Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Циганин или ром ? Новини свързани с интеграцията и още нещо

Featured Replies

100% България

Публикувано изображение

Изринаха циганското блато край булевард "Европа" и с това общината свърши една добра работа. Беше заприличало на парижко предградие. Без майтап. Можем да обърнем нещо, защото премахването на катун си е цяло чудо, прецедент. Колкото пъти досега са превени опити някое циганско поселище покрай който и да е град да бъде съборено, правозащитници и ромски организации са опропищявали ефира и в крайна сметка сметището си е оставало. Барабар с обитателите.

Нека обаче се разберем овреме. Никой не е срещу циганите, всички са против циганията. Когато и българи се "циганьосат", около тях също има напрежение.

Глава ни боли вече от тая цигания. Стигнали сме точката на втръсването. Тези дни обаче изплува още един факт, от който на по-чувствителните може да им настъхне косата. Около кампанията на БЧК за безвъзмездно кръводаряване на места в страната паралелно с опашката за доброволно кръводяряване е имало и друга - за платено. Мургави кръводарители, които по всичко личи са превърнали кръводаряването в професия, са давали кръв срещу заплащане. 25 лева за 100 млл, колкото си е тарифата в извън кампанийните дни. Без въобще да са се смущавали (и срамували). Смразяващо е. Само да кажем, че кампанията продължава, а до средата на седмицата от скъпоценната си животоспасяваща и животоподдържаща течност са източили повече от 2000 души. Доброволно, благотворително, солидарно, хуманно, и т. н...

Никой, разбира се, не може да задължи някого да дава кръв, още по-малко безвъзмездно. Всеки сам решава.

И точно в решението ни е проблемът!

Когато в България стане дума за циганско малцинство, политиците, без значение кои са на власт, имат пълен консенсус. Понеже темата е гореща, по-добре е да не посягаме към нея. Макар и под миндера обаче, тя си пари. И което е най-лошото - все по-гореща става.

С циганите трябва да се почне от нулата. Просто трябва да уважават изконните човешки ценности. Всички например са единодушни, че циганетата най-после трябва да тръгнат на училище. Още Дядо Вазов им казваше, "то сляпото окато прави". Родителите им да престанат да чакат на социални помощи, а да си намерят работа. Не само да лъжат пред камерите, че търсят, но няма. Няма, разбира се, за директор или за програмист (а може би щеше да има, ако когато е трябвало, Асан е ходил на училище, завършил е след това университет и се е квалифицирал). Късно е за избор, за неграмотния работата днес е метач, носач, орач, овчар, зидар, миньор, павьор... В тези специалности взимат и неграмотни. Стига да поискат.

Междувременно университет не се иска, за да се направят още, и още деца. Така кръгът окончателно се затваря. Каква ти тук интеграция, какви ти тук еврофондове!

Ще каже някой, много лесно било. Въобще не е лесно, напротив! Но трябва все някога да се започне. Защото става все по-страшно. Седим на бомба, пред която взривовете на Ал Кайда са детска игра. 50, 100 години ще минат като днеска. Е, нашето утешение е, че няма да ни има...

автор: Валентин Стоев, actualno.com

http://viewpoint.act...ews_400968.html

• Отговори 2k
  • Прегледи 217,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ограничете циганската раждаемост, призова ВМРО 1 год. след Катуница

Нора Виткова© БГНЕС

Властта не направи нищо срещу циганската престъпност 1 година след Катуница, когато бе извършено целенасочено убийство на българин.

Проблемите са и на полицията, която въобще не се справя с битовата престъпност, а още по-малко с циганската.

Това заявиха на пресконференция в София прес лидерът на партията Красимир Каракачанов и заместникът му Ангел Джамбазки.

В деня от годишнината на размириците в Катуница, те направиха бърз преглед на публикациите, свързани с циганската престъпност с година назад, за да констатират, че основните се побират на повече от 26 страници, а престъпността не намалява, а напротив - увеличава се.

От ВМРО припомнят, че настояват държавата и правителството да обърнат внимание на предложенията им, свързани със задължителна трудова повиност, прекратяване на социални помощи, разрушаване на циганските гета. Всички български граждани имат еднакви права и задължения, не може едни да са привилегировани, другите да ги издържат, е позицията на партията.

