Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част3

Featured Replies

Интересно каква да е реакцията при непознати файлове ? Непознати не значи зараза, не значи и чисти, имам чувството, че не можем да се разберем :). Ако имаш време покажи ми какво имаш в предвид нагледно, че е интересно. Благодаря.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 133,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нортън са много далеч от Cloud Scanner-а на Комодо Comodo Firewall and Cloud Scanner не могат да се хванат на малкия пръст на Мелих  :P

Сканирането на непознатите файлове при Нортън става много пъти по-бавно :wink12:

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

И на мен ми скача, ама тоя в гащите :clown: Стига сте писали измишльотини! Аваста е перфектен за сега, програмите които са изброени ги ползвам много преди да сложа Аваст, никога не ми е правил проблем до сега. . . повредата си е във вашия телевизор, весели празници. :super::champagne1:
Публикувано изображение

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

• Автор
Нортън са много далеч от Cloud Scanner-а на Комодо Comodo Firewall and Cloud Scanner не могат да се хванат на малкия пръст на Мелих  :P

Сканирането на непознатите файлове при Нортън става много пъти по-бавно :wink12:

Да бе,още малко да ти повярвам.

Нямам нужда от втори CCleaner на компа си,даже и го минава по бързина.

Пълен т@@ак е тоя ...даже и за инструмент не мога да го определя.

• 2 седмици по-късно...

Или този  Rootkit ZeroAccess не е читав или му пречи виртуалната машина или просто Tdsskiller и Gmer са кьорави :ph34r:

Tdsskiller , Gmer and HitmanPro vs Rootkit ZeroAccess

На HitmanPro му прощавам , защото поне засича активност :wink12:

Публикувано изображение

Lost in

rootkit   ,най-коварната и подмолна вид заплаха за мен ,този файл е такъв...пращайте на неловящите.

А тези с евристиката са най-добре. :)

П.с. За по-горния файл в моя пост става въпрос!

Няма мърдане от дъбовия сандък  COMODO Firewall Beta vs Rootkit ZeroAccess

Успял ли е някой да пробие сандъка на Комодо при пълна виртуализация ?

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

• Автор
Или този  Rootkit ZeroAccess не е читав или му пречи виртуалната машина или просто Tdsskiller и Gmer са кьорави :ph34r:

Tdsskiller , Gmer and HitmanPro vs Rootkit ZeroAccess

Успял ли е някой да пробие сандъка на Комодо при пълна виртуализация ?

Сандъците се проверяват много лесно.

Намери файл ,който променя настройките в биоса,така ще разбереш най-бързо.

Не, не е счупен...просто си сканирал с грешните инструменти...за повечето гадини днес си има специализирани инструменти - не може за всичко да ползваш универсалните - TDSSKiller, HitManPro, Gmer....за ZeroAccess си има - RogueKiller, MBAR + ръчните инструменти за логове и т.н.

Но почистването е само част от задачата - после трябва да възстановиш щетите, а те не са никак малко...но трябва да знаеш къде да търсиш! :)

Китайското чудо е универсален  XueTr vs Rootkit ZeroAccess :wink12:

И как XueTr ще оправи пораженията по Windows Services или по LSP (Winsock entries)?

И как ще възстанови някои ACL permissions до правилните настройки по-подразбиране?

Не става само с почистване - и опрделено съм убеден, че не си изтрил всичко от него - desktop.ini, %appdata% и т.н. но няма да подсказвам повече.

Весели празници!

Комодо стена тежка програма ли е? Как се усеща на машината. По тежка ли е от Аваст IS. Щото Аваста се издъни много лошо. . . язък за хвалбите :mad:  :mad:  :mad:

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

Комодо стена тежка програма ли е? Как се усеща на машината. По тежка ли е от Аваст IS. Щото Аваста се издъни много лошо. . . язък за хвалбите :mad:  :mad:  :mad:

не е тежка, аваста кво толкова се е издънил , че чак ще го махаш?

nikssi

Не ме разбрахте. На мене ми е ясно,че файла е все още непотвърден. то ясно си го пише и се вижда на снимката какво е.

Пишете им ако искате,аз  във форума им нямам регистрация, нямам и намерение да си правя.

Не виждам и как KillSwitch ще попречи на работата на PURE-нцето   :D

Може да му попречи и още как , честно казано не вярвах че KillSwitch ще ликвидира Kaspersky :no-no:  Kaspersky vs COMODO KillSwitch

• Автор
Може да му попречи и още как , честно казано не вярвах че KillSwitch ще ликвидира Kaspersky :no-no:  Kaspersky vs COMODO KillSwitch

Изисква потребителска намеса!

Нищо чудно няма,по същия начин забърсвам и Comodo и всичките му съставни части чрез XueTr и то без рестарт на системата ,даже и  без него мога.

Всяка една програма в защита може да се изкорени,когато има потребителска намеса!

Нищо не доказваш в случая!

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

То по-тази логика и Process Hacker под Windows 7 x64 може да килне и то без Terminator опцията си и Comodo 5.12 и Avira Free 2013...вчера го тествах и останах с гол Windows. :)

А дава Access is Denied, ако се опитам с Process Explorer. :)

по същия начин забърсвам и Comodo и всичките му съставни части чрез XueTr и то без рестарт на системата

тва с пуснат хипс ли?

То по-тази логика и Process Hacker под Windows 7 x64 може да килне и то без Terminator опцията си и Comodo 5.12 и Avira Free 2013...вчера го тествах и останах с гол Windows. :)

а този Process Hacker, като доверен ли се отчита от комодото?

А с ekrn.exe (нод32) и drwengine (dr.web) как стои въпроса?

Хубава Коледа на всички!

нода се отключва с iobit unlocker, а  доктор Ливайн не съм го пробвал с iobit unlocker-а, но до сега тя е единствената антивирусна която не съм успявал да изтрия под сейф моуд.

Редактирано от marian860914 (преглед на промените)

а този Process Hacker, като доверен ли се отчита от комодото?

Може и да се отчита, но аз съм задал правило, което да ме пита за всичко - ?:* и не гъкна.

А той може и XueTr да се разпознава от Касперски като доверено по тази логика. :)

С някой от любимите ти инструменти можеш ли да килнеш или изтриеш ntoskrnl.exe ?! :clown:

С някой от любимите ти инструменти можеш ли да килнеш или изтриеш ntoskrnl.exe ?! :clown:

Предполагам...поне съм задавал да бъде заместен при рестарт и се е замествал...но после черен екран...и какво - сега ще си ги мерим ли?

Ако мислиш, че работим само с 2-3 инструмента грешиш - това че не ги използваме е, защото или не се налага или защото са прекалено мощни. :P

Може и да се отчита, но аз съм задал правило, което да ме пита за всичко - ?:* и не гъкна.

ако се добави Process Hacker в ограничени или несигурни, не го ли спира комодото?

Редактирано от marian860914 (преглед на промените)

Предполагам...поне съм задавал да бъде заместен при рестарт и се е замествал...но после черен екран...и какво - сега ще си ги мерим ли?

Ако мислиш, че работим само с 2-3 инструмента грешиш - това че не ги използваме е, защото или не се налага или защото са прекалено мощни. :P

Давай скрипта и мощния инструмент да видим дали ще се получи.

• Автор
тва с пуснат хипс ли?

Естествено! И с най-високата му степен на защита!

Тествай сам и сам се убеди!

• Автор

Този файл,какво общо има с Comodo ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.