Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дебат за ползването на няколко акаунта

109 гласували потребители

1. 1. одобрявате ли използването на няколко акаунта от един потребител

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Едно е реалният, друго е виртуалният. Явно прекалено сериозно го взимате последния.

Не съм съгласна, виртуала е отражение на реалния живот.

В близко бъдеще интернет ще присъства все повече в живота ни, което налага ясни, чисти и строги правила за общуване.

Предвид амплитудата от възраста на потребителите сме длъжни да спазваме ред и норми на поведение близки до тези в реалния живот.

Не виждам какво е това нещо което налага да се толерира двуличието, измамата, клеветата, лъжата, обидата за да водим тази дискусия.

P.S. Относно Ворфакс - поне откакто аз редовно посещавам форума, а това е повече от три години той никога не се е крил.

• Отговори 148
  • Прегледи 19,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Само че повечето го изкарват обратното - "реалният е отражение на виртуалния", а не е така. Това че тук има 100 акаунта на един човек не значи, че в реалния живот отражението е същото. И както споменах по-рано - "стига да не е в нарушение с правилата". Вие къде видяхте, че в правилата се толерира и налага измамата, клеветата, лъжата, обидата и т.н? Моля, без преиначаване на поста ми с вашия коментар.

Само че повечето го изкарват обратното - "реалният е отражение на виртуалния", а не е така. Това че тук има 100 акаунта на един човек не значи, че в реалния живот отражението е същото. И както споменах по-рано - "стига да не е в нарушение с правилата". Вие къде видяхте, че в правилата се толерира и налага измамата, клеветата, лъжата, обидата и т.н? Моля, без преиначаване на поста ми с вашия коментар.

Това са думите ми към Вашите.

Останалото също е моето мнение, но относно темата като цяло.

Мое лично мнение е, че допускането на многоличие под анонимност води 99% до горните определения които съм изредила и това в никакъв случай не е отговор на Вашите думи.

След като правилата не забраняват клонирането, ги разрешават и тук именно е открехната скрита под презупмцията на неписани етични норми врата.

Е ! скрит зад монитора и ти е разрешено да си правиш каквото си искаш с колкото си поискша профили, няма как ...

Не сме достигнали развитието си до там , не!

Подкрепям само втората част. Както и преди казах, държа да си запазя и трите акаунта от които съм писал. Така или иначе не ги ползвам едновременно и за неясни и забранени цели. Нито пък има как някой да ги обърка, аватарите са еднакви а имената подобни.

Съгласявайте се с която част искате, но току що този акаунт получи 30-дневен бан за фалшифициране на ресултати от анкета. Ето още един довод против многото аканти!!!

Съгласявайте се с която част искате, но току що този акаунт получи 30-дневен бан за фалшифициране на ресултати от анкета. Ето още един довод против многото аканти!!!

Няма никави фалшификации, просто си казал мнението 2 пъти, без това анкетата е достатъчно умряла и може лесно да се види колко са реалните потребители. Имам една снимка на разпран циганин, сниман с телефон, докато доктора го шие с другата ръка. И запис на страницата от блога на потребителя в която беше пусната. Дон Цеци много ще и се зарадва. :cool:

Ворфакс ще се окаже прав, комай?

Няма никави фалшификации, просто си казал мнението 2 пъти, без това анкетата е достатъчно умряла и може лесно да се види колко са реалните потребители. Имам една снимка на разпран циганин, сниман с телефон, докато доктора го шие с другата ръка. И запис на страницата от блога на потребителя в която беше пусната. Дон Цеци много ще и се зарадва. :cool:

Ворфакс ще се окаже прав, комай?

И сега какво следва според правилата на форума?

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Не, последва затваряне и на този му акаунт, увеличаване на наказанието на основния му, и нетърпимост към постовете му и за в бъдеще.

• 9 месеца по-късно...

А как наричаш даването на репутация от себе си на себе си ти лично, явно ясна цел , и какво значи едновременно ползване, в един и същи времеви отрязък или нещо друго ..И недей твърдя че са само 3....А за забранените цели, това също може да се обсъди.