Над 700 милиона лева ни струват безработните роми годишно. В процеса на интегрирането им в джобовете на циганските барони се наливат над 4 млн. лева, но резултат няма. Това е обективната истина, коментират още от ВМРО.

И в медиите, и в обществото съществува неписано правило да се „фризират" проблемите, а те са много сериозни и ние говорим от години за тях, заяви Красимир Каракачанов.

По думите му проблемът е, че в голяма част от циганите съществува нагласата, че не е нужно да работят и могат да си правят, каквото поискат. След Катуница правителството продължи да си прави постния ПР, но нищо съществено не бе направено, обобщи Каракачанов.

През последните 23 години държавата субсидира циганската раждаемост. Получават енергийни помощи, детски, помощи за трайна интеграция и някои си докарват без да работят доход между 560 и 700 лв., продължи лидерът на войводите.

Затова от ВМРО настояват:

• Да се спре безогледната раждаемост сред циганите чрез социални ограничения.

• Законите да важат за всички членове на обществото - както за съзнателните граждани, така и за циганите.

• Да бъде прекратена порочната практика циганите да се използват като интрумент за гласуване в предизборни кампании.
На фона на приведени примери и излъчен видео материал, показващ повишаващата се безнаказана циганска престъпност, от ВМРО предложиха отново да бъде разширено законовото право за самоотбрана.

Всички български граждани, които нямат съдебни провинения и са в добро психическо здраве да имат правото да притежават оръжие, а собствениците на ловно оръжие да имат правото да го използват за самоотбрана в рамките на недвижимата си собственост.

Редно е държавата, на която плащаме данъци и хората, които управляват да си поемат функциите, категоричен е Красимир Каракачанов.

Ангел Джамбазки посочи, че от ВМРО са направили карта с незаконните цигански гета в столицата, които към този момент са над 40. Той допълни, че тази карта ще бъде предоставена на кмета на София Фандъкова, за да изпълни тя своите функции.

Джамбазки подчерта, че това са територии, в които може да влезе само тежка полиция, а хората живеещи в близост се страхуват за живота и имуществото си.

http://news.ibox.bg/news/id_1872276004

Kолко време и какво още трябва да се случи, за да се реши проблема с ромите в България? Всеки един от нас плаща по нещо за да може държавата да ги издържа. Не мога да се примеря, че всички ние си плащаме данъците към държавата, а те не..., не плащат ток, вода, в градския транспорт не ги закачат..., гледат те високомерно и нагло. Арогантното им държание, мръсотията и това, че в тяхно лице виждам едни паразити които сами си отглеждаме..., ме вбесяват. И на фона на всичко това си получават помощи..., еми ние сме си виновни, както вече казах ние си ги отглеждаме.

Kолко време и какво още трябва да се случи, за да се реши проблема с ромите в България?

Всеки един от нас плаща по нещо за да може държавата да ги издържа.

Не мога да се примеря, че всички ние си плащаме данъците към държавата, а те не...,

не плащат ток, вода, в градския транспорт не ги закачат..., гледат те високомерно и нагло.

Арогантното им държание, мръсотията и това, че в тяхно лице виждам едни паразити които сами си отглеждаме..., ме вбесяват.

И на фона на всичко това си получават помощи..., еми ние сме си виновни, както вече казах ние си ги отглеждаме.

Ми ние и политиците, духовниците, чиновниците, търчитопковците и фолк певците си ги отглеждаме, а от тях ползата още по-малка(всъщност само вреда - полза няма). Ромите, или поне част от тях, метат улиците, поправят тротоари и се занимават с изнасяне на битовите отпадъци.

Ромите, или поне част от тях, метат улиците, поправят тротоари и се занимават с изнасяне на битовите отпадъци.

Това омаловажава ли проблема?

Това омаловажава ли проблема?

Не мисля че проблемите толкова си влияят взаимно..., те направо са едно цяло. Проблема с ромите съществува, благодарение на политиците и чиновниците, които дават аванти и/или си затварят очите.

