Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Циганин или ром ? Новини свързани с интеграцията и още нещо

Featured Replies

...Ето ! Сами можете да видите ! " съд за въпросните момчета....." Използват се следствията за лична изгода , без да има стремеж към изкореняване на злото !

ВМРО очевидно съзнават , че са в ІІІ-та глуха и правят каквото могат за да изпълзят от там вдигайки пушилка.....за сметка мирното съвместно съществуване на всички останали.....кой е казал , че самите те не са подбудителите?!!!

Кой е подбудител могат да кажат само органите на реда, които навярно вече се занимават със случая.

Момчетата са ученици и би следвало да получат наказания от училището в което учат.

• Отговори 2k
  • Прегледи 217,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

циганин на училище?явно много сме напреднали с интеграцията! :)

Съдейки по снимката на мургавите "юнаци", тя е правена в класна стая.

Дали учат или просто са се оказали "случайно" там, може би ще разберем..някога.

моето мнение е,че това е поредна медийна бомбандировка,която цели да всее омраза в тоя случай между българи и цигани!а ние от опит знеме,че докато сме разединени ще бъдеме тъпкани!по голяма част от българите,циганите,мохамедани и други етноси са стигнали до ниво физическо оцеляване!на всички ценносната система е сведена до пари и материални помощи,и понеже циганите са по облагодетествани от другите затова от тука идва и нетърпимост,но дали циганите са напълно виновни за това?нали те не могат да вземат политически решения!тогава за положението на циганите сме виновни ние!защо се делиме и мразиме като всички сме жертви на собствената ни държава!като гледам например гърците,там няма разделение,всички са заедно на улицата,даже и инвалидите!нека не се подаваме на манипулаций!ако некой е нарушил закона да си го понесе!ако некой иска да правиме циганите на сапун-също!

моето мнение е,че това е поредна медийна бомбандировка,която цели да всее омраза в тоя случай между българи и цигани!а ние от опит знеме,че докато сме разединени ще бъдеме тъпкани!по голяма част от българите,циганите,мохамедани и други етноси са стигнали до ниво физическо оцеляване!на всички ценносната система е сведена до пари и материални помощи,и понеже циганите са по облагодетествани от другите затова от тука идва и нетърпимост,но дали циганите са напълно виновни за това?нали те не могат да вземат политически решения!тогава за положението на циганите сме виновни ние!защо се делиме и мразиме като всички сме жертви на собствената ни държава!като гледам например гърците,там няма разделение,всички са заедно на улицата,даже и инвалидите!нека не се подаваме на манипулаций!ако некой е нарушил закона да си го понесе!ако некой иска да правиме циганите на сапун-също!

Да си виждал циганин лекар,химик,физик,механик...? С какво те допринасят за общото благо на обществото. Не казвай,че са изолирани и че са тъпкани,защото не е така.Най-спокойно могат да си ходят на училище,но вместо това решават друго или са там чат-пат.

Какво може да му се отнеме на един циганин? Какво има той да губи...

Не ги защитавай,защото не цигани те лекуват.

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

вероятно не си посещавал болница!там няма българи,цигани,всички са едно!рамо до рамо!цигани и българи ти превръзват раните,хранят и слугуват!чул си някъде някой да дава пари за образование на циганите!?тая омраза един ден ще доведе до там да се откъснат още райони от българия!плана косово още не е приключил!защо няма омраза между цигани и мюсулмани,или арменци срещу евреи!винаги в основата и конфликтите са българи!

вероятно не си посещавал болница!там няма българи,цигани,всички са едно!рамо до рамо!цигани и българи ти превръзват раните,хранят и слугуват!чул си някъде някой да дава пари за образование на циганите!?тая омраза един ден ще доведе до там да се откъснат още райони от българия!плана косово още не е приключил!защо няма омраза между цигани и мюсулмани,или арменци срещу евреи!винаги в основата и конфликтите са българи!

