Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част3

Featured Replies

ако се добави Process Hacker в ограничени или несигурни, не го ли спира комодото?

Незнам, аз не ползвам sandbox - карам си на класическия D+

Давай скрипта и мощния инструмент да видим дали ще се получи.

Нищо не давам...нямам право иначе си рискувам положението в общоността...не ми се рискува за подобни игрички!

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 133,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
Предполагам...поне съм задавал да бъде заместен при рестарт и се е замествал...но после черен екран...и какво - сега ще си ги мерим ли?

Ако мислиш, че работим само с 2-3 инструмента грешиш - това че не ги използваме е, защото или не се налага или защото са прекалено мощни. :P

Заместването на ntoskrnl.exe става без рестарти , без скриптове и без черни екрани Replacing ntoskrnl.exe , но съм сигурен че не можеш да го изтриеш с който и да било прекаленно мощен инструмент :D

На виртуалка и предполагам с изключен Windows File Protection и то на XP...голям тест... :D

Подобни тестове нищо не доказват...без инструмент успях да ги изтрия и на виртуалката с XP и на реалния със 7-цата.

При пуснат Windows File Protection под XP след изтриването на файла Windows XP автоматично създаде нови копия (предполагам ги взе от хранилището в dllcache).

На 7-цата даже и не създаде подобни копия (но предполагам след sfc /scannow ще ги копне от хранилището в winsxs)...

Сигурно се чудиш как ги изтрих без дори да се налага да използвам инструменти - при нормални обстоятелства не би трябвало да ми даде....Ще ти го оставя за домашно! :)

Весели празници Кире!

• Автор

За този процес са "закачени" толкова много и то важни библиотеки!

Все едно да извадиш батериите на прожектора и да чакаш да светне!

П.с.Голям философ излязох,май само в това ме бива вече.От ЕГН-то ще да е :ph34r: ..sorry, ама това са пълни глупости да се опитваш да изтриваш,един от най-важните да не кажа и най-важен  системен boot kernel   файл на Microsoft и то  без никаква причина ! Някои хора какво се опитват да докажат в случая не ми става много ясно!

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

Мисля, че той знае какво представлява файла (още от времето когато проучваше Sysprot), и според мен се се опитва да изкара XueTr нещо необикновено. Че е мощна - така е, но не върви на x64. А за изтриването на някои файлове просто можеш да си вземеш права над тях или това да стане в офлайн среда. Никой не оспорва качествата на XueTr, но няма нужда от чак толкова възхваляване. :)

На виртуалка и предполагам с изключен Windows File Protection и то на XP...голям тест... :D

Подобни тестове нищо не доказват...без инструмент успях да ги изтрия и на виртуалката с XP и на реалния със 7-цата.

При пуснат Windows File Protection под XP след изтриването на файла Windows XP автоматично създаде нови копия (предполагам ги взе от хранилището в dllcache).

На 7-цата даже и не създаде подобни копия (но предполагам след sfc /scannow ще ги копне от хранилището в winsxs)...

Сигурно се чудиш как ги изтрих без дори да се налага да използвам инструменти - при нормални обстоятелства не би трябвало да ми даде....Ще ти го оставя за домашно! :)

Весели празници Кире!

Защо да се чудя  Публикувано изображение

В крайна сметка не разбрах , успя ли да спреш ntoskrnl.exe да се възтановява след като го изтриеш ? :clown:

Май не ми разбра въпроса? :)

Въпроса ти бе дали ще мога да ги изтрия...е аз ги изтрих и то без инструменти...Сети се как...Не ми е била целта да спирам Windows File Protection и да не се възстановява после.

Целта ми бе да си взема права и да го изтрия все едно си трия нормален текстов файл - и така отпада нуждата от XueTr за упраженението.

Но това е безмислен тест...в реални условия срещу Necurs и XueTr се е провалял за да изтрие драйвъра. :D

Май не ми разбра въпроса? :)

Въпроса ти бе дали ще мога да ги изтрия...е аз ги изтрих и то без инструменти...Сети се как...Не ми е била целта да спирам Windows File Protection и да не се възстановява после.

Целта ми бе да си взема права и да го изтрия все едно си трия нормален текстов файл - и така отпада нуждата от XueTr за упраженението.