Аз пък съм си давал плюсове от себе си на себе си.Съди ме.Твойте приятелки Амбър и Мерил като дават плюсове на това как Алгор се изсрал в гората на какво прилича.Имал съм клонинги,но вече не ги помня.Не ми и трябват.Само на гаджето ми Preslav4o прекръстено на Ramania,ако искате го забранете.Все ми е едно.

Намалете ми и репутацията,даже аз предложих на всички да се занули репутацията.

• 2 седмици по-късно...

Абе аз имам две лични карти пък нищо ми няма, все същият съм си на снимката. Преди 2007г. имах и два паспорта, ама сега плащам само за един. Иначе тука имам само една регистрация от белгийското ми ИП. Но за други потребители се досещам че са се раздвоили в различни роли. Това си е вид игра. Който си има повече компютри и различни доставчици към интернет, може да си ползва и два различни ника 100 години, без никой да може да го разбере. Без да му пука дали ще го броят за шизофреник, тези които още не са разбрали че в интернет няма нищо сигурно. Особено ако си ползва различните идентичности в отделни раздели, без да се "срещат" никъде на общи теми, си е един вид предимство. Например в рездел секс се прави на супер мачо за да се кефи на реакциите на феминистките, а в раздел фотография пуска често цветенца за да гласуват яко дамите за другия му ник, без да го знаят че е оня омразният им мачо. Такиви работи.

Абе аз имам две лични карти пък нищо ми няма, все същият съм си на снимката.

Преди 2007г. имах и два паспорта, ама сега плащам само за един.

....

Даваш невалиден пример. Двете ти лични карти служат за аутентикация пред различни идентификационни регистри - ГРАО и съответстващия му в Белгия. Също както в различните форуми можеш да имаш различни регистрации. В случая обаче, дебатът е редно ли е да имаш различни идентификации в един регистър (какъвто се явява нашият мил форум).

Даваш невалиден пример. Двете ти лични карти служат за аутентикация пред различни идентификационни регистри - ГРАО и съответстващия му в Белгия. Също както в различните форуми можеш да имаш различни регистрации. В случая обаче, дебатът е редно ли е да имаш различни идентификации в един регистър (какъвто се явява нашият мил форум).

Само да допълня - и на двете си лични карти е с една и съща снимка, с едни и същи имена.

Можеш, разбира се да си направиш и фалшива лична карата - със същата снимка, но с друго име.Ето това е всъщност примера за втори акаунт тук. Сещаш ли се какво ще стане, ако си с фалшива лична карта и полицията в Белгия те пипне ?

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Само да допълня - и на двете си лични карти е с една и съща снимка, с едни и същи имена.

Можеш, разбира се да си направиш и фалшива лична карата - със същата снимка, но с друго име.Ето това е всъщност примера за втори акаунт тук. Сещаш ли се какво ще стане, ако си с фалшива лична карта и полицията в Белгия те пипне ?

Няма страшно, вие тука сте толерантни, не сте като полициайте.

Пък и нямате никаква възможност да му хванете спатиите на някой, който пише от един ник от служебния му компютър и от друг ник от вкъщи. Освен ако той \ тя не се издаде доброволно.

Първият ми регистриран ник през 2005г. беше Магда и никой от вас не разбра че не съм жена, докато не си го признах сам.

Не е важно дали някой пише от "фалшив" ник, важното е дали ви създава ядове по някакъв начин. Като сложите на кантара способността му да бъде и полезен , когато му е кеф, срещу степента на дразги които създава и си преценявате дали да се опитвате да правите дупка в морето. Щото да изгониш някого , който може да се върне с друг компютър и модем, си е горе долу същото като да се опитваш да направиш дупка във водата. Това върши работа за тинейджъра който не може да се представи с труга техника и друг провайдер. Иначе с другите които са минали 35 г. върши много повече работа едно писамце на Л.П., с приятелски тон като му кажеш на човека да поукроти топката и в 97% от случайте, после си нямаш ядове с него.

Това е моето белгийско мнение по въпроса, на базата на опит по форуми на български, френски и английски.

Редактирано от Мес (преглед на промените)

.

