Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Закупих лаптоп HP Probook 4530s. В офищиалния сайт на HP, драйверите са само за системи с Windows 7 Starter, Home, Home Premium или Professional. Aз няма да рискувам, като инсталирам Ultimate версията, а ще му сложа Professional. Тук обаче изниква проблемът коя от двете: обикновената или VL (Volume Lincesed)? Каква е разликата и коя да сложа???

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

така или иначе няма да давате пари, кво сте седнали да си задавате подобни въпроси? карате-варате, пак ще опрете до едно и също от 2 дни за не знам кой път в тоя форум ще се напише какво и от къде да се свали и пак ще има неразбрали и не, няма да се извиня независимо дали ще ми се обидите или не

Я да питам на някой до сега случвало ли му се е Windows 7 Ultimate или Enterprise дистрото да търси драйвър за dvd ром по време на инсталационния процес и как може да се прескочи това на Ноутбук. На мен лично ми се случи при преинсталация на ноутбука на брат ми - MSI FX 600 точно този проблем. Трябваше да изтегля няколко дистрота подред за да установя от къде идва проблема. А Уиндоусисте със които пробвах са MSDN.

Я да питам на някой до сега случвало ли му се е Windows 7 Ultimate или Enterprise дистрото да търси драйвър за dvd ром по време на инсталационния процес и как може да се прескочи това на Ноутбук. На мен лично ми се случи при преинсталация на ноутбука на брат ми - MSI FX 600 точно този проблем. Трябваше да изтегля няколко дистрота подред за да установя от къде идва проблема. А Уиндоусисте със които пробвах са MSDN.

Проверил съм контролните суми със тези от сайта на МС и наистина са MSDN дистрибуциите със които пробвах.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Добър ден искам да попитам как да добавя още 1 устройство в Контрол панел/Звук - Възпроизвеждане .Така като включа слушалки те не се пускат и продължава да свири на тон колонките си лаптопа .При микрофона всичко е наред като включа друг той се пуска а като го изключа се пуска вградения. Публикувано изображение

Добър ден искам да попитам как да добавя още 1 устройство в Контрол панел/Звук - Възпроизвеждане .Така като включа слушалки те не се пускат и продължава да свири на тон колонките си лаптопа .При микрофона всичко е наред като включа друг той се пуска а като го изключа се пуска вградения. Публикувано изображение

Най малкото би трябвало като включите слушалките мениджъра за звука да ви попита какво сте включили, избирате headphone и сте готов.

Купих си лаптоп, който имаше някакъв линпус линукс ли незнам си кво и понеже си нямам грам представа от тоя линукс та реших да го сменя с Уин 7. И бутам си аз диска, зарежда си и гледам преди да се инсталира там където да натиснеш къде да се инсталира гледам аз два дяла: единия системен и един основен. А системния не може да се форматира. И кво да правя, кво да правя - изтрих и го. След това си направих нов ама той не беше системен, а системен се появи един 100MB който неможе да се увеличи. И аз натиснах да се инсталира не в системния а в тоя дето аз го направих. В момента се инсталира, но аз да попитам дали съм сгрешил и дали това е правилно.

Най малкото би трябвало като включите слушалките мениджъра за звука да ви попита какво сте включили, избирате headphone и сте готов.

Не пита-като ги включа никаква реакция.А като включа буксата мъжка 3.5 букса в женския вход за микрофон си отчита и от "Не е включен" става

"Устройство под подразбиране"

Тоя проблем много ме мъчи със женската букса 3.5 за слушалки.

http://prikachi.com/images/825/4181825f.jpg

Искам да питам нещо за windows 7.Виждал съм на 7-цата една лента горе по средата с икони.Някой знае ли как да инсталирам тази лента?

Редактирано от Slavi Ananiev (преглед на промените)

Предполагам че ,говориш за докове .Има доста такива програми .Една от популярните е тази http://rocketdock.com/

Здравейте, изникна ми един "проблем". Бъгна ми се нещо в резолюцията. Иконките станаха по-големи(като зуумнати) появи се някакво разстояние от иконката до края на екрана(преди го нямаше), иконките в папките са сигурно 3 пъти по-големи от тези на десктопа. Ето и снимки: http://imageshack.us/f/33/97753250.png/ http://imageshack.us/f/441/42423137.png/ Някаква идея от какво може да се е появило това недоразумение и как се оправя???? Ето и още снимки http://imageshack.us/f/694/45919309.png/ това правоъгълниче стандартно е 2-3 пъти по-малко и не закрива картите http://imageshack.us/photo/my-images/830/64240803.png/ ето и иконките в папка

Зумването на иконите които са на десктопа става като се задьржи бутон Ctrl (контрол) и се завьрти скрола на мишката, но има три фиксирани опции при десен клик на мишката вьрху десктопа (не вьрху иконите, а на празно място вьрху десктопа)! Edit: Провери каква резолюция е зададена!

