Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част3

Featured Replies

Предполагам идеята ми ви е ясна... - да се пробва дали нормално Нортън се справя с този локер (може и с друг бацил), и тогава да се сравнява при същия със спрени процеси...

Не разбирам стремежа ти (и на някои други участници) да "осакатявате" дадена програма, да я лишавате от пълният боен комплект, който има, за да се "доказва" (с цел оплюване), че програмата не става! Това е все едно един войник, който има в снаряжението си- нож, пистолет, автомат, няколко гранати и радар, да го оставиш само с ножа и да кажеш- "А сега да те видя, кЪв войник си!"

Безсмислено е това! Защо толкова хора се дразнят от Нортон, не мога да разбера? Да, Нортон без дефиниция е по-добър от Касперски без дефиниция, ама що трябва да се дразните от това? Факт е, че комплекта НИС, в пълното му снаряжение и при наличие на интернет връзка, бие Касапа, но това причина ли е някой да се нерви!?

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 135,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

:D Айдеее почна със сравненията на Нортон и Касперски. Въртиш сучеш мира нямаш...Ами Нотон е най добрата програма тъй става ли?

Специално Касперски може да защитава без никакви дефиниции само с хипса,ако щеш на автомат ако искаш ръчно. Само трябва да му се бутнат настройките,докато Нортон със спряна антивирусна защита сонара не го защитава. Ако искаш клипче на драго сърце ще ти покажа,дори как реже главата на китайчето!

http://youtu.be/1GEW1phddm4

Остави индианеца с неговите изпълнения целта му е да покаже "Превъзходството на Комодо" вече 7 години го прави това не свикна ли вече? :D

Мухи, имаш връзката във форума на Нортон,айде иди сега и там ни изложи :D Ще има да се смеят пак братушките. Ако нямаш линк за форума на Нод да ти го дам и там да ти видим сурата. Занимателно ще е.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Публикувано изображение Публикувано изображение

Снимките да взети от същата тема, давани са от мен можете да ги видите на страница 81 ;)

Браво на Касперска, чудно как Мухито ни избива... а при нас нещата са леко по-различни :)

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Специално Касперски може да защитава без никакви дефиниции само с хипса,ако щеш на автомат ако искаш ръчно.

Абе и ти не си много по-различен от индианеца....Те това написаното по-горе го очаквах! Добре, знаем, че Касапа може само с нож, но вероятността Нортон да остане само с нож, зависи от това дали си си платил сметката за нета от предния месец! Да го кажа по-образно- Касперски е по-добър в ръкопашния бой и самозащитата, Нортон- във всичко останало: разузнаване (тук е №1), стрелба от къса и далечна дистанция, високи технологии.

Доволен ли си сега!

Бетоновозов , Нортън не се занимава с файлове екстрактнати от архив :shock11:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Nef1P5cwStU

Като бонус не се занимава и с файлове копирани от флаш-памети :shock11:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=sMEYuyVMpn8&feature=youtu.be

Единствено го интересуват файловете дошли през браузъра , що за защитна програма е това !!!!!!! :ohmy:

nikssi , Плевенска кратуно , как за 5 години не успя да си избиеш комплексите не мога да разбера.

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

Публикувано изображение Публикувано изображение

Снимките да взети от същата тема, давани са от мен можете да ги видите на страница 81 ;)

Браво на Касперска, чудно как Мухито ни избива... а при нас нещата са леко по-различни :)

Обърни внимание в клипа с Касперски http://www.kaldata.com/forums/topic/165378-%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%b8-%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5-solo-video-tests-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b8-%d0%b2-%d0%b7/page__st__1620#entry2328238 предварително е добавил тулчето в доверени. Или преди го е стартирал или умишлено го е намърдал там. Трябва все пак да покаже нещо.

Това тулче сме го дъфкали,дъфкали та чак на каша е станало ама МуХи още не чатка. Доверена програма,която дори и със сложена отметка да мести в недоверени отива в доверените. Така става със всички програми които са в базата на KSN като доверени.

nikssi , Плевенска кратуно , как за 5 години не успя да си избиеш комплексите не мога да разбера.

Избивам комплексите на другите! :D Я,кажи как така при мене тулчето умира? За кой път ти го демонстрирам?

Бетоновозов , Нортън не се занимава с файлове екстрактнати от архив

Като бонус не се занимава и с файлове копирани от флаш-памети

Охлюв, в голяма грешка си! Нортон се занимава с всеки файл, ако има връзка с интернет! Стократно е показвано как съдържанието на разархивиран архив отива за секунди в карантината, щом го поеме автоматичната защита!

И не мислиш ли, че 99% от информацията, която влиза в компютъра....от де другаде да дойде- или интернет или флашка или ДВД диск

Абе и ти не си много по-различен от индианеца....Те това написаното по-горе го очаквах! Добре, знаем, че Касапа може само с нож, но вероятността Нортон да остане само с нож, зависи от това дали си си платил сметката за нета от предния месец! Да го кажа по-образно- Касперски е по-добър в ръкопашния бой и самозащитата, Нортон- във всичко останало: разузнаване (тук е №1), стрелба от къса и далечна дистанция, високи технологии.

