Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част3

Featured Replies

Вярно е, потвърждавам, и при мен наскоро се случи това с един тест (някаква версия на Live Security Platinum бе дропнала няколко файла в Program Data). Файловете са там, но ограничени като Несигурни...

Сега, като гледах клипа се сещам, че файла май беше същия (от един голям архив с файлове с дълги имена и със същата икона) и тогава питах дали да сложа и аз правилото ?:* или само дисковете... Значи същата работа...

Комодо сандък пропуска... Но не е страшно (в случая)...

Ще бъде пропуск ако дропнатите файлове бяха получили някакви права ( не присъстваха в списъка му на ограничените файлове ). DefenseWall също допуска дропване на файлове , но те са с нулеви права над операционната система.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 133,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добрата стара Авира се завърна , няма нищо общо с предните версии.

Евристиката е на Макс + автоматично триене на откритите файлове , гледайте какво става

:eek:Avira and 356 viruses :eek:

Такава лекота и бързодействие друга антивирусна не притежава !!! :no-no:

Имаш право, иска ми се само облака да е по-активен и наистина ще стане една истинска конкуренция на т.н грандове.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Не съм слагал Авира много отдавна,но сега провокиран от мненията ви ще я сложа да я видя.

Няма го допълнителното сканиране след всеки открит вирус, нали?... Проверете динамично...

Няма го допълнителното сканиране след всеки открит вирус, нали?...

Проверете динамично...

Когато се избере автоматично триене на открити заплахи няма допълнително сканиране , иначе си го има.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Преди малко ми спаси работния компютър от Sality :indian: , бях си заразил флаш паметта от компютър който ми донесоха за преинстал :clown:

Публикувано изображение

Няма го допълнителното сканиране след всеки открит вирус, нали?...

Проверете динамично...

Има го,гледах го тук.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=aScoQ53mNTI&feature=plcp

...p.s.Чак пък Авира се завърна...може,но още има за довършване.Всяко чудо за 3 дни.Сега като я размотаете и като ви писне пак отива в забравени дела.

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

Когато се избере автоматично триене на открити заплахи няма допълнително сканиране , иначе си го има.

Няма логика - настройката за автоматичното триене е за скенера, не за защитата в реално време. А допълнителното сканиране се появяваше при защитата в реално време.

Сложих я преди 2-3 дни и гледам, че почти всеки ден има нов билд при версиите и дори в почивните дни имаше нови дефиниции. Понякога проверявам през час за ъпдейти и за мое учудване има почти винаги налични такива. Определено има развитие поне в тази насока. Предполагам, че и при енджина има подобрения (under the hood).

Бтв, оставих Avira + Comodo Firewall вместо пълния пакет на CIS и определено се усеща бързодействие в системата (особено при отваряне на папки с много exe файлове..при CIS ги отваряше по един час докато се визуализират иконите, а с Avira хвърчи поне в това отношение). Успях и да докладвам малко fps.

Edit: Мда, както си и мислех, досадното допълнително сканиране си го има...линка отдолу го доказва. :)

http://old.justinshattuck.com/2007/03/05/tips-to-reduce-mozilla-firefox-memory-usage/

Няма логика - настройкоата за автоматичното триене е за скенера, не за защитата в реално време. А допълнителното сканиране се появяваше при защитата в реално време.....

http://old.justinshattuck.com/2007/03/05/tips-to-reduce-mozilla-firefox-memory-usage/

А така пробва ли ? В раздела Сканиране в реално време ? Така поне при мен не иска допълнителен скан.

Публикувано изображение

И на мен ми направи впечатление бързината на ползване на компа.Всичко се отваря адски бързо и не тежи грам на системата,но тя Авира никога не е била тежка ,но постоянно я олекотяват което много ми допада.Трябва да се види облака разработен,за сега е рано да се говори за него.

Няма логика - настройкоата за автоматичното триене е за скенера, не за защитата в реално време. А допълнителното сканиране се появяваше при защитата в реално време.

Edit: Мда, както си и мислех, досадното допълнително сканиране си го има...линка отдолу го доказва. :)

Мдаа безплатната версия си го има допълнителното сканиране , заблудих се защото съм инсталирал Avira IS , а при нея с настройките които съм показал наистина го няма това сканиране.

• 2 седмици по-късно...