Не мисля че проблемите толкова си влияят взаимно..., те направо са едно цяло. Проблема с ромите съществува, благодарение на политиците и чиновниците, които дават аванти и/или си затварят очите.

............ :)

Редактирано от voda (преглед на промените)

За циганите проблем няма - той е за нас, защото искаме да се интегрират в нашия начин на живот. И се сърдим, като не го правят. Все едно да се сърдим на деца, че не се държат като възрастни. Те не могат да ни разберат и приемат нашите изисквания като агресия. Очевидни за нас парадигми са съвършено непонятни за тях. Както и обратно. И така се трупа взаимна омраза. ------------------------- Мисля, че проблемът има решение, но хич не е прост и изисква воля, план и достатъчно дълъг период за осъществяване. Това е почти невъзможно с днешната политическа класа, зависима от емоциите на разнородни групи и сили. Зависима и от същите тези цигани, които не виждат защо да се променят и следват подветрената страна на политическите ветрове. Мислил съм си за такъв план, но не бих досаждал тук с него, защото е съвсем повърхностен, суров и направо наивен. :fly1:

не ги обичам циганите,но като погледнем нас българите се вижда,че ние с бързи темпове ставаме още по големи боклуци от тех!няма по лошо от българин да те окраде,излъже и измами!българина е и отмъстителен,няма по лошо от българин в смесена шайка с цигани!на нас ни дай поле за действие и ставаме гениални в айдуклука!Най-лошото е, че често в измамните схеми участие вземат и представители на органите на реда.У нас това да отмъкнеш последните стотинки на някой нищо не значи!Не знам дали некой от вас е патил от българи!Не мога точно да преценя,кои са по големи айдуци българите или циганите!народ – беден, политици – алчни, крадци – нагли!

не ги обичам циганите,но като погледнем нас българите се вижда,че ние с бързи темпове ставаме още по големи боклуци от тех!няма по лошо от българин да те окраде,излъже и измами!българина е и отмъстителен,няма по лошо от българин в смесена шайка с цигани!на нас ни дай поле за действие и ставаме гениални в айдуклука!Най-лошото е, че често в измамните схеми участие вземат и представители на органите на реда.У нас това да отмъкнеш последните стотинки на някой нищо не значи!Не знам дали некой от вас е патил от българи!Не мога точно да преценя,кои са по големи айдуци българите или циганите!народ – беден, политици – алчни, крадци – нагли!

Накратко: - Да затрием капитализЪма и капиталистите и да поемем славния път към комунизЪма. И в онзи строй имаше мизерии, но пък толкова количествена и разнообразна наличност като сега, не сме и сънували дори в най-страшните си кошмари относно страните от другата страна на "желязната завеса"..А ето, че сега у нас е дори по-зле и от там. Що ни трябваше да се бутаме където не ни е мястото. Да беше знаел народа и през 1990-91г. на големите митинги и барикади, или още в края на `89, да беше резнал зелките на предателите...

има нещо верно в тия думи,може би трябваше да хванеме некакъв среден път,стария не можеше да продължи,но новия е направо самоубийствен!ако тогава е било лошо,то сега е бедствие!приватизация чрез ликвидация май не е правилното решение,но доколкото съм запознат това е план не само за нас,но и за целите балкани!според доклада на военната академия ние сме държава на замразен конфликт!ако се възпротивиме заплахите са жестоки!много е сложно,кой крив,кой прав нема да сме живи да разбереме!

Редактирано от glen (преглед на промените)

Роми пребиха баща и син в Благоевград нощес

Баща и син са бити снощи от група роми на ул. "Свобода" в Благоевград. С избити зъби и счупена челюст 24-годишният Кирил е откаран в столичата, в "Пирогов".

47-годишиният Георги И., живущ на ул. «Иглика” си купил цигари от магазина на ул. «Свобода” над детската градина. По думите му, понеже си забравил запалката на масата пред магазина, се върнал да я вземе. Тогава бил нападнат от тумба роми на 15-18-годишна възраст и някой го ударил с твърд предмет по главата, съобщава Инфомрежа.