Първият ми регистриран ник през 2005г. беше Магда и никой от вас не разбра че не съм жена, докато не си го признах сам.

......

Е, това го казваш, защото не знаеш как се забавлявахме с теб и подобните на теб екземпляри с поняколко ника тогава :clown:

...

Иначе с другите които са минали 35 г. върши много повече работа едно писамце на Л.П., с приятелски тон като му кажеш на човека да поукроти топката и в 97% от случайте, после си нямаш ядове с него.

Това е моето белгийско мнение по въпроса, на базата на опит по форуми на български, френски и английски.

Белгиец, мога веднага да ти дам няколко примера на хора в тази възрастова група, при които няколко различни модератора са правили по няколко опита с приятелски тон да им "укротят топките". Топките им са кротки в най-добрия случай няколко дни и после се почва старата песен на нов глас. Това са така наречените тенори...

Та с това не искам да кажа, че трябва да се налагат прибързани наказания, а просто, че при толкова много различни потребители не може да има един единствен подход - при едни помагат няколко приятелски приказки на ЛС, при други трябва да им се срита сериозно задника, при трети не помага нищо.

Относно Магда... радвам се, че нашият форум ти е дал възможност да изживееш жената в себе си :clown:

Е, това го казваш, защото не знаеш как се забавлявахме с теб и подобните на теб екземпляри с поняколко ника тогава :scared:

Това де се чува, весело да става е най-готино.

Белгиец, мога веднага да ти дам няколко примера на хора в тази възрастова група, при които няколко различни модератора са правили по няколко опита с приятелски тон да им "укротят топките". Топките им са кротки в най-добрия случай няколко дни и после се почва старата песен на нов глас. Това са така наречените тенори...

Та с това не искам да кажа, че трябва да се налагат прибързани наказания, а просто, че при толкова много различни потребители не може да има един единствен подход - при едни помагат няколко приятелски приказки на ЛС, при други трябва да им се срита сериозно задника, при трети не помага нищо.

Относно Магда... радвам се, че нашият форум ти е дал възможност да изживееш жената в себе си :scared:

Грешиш. Близо 2 години ме нямаше във форума или по-точно, да съм написал не повече от 20-30 коментара. В един период около 2007 година регистрирах някой друг ник по една или други причини. Обаче, никога не съм го правил, за да заблуждавам някого. Напротив, до 2-3 дена казвах на хората кой съм, ако те сами не го разберяха. А нямаше как да не го разберат, защото аз си имам собствен стил на писане и мислене. Тоя белгиец, даже не знаех, че е сега с тоя ник. Обаче, само с един негов прочетен пост разбрах, че е той, без да се налага да питам някого или да преглеждам останалите му постове. Човек си личи с това, което прави. А за другите, дето просто моментно водят диалог с някой като белгиеца, е без значение какъв е ника му. Лично аз като пиша, изобщо не гледам на кого отговарям в някоя тема. Не ме и интересува. За мен повечето никове са еднакви и не мога нито да ги разчета, нито да ги различа. Така, че който иска да каже нещо, ще го каже и с ник Мемет и с ник Devians . Разлика няма. Разликата е, че тоя го банахте десетки пъти, а той се появяваше след час. Накрая го оставихте да си пише, защото не знаехте и не можехте да се справите с него. Но нека дам и друг пример. Някои хора влязоха с чисто сърце в тоя форум, веднага ги харесаха и те се довериха на някои техни колеги. Оказа се обаче, че нещата не са такива, каквито са и гадовете, на които са повярвали не са това, за което са се представяли. Затова и си смениха никовете. Лично аз по няколко причина си смених никовете. Веднъж по подобна причина, макар после да размислих и веднъж, понеже бе на мода писането на кирилица, та аз рекох да си регистрирам и ник на кирилица. Тогава обаче получих банове, защото бях пуснал една тема, да се разреши регистриране само с кирилица. Понеже всички се нахвърлихте върху мен, трябваше да се защитя. Сори, ама аз не съм парцал , че да мълча, когато ме унижаават и обиждат. Имаше и друга случка - всичките ни имейли бяха откраднати и към тях разпратен спам. е как човек да мълчи? Така, че кой с какъвто ник иска да пише, все ми е тая. Разбирам, пари да печелите от никовете ни или да сме някакъв затвор като нашата мила Родина България, а то сме някакъв форум, в който рядко някой се хваща да направи нещо полезно. А като го направи, почва да раздава правосъдие, защо не му четем темите. :ph34r:

И един ник да имат всички, простакът си е простак и по никакъв начин няма да промените държането му във форума. Пример - Izabel. Айде кажете сега, как бихте променили отношението му към колегите, дори да е само с един ник?