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

зумването знам как става, резолюцията си е същата като преди - максимална и препоръчителна 1280х1024, но тая "лента" в дясно ме дразни. Това празно място, разстояние в дясно, от иконката до края на екрана преди го нямаше. Виж на снимките как са иконките най-вляво и най-вдясно. Това стана изведнъж не знам от какво. Беше си нормално преди, инсталирах некви подобрения за google chrome в app data, local, google, user data и инсталирах някъв ъпдейт на windows(не знам какъв, сам се беше инсталирал, само му дадох shut down and install updates) и след рестарта бяха по този начин. Ресторнах на 3-4 часа по-назад, изтрих chromium, изтрих chrome, рестартирах 200 пъти, инсталирах нова тема, нищо.... Edit: Виж и таблата и белота как са се променили, преди не бяха така. Таблата в момента има червен фон и пуловете са на него, вместо стандартното само дъска и пуловете върху дъската, където им е мястото. Белота прозореца стандартно изглежда така: http://belot.hit.bg/shot1.gif сега е 3 пъти по-голям.

Това малко ми прилича на проблем с видеокартата.Мисля че няма да сбъркаш,ако си обновиш драйверите или ако си с най-новите,да сложиш по-стара версия и да видиш дали ще има разлика.

не стана нищо Edit: Проверих при другите юзери, всички си е нормално, направих нов юзер, пак си е нормално, само моя е така. :X

Редактирано от featloc (преглед на промените)

Здравейте искам да ви попитам какъв windows 7 да инсталирам на по старичък компютър с 1 gb ram и pentium 4. До сега е бил на xp но искат да им го сменя. Компа е на едно момиче и го ползва за интернет чат и други такива, няма нужда от много екстри. И по важното което ме интересува е как би вървял с тези данни windows 7 ? Благодаря предварително !

xp sp3...не е ясно какво е видеото за проба можете да опитате с Home premium/basic, но лично аз мисля че изживяването няма да е комфортно на моменти

Здравейте искам да ви попитам какъв windows 7 да инсталирам на по старичък компютър с 1 gb ram и pentium 4. До сега е бил на xp но искат да им го сменя. Компа е на едно момиче и го ползва за интернет чат и други такива, няма нужда от много екстри. И по важното което ме интересува е как би вървял с тези данни windows 7 ? Благодаря предварително !

Гаджето иска шаренийка, но с тези параметри няма да и се наслади... Сега е момента да тропне пред мама и тати, и да каже : "Искам нов компютър пък!"

Пиша във връзка с едни сини екрани и рестарти, които се случат на лаптопа на един приятел. Ако имате идея от какво може да се случва това или как да се разреши, ще съм ви много благодарен. Ето информацията от BlueScreenView. Dump File : 123111-14476-01.dmp Crash Time : 12/31/2011 9:57:13 AM Bug Check String : PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA Bug Check Code : 0x00000050 Parameter 1 : fffff882`03862758 Parameter 2 : 00000000`00000000 Parameter 3 : fffff800`02c105f7 Parameter 4 : 00000000`00000005 Caused By Driver : ntoskrnl.exe Caused By Address : ntoskrnl.exe+7cc40 File Description : NT Kernel & System Product Name : Microsoft® Windows® Operating System Company : Microsoft Corporation File Version : 6.1.7601.17640 (win7sp1_gdr.110622-1506) Processor : x64 Crash Address : ntoskrnl.exe+7cc40 Stack Address 1 : Stack Address 2 : Stack Address 3 : Computer Name : Full Path : C:\Windows\Minidump\123111-14476-01.dmp Processors Count : 2 Major Version : 15 Minor Version : 7601 Dump File Size : 262,144 Лаптопът е чисто нов на няма и месец. С два различни уиндоуса все едно и също.

Всички са инсталирани. Лично го направих това понеже аз преинсталирах уиндоуса. Доколкото четох 0x00000050 в комбинация с ntoskrnl.exe не е просто някой драйвер. Може да е свързано с грешки в паметта и подобни работи, но нищо конкретно.

Здравейте драги съфорумници!Имам проблем със системните икони за Security Center и Volume Icon ми изчезват пробвах най различни начини,но се появавят докато рестна и после пак изчезват.

ето Screen:

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.