На помощ на баща си се притекъл 24-годишният му син Кирил, тъй като домът им е на 100 метра от мястото на инцидента. При опита да отърве баща си от боя, той бил ударен няколко пъти в челюстта. Избити са му три предни зъба, счупена му челюстта. Двамата пострадали са транспортирани до Спешно-приемно отделение на МБАЛ. Бащата няма счупавне на черепа, а контузно-разкъсната му главата е зашита с неколко шева в отделението по хирургия.

Синът отказал хоспитализация в отеделението, с частен транспорт, придружен от баща си, той след 22 часа снощи е заминал за Лицево-челюстната клиника на УМБАЛСМ «Пирогов”.

На мястото на инцидента е пристигнала патрулка от Второ РУП-Благоевград, полицаите са търсели очевидци, за да установят нападателите. Работата по случая продължава.

http://www.novini.di...php?id=12102438

• 2 седмици по-късно...

Роми обраха полицейски участък

Трима мъже – М.В. – на 35 години, Я.Ц. – на 21 и С.Г. – на 19, обраха полицейския участък в село Арчар, съобщиха от областната дирекция на МВР във Видин.

Те се вмъкнали с взлом на порталната врата в двора на участъка и изкарали намиращата се там каруца, натоварена с царевица. Возилото било иззето от полицаите, за да се установи чия е обраната продукция.

Тримата са издирени и задържани, а каруцата отново е върната в двора на участъка, допълниха от областната полицейска дирекция.

http://www.standartn...tak-165887.html

Баща, системно продавал дъщеря си за булка, я обявил за отвлечена

45-годишен баща от правешко село Джурово системно продавал дъщеря си за булка, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Г.К. позвънил в петък около 20:30 часа на спешния тел. 112 и заявил, че дъщеря му е била отвлечена. „Разстроеният" баща обяснил, че през деня е била в компанията на младежи от Тетевен, които по-късно са я отвлекли. Незабавно след получаването на сигнала полицейските служители провели разследване съвместно с колегите си от Тетевен и установили къде се намира момичето.

Пред инспектор от детска педагогическа стая девойката разказала, че не е била отвлечена, а е в Тетевен със знанието на родителите си. Тя признала още, че това не е първият път, когато я продават на някой жених, след което тя се връщала обратно в дома си в с. Джурово. Този път обаче нарушила уговорката с баща си да се прибере до четвъртък вечерта, поради което той я обявил за отвлечена.

Бащата Г.К. има зад гърба си шест регистрации за кражби. Той превърнал доведената си дъщеря в разменна монета и при всеки удобен случай я продавал за булка на поредния наивен кандидат, установили разследващите.

След като й били снети обяснения, 17-годишната девойка е предадена на родителите й. На Г.К. е съставен акт по чл. 28 от Закона за Националната система за спешни повиквания, за подаването на неверен и заблуждаващ сигнал на единния европейски номер 112.

24chasa

Много забавна за мен тема, но има и други цигани, като мен например. Никога не съм крал, говоря чист български без акцент , имам средно образование и имам мерак за следване за вбъдеще. Та не забравяйте, че винаги има изключения от нормата. Радвам се, че съм се родил точно тук на село и сред тези хора. Ако се бях родил в някое гето сигурно и аз щях да съм като героите от публикациите които споделяте.

Много забавна за мен тема, но има и други цигани, като мен например. Никога не съм крал, говоря чист български без акцент , имам средно образование и имам мерак за следване за вбъдеще. Та не забравяйте, че винаги има изключения от нормата. Радвам се, че съм се родил точно тук на село и сред тези хора. Ако се бях родил в някое гето сигурно и аз щях да съм като героите от публикациите които споделяте.

Жалко е, че хората като теб са твърде малко в сравнение с тези, за които пишем в тази тема.

Дано сегашното положение да се промени по-скоро!