Разликата е, че тоя го банахте десетки пъти, а той се появяваше след час. Накрая го оставихте да си пише, защото не знаехте и не можехте да се справите с него.

Кой е този юнак, когото според теб са го били баннали 10 пъти ???

И кога е било тава ?

Да те светна, че сега се влиза с регистрация по и-мейла, а ника си го сменяш когато ти скимне сам ( без нова регистрация ) и броя постове си ти стоят и зелените точки дето си ги напомпал с тарикатлък до над 1000 и те са си там.

На мен сегашната ми регистрация е от 2006 година. Тогава ника беше "Gizmo на български" , защото бях превел прогамата на български и я бях качил тук да си я свалят желаещите. Целта беше чрез този форум да я избутам в гугъл да я намират всички на първа страница като я търсят преведена. Ако си бях създал моя страница на мой сайт и бях пуснал там линк да я свалят, никой нямаше да знае за нея, щото гугъл моя сайт нямаше да го брои за съществен. Замисълът ми успя толкова добре, че от един бг сайт за даунлоад дойдоха тука да ми се молят да ги пускам преводите при тях. По онава време оная програма позволяваше безплатни разговори до стационарни телефони в бг и си говорех, говорех . Сега гугъл я купиха и я скриха. Та няма вече смисъл ника ми да е Гизмо. От "Gizmo на български" аз писах на администратора да ми го промени на Gizmoto. И после бях отишъл сам на стаж на един друг форум цяла година, беше ми писнало от дружинката дето ми чукаше червени точки за щяло и не щяло. Като скивах че са ги спряли тогава се върнах тука. После забелязах че саггсов си е сменил ника и забелязах че има вече история на името в профилите и почнах да си я ползвам тази функция.

Та тези които са ме забелязали като Gizmo го ползват като обръщение и да сега, другите които са ме забелязали чак като Белгиец, така го пишат. Аз го зарязах ника Белгиец щото нещо много ги дразни някой хора в някои теми. Приемат го едва ли не, че им се фукам нещо.

Ти не му се връзвай на Стефан модератора че ме е бил разпознавал, той като модератор вижда достатъчно информация за потребителите и няма нужда да ме разпознава, вижда си направо на екрана с коя регистрация съм се логнал. Също както си е виждал преди кой как гласува и по това е решавал да защитава плахите потребители, които не са усмелявали да се изказват, но са гласували за негативните изказвания на други хора. Модераторите си имат разни "инструменти" за управление на сайта които им показват кога и от къде си се логвал, с какво ИП, от кой МАК адрес ( компютър ) и разни други статистики показващи им доставчика ти на интернет, града от който пишеш, къв ти е ундоуза и браузъра и т.н.

Като не знаеш да четеш между редовете, само си правиш грешни заключения.

Те модераторите си виждат постоянно кой къде пише без ние да го забелязваме. Иначе Стефан няма как да знае моментално че пиша на тема нямаща нищо общо с неговите раздели. Пуснал си ме е на мониторинг човека и си чете всичко каквото съм писал без да му трябва да чете из целия форум за да попада случайно на мен. И твоя най-голяма изненада, като дойде да ми се "поскара" на някоя тема дето въобще не го вълнува, той го прави с цел успокояване на топката. Като видят дамите че модератор мъж се изказва, така както на тях им харесва и няма нужда те да го правят. Доволни са че Стефан му е натрил носа на тоя ГизМец Белгийски и си спят спокойно.

Ако искате, можете всички да не си правите погрешни заключения.

