите акаунта от които съм писал. Така или иначе не ги ползвам едновременно и за неясни и забранени цели. Нито пък има как някой да ги обърка, аватарите са еднакви а имената подобни.

А как наричаш даването на репутация от себе си на себе си ти лично, явно ясна цел , и какво значи едновременно ползване, в един и същи времеви отрязък или нещо друго ..И недей твърдя че са само 3....А за забранените цели, това също може да се обсъди...

Никакви клонинги, един действащ и това е... Видно е как се злоупотребява от уж радетелите за морално ползване на много акаунти като теб.. Същото правеше и повдигналия темата Ворфакс ( ам-ам и сие ) ..

Е аз вече ще пиша само от този профил, така че съвсем няма да има възможност за объркване. :P

За писането може, но за друго ... :wors:

Няма да изчета цялата тема, защото не е и нужно. Само ще кажа, че НЕ ВИЖДАМ проблем който иска да си ползва 100 акаунта, стига всеки негов пост да не в нарушение на правилата. Примерите за реалния живот /лична карта и прочие/ са меко казано глупави. Едно е реалният, друго е виртуалният. Явно прекалено сериозно го взимате последния.

А как наричаш даването на репутация от себе си на себе си ти лично, явно ясна цел , и какво значи едновременно ползване, в един и същи времеви отрязък или нещо друго ..И недей твърдя че са само 3....А за забранените цели, това също може да се обсъди...

Никакви клонинги, един действащ и това е... Видно е как се злоупотребява от уж радетелите за морално ползване на много акаунти като теб.. Същото правеше и повдигналия темата Ворфакс ( ам-ам и сие ) ..

За писането може, но за друго ... :)

Смшк, я си спомни каква я свършихте с недоучилите талибанчета/ ислямски студенти/, поради което се наложи да се вземат мерки. Я дхйспт и се отпусни, Алах да те напътства , брато!@Мир! :cool:

А така си и отворил въпроса, сподели кой модератор ти свежда вътрешна информация, братко, че не само на мен е додта любопитно? :)

Няма да изчета цялата тема, защото не е и нужно. Само ще кажа, че НЕ ВИЖДАМ проблем който иска да си ползва 100 акаунта, стига всеки негов пост да не в нарушение на правилата. Примерите за реалния живот /лична карта и прочие/ са меко казано глупави. Едно е реалният, друго е виртуалният. Явно прекалено сериозно го взимате последния.

Абсолютно вярно. Това може да е само от полза за сайта... :):cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.