На Българите да не би да отпускат пари за образование? Какво толкова имаш да плащаш за да завършиш средно образование?... Няма държавна такса.

Не стига,че се предоставя безплатно обучение,учебници,пък и пари да им се дават...

В коя болница те лекуват цигани?

Когато започва изречение то започва с главна буква. И България се пише с главна буква.

Абе Ласков ти си голям кон с капаци,Глен много правилно мисли и говори,ама няма кой да го чуе.Повечето тук са с промити мозъци и каквото мнение да кажем различно от тяхното то е атеизъм и даже национално предателство,затова и не пиша в тази тема.И Ласков защо мислиш,че няма хора от циганите с професиите които си изредил,професор Чирков какъв е според теб.

Абе Ласков ти си голям кон с капаци,Глен много правилно мисли и говори,ама няма кой да го чуе.Повечето тук са с промити мозъци и каквото мнение да кажем различно от тяхното то е атеизъм и даже национално предателство,затова и не пиша в тази тема.И Ласков защо мислиш,че няма хора от циганите с професиите които си изредил,професор Чирков какъв е според теб.

Той не говори,той пише и съответно няма как да го чуем... ;)

Поредна гавра:

Сополив метъл “свири” на Софроний Врачански

Публикувано изображение

Поредната подигравка с българската история лъсна на страниците на Фейсбук.

Сополив метъл “свири” на портрета на Софроний Врачански, въобразявайки си, че това е китара.

Скандалното фото бе публикувано само ден, след като се появи унизителна снимка, на която се вижда как трима млади цигани позират в непристойни пози с портретите на Васил Левски, цар Симеон І и княз Борис. Впоследствие се оказа, че тройката са “възпитаници” на Професионалната гимназия по транспорт и обслужване "Георги Бенковски" в Добрич.

След публикуването на снимката с кефещия се метъл, коментарите изригнаха за минути:

“Тоя по същата алинея и член като циганите от вчера. Без нееднаквост. Нищо, че е българин”.

“Вече подадох сигнал до полицията за вчерашната снимка. Тоя също трябва да го отнесе”.

“С удоволствие бих се махнал от страната - заради идиотчета като тия, които са навсякъде и заради всичко що е пропаднало и продължава да пропада”.

“Човек, който не уважава собствената си книжнина, не уважава и собствената си държава, история и татковина! И снимки като тази стават ежедневие, защото те нямат схващане кои са хората от картините, какво са направили, какво са постигнали, колко много са допринесли за да може днешните келеши да се правят на маймуни...”.

bulfax.com

„Затвор за ромите, които се изгавриха с България” се е нарекла група във фейсбук, която обединява усилия срещу поругаването на националните ни герои, след като се появи снимка в интернет, на която трима от ромски произход си правят гавра с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

Групата във фейсбук засега има 2 233 члена и постоянно нараства. Според участници в групата ромите от снимката са част от турска рап група от с. Крушари. Те са ученици в 11 клас на Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич. Бяха публикувани и имената на две от момчетата и телефонният номер на единия, както и адрес, на който може да бъде намерен друг от младежите.

Призивите държавата да се намеси и да потърси отговорност ще се пренесат и в парламента. Организира се „Протест срещу безхаберието на държавата към гаврата на малцинствата към националните ни символи и герои” на 27 октомври от 14.00 часа пред Народното събрание.

След като вчера от ВМРО поискаха обяснение от образователния министър Сергей Игнатов, днес те събират граждани на „Марш срещу безнаказаната циганска престъпност” от 18.30 часа в столичния квартал „Надежда” – на кръстовището на булевардите „Ломско шосе” и „Бели Дунав”.