На моята далеко по-слаба машина също си играх така да се омажа, но уви не се получи.. изтеглих няколко архива от темата за подпомагане, изкл. вирусната защита и ги почнах под ред :) след това сканирах с Malwarebytes Anti-Malware не откри нищо. Да вметна само, че настройките сами ми като на URIEL, само че аз вкл. и ХИПС знам ли уж за по-голяма сигурност, така и не се обади той :)

• 2 седмици по-късно...

Че те всички антивирусни сканират устройство при достъп. Аз тази опция при Касперски съм я спрял,като излишна.

Въпроса има ли промяна в реакцията на сонара на Нортон при стартиране на заразен файл,попаднал на компа през преносимо устройство.

Без да има дефиниции и т.н. Архив с парола копираме от преносим носител на декстопа,разхивираме и стартираме!

Онзи ден имах интересна ситуация на един фабричен диск с драйвери и с Norton interney Security 2006 на него.

Касперски подскочи като ужилен на ауторъна с Нортончо :D Иска да го трие ама не става :D

Вчера пък с Авастчо си имах премеждия...това 7Zip,WinRAR много съмнителни инсталатори имат бре...да не говоря,че на KMPlayer при инсталация също му скочи на "търкал"...трой ген нещо си бил :D Няма да си оправят фолсовете тия хора и това е.

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Доколкото разбирам искаш да направиш съпоставка на НИС с поведенческия (Контрол-а на програмите) анализ на Касперски и политиката на поставяне на програми в ограничения.. бих пробвал на виртуалка, но не разполагам с такава. Според мен би се справил. Имай предвид, че Касапа разчита на евристики (не съм сигурен дали този вид анализ не се базира на дефиниции- поправи ме ако греша...) и лично мога да споделя, че ми е блокирал в малки и средни ограничения легитимни програми. Всичко има и + и - :) Попаднал заразен файл, както се видя от клипчето се трие веднага при отваряна на флашката. Как да го стартирам? Ако изключа защитата спирам сонара, ако го пусна, то тагава... кой ще ме пази ?

Доколкото разбирам искаш да направиш съпоставка на НИС с поведенческия (Контрол-а на програмите) анализ на Касперски и политиката на поставяне на програми в ограничения.. бих пробвал на виртуалка, но не разполагам с такава. Според мен би се справил. Имай предвид, че Касапа разчита на евристики (не съм сигурен дали този вид анализ не се базира на дефиниции- поправи ме ако греша...) :)

Не искам нищо. Пиша си.

Шаблоните на поведение,правилата за групите с обновяват ако това питаш. Въпроса ми ако се счита изобщо за въпрос е цитирам:

Въпроса има ли промяна в реакцията на сонара на Нортон при стартиране на заразен файл,попаднал на компа през преносимо устройство.

Без да има дефиниции и т.н. Архив с парола копираме от преносим носител на декстопа,разхивираме и стартираме!

Еднакво ли реагира сонара на един и същ файл свален през интернет,и такъв през преносим носител? Еднаква ли е реакцията при стартиране от дектопа и от потребителска папка? Даваш клип с, че трие заразите при отваряне на флашката. Това трябва да го прави всеки читав антивирус ако има информация за тях,че са заразени. Досега Нортон не ги е трил ли? Съмнява ме.

и лично мога да споделя, че ми е блокирал в малки и средни ограничения легитимни програми. Всичко има и + и -

Е,ама чак пък на WinRAR и плеъра никога не е скачал,да не говорим за k-lite дето Аваст ми подскача,че не му е познат файла...

Еднакво ли реагира сонара на един и същ файл свален през интернет,и такъв през преносим носител? Еднаква ли е реакцията при стартиране от дектопа и от потребителска папка? Даваш клип с, че трие заразите при отваряне на флашката. Това трябва да го прави всеки читав антивирус ако има информация за тях,че са заразени. Досега Нортон не ги е трил ли? Съмнява ме.

Като човек интересуващ се от програми за защита смятам знаеш къде е силата на Нортон, файл свален от нета ще го изтрие .. аз просто показах едно старо разбиране, че Нортон нещо спи при преносими носители. Да въпросните файлове ги трие и при сваляне, и при пускане, и от флашка ;)

Акто човек интересуващ се от програми за защита смятам знаеш къде е силата на Нортон, файл свален от нета ще го изтрие .. аз просто показах едно старо разбиране, че Нортон нещо спи при преносими носители. Да въпросните файлове ги трие и при сваляне, и при пускане, и от флашка ;)

Това е ясно.

Въпроса беше за реакцията - еднаква ли е при сваляне през интернет и от флашка! Говоря за непознати файлове и реакция на СОНАР!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.