На модераторите работата им е да не стават големи дандънии и караници на форума. Начините по които успяват да се справят са си тяхна "фирмена тайна". Нашата работа на потребители е да сме достатъчно проницателни и да се сещаме за истинските им мотивации когато затварят теми или трият постове или смесват новооткрита тема към някоя обща и т.н. Значи поставяте се на тяхно място и си представяте ако трябва да се грижите за спазването на някакъв правилник, вие как ще постъпвате. И ще ви светне в общи линии че понякога даже и да сте им симпатични, може да ви понастъпят по егото, щото не са намерили друг начин да се справят. На тях администраторите със сигурност не са им казали да гонят възможно най-много хора от форума, точно обратното им е целта - да привличат и задържат все повече и повече активни потребители към форума.

Та като му изтрият на някой регистрацията, вместо да си мисли че го мразят него като личност, по-правилната реакция е да си каже че поведнието му не им е допаднало. Сменяйте поведението и си правете спокойно нова регистрация от същия компютър. Те ще ви наблюдават известно време и като им докажете че сте си сменили трайно поведението, ще се правят че не знаят за предишната ви регистарция.

Тия мои съвети са валидни за всички форуми.

Само едно ще спомена и ще замълча! Е добре де - две! TNN и ivan_7788 и техните превъпли...То какви ли не бяха истории покрай тях, колко ли ЛС са им пускани(даже Български пощи" се претовариха с писма), а резултата...Цял том с баннати акаунти,...още не е сигурно дали някой от пуснатите тях не е активен.

• 1 година по-късно...
Това със смяната на "ник-неймите", трябва да се забрани!

Някога в началото и аз мислех като теб, имах си една регистрация и не си променях името.

Повече четях рядко пишех.

Затрих старата регистрация със случайно генерирана парола за да не се изкушавам да я ползвам и си направих нова.

Стигна се до момента в които натрупах един куп постове и приятели които цъкаха плюс на всяка глупост написана от мен и такива които цъкаха минус на всичко ей така за спорта.

С времето натрупах няколко хиляди поста репутацията ми беше зелена многоцифрена.

Затрих и тази регистрация ................................. 

За 9 години това ми е ??? не знам коя по ред регистрация обикновено на 2-3 година ми омръзва и си правя нова.

Леле този септември станаха 9 години от как съществува форума.

Догодина дали ще има парти  :party4:

Някога в началото и аз мислех като теб, имах си една регистрация и не си променях името.

Повече четях рядко пишех.

Затрих старата регистрация със случайно генерирана парола за да не се изкушавам да я ползвам и си направих нова.

Стигна се до момента в които натрупах един куп постове и приятели които цъкаха плюс на всяка глупост написана от мен и такива които цъкаха минус на всичко ей така за спорта.

С времето натрупах няколко хиляди поста репутацията ми беше зелена многоцифрена.

Затрих и тази регистрация ................................. 

За 9 години това ми е ??? не знам коя по ред регистрация обикновено на 2-3 година ми омръзва и си правя нова.

Леле този септември станаха 9 години от как съществува форума.

Догодина дали ще има парти  :party4:

То и 9 годинки, си е бая кръгла годишнина...Очаквах сайта да е окичен с розови панделки, ама не дочаках. :ph34r:

Спам  :ph34r:

Сега прегледах темата от 2008 за последния купон на форума и там е обявена датата 19 април за рождена

............ аз що съм останал с впечатление че форума стартира септември месец ???

Първите регистрации са от септември 2003г.

Lol! Това е просто един обикновен форум! Стегнете се пичове. Lol! Това е просто един обикновен форум! Стегнете се пичове. Lol! Това е просто един обикновен форум! Стегнете се пичове. Lol! Това е просто един обикновен форум! Стегнете се пичове. Lol! Това е просто един обикновен форум! Стегнете се пичове. Lol! Това е просто един обикновен форум! Стегнете се пичове. Lol! Това е просто един обикновен форум! Стегнете се пичове. Бъгаво е през мобилно устройство

• 2 седмици по-късно...

Само за протокола: това с майката и бащата беше отвратително. Не съм чел всичко, но това кой предпочитаме да умре е велика глупост.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.