Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Циганин или ром ? Новини свързани с интеграцията и още нещо

Featured Replies

Роми режат Дунав мост за скрап

Публикувано изображение

Трима роми бяха заловени в Русе, докато режат стоманени прегради от основите на Дунав мост, съобщи БГНЕС.

Апашите били спипани на местопрестъплението от патрул на Гранична полиция, който е конфискувал и микробус, пълен с газови горелки и бутилки с пропан-бутан.

Заради ниските води на Дунав част от брега и основата на 15-а колона, където са се намирали металните заграждения, са били оголени и до тях се е стигало сравнително лесно. За да успеят да пренесат по-лесно стоманените конструкции, ромите са изкопали траншея, дълбока 1,5 метра и дълга 3-4 метра. Тримата крадци не са очаквали, че в района обикалят патрули на Гранична полиция.

Работна комисия с участието на представители на Национална компания "Железопътна инфраструктура", на чието разпореждане е Дунав мост, е отишла да даде експертно мнение за състоянието на моста. Според членовете на комисията опасност за сигурността на съоръжението няма, но при пълноводие на река Дунав може да бъде подкопан защитният насип на колоната.

При проверка на документите на извършителите е било установено, че единият е обявен за общодържавно издирване заради серия кражби в Силистра и Тутракан. Той е бил закаран там с конвой. Останалите двама са баща и син, които след разпит са били освободени. По случая се води следствие.

• Отговори 2k
  • Прегледи 217,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
аз пък се чудя до сега как стои още моста

Не разбирам защо след като са хванати в противозаконно действие са освободени след разпита......

Не разбирам защо след като са хванати в противозаконно действие са освободени след разпита......

ми тука е Страната на чудесата та това е нещо "нормално" -

хващат и пускат

Възможна причина е образуването на следствие по криминални прояви да не влиза в правомощията на гранична полиция. Това съвсем не пречи, компетентните органи да призоват двамцата отново, ако това е необходимо на следствието. Друг вариант е, да им е наложена по-мека мярка за неотклонение, например подписка, гаранция, домашен арест, които компетентните органи са счели за достатъчни и целесъобразни. Наличието на състав, необходимостта и размера на наказанието се определят от магистрат в съда...

Не че, не би било зле, към момента на ареста, онези да са оказали съпротива и случайно да гръмне някой изваден патлак. Обаче у русенските митничари, къде толкоз акъл във всичката лой, натрупана между ушите? Ще пускат убийци, които правят стратегически обект опасен за живота...За много животи. Да ги бяха пуснали да си "плуват" по дъното на реката, те рибите щяха да намерят къде да ги наместят.

Напротив! Супер зле би било. Ако служителите на силовите ведомства, без никакви скрупули постъпват по описания от теб начин, какво гарантира, че следващият път жертва на "опит за бягство" няма да си ти? Това вече няма да правораздаване, а лично уреждане на сметките.

Напротив! Супер зле би било. Ако служителите на силовите ведомства, без никакви скрупули постъпват по описания от теб начин, какво гарантира, че следващият път жертва на "опит за бягство" няма да си ти? Това вече няма да правораздаване, а лично уреждане на сметките.

Аз гарантирам за себе, си защото не съм престъпник. Ти какво, май нещо погрешно ме разбра, явно. Има личности, които нищо друго не заслужават и от които твърде много вреда и не само материална, търпят обществото и хората поотделно. Описаните трима боклуци са такива и не защото са роми, а защото са криминални, и оправдания от типа че нямали пари и крадели да си нахранят децата тук нямат място, след като могат да си позволят описаният транспорт и строителна техника, макар и темата да е за ромите, а не обща за престъпността, така че някой да не се полъже, че имам това мнение, заради племенната им група!

Аз гарантирам за себе, си защото не съм престъпник. Ти какво, май нещо погрешно ме разбра, явно. Има личности, които нищо друго не заслужават и от които твърде много вреда и не само материална, търпят обществото и хората поотделно. Описаните трима боклуци са такива и не защото са роми, а защото са криминални, и оправдания от типа че нямали пари и крадели да си нахранят децата тук нямат място, след като могат да си позволят описаният транспорт и строителна техника, макар и темата да е за ромите, а не обща за престъпността, така че някой да не се полъже, че имам това мнение, заради племенната им група!