Роми гонят роднини пришълци от гетото

Хванаха 480 регистрирани на един адрес

Ромите от столичния квартал „Факултета” гонят сами роднини пришълци. Това показа проверка на столична община, която установи още, че на адрес има стари регистрации на 480 души.„Те вече са достатъчно дисциплинирани и точни в тези неща и не допускат идването на свои близки и появата на нови землянки и къщички от картон”, обясни районният кмет на „Красна поляна” Иван Чакъров. „По инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова се направи проучване във всички ромски гета”, обясни Чакъров. По време на акцията са описани всички жители в района откъде са и с какво се занимават, освен това е направена и здравна картина на децата.„Влязохме в трите квартала с такива поселения от Самоков, Лом, Кюстендил, но те имаха адресни регистрации, получени през годините”, обясни Чакъров. Инспекторите са установили, че само на един адрес имало регистрирани 480 души.Ромите се включили и в различни акции за почистване на боклуците от улиците и даже сигнализирали на районните инспектори при появата на нови незаконни сметища. Той похвали и ромите от Виетнамските общежития, които след съвместни акции със „Софийска вода“ са започнали да си плащат сметките. „Само за миналия месец 70% от тях са си платили водата това е факт, който говори, че вървим в правилната посока.„Заедно с район „Слатина” предприехме инициатива да повозим децата с влаковете и сами да видят какво е да бъдеш от другата страна”, обясни Чакъров. Така вандализмът срещу треновете е сведен до минимум.

http://www.monitor.b...ticle?id=358461

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

http://dnes.dir.bg/news_comments.php?id=12222903

Кражба на 24 метра медни тръби, които снабдяват столичната Пета градска болница с кислород под високо налягане, стана причина операциите в лечебното заведение да бъдат прекратени за цяло денонощие, а пациентите в реанимация да бъдат обдишвани на ръка, съобщи bTV. Можело е да се стигне до мощен взрив. Кражбата станала във вторник около 20 часа от малка шахта, откъдето са отрязани първите метри от тръбите. Секунди след това в болницата се чул гръм, но защитната система се включила и общото количество от 5 тона кислород не са се взривили.

"Но първото пресичане на тръбата е било най-рисково, тъй като може да доведе до такава експлозия, че квартал "Банишора" нямаше да го има”, каза икономическият директор на болницата д-р Димитър Бунов.

По думите му доставчиците на диазотен оксид, известен като райски газ, и кислород веднага са реагирали и са доставили бутилки, които могат да захранят болницата в рамките на 24 часа.

По график лекарите е трябвало да оперират осем души. Всички пациенти в реанимацията вчера са били обдишвани на ръка, а спешните случаи били насочени към други болници. Временно били доставени и кислородни бутилки, но употребата им не е желателна.

„Удар при невнимание, падане на предмет върху тях може да доведе до фатални последици. Кислородът е един от опасните газове, който не се допуска до затворени помещения, обясни д-р Бунов.

Пълната смяна на медните тръби е приключила късно снощи. Според майсторите откраднатото струва не повече от 700 лева.

http://dnes.dir.bg/n...php?id=12222903

Кражба на 24 метра медни тръби, които снабдяват столичната Пета градска болница с кислород под високо налягане, стана причина операциите в лечебното заведение да бъдат прекратени за цяло денонощие, а пациентите в реанимация да бъдат обдишвани на ръка, съобщи bTV. Можело е да се стигне до мощен взрив. Кражбата станала във вторник около 20 часа от малка шахта, откъдето са отрязани първите метри от тръбите. Секунди след това в болницата се чул гръм, но защитната система се включила и общото количество от 5 тона кислород не са се взривили.

"Но първото пресичане на тръбата е било най-рисково, тъй като може да доведе до такава експлозия, че квартал "Банишора" нямаше да го има”, каза икономическият директор на болницата д-р Димитър Бунов.

По думите му доставчиците на диазотен оксид, известен като райски газ, и кислород веднага са реагирали и са доставили бутилки, които могат да захранят болницата в рамките на 24 часа.

По график лекарите е трябвало да оперират осем души. Всички пациенти в реанимацията вчера са били обдишвани на ръка, а спешните случаи били насочени към други болници. Временно били доставени и кислородни бутилки, но употребата им не е желателна.

„Удар при невнимание, падане на предмет върху тях може да доведе до фатални последици. Кислородът е един от опасните газове, който не се допуска до затворени помещения, обясни д-р Бунов.