Доволен ли си сега!

Оооо ти си още по зле от индианеца. направо клиничен случай. На тебе специално нова пътека ще добавят!

Ти нортона не знаеше,че като му спреш автоматичната защита и спира сонара и т.н а пък правиш разни тестове на други програми и им даваш оценки!

Е, хубаво Нортон е добър в разузнаването сиреч събирането на информация и анализирането и. Обаче като дойде момента нЕ аналитика решава проблема, а този който е добър в боя! Сиреч Касапа :)

Айде сега да не изпушиш като Мухи. Успокой се. Нортон е готина програма и само нея бих сложил след Касперски! Анадъмо?

Охлюв, в голяма грешка си! Нортон се занимава с всеки файл, ако има връзка с интернет! Стократно е показвано как съдържанието на разархивиран архив отива за секунди в карантината, щом го поеме автоматичната защита!

И не мислиш ли, че 99% от информацията, която влиза в компютъра....от де другаде да дойде- или интернет или флашка или ДВД диск

Знаеш ли колко флашки минават през компа ми и 95% са заразени! Интернет настъпи навсякъде,телефони,таблети лаптопчета...данните се записват на преносими носители. Онзи ден от една карта на телефон 73 бацила изчистих! Отварям флашката и 5 минути Касапа триеше разни файлчета. Проверих повечето през ВТ и засичането е 100% тъй,че...

Мохикане,защо преди да направиш теста на Касперски той вече е в доверените? Как тъй а?

Публикувано изображение

Когато Касперски го сложи в Доверните е така в папка

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ти нортона не знаеше,че като му спреш автоматичната защита и спира сонара и т.н а пък правиш разни тестове на други програми и им даваш оценки!

Съвсем нормално е да не съм забелязал това...та кой нормален ще му хрумне да си изключва защитата, че на всичко отгоре и след това да прави тестове!?

И естествено, че правя и ще правя тестове, и мога да кажа, че моите тестове са най-близки до реалността, до реалната работа на масов потребител с компютъра!

• Сканирането на архив с "1 кг зарази" НЕ е нормален тест, и никога няма да се случи в реалния живот на масов потребител
  • Стартирането на файлове с изключени модули на АВ програма, с цел тестване само на един неин модул, също НЕ нормално и няма нищо общо с реалността.
Да продължавам ли...

Бетонена главо , я кажи на този тест къде му е проблема на Нортън че се дъни с архива и файла от флаш-паметта , какво съм му изключил и какво съм му направил та се ос.ра така ?????!!!!!!!! Нещо не видях как поема автоматичната защита :mad:

http://dox.bg/files/dw?a=e444cacc26

Единствено се справя с неархивирани файлове свалени от нета.

Съвсем нормално е да не съм забелязал това...та кой нормален ще му хрумне да си изключва защитата, че на всичко отгоре и след това да прави тестове!?

И естествено, че правя и ще правя тестове, и мога да кажа, че моите тестове са най-близки до реалността, до реалната работа на масов потребител с компютъра!

• Сканирането на архив с "1 кг зарази" НЕ е нормален тест, и никога няма да се случи в реалния живот на масов потребител
  • Стартирането на файлове с изключени модули на АВ програма, с цел тестване само на един неин модул, също НЕ нормално и няма нищо общо с реалността.
Да продължавам ли...

Много избягахте от темата, пак се обърна на кой е по, по, най? Фен съм на касперски признавам си Нортън не ми допада ползвал съм го, не казвам че не е ефективен но не ми пасна, но факта е че и касперски пропуска установен. Примерно с тъпия фейк Live Security Platinum късно му пуснаха дефиниция и се заразих. Също съм доволен и от комодо добро решение и може да защити потребител като менна 100 %. тествах и фортиклиент също съм с добри отзиви, това е другото е повече или по-малко шлака за мен. Тествал съм всички програми. Най-важните тестове за мен са на реално заразена машина тогава се вижда реално кой кой е. Това е моето мнение, тука няма смисъл да се обиждате всеки е фен на някоя програма и в това няма нищо лошо.

Най-важните тестове за мен са на реално заразена машина тогава се вижда реално кой кой е.

Само да вметна, или по-скоро да попитам: защо на всички фенове на Касперски им харесват тестове, които са много далеч от реалността?! Това е много характерно явление за вас, касперджиите!
  • Първо. За вече заразена машина си има специализирани почистващи инструменти, които ще се справят в пъти по-добре от АВ програма. Едва ли е най-удачният вариант, знаейки, че машината е заразена, да и инсталираш стандартна АВ програма. Не, че не се прави, но си има спецализирани програми за това!
  • Второ. Защо всички касперджии, прескачате няколко етапа в работата с компютъра и веднага отивате на етапа "заразяване"? Ами не се ли сещаш, че преди да стане заразяване много други неща трябва да се случат, които при работеща читава АВ програма, в повечето случаи- няма да се случат.
  • Трето. Защо касперджиите имате склонност от частен "лабораторен" случай (тест), да вадите глобални заключения? Глобални заключения се вадят от глобални случаи (тестове)!