Явно ти не разбираш за какво ти се говори. И двамата искаме криминалните елементи да получат наказанието си. Но ти искаш, служебните лица, които са ги арестували, да ги отупат едно хубаво, ако може и оръжие да употребят, като се оправдаят с мним опит за бягство! Това е саморазправа и злоупотребяване със служебно положение, а не легитимно, правно обосновано действие! Ние всички, в ролята си на будни граждани, би трябвало строго да следим това никога да не се случва. Защото неволна жертва на такова действие може да се укаже всеки от нас. В основата на всяко правораздаване е залегнал принципа, че то се извършва изцяло по правните норми, по които се ръководи и изключително от упълномощените за това лица. Инак ни чака хаос.

П.П. От древни времена е прието, че човек не може сам да гарантира за себе си! За това първото ти изречение е лишено от всякаква стойност в тази дискусия ;)

Явно ти не разбираш за какво ти се говори. И двамата искаме криминалните елементи да получат наказанието си. Но ти искаш, служебните лица, които са ги арестували, да ги отупат едно хубаво, ако може и оръжие да употребят, като се оправдаят с мним опит за бягство! Това е саморазправа и злоупотребяване със служебно положение, а не легитимно, правно обосновано действие! Ние всички, в ролята си на будни граждани, би трябвало строго да следим това никога да не се случва. Защото неволна жертва на такова действие може да се укаже всеки от нас. В основата на всяко правораздаване е залегнал принципа, че то се извършва изцяло по правните норми, по които се ръководи и изключително от упълномощените за това лица. Инак ни чака хаос.

П.П. От древни времена е прието, че човек не може сам да гарантира за себе си! За това първото ти изречение е лишено от всякаква стойност в тази дискусия ;)

Има кой да ми помогне да гарантирам за себе си, сложил съм го аватар :D То, ако и ти беше прав, още след първото залавяне въпросните крадци , трябваше да спрат да престъпват в закона в името на коректността, ама не би. Не може да бъдем при това положение и ние напълно коректни с тях. Пък и няма абсолютно точно определена граница докъде и как да се употребяват пълномощия..."граничната бразда", е доста широка, особено ако при ареста се направи опит за "пресичането й" от този, или в случая тези, които се следва да бъдат задържани.

За "отупването", имам предвид по време на действията за залавяне, а не след като вече са ги "снимали"...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Има кой да ми помогне да гарантирам за себе си, сложил съм го аватар :D

Този не минава нито за физическо, нито за юридическо лице, значи никакъв гарант не може да бъде ;)

То, ако и ти беше прав, още след първото залавяне въпросните крадци , трябваше да спрат да престъпват в закона в името на коректността, ама не би. Не може да бъдем при това положение и ние напълно коректни с тях.

Напротив! Длъжни сме. Защото ако не сме, това означава, че не спазваме собствените си закони, а тогава те са лишени от смисъл и тежест! Парадокс е, но е лесно решим. Те си вършат престъпленията не по правилата, ние ги хващаме и наказваме по правилата. Такава е вечната игра в едно правово общество.

Пък и няма абсолютно точно определена граница докъде и как да се употребяват пълномощия..."граничната бразда", е доста широка, особено ако при ареста се направи опит за "пресичането й" от този, или в случая тези, които се следва да бъдат задържани.

За "отупването", имам предвид по време на действията за залавяне, а не след като вече са ги "снимали"...

Границата е точно определена. Сила се прилага, при отказ за подчинение на правовия орган. Ако крадците са дигнали ръцете и не са се съпротивлявали, защо трябва да ги бият. Има си съд, магистрати, наказателни институции. Кавичките които си сложил сочат само едно, че ти предлагаш извинение за превишаване на правомощията. Ти предлагаш да лекуваме несъвършенствата в правовата система със саморазправа. Да отговорим на несправедливостта с още несправедливост. Обаче, внимание! Щом веднъж се тръгне по този път няма предел на спиране. Начини да се намери извинение за превишени правомощия - един милион. Нищо не пречи да скалъпят едни фалшиви обвинения, да ти нахълтат в къщата и да те пребият "за оказана съпротива по време на арест". Тогава всичките ти гаранции, които така щедро размахваш във форума губят смисъл. За това, правораздаващият орган трябва да действа само и в рамките на делегираните му от обществото рамки за действие! Ако ги превиши да отговаря пак пред това общество.