Пълната смяна на медните тръби е приключила късно снощи. Според майсторите откраднатото струва не повече от 700 лева.

Новината е ясна и неприятна, но това какво общо има с ромите и интеграцията?!?!

Цигани се изгавриха с историята на България

Поругават Васил Левски, Симеон Велики и княз Борис

Публикувано изображение

Във Фейсбук се появи снимка, на която три момчета позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис. Това предизвика взрив на възмущение в социалната мрежа, като граждани настояват младежите да понесат наказание и властите да им потърсят отговорност.На позорната снимка три момчета от видимо ромски произход са заели непристойни пози, държейки портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I. Ако се съди по интериора, фотото е щракнато в класна стая.

Снимката, която се появи и се разпространява от популярна група в социалната мрежа, е описвана от хората като „безобразие”, „гавра с българската история” и „поругаване на българското”. Кадърът продължава да се разпространява в интернет с призиви да бъде потърсена отговорност на „главните герои” от страна на властите.

Напомняме, че през май друго подобно фотографско решение взриви интернет. Тогава във Фейсбук се появиха снимки, на които четирима роми позират до гробове. Участниците в кадъра не пропуснаха да се похвалят в интернет с „подвига” си, след което бяха арестувани от пазарджишката полиция.

blitz.bg

И тези...учат в българско училище...

Невиждана гавра

Потъпкаха паметта на всичко българско и свято, Фейсбук пламна

Публикувано изображение

Потребители във Фейсбук изригнаха срещу поредната гавра с България.

“И после да не ревете, че има расизъм в България!”, коментираха админите на страницата, в която лъсна скандалната снимка.

На фотото виждаме младежи от ромски произход, които се гаврят с портретите на предците ни. Васил Левски би се обърнал в гроба, ако видеше как го обръщат с главата надолу.

Младеж пуска език на Цар Симеон Велики – един от най-великите ни държавници. Благодарение на Симеон България се разпростира върху по-голямата част от Балканския полуостров, граничи с три морета – Бяло, Адриатическо и Черно. Царуването му е известно като Златен век.

Цар Симеон е прославил България с успешните войни срещу Византия и сърбите. Точно този велик мъж и наша гордост обаче става обект на поредната гавра. Това е толкова показно и потресаващо, че няма място да говорим за расизъм. Нека говорим за тоталната липса на уважение към България – държавата, която дава огромни социални помощи на ромските семейства на гърба на данъкоплатците.

“Тези надали знаят, че благодарение на хората от снимките сега могат да живеят в България и да показват простотиите си!”, пишат възмутени потребители.

pravda.bg

Невиждана гавра

Потъпкаха паметта на всичко българско и свято, Фейсбук пламна

Публикувано изображение

Потребители във Фейсбук изригнаха срещу поредната гавра с България.

“И после да не ревете, че има расизъм в България!”, коментираха админите на страницата, в която лъсна скандалната снимка.

На фотото виждаме младежи от ромски произход, които се гаврят с портретите на предците ни. Васил Левски би се обърнал в гроба, ако видеше как го обръщат с главата надолу.

Младеж пуска език на Цар Симеон Велики – един от най-великите ни държавници. Благодарение на Симеон България се разпростира върху по-голямата част от Балканския полуостров, граничи с три морета – Бяло, Адриатическо и Черно. Царуването му е известно като Златен век.

Цар Симеон е прославил България с успешните войни срещу Византия и сърбите. Точно този велик мъж и наша гордост обаче става обект на поредната гавра. Това е толкова показно и потресаващо, че няма място да говорим за расизъм. Нека говорим за тоталната липса на уважение към България – държавата, която дава огромни социални помощи на ромските семейства на гърба на данъкоплатците.

“Тези надали знаят, че благодарение на хората от снимките сега могат да живеят в България и да показват простотиите си!”, пишат възмутени потребители.

pravda.bg

Същото правеха и деца българчета в моите учинически години

Това, което казваш е твърде сериозно и се нуждае от доказателства.

Би ли ги привел?

Кои са твоите ученически години ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.