Но това е безмислен тест...в реални условия срещу Necurs и XueTr се е провалял за да изтрие драйвъра. :D

И да спреш Windows File Protection ntoskrnl.exe пак ще се възтанови без да има нужда от папката dllcache или WinSxS , а как става ти го оставям за домашно по география :wink12:

И да спреш Windows File Protection ntoskrnl.exe пак ще се възтанови без да има нужда от папката dllcache или WinSxS , а как става ти го оставям за домашно по география :wink12:

Обясни каква е целта на упражнението да се изтрива системен файл? 

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_NT_Startup_Process

Since ntoskrnl.exe is a system process it should not be stopped. The process is required for your PC to work properly.
Обясни каква е целта на упражнението да се изтрива системен файл? 

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_NT_Startup_Process

Целта е да се разбере колко много са мощни инструментите с които премахват зловреден софтуер. Дали могат да спрат възстановяването на ntoskrnl.exe след като бъде изтрит.

Целта е да се разбере колко много са мощни инструментите с които премахват зловреден софтуер. Дали могат да спрат възстановяването на ntoskrnl.exe след като бъде изтрит.

Пак се вкарваш в някои филми 

Windows File Protection не можеш да го спреш само с тази настройка от регистрите...незнам за твоя начин, но аз лично килнах sfc_os.dll и sfc.dll от Winlogon.exe процеса и така спрях възстановяването на файловете.....нарочно изчаках няколко минути преди рестарта и преди небуутващата система. :D

За да го спреш се изисква да пачнеш sfc_os.dll и sfc.dll ръчно. Това ли ти бе целта? Но за тази манипуцалиця не ми трябваше урок по география и да ходя чак до Китай...и Process Explorer/Process Hacker стават за работата. :)

• 3 седмици по-късно...

Имам един въпрос....Бихте ли могли (всеки един от вас) да сподели с какво заснема клиповете преди да ги качи в Тубата.
Просто реших да си направя освежаване на софтуера (който по-принцип е само безплатен и искам да имам най-доброто от безплатните неща), а вече не съм доволен от CamStudio, която не е обновявана от доста време. Дори и да ползвате тежки програми като SnagIt, Camtasia или платени като FastStone Screen Capture и т.н. моля да го споделите.
Аз от вчера изтествах почти всичко, които намерих:

Screencast-O-Matic - не става (ползва Java, а аз до нея не припарвам и не искам да си цапам системата)
Screenpresso - идеална е на screenshot-и и добре кепчва (но безплатната записва само до 20 секунди, което е подигравка...а не искам да я краквам).

Ezvid - не намерих начин да спра добавянето на музикални теми в клиповете си...и така ако добавя и моя музика и става бъркоч

FlashBack Express, както и VideoPresenter след записа добавят опции за редактиране на видеото, които са ми излишни.

Rylstim Screen Recorder - няма опции за настройки и не записва audio.

Webinaria - не съм я тествал, но според описанието поддръжа само до 15 frames

DVDVideoSoft Free Screen Video Recorder - няма никакви настройки и тя

Krut Computer Recorder - не съм я тествал, защото използва Java

HyperCam - платена

mirillis action - платена

Jing и ISU - искат да се логвам за да шервам видеата...не ми допада идеята

Wink - бъгава

UltraVNC Screen Recorder - това си е леко модифициран CamStudio

Windows Media Encoder - архаична

ScreenToaster, Screenr и ScreenCastle- web Базирани...не ми допадат.

Capture Fox - добавка за лиско...не ми допада.

Aviscreen Classic - не записва аудио...не ми допада.

В момента ще тествам TipCam и се надявам да ми допадне.

Предстоят за тест и следните:

Freez Screen Video Capture

AutoScreenRecorder и ScreenHunter

Any Video Recorder

Но да не се отплексвам. Мерси на всички писали. :)

Bandicam

Action!

И двете са добри, но втората е по лека!

На тях залагам ;)

За първата си дай мейла на лични и ще ти пратят легален лиценз като подарък.За втората също мога да намеря лиценз.

Първия подарък е от мен!