Нищо не пречи да скалъпят едни фалшиви обвинения, да ти нахълтат в къщата и да те пребият "за оказана съпротива по време на арест".

Ми това дали не се е случвало, а?

Това само трябва да ти даде ясна представа, защо не трябва да се случва и защо гражданите трябва да се противостоят на такива практики, а не да ги изискват и предизвикват!

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Това само трябва да ти даде ясна представа, защо не трябва да се случва и защо гражданите не трябва да противостоят на такива практика, а не да ги предизвикват!

Не, на мнение съм че трябва да се постави разделение между граждани(т.е. хора спазващи законите на страната) и съответното отношение на органите на реда към тях...или по-скоро липсата на отношение :) и отношението на органите на реда към тези, които са престъпили законите, като с това ясно излизат от определението за гражданин. Сега ще кажеш, че нарушението трябва да се докаже в съда и не са полицаите, които ще определят това, ама не е точно така при залавяне на местопрестъплението, докато бива в процес на извършване...нали?

Тоест, искаш да кажеш, тези дето ги хванат на местопрестъплението да ги спукват от бой, без съд и следствие. Правилно ли те разбирам?

Тоест, искаш да кажеш, тези дето ги хванат на местопрестъплението да ги спукват от бой, без съд и следствие. Правилно ли те разбирам?

Не ми слагай думи в устата. Но who know дали е оказана или не съпротива при ареста, особено ако няма странични свидетели. Те полицаите ни не си поплюват да бият деца на митинги, та на престъпниците дупе ли да дават? Доста хора си спомнят подобни случаи. Пък и не само на митинги бият:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=w1JQse2WVoQ

Не ми слагай думи в устата.

Ти не ми слагай думи в устата? Питам най-културно, правилно ли съм те разбрал! Защото тези цитати по-долу точно за това говорят.

Не че, не би било зле, към момента на ареста, онези да са оказали съпротива и случайно да гръмне някой изваден патлак. Обаче у русенските митничари, къде толкоз акъл във всичката лой, натрупана между ушите?

...

...Има личности, които нищо друго не заслужават и от които твърде много вреда и не само материална, търпят обществото и хората поотделно. Описаните трима боклуци са такива...

...Не може да бъдем при това положение и ние напълно коректни с тях...

...

Тук явно поощряваш служебните лица да вършат неправомерни действия - в случая да бъде употребено оръжие и да се лъжесвидетелства, че е било при съпротива. Та пак питам. Правилно ли съм разбрал?

...Но who know дали е оказана или не съпротива при ареста, особено ако няма странични свидетели...

Наличието или неналичието на свидетели не трябва да бъде определящ за начина на работа на органите на реда!

...Те полицаите ни не си поплюват да бият деца на митинги, та на престъпниците дупе ли да дават? Доста хора си спомнят подобни случаи. Пък и не само на митинги бият:

Фактът, че някъде се е случила една несправедливост (ако е била такава), не означава автоматично, че е допустимо да се случват още такива!

Ти не ми слагай думи в устата? Питам най-културно, правилно ли съм те разбрал! Защото тези цитати по-долу точно за това говорят.

Тук явно поощряваш служебните лица да вършат неправомерни действия - в случая да бъде употребено оръжие и да се лъжесвидетелства, че е било при съпротива. Та пак питам. Правилно ли съм разбрал?

Наличието или неналичието на свидетели не трябва да бъде определящ за начина на работа на органите на реда!

Фактът, че някъде се е случила една несправедливост (ако е била такава), не означава автоматично, че е допустимо да се случват още такива!

Не, това са просто мои лични мечти на глас. .Никой не приканвам да ги осъществява. Виж че са в пожелателно, а не в повелително наклонение :)

Значи правилно съм те разбрал! Помисли обаче, а ако е допусната грешка, ако нещата не са така както полицаят си ги мисли в момента... Тогава какво правим? М? За това порядъка е такъв - органите на реда прекъсват незаконното действие, следователите колекционират, класифицират и валидират фактите, а съдията преценява на спокойствие и отсъжда с различна тежест според предоставените му материали! Така трябва да работи една демократична правова система. И колкото повече хора познават мъдростта и - толкова по-добре работи тя за обществото. В противен случай се връщаме в Дивия Запад и времената на Коза Ностра.

Значи правилно съм те разбрал! Помисли обаче, а ако е допусната грешка, ако нещата не са така както полицаят си ги мисли в момента... Тогава какво правим? М?