В задочния диалог по темата се включиха и „Атака”, които в писмо до медиите заявяват, че лидерът Волен Сидеров е изпратил сигнал до главния прокурор, сезиращ го за „поредното кощунство с националната ни памет”. В понеделник националистите ще зададат своите въпроси и към вътрешния министър Цветан Цветанов и образователния му колега.

frognews.bg

Като ти гледам правописа, няма да си от най-ученолюбивите. Такива са и циганите. Аз съм учел с цигани и турци. Българите бяхме не повече от 20 %. Дори оня ден си припомнях, кой как учеше в основното училище. Оказа се, че имахме едно турче и една туркиня пълни отличници, от българите бяха двама-трима, а нито един циганин не се научи да чете 8 години! Не ми ги хвали, защото им даваш всичко на тепсия, но те просто НЕ МОГАТ. И това беше по време на комунизма, когато ги нямаше тия ексцесии. Просто милиционера отиваше и биеше, ако някой се провини. Не съм привърженик на идеите за разделението на хората на раси и така нататък, но се питам, как така един циганин тук не успя да се научи да чете? Всъщност, имаше един с добър успех, но те бяха преименувани още през седемдесетте години. Научих, че е циганин, последната година преди да завършим основното си образование! Той говореше само на български и никога не бе споменавал, че е циганин. Това е типичен пример за интеграция в миналото. Ако бяхме продължили така, нямаше да имаме тия проблеми днес. Кой го интересува, дали си циганин или българин, след като живеем в една държава и двор до двор. Да, ама сега плюете политиката на Живков и правителствата преди него, които се опитваха да приобщят българи мохамедани, цигани и турци. Е, сега ще сърбаме попарата на демокрацията, която е демокрация само за цигани и други малцинства, включително избирателите на ДПС! Ние, българите, ще си караме с минимална заплата, ще ни тъпчат работодатели и държавни чиновници, ще ни се присмиват политици и ще се срамуваме от геройствата на дядовците ни в Балканската война!

Като ти гледам правописа, няма да си от най-ученолюбивите. Такива са и циганите. Аз съм учел с цигани и турци. Българите бяхме не повече от 20 %. Дори оня ден си припомнях, кой как учеше в основното училище. Оказа се, че имахме едно турче и една туркиня пълни отличници, от българите бяха двама-трима, а нито един циганин не се научи да чете 8 години! Не ми ги хвали, защото им даваш всичко на тепсия, но те просто НЕ МОГАТ.

Какво не могат?

Всички хора могат.

Аз пък съм с роднина с цигани, които знаят по три езика и живеят в Германия.

Та пак питам какво не могат?

Не могат да обичат или не могат просто да бъдат хора?

Какво не могат?

Всички хора могат.

Аз пък съм с роднина с цигани, които знаят по три езика и живеят в Германия.

Та пак питам какво не могат?

Не могат да обичат или не могат просто да бъдат хора?

Нашите цигани не могат. Тук са два чешита - влашки и турски. Турските са малко по-добре, но влашките са под нулата.

Нашите цигани не могат. Тук са два чешита - влашки и турски. Турските са малко по-добре, но влашките са под нулата.

Какво не могат?Под коя нула? Всички сме хора...

Кой те е заблудил, че са два чешита?

Явно е, че не им познаваш културата и родовете.

Но важното е да пишем .

Но важното е да пишем .

Ехоооо, аз 40 години живея около турци и цигани. В момента на 5 метра до главата ми има такива и да ти кажа всички комшии проклинат човека, дето продаде кооперацията си на тия цигани. Ужасно е просто. Никаква култура, говор на висок глас до късно през нощта...направо човек не може да отвори прозореца си от тях. Отначало дори вдигаха квартала във въздуха посред нощите със силна музика и то не каква да е, а сещаш се каква. Не ми казвай на какви се делят. Отлично знам на какви се деляха в училище. Тия, дето бяха турски цигани, се смятаха за турци. Истинските турци обаче ги мразеха и ги наричаха цигани. Влашките пък са особено неграмотни. Те си се смятаха за цигани, за разлика от другите. Това са хора с различна култура и гетата наистина са добро средство за справяне с проблема, след като интеграцията не успя. А защо не успя? Защото бе прекратена от Запада! Сега чрез малцинствата ни държат в подчинение. Ето, вчера ако стегледали БТВ, даваха една французойка, която говореше за интеграцията на циганите. Питаха я, защо така във Франция, а тя откри топлата вода, че циганите живеели на катуни, а хората не харесвали това, щото видиш ли, били свикнали да живеят по друг начин. Е, питам аз тогава, защо ни налагат тая "интеграция" по техни критерии, след като самите те в един момент разбират на къде отиват нещата с цигани до главата им? Интеграция правеше Живков и щеше да я направи, ако се бе сетил по-рано и имаше малко повече смелост!