Не разбирам стремежа ти (и на някои други участници) да "осакатявате" дадена програма, да я лишавате от пълният боен комплект, който има, за да се "доказва" (с цел оплюване), че програмата не става! Това е все едно един войник, който има в снаряжението си- нож, пистолет, автомат, няколко гранати и радар, да го оставиш само с ножа и да кажеш- "А сега да те видя, кЪв войник си!"

Безсмислено е това! Защо толкова хора се дразнят от Нортон, не мога да разбера? Да, Нортон без дефиниция е по-добър от Касперски без дефиниция, ама що трябва да се дразните от това? Факт е, че комплекта НИС, в пълното му снаряжение и при наличие на интернет връзка, бие Касапа, но това причина ли е някой да се нерви!?

Какъв стремеж?... Аз нямам подобни пориви... Не искам да доказвам нищо и не оплювам никоя програма.

Просто исках да разбера, дали NIS при частично осакатяване може да блокира вредоносен код все още (евала на комодо за това наистина).

В смисъл не ми бе ясно при нормална работа на НИС, дали би се справил със споменатия криптор, че да се сравнява... Осакатен, неосакатен - тогава все същата, разбираш ли?...

Другото което е сигурно - Сонар 4 не можеш да го сравняваш с добър и камо ли настроен HIPS (Kомодо или Касперски). Просто е много далече...

...... Я,кажи как така при мене тулчето умира? За кой път ти го демонстрирам?

Маймуна да бе щеше да те разбере, Мухикана НЕ :), че и рима имаше :)

А аз се чудя при псевдо тестовете на Индианеца дали същия файл не е в изключени, т.е да не се пипа от НИС, при положение, че при мен както се вижда и от снимките се кове. Аз повече няма да взимам под внимание тестовете на този човек, защото те са явно мъчене за надхитряване. Също както се развеселих, че не лови при разархивиране, пълна смешки, и клипове съм правил... от флашка абсолютна смешка.

А колегата проектант е в грешка ако си мисли, че само през интернет може да се докопа зараза...

П.С: Мохикан. качи някъде подобието на гадина, което ползваш за твоите псевдо тестчета да го видим... колко е страшно !

Лека вечер.

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Къде виждаш http://dl.dropbox.com/u/71508972/Test/Video_2012-09-11_134515.wmv файла да е в изключенията на Нортън.

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

Понеже някой твърдеше, че не се засичали заплахи след разархивиране от нис :) :) :) :) :

Бетоновозов , Нортън не се занимава с файлове екстрактнати от архив :shock11:

Публикувано изображение

Файлът съм го пратил преди 10 дни и още не са добавили дефиниция.Нямам думи...

:offtopic_s:

https://www.virustot...sis/1347437992/

Ами той си се засича..

Публикувано изображение

Абе трябва им дефиниция ама и така става и благодаря за клипа.

Понеже някой твърдеше, че не се засичали заплахи след разархивиране от нис :) :) :) :) :

На този клип http://dl.dropbox.co...9-11_134515.wmv ясно се вижда че не засича файла от архива и не обърща никакво внимание на същия файл който копирах от флаш-паметта и пуснах на десктопа. Също така се вижда че няма нищо в изключенията му , как анализира и засича същия файл когато го свалям от нета. Вероятно става въпрос за голям бъг в програмата който трябва да отстранят. Не е нормално при едни да засича файлове от архиви и флаш памети , а при други не.

Аз не съм с настройки по дефотл, има си плъзгач за архивите ;) Преди няколко поста ти писах, да не съдиш по моите резултати, по това как се държи при теб програмата (ако си с настройки по дефолт).. понеже аз съм дал всичко на макс.... Лек. ден.

Аз не съм с настройки по дефотл, има си плъзгач за архивите ;) Преди няколко поста ти писах, да не съдиш по моите резултати, по това как се държи при теб програмата (ако си с настройки по дефолт).. понеже аз съм дал всичко на макс.... Лек. ден.

Стига сте се сърдили и аз забелязах,че различно се държи програмата което не е нормално за мен.Не знам от настройки ли от това че се ползва на различен език и идват по различно време дефиниции...трябва да се уточни.Забелязах го на репутацията,че при вас имаше а при мен нямаше само ми показваше неизвестен файл.

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

Ама хич не се сърдя, просто показвам при мен как се държи програмата, нищо повече, на моменти съм по-остър понеже не ми харесва, когато някой ме нарича лъжец,пряко или косвено, правя клипове да опровергая това. Не обичам да говоря напразно. Вече се изморих от това и наистина мисля да приключа. .... програмата като всяка друга си има недостатъци аз открито си пиша, и за тях. При мен се държи прилично :) какво ме интересува как е при вас ;), ползвате това, което не ви дразни, и Ви задоволява и толкова, както правя аз.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.