За това порядъка е такъв - органите на реда прекъсват незаконното действие, следователите колекционират, класифицират и валидират фактите, а съдията преценява на спокойствие и отсъжда с различна тежест според предоставените му материали! Така трябва да работи една демократична правова система. И колкото повече хора познават мъдростта и - толкова по-добре работи тя за обществото. В противен случай се връщаме в Дивия Запад и времената на Коза Ностра.

Дори още по назад, когато престъпниците често за били наказвани телесно, без въобще да се стига до съд, или и по нареждане на съда, и като, но и не само, като част присъдата. Ще ми се наистина да живеем в правова страна и адвокатите да не са толкова "повратливи", че да дават време и възможност на престъпниците(добре де - обвиняемите) да разкарат свидетели и доказателства, че и да им помагат в това...Също и сред съдиите да няма продажници...И сред самата полиция, ако щеш. Обаче наличието на такива нелицеприятни обстоятелства, са публична тайна. А защо са налични, може да се осведомиш в темата за дивия капитализъм. Ако се зачекне тази страна на въпроса.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Дори още по назад, когато престъпниците често за били наказвани телесно, без въобще да се стига до съд, или и по нареждане на съда, и като, но и не само, като част присъдата. Ще ми се наистина да живеем в правова страна и адвокатите да не са толкова "повратливи", че да дават време и възможност на престъпниците(добре де - обвиняемите) да разкарат свидетели и доказателства, че и да им помагат в това...Също и сред съдиите да няма продажници... И сред самата полиция, ако щеш.

Похвални щения! Принципно доста се различават от мислите ти на глас, но ще приема, че процеса на осъзнаване е започнал.

Обаче наличието на такива нелицеприятни обстоятелства, са публична тайна. А защо са налични, може да се осведомиш в темата за дивия капитализъм. Ако се зачекне тази страна на въпроса.

Правната система е човешки продукт и като такъв е пълен със своите недостатъци. Те не се отричат дори и от най-изявените теоретици. Човешката история обаче, съвсем еднозначно ни показва, че дори и с недостатъци е по-добре да има правни норми, отколкото да ги няма. Демократичната правна система е най-добрата известна на човечеството към дадения момент. По-добра няма! Наша грижа е, нормите и да бъдат прилагани правилно. Желанието за саморазправа е стъпка в обратна посока!

П.П. Темата за подивелия капитализъм не я намесвай тук. Подкупени съдии, адвокати факири, милиционери изнудвачи имаше и в СССР дори и през дивите сталински години. И това, само в гражданските структури - без да споменаваме политическите и идеологически структури като ОГПУ и др. Ще рече, че едни и същи проблеми на правовите системи се изявяват при държави с различни обществено-икономически отношения. Тоест не зависят от тях. Сиреч, препратката ти към темата е лишена от смисъл.

Похвални щения! Принципно доста се различават от мислите ти на глас, но ще приема, че процеса на осъзнаване е започнал.

Правната система е човешки продукт и като такъв е пълен със своите недостатъци. Те не се отричат дори и от най-изявените теоретици. Човешката история обаче, съвсем еднозначно ни показва, че дори и с недостатъци е по-добре да има правни норми, отколкото да ги няма. Демократичната правна система е най-добрата известна на човечеството към дадения момент. По-добра няма! Наша грижа е, нормите и да бъдат прилагани правилно. Желанието за саморазправа е стъпка в обратна посока!

П.П. Темата за подивелия капитализъм не я намесвай тук. Подкупени съдии, адвокати факири, милиционери изнудвачи имаше и в СССР дори и през дивите сталински години. И това, само в гражданските структури - без да споменаваме политическите и идеологически структури като ОГПУ и др. Ще рече, че едни и същи проблеми на правовите системи се изявяват при държави с различни обществено-икономически отношения. Тоест не зависят от тях. Сиреч, препратката ти към темата е лишена от смисъл.

Не е лишена, защото тук темата е точно, назначена да се пускат новини за "брат`чедите", докато онази е по-така, за празни приказки и забава...

Че тези си крадяха и по комунизма и пак си крадат. Па' нема нищо опщо... Напредък поне е, че вече не щеш полицаите да се саморазправят със заловените на местопрестъплението? Да не забравя. Пак браво и пак похвално е!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.