Но важното е да пишем .

Недей пиши .Ти си наивен щом мислиш че тук всички са равни.

Ехоооо, аз 40 години живея около турци и цигани.

Какво ехооо?

Аз не съм ти хлапе и комунизмът си отиде.

Какво е щял да направи Живков?

Кои цигани живеят на катуни?

Нали си живял сред тях и трябва да им знаеш родовете.

Какво ехооо?

Аз не съм ти хлапе и комунизмът си отиде.

Какво е щял да направи Живков?

Кои цигани живеят на катуни?

Нали си живял сред тях и трябва да им знаеш родовете.

Нещо не те разбрах. Знаеш ли, бих ти теглил някоя и бих теглил още една на тая държава, но няма да го направя. Циганите във Франция живеят на катуни. АЗ говорех за Франция и тяхната едва ли не изненада, как видите ли, циганите не били толкова нормални при тях. Тогава защо си мислят, че са нормални при нас? Ами не са. Сега ще кажеш, слагам всичко под един знаменател. Аз пък ще ти кажа да прочетеш пак първия ми пост, където споменах за един приятел от ученическите години, който мислех за българин, но се оказа побългарен циганин през седемдесетте години на миналия век. Ами той си бе нормален, бяхме много добри приятели, и думичка не говореше на цигански. Просто е бил "интегриран" навремето по някакъв начин и това бе за негово добро и добро на семейството му. Казах, че не съм привърженик на теориите за различните раси и в частност циганите. Сигурно са хора като нас, но или начинът на живот или нещо друго, ги кара да се изявяват като простаци в истинския смисъл на думата. И българите не сме цвете за мирисане, но това е все едно да сравняваме циганския, пардон индийския автомобил Тата с румънската Дачия и Германският Мерцедес. Различни нива с подчертана разлика в качествата.

Като ти гледам правописа, няма да си от най-ученолюбивите. Такива са и циганите.

той е бил отличник между тях,най ученолюбивия!виж му правописа!и не е като циганите!

Нещо не те разбрах. Знаеш ли, бих ти теглил някоя

Ми давай .

Ти във Франция ли си?

член 162, ал. 1 от Наказателния кодекс: “Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание

„Извинявам се на цялата България” – каза пред bTV 17-годишният Севдин Валентинов, който заедно с двама свои съученици взриви интернет със снимка, на която тримата позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

Момчето от ромски произход твърди, че дори не знае кои са историческите личности, с които са в кадър.

Снимката направили на автоматичен режим с мобилен телефон преди началото на час по история, а в кабинета нямало други хора. Не знае и как снимката е достигнала до интернет.

Младежът от село Крушари говори трудно български език, но е възпитаник на Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич.

Никога не е повтарял. Заедно с другите две момчета от снимката, които са от Добрич, учат в гимназията и са 11 клас.

За случая е информиран началникът на регионалния инспекторат, който в понеделник ще посети училището, а директорът е обещал да поиска среща с тримата роми и родителите им.

Случаят предизвика вълна от недоволство в интернет, а от Атака обявиха, че ще сезират главния прокурор заради снимката.

dnes.bg

В 11-ти клас и не знаеш кои са Левски, Симеон и Борис -

браво на българското образование.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.