Thank you~

Wish you all the luck in the year 2013!
(If need a license for your friend, feel free to email me)

Best wishes,
Zun
Имам един въпрос....Бихте ли могли (всеки един от вас) да сподели с какво заснема клиповете преди да ги качи в Тубата. Просто реших да си направя освежаване на софтуера (който по-принцип е само безплатен и искам да имам най-доброто от безплатните неща), а вече не съм доволен от CamStudio, която не е обновявана от доста време. Дори и да ползвате тежки програми като SnagIt, Camtasia или платени като FastStone Screen Capture и т.н. моля да го споделите. Аз от вчера изтествах почти всичко, които намерих:

Но да не се отплексвам. Мерси на всички писали. :)

Каквото и качество да качиш в Тубата го обезобразяват по Американски. За заснемане на клипове ползвам единствено и само FastStone Screen Capture , защото е най-добрата във всяко едно отношение. Останалите програми за запис са някакво жалко подобие на такива.

Bandicam

Action!

И двете са добри, но втората е по лека!

На тях залагам ;)

За първата си дай мейла на лични и ще ти пратят легален лиценз като подарък. За втората също мога да намеря лиценз.

Първия подарък е от мен!

Мерси друже...(щом са от giveaway лицензи няма да откажа един), защото и аз мога да си намеря кракове, но не е там работата (опитвам се да мигрирам изцяло на безплатни продукти).

Колкото до Action, да и аз я тествах и не е лоша (макар да има тоста негативни коментари и за нея на места)...ама тя ще се развие - още е прясна.

Каквото и качество да качиш в Тубата го обезобразяват по Американски. За заснемане на клипове ползвам единствено и само FastStone Screen Capture , защото е най-добрата във всяко едно отношение. Останалите програми за запис са някакво жалко подобие на такива.

Е аз не говоря само за Тубата, а за всички подобни сайтове - Dailymotions и т.н. И не мисля, че 720p е толкова лошо качество. Повече от прилично си е...И CamStudio-то не е никак лоша за безплатна, но трябва да намалям dpi-я на мишката иначе все едно се телепортира на клиповете...Но с подходящи настройки се търпи (но разбира се ScreenPresso ги прави в пъти по-добри...но е платена).

Е да...FastStone е яка, но е платена (не е проблем серийния номер), но все пак искам да се възползвам от безплатните такива. Тук за разлика от защитните продукти избора е по-труден, макар да има доста freeware приложения.

@aten и той мигрира от CamStudio на някаква друга, но като се появи ще го питам и него.

А иначе тествах и TipCam, както бях писал...Не е съвместима с Aero-то и нейния драйвър го изключва, което не е оферта за мен. :)

Мерси друже...(щом са от giveaway лицензи няма да откажа един), защото и аз мога да си намеря кракове, но не е там работата (опитвам се да мигрирам изцяло на безплатни продукти).

Дай ми мейла на лични и ще го пратя на човека и ще ти прати лиценз.

Вече ми е подарил 4 лиценза като признателност, че му превеждам програмите!

@aten и той мигрира от CamStudio на някаква друга, но като се появи ще го питам и него.

Пробвал съм Bandicam и FastStone,и от двете съм доволен,във момента ползвам FastStone.

Е аз не говоря само за Тубата, а за всички подобни сайтове - Dailymotions и т.н. И не мисля, че 720p е толкова лошо качество. Повече от прилично си е...И CamStudio-то не е никак лоша за безплатна, но трябва да намалям dpi-я на мишката иначе все едно се телепортира на клиповете...Но с подходящи настройки се търпи (но разбира се ScreenPresso ги прави в пъти по-добри...но е платена).

Е да...FastStone е яка, но е платена (не е проблем серийния номер), но все пак искам да се възползвам от безплатните такива. Тук за разлика от защитните продукти избора е по-труден, макар да има доста freeware приложения.

Големината на клипа също е важна , защото ако ползваш например Bandicam ще трябва да имаш 1ТВ дисково пространство и супер бърз интернет за да качваш 800 - 900 МВ клипове :clown: 

Bandicam има различни кодеци както може и да използва външни такива, така че прави доста сносни клипове като големина.

Bandicam може да изисква да имам инсталиран и photoshop за да прави сносни клипове с големина 300 МВ. Пълна трагедия е тази програма.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.